Як налаштувати Айфон як новий

Anonim

Будь-яка операційна система з часом засмічується і iOS не є винятком. Тому ситуація, коли iPhone починає гальмувати чи зависати, трапляється постійно. Причина банальна - в системі накопичуються тимчасові файли, кеш додатків, дані про облікові записи та інша інформація. Тоді і виникає потреба привести смартфон у вихідний стан.

Навіщо робити Айфон як новий

Необхідність зробити Айфон як новий також з'являється перед рішенням продати його.В iOS за час її використання зберігається достатня кількість конфіденційних даних і мало хто захоче ділитися ними з майбутнім власником. Зустрічаються й інші ситуації - наприклад, телефон було втрачено чи вкрадено. Тоді обов'язково необхідно стерти всю свою інформацію у віддаленому режимі, щоб зловмисник не зміг нею скористатися у своїх цілях.

Крок 1. Попередня підготовка Айфона

  1. В першу чергу потрібно оновити iOS до останньої версії, якщо це не зроблено. Для цього слід відкрити «Налаштування», перейти в «Основні» та натиснути «Оновлення ПЗ». Смартфон перевірить наявність актуальних версій та встановить потрібну за необхідності. Якщо власник користується джейлбрейком, оновитися вийде тільки через сервіс iTunes.

  2. Далі буде потрібно створити бекап своїх даних. Потрібно підключити iPhone до ПК за допомогою USB-проводу і відкрити iTunes. В інтерфейсі сервісу залишиться вибрати потрібний пристрій, увімкнути опцію "Цей комп'ютер" і натиснути "Створити копію зараз".

  3. Тепер залишається почекати, поки копіювання завершиться. Не зайвим буде перевірити, чи створено резервну копію успішно. Перевірити це можна через меню "Редагування", де потрібно відкрити "Налаштування" та "Пристрої".

  4. Резервну копію можна створити за допомогою хмарного сховища iCloud. В його інтерфейсі потрібно відкрити меню "Налаштування", вибрати iCloud і далі "Резервна копія".

  5. Залишиться вибрати «Створити резервну копію» та почекати деякий час до завершення операції.
  6. Не зайвим буде зберегти куплений в iTunes контент на комп'ютер, такий як програми та ігри, аудіо та відео, фільми та інше. Слід відкрити меню "Файл", вибрати "Пристрої" та натиснути "Перемістити покупки". Таким чином, контент буде застрахований від раптових збоїв і його будь-якої миті можна буде повернути на пристрій.
  7. Тепер у смартфоні потрібно вимкнути iMessage («Налаштування» - «Повідомлення»).

  8. В меню «Налаштування» → iCloud також вимикається сервіс «Знайти iPhone».

Після цих операцій підготовка iPhone буде завершена і можна починати його повне очищення.

Нижче додається відео, де можна детальніше ознайомитися про створення бекапу:

Крок 2. Скидання налаштувань та очищення

Повне очищення смартфона може здатися складним лише на перший погляд. Однак всі необхідні дії виконуються з одного меню, тому участь користувача потрібна мінімальна.

Особливості скидання

Перед тим, як приступати, слід знати про деякі моменти:

  • Процедура скидання займає час, можливо, вона проходитиме досить довго. Все залежить від кількості встановлених на Айфоні додатків.
  • Після того, як скидання буде виконано, на смартфоні не залишиться жодної інформації. Це стосується навіть даних про обліковий запис Apple ID, тому пароль до нього потрібно заздалегідь приготувати.
  • Після завершення процедури iPhone буде знову не активованим. Для його активації в майбутньому необхідно подбати про наявність з'єднання Wi-Fi або мати доступ до комп'ютера, де інстальовано програму iTunes.
  • Скидання налаштувань до заводських можна зробити виключно на офіційно розлочених моделях. Перевірити це можна на сайті imei.info, ввівши в запропоновану форму IMEI свого апарату.

Користувачам iCloud слід звернути особливу увагу - якщо телефон підключений до хмарного сервісу, у процесі чищення будуть видалені дані і з нього теж.Щоб уникнути цього, слід вийти з облікового запису на телефоні. Для цього потрібно відкрити «Налаштування», вибрати «iCloud» та натиснути «Видалити обліковий запис».

Процедура скидання

Тепер можна переходити до самої очищення:

  • Спершу потрібно відкрити «Налаштування» та перейти по вкладці «Основні».
  • Внизу списку знайти та відкрити «Скидання».
  • У новому меню доступно кілька опцій, серед яких слід вибрати «Стерти контент та налаштування». За допомогою цієї функції вся інформація та налаштування будуть стерті.
  • Можна підтверджувати початок операції, після чого потрібно почекати, поки пристрій не очиститься.

У меню «Скидання» доступні й інші операції, які дають змогу скинути лише певні налаштування, без повного видалення. При цьому, якщо вибрати «Стерти контент та налаштування», вони також будуть виконані. Користуватися ними є сенс, коли потрібно часткове чищення пристрою або при виникненні неприємних моментів:

  • Скинути налаштування мережі. Використовується при проблемах із мережею, обміном інтернет-трафіком (прийом-передача даних).
  • Скинути словник клавіатури. При випадковому вказуванні iPhone неправильних або невідповідних слів (користувач дав неправильний варіант для автокорекції).
  • Скинути налаштування «Додому». У разі втрати стандартної програми або за бажання повернути вихідний робочий стіл.
  • Скинути геоналаштування. Багато додатків вимагають дозвіл на отримання даних про геолокацію. Якщо доступ до потрібного програмного забезпечення був випадково закритий або необхідно позбутися непотрібних дозволів - функція швидко вирішить ці проблеми.

У запропонованому нижче відео можна наочно ознайомитися з процедурою:

Крок 3. Налаштування iPhone як нового

Після успішного очищення можна приступати до налаштування iPhone як нового. Робиться це так:

  • Натиснути кнопку «Налаштувати як новий iPhone». Вона з'явиться на екрані привітання, якщо смартфон повністю очищений.
  • За необхідності пропустити пропозицію ідентифікації Apple ID. Це дозволить уникнути перенесення збережених на iCloud налаштувань на пристрій. Якщо телефон планується не на продаж, ідентифікацію доведеться пройти.
  • Підтвердити прийняту дію.

Операція виконується за кілька кроків:

  • Потрібно підключити iPhone до ПК та запустити iTunes.
  • Відкрити меню «Файл» - «Пристрої» та вибрати «Відновити з резервної копії».
  • За наявності раніше створених копій слід вказати останню.

Коли процедуру буде завершено, телефон буде готовий до експлуатації.

Відновити копію з iTunes (iCloud) також можна з телефону. На екрані привітання після скидання доступні варіанти. Телефон має бути підключений до інтернету.

По суті, зробити iPhone як новий нескладно. Apple надає всі необхідні інструменти, що вимагають мінімального втручання власника телефону. Головне - бути обережним і приготувати резервну копію своїх даних, щоб після чищення смартфона їх можна було повернути назад. Також слід заздалегідь підготувати свій пароль до Apple ID (для активації пристрою) та доступу до інтернету (якщо бекап був збережений через iTunes або iCloud).