Як відео з ВК зберегти на телефон

Anonim

Соціальну мережу ВКонтакте використовують не лише для спілкування, але також для перегляду відеороликів різного змісту. Тут можна знайти аматорське відео, приколи, серіали та повнометражні художні фільми. Іноді користувачам хочеться завантажити відеоролик до себе на смартфон, щоб дивитися його в режимі офлайн, проте, як це правильно зробити, знають не всі. Насправді є кілька способів завантаження відео з ВК на свій мобільний пристрій.

Як з контакту зберегти відео на телефон без додатків

Сначала розглянемо, як можна завантажити відео з соціальної мережі ВК безкоштовно і без використання сторонніх програм. Цей спосіб зацікавить власників смартфонів, які не хочуть засмічувати пам'ять мобільного пристрою сторонніми програмами. Завантаження відео виконується за таким сценарієм:

  • Запускають браузер на мобільному пристрої;

  • Переходять на сайт ВКонтакте. Слід звернути увагу на те, щоб відкрилася саме мобільна версія програми, з літерою «m» спочатку електронної адреси. Якщо відкрилася повна версія програми, то на початку адреси в адресному рядку можна просто додати цю літеру, щоб вийшло vk.com;

  • Вхід у свій профіль, ввівши логін та пароль;
  • Знаходять у соціальній мережі потрібний відеозапис і відкривають його;
  • Натискають на вікно відеопрогравача пальцем і утримують його доти, доки не з'явиться меню, що випадає;
  • У цьому меню може бути один рядок або кілька, все залежить від типу браузера. Вибирають рядок «Завантажити»;
  • Після цього починається скачування, вся інформація про цей процес відображається в рядку повідомлень.

Після того як завантаження закінчено відео можна переглянути. Для цього заходять до галереї або знаходять відео через плеєр. Побачити відео можна і у файловому менеджері в папці «Download» на зовнішньому або внутрішньому накопичувачі.

https://www.youtube.com/watch?v=cYY6hzw75ds

Як завантажити відео з ВК на телефон через програми

Адміністрація соціальної мережі ВКонтакте суворо стежить за недоторканністю відеороликів, які розміщені на їхньому ресурсі. Це легко пояснюється такими факторами:

  • Завантажений матеріал користувачі часто використовують для розміщення на інших ресурсах в інтернеті, через це сайт ВК зазнає збитків, оскільки втрачається трафік;
  • Багато роликів є власністю інших людей, тому їх завантаження та подальше використання незаконно.

Саме через це адміністрація ВКонтакте бореться з неофітційними програмами для завантаження відеоконтенту з ресурсу. Однак, за бажання скачати відео з соцмережі можна дуже легко.

Додаток «Відео ВК»

Завантажити відео з соціальної мережі можна за допомогою програми «Відео ВК». Завантажити програму можна в Плей Маркеті.

Після цього її встановлюють і користуються. Для завантаження відео потрібно дотримуватися такої інструкції.

Запускаємо програму.
  1. Входять до профілю ВК. Для цього слід ввести номер мобільного телефону, до якого прикріплена сторінка, а потім вводять пароль.
  2. Після цього натискають на кнопку «Завантажити відео» та вибирають необхідний файл.
  3. Далі необхідно вибрати розмір файлу.
  4. Після обрання розміру файлу завантаження починається автоматично. Завантажений ролик можна знайти у програмі перегляду файлів.

Додаток дає можливість дивитися та завантажувати відео зі своєї сторінки та сторінок друзів. Також можна завантажувати відео з листування, новин та закладок.

Додаток «Mozilla Firefox»

Наступний спосіб – це використання браузера «Mozilla Firefox», який дозволить завантажувати відео на мобільний пристрій.

Для початку додаток потрібно завантажити та встановити.

  1. Далі браузер відкривають і заходять в налаштування.

  2. Натискають на кнопку Додаток.

  3. У пошуковому рядку прописують «SaveFrom.net».
  4. Відкривають раніше завантажений додаток ВК та відкривають відеоролик, який необхідно завантажити.
  5. Починають переглядати відеоролик, у процесі з'являється контекстне меню. Тут потрібно натиснути на рядок зберегти відео.

Програма «Music & Video Center»

Ця програма зовсім недовго протрималася в магазині додатків, оскільки керівництво соціальної мережі ВК неодноразово скаржилося на неї. Ця програма дозволяла завантажувати будь-які ролики та музичні треки. За фактом це аналог браузера, який дозволяє користуватися мобільною версією соцмережі ВКонтакте.

Завантажені музичні треки можна знайти у папці «Music». Далі на карту пам'яті їх можна перемістити за допомогою менеджера файлів. Прослуховувати їх можна за допомогою будь-якого програвача.

Відео завантажується в папку «Downloads». Щоб перемістити їх у інше місце, використовують файловий менеджер. Якщо їх не перемістити після завантаження, то ймовірність того, що програвач їх не виявить.

Додаток «ВК2 Музика та Відео з ВК»

Якщо немає бажання завантажувати відео під своїм логіном і паролем, то можна скористатися цією програмою. Ця програма діє дещо інакше. З його допомогою ви потрапляєте у соціальну мережу як гість. Відео потрібно буде знайти за допомогою пошукового рядка, який з'являється після натискання на значок лупи. Але користування цією програмою дещо незручно, тому що не можна завантажити відео, доступ до якого обмежений.

Таку програму можна встановити на смартфони з Android 4.0.3 або свіжішою версією. Ця програма постійно оновлюється, що дозволяє ефективно оминати прийоми адміністрації ВКонтакте.

Додаток «VK Stream»

Це ще одна проста програма для завантаження музичних файлів та відеороликів. Така програма поширюється безкоштовно, але при цьому часто запускається реклама. Передбачено зручний пошук за розміщеними у соціальній мережі медіафайлами. є доступ до Рекомендацій.

SaveFrom

Ця програма дозволяє завантажувати файли за посиланням. При цьому завантажувати файли можна зі сторонніх ресурсів. Розглянемо покроково, як правильно зберегти відеоролик із соцмережі ВК на смартфон Android.

Розглянемо покроково, як можна зберегти відеоролик з ВКонтакте на телефон з операційною системою Android.

  1. Заходять на сайт savefrom.net і тут завантажують інсталяційний файл у форматі apk. Знайти цю програму в офіційному магазині додатків не вийде, оскільки її часто видаляють порушення авторських прав.
  2. Встановлюють програму. Для цього має бути дозволено встановлення додатків з невідомих джерел.
  3. Відкривають на смартфоні програму ВКонтакте.
  4. Знаходять необхідний відеоролик, навпроти нього натискають три точки. Виникає меню, де потрібно вибрати розділ "Поділитися". якщо запис відкрився на весь екран, то внизу слід натиснути на значок рупора.
  5. У новому вікні натискають на коло з написом «Ще» і вибирають «SaveFrom».
  6. Відбувається переадресація на нещодавно встановлену програму, після чого з'являється прямокутник зеленого кольору «Завантажити». тут же можна вибрати якість скачуваного контенту.
  7. Завантажений файл можна знайти в папці «Download».

Завантажувати відеоролики можна з мобільної версії сайту ВКонтакте та з використанням сторонніх програм.

Як зберегти відео з ВК на Андроїд за допомогою комп'ютера

Скачувати відео на смартфон Андроїд з комп'ютера дуже просто, це не займає багато часу. Спочатку відео завантажують на комп'ютер за допомогою сторонньої програми, наприклад, SaveFrom. Далі для перекидання файлів на смартфон потрібно діяти так:

  • З'єднують смартфон із комп'ютером через USB кабель;

  • На екрані вибирають властивості підключення та режим «Передача файлів» (MTP). Якщо на смартфоні стоїть операційна система Android нижче версії 4.0, то попередньо слід активувати режим накопичувача;

  • Клікають по ярличку «Мій комп'ютер», далі вибирають у списку всіх пристроїв свій смартфон. Тепер потрібно перекинути завантажені файли в потрібну папку.

Після цього можна відкривати завантажений контент і переглядати його за допомогою встановленого на смартфон відеоплеєра.

У деяких випадках на мобільні пристрої не можна завантажувати файли об'ємом більше 4 ГБ. Це трохи ускладнює процес копіювання файлів із розширенням Full HD. Якщо є бажання скинути повнометражне відео на Андроїд у високій якості, його слід попередньо розбити на кілька частин за допомогою редактора Video Splitter або іншої аналогічної програми.

Питання експерту Чому я не можу завантажити відеоролик у соціальній мережі ВКонтакте на свій смартфон?

Причин може бути кілька. Насамперед, треба перевірити, скільки вільної пам'яті на мобільному пристрої.Також деякі програми, в яких користувач заходить до ВК як гостя, мають обмеження, тут не можна завантажувати контент певному колу осіб. Як можна завантажити відео з розширенням Full HD?

У деяких смартфонах попередньо розбивають файл на кілька частин. Для цього використовують редактор Video Splitter. Чи можна завантажити відео з ВКонтакті без встановлення програм?

Так, це можна зробити. Для цього в мобільній версії програми ВК запускають ролик, потім натискають на екран і утримують кілька секунд. з'являється меню, де потрібно вибрати Зберегти.

Як видно, зберегти відео, розміщене в соціальній мережі ВКонтакте, зовсім нескладно. Зробити це можна як з використанням сторонніх програм, так і без них.