Що краще

Anonim
Чи так хороші Айфони? Як знайти альтернативу? Розглянемо, смартфон якої компанії краще: Айфон чи Хонор. Докладне порівняння Honor 10 та iPhone X. Чим схожі пристрої, і які мають відмінності. Характеристики смартфонів, комплектація, можливості камери, ціна, плюси та мінуси.

Опис Honor 10

Характеристика Параметр
Екран IPS, 5, 84 дюйми, FullHD+
Основна камера 16 Мп (f/1.8) + 24 Мп
Фронтальна камера 24 Мп (f/2.0)
Процесор Kirin 970
Графічний чіп Mali-G72 MP12
Пам'ять 4/64 Гб
Підтримка MicroSD Нет
NFC Так
Акумулятор 3400 мАч
Розміри 149, 5×71, 3×7, 6 мм
Масса 153 грама
Вартість Від 17000 рублів

Смартфон, випущений у 2018 році, позиціонувався як флагманський пристрій. Зараз користувач, напевно, зверне увагу на використання IPS-матриці замість AMOLED, відсутність ширококутного об'єктиву і не найбільший акумулятор. Але будь-яка вада нівелюється низькою вартістю пристрою. Зараз Honor 10 є одним із найдоступніших флагманів минулих років і сприймається конкурентом деяких моделей iPhone.

Вартість 8 Якість камери 7 Батарея 7 Продуктивність 8 Вбудована пам'ять 6 Разом 7.2 Доступний флагман 2018 року. Плюси та мінуси Фронтальна камера для ідеальних селфі Виробничий чіпсет власного виробництва Компактний корпус та стильний дизайн Карти пам'яті не підтримуються.

Опис iPhone X

Характеристика Параметр
Екран Super AMOLED, 5, 8 дюйми, FullHD+
Основна камера 12 Мп (f/1.8) + 12 Мп (f/2.4)
Фронтальна камера 7 Мп (f/2.2)
Процесор Apple A11 Bionic
Графічний чіп M11
Пам'ять 3/64 Гб
Підтримка MicroSD Нет
NFC Так
Акумулятор 2716 мАч
Розміри 143, 5×70, 8×7, 7 мм
Масса 174 грама
Вартість Від 40000 рублів

Поява iPhone X наприкінці 2017 року ознаменувала початок нової ери у виробництві смартфонів Apple та продуктів інших фірм. На момент виходу апарат був найпотужнішим і найпросунутішим в області камер. Але висока ціна відлякала багатьох покупців. Зараз смартфон помітно подешевшав і може розглядатися як покупка на 2020 рік.

Вартість 6 Якість камери 8 Батарея 6 Продуктивність 8 Вбудована пам'ять 6 Разом 6.8 Легендарна модель, що задала тренди на роки вперед. Плюси та мінуси Трендовий дизайн та преміальні матеріали Екран з високою роздільною здатністю та відмінною кольоропередачею Відмінні камери навіть за сьогоднішніми мірками Потужний процесор, що досі справляється з будь-яким завданням Захист від води та пилу за стандартом IP67 Не можна розширити внутрішнє сховище Заряду акумулятора Ціна дня все одно залишається високою.

Порівняння Айфон і Хонор

Назва Дисплей Основна камера Акумулятор Габарити та маса
Honor 10 IPS, 5, 84 дюйми,

FullHD+

16 Мп (f/1.8) + 24 Мп 3400 мАч 149, 5×71, 3×7, 6 мм

153 грама

iPhone X OLED, 5, 8 дюйми, FullHD+ 12 Мп (f/1.8) + 12 Мп (f/2.4) 2716 мАч 143, 5×70, 8×7, 7 мм

174 грамів

Обидва смартфони мають свої переваги та недоліки. В одних аспектах краще себе проявляє Honor 10, а в інших – iPhone X. Зрозуміти, яка модель дійсно коштує своїх грошей, допоможе детальне порівняння, яке ми побудували на основі кількох найважливіших характеристик.

Комплектація

Знайомство з будь-яким смартфоном починається з розпакування. На цьому етапі стає зрозуміло, як компанія ставиться до споживача.

Айфон

Якщо розглядати упаковку продукту Apple, то вона не викликає жодної подиву у фаната фірми. Коробка із щільного картону виконана у білому кольорі. На лицьовій стороні красується макет гаджета, а саме розпакування викликає певний трепет.

Всередині покупця чекає Айфон, кабель Lightning-USB-A, перехідник з лайтнінка на мініджек (у смартфона немає роз'єму для навушників), дротова гарнітура, скріпка для вилучення SIM-карти, адаптер живлення на 1А (хоча смартфон підтримує швидку зарядку), документація та наклейки.

Найбільший подив викликає той факт, що навіть у преміальному продукті Apple не спромоглися покласти швидкий зарядний блок на 15 Вт. Якщо ви вирішите докупити його у офіційного продавця, доведеться заплатити ще кілька тисяч карбованців. В іншому випадку на повне відновлення енергії піде не менше двох годин.

Honor 10

Що стосується Honor 10, то його упаковка не відрізняється від інших смартфонів. Зараз усі виробники використовують мінімалістичні коробки, на яких у кращому випадку вказується назва моделі або зображення. Усередині власника девайса чекає швидкий зарядний блок, що відразу можна віднести до плюсів комплекту. Також у коробці лежить кабель з USB-C на USB-A, скріпка, документація та прозорий чохол із силікону.

Можливо, хтось очікував побачити в комплекті з флагманським пристроєм навушники.Але в Хонорі вирішили обійтися без такого бонусу. Навряд цей момент викличе бурю обурення, оскільки користувач вже отримує чохол і швидкий зарядний блок. При порівнянні «лоба в лоб» комплектацію обох пристроїв можна визнати однаковою. Склад упаковки не ідеальний, але приємні бонуси все-таки є.

Зовнішній вигляд

Розглянемо кожен гаджет.

iPhone X

iPhone X – це смартфон, який задав дизайнерський тренд на кілька років уперед. Модель стала першою, де використовується виріз у верхній частині екрану. Зроблено це з двох причин:

  • Звуження рамок.
  • Установка фронтальної камери та сенсорів для розпізнавання обличчя.

Спочатку подібне рішення викликало більше обурень, ніж захоплень. Але згодом люди звикли, і «чубчик» став своєрідним безрамковим смартфоном на кшталт Xiaomi Mi 9T або OPPO Reno, зовнішню перевагу доведеться віддати китайській фірмі.

Передню та задню панель Айфона з'єднує сталева рамка. На ній розташувалися основні елементи управління, серед яких гойдалка регулювання гучності та кнопка живлення. Мультимедійний динамік та Lightning знаходяться на нижній грані разом із мікрофоном. Лоток під SIM-карту сусідить з гойдалкою гучності.

Задня кришка виконана зі скла сірого або чорного кольору. У руці телефон відчувається важке, хоча і має скромні габарити. Відразу ж відчувається преміальність пристрою, що йде Айфон тільки в плюс.

Honor 10

Лицьова панель Honor 10 розроблялася на основі флагмана Apple. Тут теж є виріз, але не такий широкий. Бічні рамки екрана досить вузькі, але нижня межа сильно виділяється. Зрозуміло, не в найкращому сенсі. «Підборіддя» створює асиметрію, якої вдається позбутися лише програмним прихованням верхнього вирізу.Зате у відступі вдалося сховати кнопку «Home» зі сканером відбитків.

Розглядаючи задню частину Хонора, можна знайти чимало подібностей з іншими продуктами бренду. Honor 10 використовує багату скляну кришку з красивим градієнтом. Доступно відразу 5 кольорів:

  • Чорный.
  • Сірий.
  • Блакитний.
  • Зелений.
  • Фіолетовий.

Останній варіант виглядає особливо помітно. Дві частини пристрою з'єднуються глянсовою рамкою, де розташовані кнопки керування від живлення до регулювання гучності. Важливо зауважити, що виробник не відмовився від роз'єму для навушників. Він розташований на нижньому торці разом із USB Type-C та мультимедійним динаміком.

Дисплей

Якщо звернутися до характеристик двох пристроїв, стане ясно, що одна з головних відмінностей – екран. , але матриці виконані зовсім по-різному.

Honor 10

У випадку з Honor 10 – це класична IPS-панель. Висока роздільна здатність гарантує високу чіткість картинки, але підсвічування розподілене нерівномірно. Неозброєним оком помітити вада не вийде, але придивившись, можна виявити затемнення по краях. Це не проблема Honor, а недолік всіх IPS-матриць.

Як би там не було, IPS має і свої переваги. Від довгої взаємодії зі смартфоном практично не втомлюються очі. А за потреби можна увімкнути режим захисту очей. У такому разі загальний тон трохи жовтітиме.

iPhone X

До 2017 року на Айфонах теж стояли IPS-матриці.Але з виходом iPhone X ситуація змінилася. Десятка стала першим пристроєм з OLED-панеллю, яка викликає виключно позитивні емоції. Кольори виглядають максимально точними та насиченими. Дивитися фільми на такому екрані – одне задоволення.

Процесор

На презентації iPhone X було сказано чимало слів про сучасні ігри. І це не просто, адже флагман отримав топовий для 2017 року процесор Apple A11 Bionic. Він гарантує стабільну роботу пристрою навіть при тому, що на борту смартфона знаходиться всього 3 гігабайти оперативної пам'яті. Практика показує номінальність цього значення та швидкодію в будь-яких ситуаціях.

У Honor 10, як і у випадку з Айфоном, використовується процесор власного виробництва.Це Kirin 970, який був найпотужнішим у 2018 році. У тестуванні AnTuTu чіпсет набирає 213 тисяч балів. Для порівняння, аналогічний показник iPhone X – 226 тисяч. Різниця невелика, а це означає, що в повсякденному користуванні Хонор 10 зовсім не поступається дорожчому смартфону.

Програмне забезпечення

Однією з головних фішок Айфона є його операційна система - iOS. Хоча вона досить закрита, користувачі все частіше вибирають Apple iPhone через зручність та стабільність. iPhone X продовжує оновлюватися і, швидше за все, найближчими роками компанія не відмовиться від підтримки свого апарату.

З Honor 10 все трохи складніше. Так, смартфон базується на ОС Андроїд. Але поверх популярної операційної системи встановлено власну оболонку EMUI. Її можна зустріти не лише на Хонорах, а й на пристроях Хуавей. Виглядає прошивка візуально привабливіше голого Андроїда, а всі основні функції залишаються на місцях.

Як і на iOS, є підтримка жестів, якщо вам раптом не сподобається взаємодія шляхом натискання на кнопку «Додому». Також у Honor 10 застосовується опція розблокування по обличчю. Але тут важливо враховувати умови освітлення. У темряві смартфон не розпізнає власника.

Єдиний мінус EMUI – купа встановлених ігор та програм. Після первинного налаштування девайсу його доведеться почистити від непотрібних програм.

Час автономної роботи

Довгий час компанія Apple не наважувалася наділити свої смартфони великим акумулятором. iPhone X став однією з останніх моделей, де ємність батареї не дотягується навіть до 3000 мАг. Але тут не все так погано, як здається спочатку. По-перше, на Айфоні встановлено енергоефективний чіп. По-друге, використовується рівномірне підсвічування OLED-екрана. І, по-третє, при розробці програмного забезпечення Apple приділяє особливу увагу автономності.

Але навіть при всіх плюсах оптимізації iPhone X видає не більше 12 годин роботи активного екрану. Наприклад, Honor 10, який має IPS-матрицю, але акумулятором на 3400 мАг, здатний протриматися мінімум 15 годин. Різниця стає ще суттєвішою, коли мова заходить про ігри. Айфон пропрацює всього 3 години, тоді як конкурент – усі 5.

Пам'ять

Обидва смартфони мають помітний недолік. Обидві моделі не підтримують встановлення Micro-SD-карток. Це означає, що при виборі смартфона покупцю потрібно обов'язково звернути увагу на ємність вбудованого сховища. У порівнянні беруть участь модифікації на 64 Гб. На Honor 10 максимальний об'єм може становити 128 Гб, а на Айфоні – 256 гігів. Але врахуйте, що за велику місткість накопичувача доведеться переплатити у півтора рази.

Камери

Переходимо до найцікавішої частини сьогоднішнього огляду.

iPhone X

На щорічних презентаціях Apple велика кількість уваги приділяється саме можливостям фото та відео. У iPhone X користувач має справу з дуже сучасним сенсором на 12 мегапікселів. Нехай вас не лякає така низька роздільна здатність за наявності Samsung Galaxy S20 та інших моделей, де заявлена ​​камера на 108 Мп. Пікселі не відіграють особливої ​​ролі тим більше, що 108 Мп на Самсунгу і Сяомі - маркетинговий хід, через який високий показник досягається нечесним методом інтерполяції.

У світлий час доби знімки на Айфон мають відмінну різкість і непогану деталізацію навіть на далеких планах. І це всього 12 мегапікселів. Вночі, звичайно, картинка «шумить», але не критично. А ось на відео шуми будуть помітні дуже сильно.

Важлива особливість камери iPhone X – наявність дворазового зуму. Збільшення без втрати якості досягається за допомогою допоміжного телеоб'єктива. Хонор подібним похвалитися не може, нехай у нього більша роздільна здатність сенсорів.

Honor 10

Основна камера Honor 10 робить хороші знімки вдень у роздільній здатності 16 мегапікселів. Певні проблеми можуть виникнути за яскравого Сонця, коли кадр пересвічується. Допоміжний модуль на 24 Мп є монохромним. Він встановлений для створення ефекту Боке. І в цьому плані Хонор зовсім не поступається Айфон. Портретні фотографії виходять висококласними.

Связь

Смартфони в глобальній версії підтримують усі російські частоти. Єдині матеріали корпусу та аналогічне розташування пластикових вставок для антен роблять порівняння в галузі зв'язку безглуздим. Honor 10 та iPhone X працюють у будь-якому куточку, де є мобільне покриття. Помітити різницю в місті не вдалося.

Вартість

Головним каменем спотикання, який не дозволяє купити Айфон, стає його ціна.Так, iPhone X подешевшав, але все одно продається не дешевше за 40 тисяч. У конкурента цінник значно нижчий – 17 000 рублів. Але ті, хто хоче купити саме iPhone, мають альтернативний варіант. У деяких магазинах представлені відновлені версії. По суті це залізо, зібране в новий корпус. Вартість подібного складання починається від 25 тисяч рублів.

Який телефон краще – Хонор або Айфон

Звичайно, Honor 10 не може перевершити iPhone X щодо функціональних можливостей і загального комфорту користування. Але китайський смартфон має 2 помітні переваги над іменитим опонентом:

  • Найкраща автономність.
  • Низька ціна.

А ось, що думають покупці, які встигли користуватися моделями

Наталія Phone X За його роботою претензій у мене немає, iOS працює чудово, ніяких глюків не помітила, все швидко і чітко.Приходжу в захват від однієї тільки думки, що цей смартфон має найпотужнішу начинку у світі. Не розумію людей, які відразу помчали в інтернет писати про нього негативні відгуки, телефон шалений! Максим Honor 10 Величезним плюсом смартфона є яскравий та дуже соковитий екран. Швидкодія смартфона дуже подобається, поки нічого не зависає, все швидко відкривається та літає. Камера заслуговує на окрему згадку. Є кілька цікавих режимів, а якість фото на висоті. Катерина Honor 10. Галерея відкривається повільно. В Айфон це робиться миттєво. Якість фотокамери гірша. Вдень як манекени, а ввечері картинка розмивається. Олена iPhone X Акумулятор тримає заряд слабко. Наприклад, є телефон OnePlus 5. Він працює вдвічі довше. Камера хороша, але слабка стабілізація. Начинка нічого, за такі гроші – не знаю… А ви що вибираєте? iPhone наше все! 36% Я обираю Хонор 64% Проголосувало: 25.