Кращі програми для читання книг на Андроїд

Anonim

Більшість книжкових сервісів не тільки продають твори, а й пропонують безкоштовний і повністю легальний доступ до книг. Щоб почати читання, потрібно встановити на мобільний пристрій необхідну програму, яка повинна розпізнавати формати книг. Після цього потрібно завантажити твір або вибрати його в запропонованому програмою каталозі. До послуг користувачів є велика кількість платформ, бібліотеки яких налічують тисячі безкоштовних текстів. Необхідно лише встановити програму та насолоджуватися читанням. Деякі програми дозволяють читати лише всередині програми, інші дозволяють експортувати книгу в сторонню програму.

10. FBReader

У програми є як платна модифікація, так і безкоштовний варіант, для звичайного читання цілком вистачить базової версії. У додатку відсутня реклама, інтерфейс зрозумілий і зручний, з великим функціоналом, можна працювати з книгами формату FB2, а також EPUB.

Плюси та мінуси програми представлені в таблиці.

Плюси та мінуси Зрозумілий інтерфейс і приємний дизайн Можна завантажити плагіни для функціоналу, що підключаються Відсутня реклама Програма перекладена російською мовою Лише два формати, що підтримуються У безкоштовної версії обмежені опції

Оцінка софту за 10-бальною шкалою.

Функціонал 9 Підтримувані формати 3 Вага програми 8 Вбудована бібліотека 6 Оформлення 8 Разом 6.8 Відмінна програма, багатьох радує інтерфейс, щоправда, не так багато форматів, що підтримуються.

Читалка підійде як будь-яких користувачів, її вже завантажили понад 10 мільйонів разів, що говорить про її популярність серед любителів читати книги.

9. eBoox

Особливість програми полягає в тому, що вона дозволяє знаходити в інтернет книги, інтегрувати їх у сервіс та читати. Крім того, у софту чудовий відмінний інтерфейс, хороша бібліотека, є можливість читати твори будь-якого формату.

Позитивні та негативні сторони можна дізнатися далі.

Плюси та мінуси Чудово зроблена вбудована бібліотека Підтримка більшості форматів Повністю відсутня реклама Можна шукати твори в інтернеті У каталозі більшість книг - платні

Після розбору, можна зробити оцінку додатка.

Функціонал 8 Підтримувані формати 10 Вага програми 5 Вбудована бібліотека 7 Оформлення 8 Разом 7.6 Один із найкращих сервісів для читання тексту в будь-якому форматі також можна шукати твори в мережі.

8. eReader Prestigio

Багато хто вважає цей додаток найкращою читалкою книг на даний момент, оскільки він відрізняється приємним дизайном, кращою якістю відображення тексту і добре організованою бібліотекою творів. Софт дозволяє або завантажити книгу, або читати ту, що знаходиться на смартфоні.

Вартості та недоліки читалки представлені далі.

Плюси та мінуси Величезна кількість дозволів Великий функціонал налаштувань Відмінно працює на слабких телефонах Завантажувати твори можна відразу з інтернету Доступно лише для смартфонів на системі Android Є рекламні оголошення

Оцінка деяких параметрів програми за 10-бальною шкалою.

Функціонал 8 Формати, що підтримуються 10 Вага програми 6 Вбудована бібліотека 9 Оформлення 8 Разом 8.2 Відмінна читалка з безліччю функцій, проте доступна лише для користувачів Android.

У вбудованій бібліотеці є розділ для безкоштовних книг, там знаходяться тисячі творів. Програма стабільно працює, є навігація частинами.

7. Play Книги

Компанія Google також впровадила свій софт для читання тексту - Google Play Книги. Функціонал не дуже великий, можна читати тільки твори, які знаходяться тільки в читалці, з внутрішньої пам'яті телефону не можна експортувати текст для читання, тому доведеться обмежитися вбудованою бібліотекою.

Плюси та мінуси платформи можна подивитися в таблиці.

Плюси та мінуси Не потрібно реєструватися, вхід по Google акаунту Добре працює на різних гаджетах Зрозумілий і простий інтерфейс, перекладений російською мовою Широкий вибір творів в електронній бібліотеці Майже всі твори потрібно купувати Не можна читати зі смартфона Функціонал дуже бідний, мало можливостей.

Оцінка програми за 10-бальною шкалою.

Функціонал 4 Підтримувані формати 6 Вага програми 8 Вбудована бібліотека 10 Оформлення 8 Разом 7.2 Сервіс має найбільшу бібліотеку, проте функціонал не дуже багатий, підтримує не всі формати.

6. Cool Reader

Хороша програма, оснащена відмінним інтерфейсом та продуманим дизайном, який заснований на текстурах та відмінно підібраних кольорах. Читалка підтримує майже всі відомі дозволи книг, крім того, можна працювати з документами, є вбудована бібліотека.

Вивчити позитивні та негативні сторони можна у наступній таблиці.

Плюси та мінуси Підтримка більшості форматів Добре передає ілюстрації творів Відсутні рекламні оголошення Інтерфейс простий, перекладений російською мовою

Можна оцінити програму, спираючись на деякі характеристики.

Функціонал 8 Підтримувані формати 9 Вага програми 8 Вбудована бібліотека 7 Оформлення 8 Разом 8 Одна з кращих програм, всі характеристики вищі за середнє значення.

Програма без зависань здатна працювати на будь-якому мобільному пристрої, книги в бібліотеці можна сортувати за різними ознаками.

5. Bookmate

Головною особливістю цієї програми можна назвати відмінну синхронізацію між гаджетами, читати на планшеті можна з тієї ж частини, на якій людина зупинилася, читаючи книгу зі смартфона. Програму можна придбати як на безкоштовній основі, так і платно, в цьому випадку є доступ до великої кількості опцій і книг.

Достоїнства та недоліки представлені в таблиці.

Плюси та мінуси Можна завантажувати книги з внутрішньої пам'яті Можна завантажувати текст з інтернету з сайту Bookmate Є безкоштовні книги Можна сплатити підписку на рік вперед У стандартній версії обмежений функціонал Щоб синхронізація між телефонами пройшла успішно, потрібен інтернет

Оцінка програми за 10-бальною шкалою.

Функціонал 7 Підтримувані формати 5 Вага програми 6 Вбудована бібліотека 9 Оформлення 7 Разом 6.8 Одна із стандартних програм, що підтримуються форматів небагато, зате велика бібліотека.

4. Moon+ Reader

Програма призначена для тих, хто вважає за краще настроювати відображення під свої потреби. У програмі багато безкоштовних книг, достатньо зайти в мережу через цю програму, вибрати в представленому каталозі пункт «Moon+» та почати читання. Після завантаження тексту на телефон можна читати без інтернету.

Плюси та мінуси сервісу можна побачити в наступній таблиці.

Багатий функціонал, можна налаштувати кожну дію під себе Є можливість з'єднати між собою Android-пристрої У звичайній версії дуже обмежені функції Багато реклами в модифікації без підписки.

Оцінка характеристик сервісу за 10-бальною шкалою.

Функціонал 10 Підтримувані формати 8 Вага програми 5 Вбудована бібліотека 9 Оформлення 7 Разом 7.8 Один із найкращих сервісів, однак, безкоштовна версія страждає через показ реклами та обмеження опцій.

Програма дозволяє читати з архівів, таких як rar та zip. Крім того, вона веде статистику вже прочитаних книг, ця опція може бути корисна багатьом користувачам.

3. PocketBook

Додаток дуже простий, призначений лише для читання творів у роздільній здатності FB2 та EPUB, проте для багатьох користувачів цього цілком вистачає. У платформи досить непогана вбудована бібліотека, також є продумана навігація частинами, але все-таки використовувати її як основну програму для читання не рекомендується через небагатий функціонал.

Достості та недоліки софту можна побачити далі.

Плюси та мінуси Найбільш простий та доступний інтерфейс Добре організована бібліотека Зручна навігація по розділах твору Можна встановити як на Android-пристрої, так і на смартфони iOS Текст виглядає не дуже привабливо Налаштування персоналізації відсутні, не можна налаштувати книгу під себе.

Оцінку сервісу за 10-бальною шкалою можна побачити в наступній таблиці.

Функціонал 4 Підтримувані формати 4 Вага програми 8 Вбудована бібліотека 7 Оформлення 6 Разом 5.8 Не дуже хороша читалка, але вона може сподобатися багатьом через простоту використання.

У програмі повністю відсутня реклама. Крім того, є ReadRate - платформа, де представлені рецензії від інших користувачів.

2. Librera

Це ще одна програма, яка призначена для читання книг будь-якого формату, є вбудована бібліотека, чий інтерфейс виглядає трохи дивно, є недоліки.У софту велика кількість налаштувань, в них може заплутатися непідготовлений користувач, в інтерфейсі є російська мова, тому з часом можна розібратися.

Плюси та мінуси софту можна порівняти у наведеній нижче таблиці.

Плюси та мінуси Працює з більшістю сучасних форматів Велика кількість налаштувань на всі випадки життя Робота сервісу здійснюється швидко на будь-якому гаджеті Добре відображає ілюстрації в книзі У сервісі є реклама, це заважає читанню Недопрацьований інтерфейс та шрифти

Оцінка Librera за 10-бальною шкалою.

1. AlReader

Програма здатна працювати з більшістю відомих сьогодні форматів документів, що зробило софт досить популярним. У додатку повністю відсутня реклама, читання нічого заважає, проте істотним мінусом є непривабливий дизайн, це заважає повною мірою насолодитися читанням.

Порівняти позитивні та негативні сторони можна, ознайомившись із таблицею.

Плюси та мінуси Підтримує більшість сучасних форматів книг Багато налаштувань та відмінна навігація по бібліотеці Відмінно працює на всіх гаджетах Повністю відсутня реклама Недопрацьоване оформлення, сильно заважає читанню

Оцінка деяких параметрів сервісу за 10-бальною шкалою.

Функціонал 7 Підтримувані формати 9 Вага програми 10 Вбудована бібліотека 7 Оформлення 2 Разом 7 Стандартна читалка з великою кількістю дозволів, що підтримуються, дизайн не дуже хороший, точно вимагає поліпшення.

Сервіс перекладено російською мовою, відмінно працює на будь-якому гаджеті. Дозволяє завантажувати книги з інтернету.

Рейтинг найкращих програм

Після детального розбору кожної програми, можна скласти їх рейтинг, від кращого сервісу до гіршого.

Найменування Опис Ціна Рейтинг
eBoox Можна інтегрувати книги з мережі, велика бібліотека творів, відсутня реклама Безкоштовно ★★★★★
eReader Prestigio Хороша навігація по розділах, приємний дизайн та якість тексту, чудово працює на всіх гаджетах Безкоштовно ★★★★★
FBReader Повністю відсутня реклама, приємний і зручний інтерфейс, є плагіни, що підключаються Дві версії, платна та безкоштовна ★★★★★
Cool Reader Можна сортувати книги за різними ознаками, працює на будь-якому пристрої, чудовий інтерфейс Безкоштовно ★★★★★
Moon+ Reader Можна читати тексти з архівів, веде статистику книг, велику кількість безкоштовних книг Дві версії, платна та безкоштовна ★★★★★
Librera Дозволяє завантажувати тексти з інтернету, підтримується більшість форматів, багато налаштувань Безкоштовно ★★★★★
Bookmate Можна подарувати передплату іншій людині, відмінна синхронізація між гаджетами, гарна вбудована бібліотека Дві версії, платна та безкоштовна ★★★★★
AlReader Перекладено російською мовою, можна завантажувати твори з мережі, підтримує більшість дозволів Безкоштовно ★★★★★
Play Книги Встановлюється на будь-яку систему, велика бібліотека книг, інтерфейс русифікований Безкоштовно ★★★★★
PocketBook Відсутня реклама, є доступ до платформи з рецензіями, гідна бібліотека Безкоштовно ★★★★★

Після того, як стало відомо, які характеристики та особливості має кожна програма, можна вибрати підходящий під свої уподобання софт.