Як зробити відео екрану на Андроїді

Anonim

Користувачі намагаються знайти правильний алгоритм встановлення на свій смартфон або планшет програм для запису відео. Існують платні версії та аналоги без передоплати, що дозволяють працювати з деякими обмеженнями або без них. Рішення не містить особливих труднощів.

Які способи запису екрана на Андроїді існують

Операційна система не включає стандарти запису з дисплея. У цьому випадку доведеться використовувати стандарт «Андроїд», який передбачає встановлення та використання спеціальних додатків. До мінусів належать відсутність стандартних інструментів для збереження запису з екрана.Вирішити проблему можна завантаження стороннього контенту.

Відеозапис без спеціальних додатків

Версії Android відрізняються, у зв'язку з чим програма може бути базово завантажена в смартфон. Знаходиться ця програма у розділі «Інструменти». Деякі користувачі повідомляють про те, що продукт є в папці «Запис екрана».

Плюси та мінуси базової програми.

Переваги Недоліки
Якісне відео Не актуально для ранніх версій «Андроїдів»
Повернення на головну сторінку за замовчуванням Відсутній роумінг
Спряження без попередніх налаштувань з іншими пристроями У пакет не входять SMS-повідомлення
Можливість завантаження програми та її оновлення з «Гугл Плей» Дорога тарифікація з деякими провайдерами

Додатки для запису відео з Андроїда

Для завантаження потрібної програми потрібно просто зайти в Google Play, ввести в рядок пошуку «запис екрану». Після обробки запиту Market запропонує кілька варіантів, серед яких точно знайдеться відповідний варіант.

AZ Screen Recorder

За допомогою програми можна записувати відеофайли зі смартфонів та інших пристроїв, що мають підключення до мережі Інтернет. В інтерфейсі відображається фіксування звуку з мікрофона, можливість налаштування якості відображення ролика. Є підключення до тривалості відтворення та контролю паузи.

Для запуску процесу або його зупинки потрібно натиснути на іконку з відповідною роздільною здатністю або відкрити основне меню. У програмі передбачена опція з «плаваючою» кнопкою, яка забезпечує допуск до швидкого та зручного управління.

У своїх відгуках користувачі відзначають, що загалом додаток нормальний, проте потрібно враховувати низку нюансів. На слабкому гаджеті подивитися роботу практично нереально, а також немає можливості захистити контент водяним знаком. При цьому якість відео – на гідному рівні, хоча відсутнє візуальне відображення тапа по екрану, через що доводиться в процесі зйомки пояснювати оператору, куди натискати для отримання необхідного ефекту.

DU Recorder

За своїми функціями цей додаток схожий на Screen Recorder AZ.Головна відмінність - платні опції попередника доступні безкоштовно. Ця програма для «Андроїда» зовсім не має платного проектування. За допомогою DU Recorder можна під час запису малювати, використовувати паузи, передню та задню камеру для отримання необхідного ефекту.

Вага додатка – одна з найменших (близько 4 Мб). При цьому без проблем редагується відео, додається музика, шпалери в пару кліків. Усі переваги програми на цьому не закінчуються. Для зупинки запису досить просто потрясти смартфон.

Про цю програму споживачі відгукуються позитивно. Багато в чому це пов'язано з відсутністю реклами, зрозумілим інтерфейсом, редагування та обрізки відео. Серед недоліків – непостійне спрацювання зупинки струшуванням телефону, наявність платних доповнень, включаючи запис внутрішнього ігрового звуку.

V Recorder

Для запису відео з екрана на «Андроїд» багато користувачів використовують зазначену програму. Вона дає можливість редагувати ролики, пересилати матеріали друзям, фіксувати вміст смартфона.

Просто дотик дисплея дозволяє малювати, вести онлайн-ігри, монтувати відео. Запис допускається зупиняти та продовжувати за власним бажанням. Це зручно, якщо необхідно терміново відволіктися інші справи. Для роботи також використовується фронтальна камера, що робить цікавішим процес з урахуванням реакції людини, що знімає. Ще один плюс - записування звуку з мікрофона гаджета.

Споживачі до плюсів відносять простоту використання, можливість запису відео та аудіо з екрану в високій якості, створення унікальних кадрів з різних сайтів або каналів. До недоліків відносять «виліт» програми на ранніх версіях Android.

Screen Recorder

Проста і безкоштовна програма для відеозапису орієнтована на фіксацію будь-якої частини дисплея або створення скріншоту. За її допомогою можна без проблем записувати відеодзвінки, вебінари, дзвінки через «Скайп» та багато іншого. Звук та веб-камера – додаткові переваги використання цієї програми.Передбачена можливість ділитися відео на YouTube та Google Drive.

Інші особливості програми:

  • обрізання роликів;
  • трансформація стартової точки з можливістю фіксації остаточного формату запису;
  • зміна налаштувань, включаючи активацію «мишки», відображення іконок на робочому столі;
  • коригування гучності та звуків з мікрофона;
  • перетворення відео після захоплення екрана;
  • експлуатація швидких клавіш та копіювання в обмінний буфер.

Простота використання, багатофункціональність, стабільність у роботі – основні переваги, що виділяються користувачами. Більшість власників смартфонів позитивно відгукуються про програму, називаючи її найкращою серед аналогів. Єдиний мінус – підвищені вимоги до потужності девайсу, на ранніх варіаціях відмічено гальмування та збої.

Mobizen Screen Recorder

Одна з найпопулярніших програм для запису відео з екрану «Андроїд». Рекордер здатний фіксувати кадри з низькою роздільною здатністю і як Full HD. Програма безкоштовна, проте, рекламні заставки іноді дратують.

Доволі спірним питанням є можливість запису кадрів у форматі 240 FPs-5. Особливих плюсів у даному додатку немає, передбачені всі стандартні здібності рекордерів. Існує коригувальник записів, що дозволяє змінювати розмір файлу, додавати музику та інші спецефекти. Всі опції працюють стабільно, доступні для безкоштовного завантаження.

Багато користувачів називають додаток класним, за допомогою якого можна знімати якісні кадри, включаючи огляди «важких» ігор. Але не все так однозначно. У деяких людей є претензії до появи сірого фону і неможливо зробити відео на деяких моделях телефонів.

Screen Recorder 5+

Додаток відрізняється від більшості аналогів тим, що не оснащується швидким доступом до основних функцій. Таке рішення дуже сумнівне, оскільки страждає на зручність експлуатації та коригування програми. Після завантаження, цей варіант дає можливість фіксувати відео, аудіофайли та інші стандартні «фішки».

До мінусів відносять відсутність можливості промальовування кадрів, а також необхідність знання англійської мови. Деякі налаштування не адаптовані під російську мову. Є реклама, яку можна забрати, купивши повну варіацію програми. Перевага в тому, що весь функціонал є безкоштовним.

Также думка користувачів щодо ефективності програми розділилася. Більшість вважає її зручною та практичною, відзначаючи високу якість зйомки та звуку. Інші нарікають на нестабільність кольорової передачі, появу плям і сірого фону під час роботи.

Важливий момент – після придбання ліцензійного варіанту обов'язково потрібно перезавантажити мобільний пристрій

ADV Screen Recorder

Повністю англомовний додаток зроблено інтуїтивно зрозумілим, за що окреме спасибі розробникам. Реліз програми проведено продумано, функціонально та зручно. Серед доступних опцій:

  • прорисовка;
  • внесення написів;
  • зйомка на камеру.

Все працює надійно, не викликаючи суттєвих нарікань. При цьому система смартфона вантажиться не критично, що дозволяє розробляти відеоогляди для ігор або програм з підвищеними вимогами. Ролики можна знімати в декількох типах роздільної здатності, включаючи найнижчі.

Варто зазначити, деякі сторонні програми погано функціонують чи «злітають». Тому, встановлювати їх чи ні, вирішувати кожному користувачеві персонально.Як показали тести, у 50% вони давали збої або записували відео 20-30 секунд, після чого надходив запит на платну версію.

У цьому списку:

  1. «Рін Скрін Рекордер» (Rec Screen Recorder) від гурту Gate Dev. Програма стабільно «злітає».
  2. Recorder REC HD. Багато пристроїв після натискання кнопки запису вилітає, при цьому після короткого перегляду вимагає оплати.
  3. Spectrl RSR. Огидно пише звук, а іноді його взагалі немає.
  4. Screencast Video не підтримується деякими девайсами, часто відображає чорне тло, замість інтерфейсу гри або іншого продукту, псує кольорову передачу.
  5. Серед найдивніших програм – Screencast. Здається, що вона зроблена для того, щоб знімати відео без можливості перегляду, кнопка запуску просто не активується.

Game Screen Recorder

Зручна, надійна програма, але має один суттєвий мінус (на планшетах з будь-якою варіацією «Андроїд» не функціонує). Відразу зручної кнопки старту запису на екрані не видно, проте вона з'являється безпосередньо на початку роботи. Розширені можливості не передбачені, програма служить тільки для зняття відео.

Додаткова зручність – наявність прискорення ігор при записі, що позитивно позначається на зручності використання, грошових вкладень не потрібно, додаток абсолютно безкоштовний.

Порівняльна таблиця додатків для зйомки відео з екрана

Назва Версії «Андроїд» Основні можливості Додаткові функції
Screen Recorder AZ 5.1/6.0/7.1/8.0/9.0 Зйомка відео, аудіо, конвертування запису Запис ігор, коментування, опція наближення
DU Recorder Всі варіації Android Малювання під час запису, використання фронтальної та задньої камер Зупинка запису за допомогою струсу пристрою
V Recorder Від 3.5 і вище Запис відео та аудіо з дисплея, без необхідності під'єднання до інтернету під час роботи Якісна і проста обробка не тільки відео, а й звуку
Screen Recorder Від 5.1 до 9.0 Фіксація відео, звуку з можливістю малювання та копіювання в буфер обміну Встановлення власного логотипу, таймера запису, відображення швидких клавіш
Mobizen 5.0 – 9.0 Хороша картинка з чітким звуком Один мул кращих рекордерів для запису ігор з екрану
Screen Recorder 5+ Від 5.0 і вище Зйомка в кількох типах роздільної здатності, включаючи найнижчу, що дозволяє заощадити пам'ять пристрою Запис обличчя з фронтальної камери
ADV Screen Recorder Від 5.0 і вище Запис з можливістю малювання Зйомка оглядів на ігри та програми з високими вимогами
Game screen 5.1-9.0 Безкоштовна фіксація різних відео з екрану Можливість вибирати відповідний дозвіл

Стисло про інші програми зйомки відео на «Андроїд»

Можна відзначити ще кілька програм, які не такі популярні:

  1. Telecine 1.6.2.apk має високий рейтинг завантажень на Google Play, включає накладний інтерфейс, не наповнено спамом і рекламою, доступно у відкритому безкоштовному доступі, водяні знаки відсутні. Розробники можуть виправляти алгоритм роботи, встановлювати патчі та доповнення власного виготовлення.
  2. Unlimited-Screen-Recorder. Одна з останніх програм, яка орієнтована на Lollipop, має необмежену кількість запису відео, підтримує фіксацію звуку. Досвідчені користувачі знайдуть в налаштуваннях кілька корисних додаткових опцій, як для «Андроїд», так і для «Лолліпоп».
  3. One-Shot-screen-recorder.Користуватися додатком дуже просто, потрібно освоїти лише чотири кроки. З поставленим завданням програма справляється добре, у безкоштовній варіації має водяний знак, на преміум-класі він відсутній, дозволяючи вносити власний логотип, видалити настирливу рекламу, приховати значок.
  4. Ilos-screen-recorder 1.7.0. Дуже просте рішення для зйомки відео з екрану на "Андроїді" 5.0 і вище підтримує фіксацію звуку, не має обмежень щодо часу та захисних елементів. Додаткова функція – передача матеріалів з ПК, за потреби.
  5. SCR Screen Recorder. Багато хто вважає цю програму одним з кращих, особливо для версій старше Lollipop. Воно вимагає root'а пристрою, залишаючись недоступним для інших гаджетів. У системі передбачено перемикання з фронтальної камери на екран, запис звуку тощо, розробники продовжують його активно розвивати.

Серед інших варіантів зйомки відео екрану «Андроїд» - апаратні засоби.Вони дозволяють використовувати карти захоплення, повністю контролюючи робочий процес. Для цього застосовується опція ABD та її аналоги. Запис ведеться з високою роздільною здатністю та частотою кадрів безпосередньо на жорсткий диск девайса. Такі програми недешево коштують, часто конфліктують із версією HDCP.

Як видно, додатків, що дозволяють зробити відео на «Андроїд» досить багато. Серед них є повністю безкоштовні програми, які працюють впевнено та ефективно. Вивчивши відгуки споживачів та технічні можливості, можна без проблем підібрати варіант, залежно від конкретних потреб.