Краща бездротова зарядка для iPhone

Anonim
Ще до недавнього часу можливість заряджати свій гаджет без проводів здавалася фантастикою. Однак бездротова зарядка дуже швидко завоювала серця користувачів, і тепер на ринку представлено безліч фірм, що займаються виробництвом як універсальних бездротових зарядок, що підходять багатьом моделям телефону, так і працюють під певні лейбли і моделі.

Як працюють бездротові зарядки

Розробники Apple представили свої варіанти бездротового заряду айфонів відносно нещодавно – у 2017 році. Під можливість такої зарядки потрапили лише дві моделі телефонів – iPhone X і iPhone 8.

Для того, щоб здійснювалася зарядка телефону без підключених проводів, у гаджета має бути можливість швидкого підзаряджання, а також телефон повинен відповідати стандарту Qi. У продуктів компанії Apple це айфони з версією IOS 8 і вище. У комплекті до телефонів така зарядка не йде, і її потрібно придбати додатково. Цінова політика також відрізняється. Творці подбали про безпеку своїх гаджетів, і використання швидкої зарядки як через кабель, так і бездротової моделі не впливає на знос акумулятора і не завдає йому жодної шкоди.

Коли виникає питання вибору моделі, потрібно звертати увагу на такі характеристики:

  • споживання – простіше кажучи, характеристики input та output повинні збігатися;
  • потужність – чим вище, тим краще (з діапазоном від 7, 5 Вт до 10 Вт), адже тоді телефон буде швидше заряджатися; зручніше, якщо безконтактний пристрій підтримує функцію швидкого заряджання (Quick Charge);
  • форму. Безконтактна зарядка буває двох видів: у формі таблетки (майданчик) з горизонтальною орієнтацією та док-станція з вертикальною. Переваги першої – це малі габарити. Другі зручніші в роботі, тому що не вимагають тонкого налаштування під час пошуку сигналу і дозволяють бачити екран під час заряджання. Нині є варіанти гібридів, які за бажанням господаря потрібну форму.

У стані розробок є й зарядки, що видають більше 10 Вт, але Айфони налаштовані так, що не споживають більше потужності, тому якщо в характеристиках вашого зарядного пристрою стоїть, наприклад, 12 Вт, то ви можете використовувати його і для заряду гаджетів інших виробників.

Переваги та недоліки бездротової зарядки

Як і будь-який пристрій, у цього також є свої переваги і недоліки, вивчивши які можна вирішити для себе, чи варто користуватися подібним винаходом.

Плюси та мінуси Для підзарядки пристроїв фірми Apple не потрібен сертифікований знак, а значить підійде будь-який пристрій для бездротової зарядки, що працює за Qi-протоколом. Не відбувається зношування кабелю для зарядки, не потрібно додатково висмикувати провід, щоб відповісти на дзвінок або швидко скористатися телефоном; достатньо лише взяти його в руки. Швидкість заряджання значно вища (за наявності функції Quick Charge). Стаціонарне місце – не потрібно шукати щоразу провід. Неможливо одночасно заряджати айфон і використовувати його (за винятком можливості перегляду відео на підставках зарядного пристрою). Не йде в комплекті до гаджета та купується додатково. Чимала ціна - дорожче, ніж купити провід для заряду. У чохлі не може бути магнітів або елементів металу, які використовуються, наприклад, для автомобільних власників. Також товщина чохла повинна перевищувати 6 мм (деякі моделі підтримують менше значення).

Краща бездротова зарядка для iPhone

У магазинах представлено чимало пристроїв, і навіть розуміючи їх відмінності, вибрати буває часом непросто. На допомогу прийде досвід інших користувачів, зведений нижче в таблицю рейтингу та розписаний для кожного пристрою докладніше.

Belkin BOOST UP Special Edition

Зручний бездротовий зарядний комплекс, за допомогою якого можна здійснювати заряд пристроїв з підтримкою стандарту Qi. На відміну від стандартно моделі Belkin BOOST Up, версія Special Edition забезпечена додатковими функціями, в ній виправлені косяки попередніх версій і користується своєю заслуженою популярністю. В даний час її можна придбати тільки в спеціалізованих магазинах фірми Apple, зате можна не переживати за її оригінальність.

Характеристика Параметр
Материал підставка з нержавіючої сталі, з елементами матового силікону
Потужність зарядки до 7, 5 Вт
Джерело живлення змінний струм
Вага виробу 127 г.
Габарити (висота/довжина/ширина) див. 1, 42/9, 4/9, 4
Підтримка стандарту Qi так
Світлодіодний індикатор процесу заряду
Кількість пристроїв для одночасного заряду 1
Сумісність з чохлом є, до 3 мм.
Кольору білий чорний
Вартість 5890 руб.

Завдяки сучасності розробки у пристрою більше плюсів, ніж мінусів, проте присутні і вони.

Плюси та мінуси Стильний зовнішній вигляд Наявність світлодіодного індикатора заряду пристрою, який допомагає дізнаватися про рівень зарядженості телефону без додаткових маніпуляцій. Можна зарядити не тільки айфон, а й футляр для AirPods, який підтримує таку можливість.Швидкий заряд із максимальною потужністю до 7, 5 Вт. Несумісна з моделями айфонів, що вийшли раніше марки iPhone 8. Не підходить для заряджання двох пристроїв одночасно.

У порівнянні з іншими моделями пристрій займає цілком непогану позицію та відповідає запитам користувачів.

Вартість 7 Кількість пристроїв для одночасного заряджання 5 Потужність 8 Додаткові функції 5 Разом 6.3 Непогана зарядка із середньою ціною, однак, підтримує одночасне живлення лише одного гаджета.

Подвійна підставка mophie для бездротової зарядки

Незважаючи на свою компактність, з цією моделлю можна одночасно заряджати айфон і футляр для еаподсів. Плюсом є те, що можна підключити третій пристрій, наприклад Apple Watch, з роз'ємом USB через порт USB-А.

Характеристика Параметр
Кількість пристроїв для одночасного заряду 2 + 1 через кабель USB-А
Потужність зарядки до 7, 5 Вт
Джерело живлення змінний струм
Вага виробу 152 г.
Габарити (товщина/довжина/ширина) в см. 1, 4/9/20
Підтримка стандарту Qi так
Світлодіодний індикатор процесу заряду нет
Сумісність з чохлом є, до 3 мм.
Кольору чорний
Вартість від 8590 руб.

Модель, яка вже виграє у попередньої завдяки наявності двох місць для одночасного харчування.

Плюси та мінуси Можливість зарядити відразу 3 пристрої – 2 на підставці та ще один через порт USB-А. Швидкий заряд із максимальною потужністю до 7, 5 Вт. Стильний вигляд. Можливе заряджання пристроїв з виходом USB завдяки додатковому порту. Несумісна з моделями айфонів, що раніше вийшли марки iPhone 8. Наявність тільки у фірмових магазинах еппл.

Наявність додаткових місць для гаджетів виносить платформу вище в рейтингу.

Вартість 5 Кількість пристроїв для одночасного заряджання 8 Потужність 8 Додаткові функції 6 Разом 6.8 Наявність двох місць для заряду робить модель цікавим варіантом.

Універсальна підставка mophie 3-in-1 для бездротової зарядки

Унікальна безконтактна зарядна платформа дозволяє одночасно живити три різні пристрої фірми Apple. Більш того, кожне з них розташовуватиметься у спеціальному для нього осередку, що значно покращує якість стикування та безпеку використання пристрою.

Характеристика Параметр
Кількість пристроїв для одночасного заряду 3
Материал пластик
Потужність зарядки до 7, 5 Вт
Джерело живлення змінний струм
Вага виробу 266 р.
Габарити (товщина/висота/ширина) в см. 10/18, 5/5, 2
Підтримка стандарту Qi так
Світлодіодний індикатор процесу заряду нет
Сумісність з чохлом є, до 3 мм.
Кольору чорний
Вартість 11990 руб.

Звичайно, удосконалення пристрою не могло не позначитися на його ціні. Інші плюси та мінуси:

Плюси та мінуси Можна зарядити відразу 3 пристрої та для кожного є своє місце. Спеціальне місце для заряджання годинника без додаткових кріплень зручно утримує годинник у положенні, що дозволяє використовувати його в нічному режимі. Забезпечує розрахунок оптимальної потужності вхідного струму, що робить заряджання особливо безпечним. Є спеціальні осередки для футляра навушників та для Apple Watch. В даний час можна купити лише в офіційному магазині. Висока ціна пристрою. Великі габарити потребують більш вільного місця для розміщення станції. Через наявність спеціальних місць для різного виду пристроїв важко зарядити два айфони одночасно.

Пристрій, незважаючи на свою високу ціну, займає місце в топі недарма:

Вартість 4 Кількість пристроїв для одночасного заряджання 10 Потужність 8 Додаткові функції 8 Разом 7.5 Зручний дизайн та наявність обладнаних слотів для різних пристроїв ставлять станцію на високий рядок рейтингу.

Бездротовий зарядний пристрій Pitaka Air Essential

Фірма Pitaka давно закріпилася серед лідируючих позицій у ранзі виробників підзарядок для пристроїв. Ця модель підходить як для айфонів, так і для моделей Андроїдів, що відповідають умовам.

Характеристика Параметр
Кількість пристроїв для одночасного заряду 1
Материал Метал, арамід
Потужність зарядки 7, 5 і 10 Вт
Джерело живлення змінний струм
Габарити (товщина/висота/ширина) в см. 1, 2/17, 2/8, 9
Підтримка стандарту Qi так
Світлодіодний індикатор процесу заряду нет
Сумісність з чохлом є, до 6 мм.
Кольору чорний, сріблястий
Вартість від 6500 руб.

Недоліки та переваги моделі, на які потрібно звернути увагу при виборі:

Плюси та мінуси Завдяки особливості конструювання телефон можна помістити у будь-якому положенні. Окрім айфона підтримує зарядку телефонів марки Samsung та на платформі Android на максимальній потужності. Підходить для заряджання будь-яких пристроїв з підтримкою Qi, AirPods у тому числі. Забезпечена захистами від перегріву, перевантаження та замикання. Ціна пристрою дуже різниця. Через горизонтальне розташування телефону немає можливості бачити екран під час заряджання.

Спірні відгуки про пристрій роблять його непоганим варіантом для виконання стандартних функцій.

Вартість 5 Кількість пристроїв для одночасного заряджання 5 Потужність 8 Додаткові функції 5 Разом 5.8 Непоганий пристрій для заряджання одночасно одного гаджета, але придатні для різних фірм-виробників.

Бездротова зарядна станція 3 в 1 для Airpods, iPhone, Apple Watch

Станція Fast Charge дозволяє здійснювати підзарядку відразу 3 пристроїв (телефону, навушників, годинників) одночасно, має в своєму розпорядженні для всіх пристроїв свій «гнізд» і робить це швидко і безпечно.

Характеристика Параметр
Кількість пристроїв для одночасного заряду 3
Материал Метал
Потужність зарядки От 2 Вт до 10 Вт
Джерело живлення змінний струм
Підтримка стандарту Qi так
Світлодіодний індикатор процесу заряду так
Сумісність з чохлом так
Кольору білий чорний
Вартість 1990 руб.

Модель явно має більше переваг, ніж мінусів.

Плюси та мінуси Гаджет можна розташувати горизонтально та вертикально, що дозволяє, наприклад, переглядати відео під час підживлення. Наявність індикатора на станції дозволяє контролювати процес живлення пристроїв.Стильний дизайн із наявністю місць для кожного типу пристрою. Об'єднане гніздо для живлення годинників та навушників, що заощаджує місце. Немає можливості заряджати два телефони одночасно. Роз'єм під футляр навушників підходить лише під фірмові «епполівські». Наявність лише у спеціалізованих магазинах. Вартість 10 Кількість пристроїв для одночасного заряджання 9 Потужність 9 Додаткові функції 8 Разом 9 Станція явно в лідерах за функціональністю, але підходить тільки для власників «яблучної» продукції.

Бездротовий зарядний пристрій Native Union з підставкою

Сучасна станція живлення, забезпечена підставкою, забезпечує можливість розташувати телефон під час зарядки у зручному положенні, щоб завжди бачити екран. Більше того, можна поставити гаджет як горизонтально, так і вертикально, що дозволяє працювати з ним у зручній позиції. І компактні розміри не вимагають багато місця на робочому столі.

Характеристика Параметр
Кількість пристроїв для одночасного заряду 1
Материал сталь, текстиль
Потужність зарядки 10 Вт
Джерело живлення змінний струм
Вага виробу 660 р.
Габарити (висота/ширина/глибина) див. 19, 5/15/4
Підтримка стандарту Qi так
Світлодіодний індикатор процесу заряду нет
Сумісність з чохлом є, до 3 мм.
Кольору рожевий, сірий
Вартість 9990 руб.

Пристрій відрізняється від попередніх наявністю підставки для гаджета та іншими особливостями.

Плюси та мінуси Наявність підставки дозволяє живити телефон у різних положеннях та дозволяє працювати з ним під час перебування на станції. Підходить для заряду не тільки айфонів, а й пристроїв Android з підтримкою Qi.Захист від перегріву. Наявність технології інтелектуальної зарядки, що визначає тип гаджета і підлаштовується під його характеристики. Одночасно можна заряджати лише 1 гаджет. Чимала ціна. Відсутність індикатора заряду. Вартість 5 Кількість пристроїв для одночасного заряджання 5 Потужність 9 Додаткові функції 6 Разом 6.3 Цікава модель, що робить процес заряджання зручним і функціональним.

Єдиний рейтинг та порівняння моделей

Таким чином, усі розглянуті моделі можна звести до єдиного рейтингу та розглянути порівняно, щоб полегшити процес вибору.

Найменування Опис Ціна Рейтинг
Бездротова зарядна станція 3 в 1 для Airpods, iPhone, Apple Watch Сучасна установка для одноразового живлення трьох пристроїв, з можливістю розташувати телефон у двох положеннях, та з виділеним місцем для аксесуарів. Забезпечена індикатором. 1990

руб

★★★★★
Подвійна підставка mophie для бездротової зарядки Станція з можливістю підзарядки двох пристроїв, розташованих на ній та плюс ще одного через USB-A кабель. 8590 руб ★★★★★
Універсальна підставка mophie 3-in-1 для бездротової зарядки Підставка з трьома слотами для різних пристроїв, з функцією розрахунку максимально можливої ​​потужності. Завдяки спеціальному місцю можна заряджати годинник у зручному положенні. 11990 руб ★★★★★
Belkin BOOST UP Special Edition Бездротова зарядна станція з підтримкою одночасного заряду одного гаджета, з індикатором рівня живлення та за прийнятною ціною. 5890 руб ★★★★★
Бездротовий зарядний пристрій Pitaka Air Essential Станція для заряду одного гаджета, з функцією захисту від перегріву та перевантаження, підходить також для заряду пристроїв на Андроїд з відповідними функціями. 6500

руб

★★★★★
Бездротовий зарядний пристрій Native Union з підставкою Станція для заряду одного пристрою з можливістю розташування гаджета у двох положеннях завдяки наявності спеціального виступу. 9990 руб ★★★★★

Які моделі Айфон підтримують бездротову зарядку

Як уже зазначалось, не всі моделі айфонів підтримують функцію бездротової зарядки. XS, 11, 11 Pro, 11 Pro Max.

Також розробники подбали і про інших своїх гаджетів. Так цю функцію підтримують пристрої AirPods Pro, з можливістю бездротової зарядки у футлярі та футляр з аналогічною можливістю і моделі Apple Watch (модель 3.2) Series 1-5, 1го покоління.