Найкращі телефони для людей похилого віку

Anonim

Багато людей похилого віку пред'являють підвищені вимоги до мобільного телефону. Часто це пов'язано з поганим зором та слухом. Наприклад, людина, яка погано бачить, вибиратиме мобільний пристрій з великим екраном і великими кнопками, при цьому він обов'язково зверне увагу, наскільки чітко видно символи на екрані. Хороші варіанти є серед кнопкових телефонів, так і серед смартфонів.

Як обрати телефон для людей похилого віку

Хороший мобільний телефон для людини похилого віку повинен відповідати низці вимог. При виборі мобільника в подарунок батькам або бабусям та дідусям необхідно враховувати низку нюансів.

  1. На пристрої повинні бути великі кнопки з чітко написаними цифрами. Ці цифри мають бути видно навіть людині з поганим зором.
  2. Рекомендується вибирати таку модель телефону, на якій є кнопка екстреного виклику. Це дозволить швидко зателефонувати рідним або викликати швидку допомогу.
  3. Мобільник повинен добре ловити сигнал мережі та коректно працювати.
  4. Меню має бути максимально простим. Добре, якщо на телефоні трохи функцій, щоб літня людина не плуталася в настойках.

Виробники мобільних телефонів не забувають про особливі потреби людей похилого віку. Навіть у відносно недорогих і дешевих моделях телефонів передбачено налаштування шрифту, яскравості екрану та інших важливих елементів інтерфейсу.

Хороший кнопковий телефон для літньої людини – рейтинг

Мобільний телефон для літньої людини – це можливість швидко вийти на зв'язок зі своїми рідними та друзями.Крім цього, мобільник потрібен для виклику швидкої, поліції або інших екстрених служб, якщо виникне така необхідність. При виборі мобільного пристрою для людини похилого віку необхідно керуватися трьома принципами.

  1. Зручність. Найкращий вибір – це простий кнопковий апарат.
  2. Простота. Бажано обмежитися мінімальним набором функцій.
  3. Гучність. При покупці потрібно оцінити потужність динаміків.

Старі люди нечасто користуються інтернетом, тому можна обмежитися покупкою недорогого кнопкового мобільника.

Prestigio Muze L1

Цей мобільний телефон обов'язково оцінять люди похилого віку. Невеликий розмір, симпатичний дизайн та кольоровий екран сподобаються бабусі чи дідусеві. За відносно невисоку ціну 1400 рублів телефон має гідні характеристики.

Характеристика Параметр
Екран кольоровий 2, 2 дюйми
Клавіші великі
Радіо
Камера 0, 3 МП
Кнопка SOS
Акумулятор 800 мАч
Динамік потужний
Дизайн привабливий

Великі клавіші на телефоні значно полегшують введення телефонного номера або смс-повідомлення. Передбачено док-станцію. При розрядженні телефону його потрібно просто поставити на спеціальну підставку. Кнопка SOS дозволяє швидко викликати швидку допомогу або в екстреній ситуації максимально швидко зателефонувати рідним.

Плюси і мінуси Хороший кольоровий екран Потужний динамік Заряду акумулятора вистачає на 2-3 дні Відносно невисока ціна, близько 1400 рублів Недостатньо пам'яті, хоча її цілком вистачає для збереження номерів Кольоровий екран може відсвічувати

Такий телефон стане чудовим подарунком для літніх батьків або бабусь. Мобільник простий у користуванні, легко налаштовується і має привабливий дизайн.

Вартість 8 Клавіш 10 Акумулятор 9 Потужність динаміків 10 Вбудована пам'ять 6 Разом 8.6 Гарний телефон за свої гроші, але мало вбудованої пам'яті.

teXet ТМ-В226

Цей мобільник часто називають «бабушкофоном», що цілком логічно. Просто величезні кнопки, великий екран та кнопка SOS обов'язково сподобаються бабусям та дідусям. Передбачено звукове дублювання номера. Вартість такого мобільного пристрою в середньому 1400 рублів.

Характеристика Параметр
Екран кольоровий 2, 31 дюйма
Клавіші великі
Радіо
Підтримка картки пам'яті 16 ГБ
Кнопка SOS
Акумулятор 800 мАч
Динамік потужний
Гучний зв'язок

Предбачено записник на 500 номерів. Є органайзер, будильник та календар.

Плюси та мінуси Хороший кольоровий екран Потужний динамік Заряду акумулятора вистачає на 2-3 дні Зручність у використанні Погано видно індикатор заряджання Кольоровий екран може відсвічувати на сонці

Для людей похилого віку важлива наявність кнопки SOS, завдяки якій можна екстрено зателефонувати в швидку допомогу або зв'язатися з родичами.

Вартість 8 Клавіші 10 Акумулятор 9 Потужність динаміків 10 Вбудована пам'ять 10 Разом 9.4 Гарний телефон за свої гроші, але погано видно заряд батареї на сонці

Для багатьох пенсіонерів стає справжнім подарунком наявність органайзера. Це дозволить своєчасно нагадувати про майбутні події.

Ginzzu MB601

Симпатичний кнопковий телефон з потужним динаміком, кнопкою SOS та ліхтариком. Середня вартість такого мобільника становить 1100 рублів.

Характеристика Параметр
Екран кольоровий 1, 77 дюйма
Клавіші звичайні
Радіо
Підтримка картки пам'яті 16 ГБ
Кнопка SOS
Акумулятор 800 мАч
Динамік потужний
Гучний зв'язок
Є органайзер, будильник і ліхтарик. При цьому ліхтарик працює навіть у тому випадку, якщо телефон вимкнено. Плюси та мінуси Ліхтарик Потужний динамік Заряду акумулятора вистачає на 2-3 дні Зручний у використанні Невеликий екран Не дуже великі кнопки Складне меню, можуть виникнути проблеми з налаштуванням

Для екстрених дзвінків передбачена кнопка SOS. Задають два номери, на які послідовно йдуть дзвінки. Якщо слухавку ніхто не бере, то надсилаються смс-повідомлення.

Вартість 10 Клавіші 8 Акумулятор 9 Потужність динаміків 10 Вбудована пам'ять 10 Разом 9.4 Непоганий телефон, єдине не дуже великі клавіші

VERTEX C311

Цей телефон має привабливий кольоровий екран. Корпус виконаний із пластику підвищеної щільності. Ця модель телефону передбачає звукове дублювання набору номера, тобто при натисканні кожної цифри вона промовляється пристроєм вголос. Вартість такого мобільника близько 1500 рублів.

Характеристика Параметр
Екран кольоровий 2 дюйма
Клавіші великі
Радіо
Камера 0, 3 МП
Кнопка SOS
Акумулятор 800 мАч
Динамік потужний
Гучний зв'язок

Телефон розрахований на дві сім-карти. Для зручності заряджання передбачена док-станція, яка дозволяє заряджати мобільний пристрій без постійного підключення штекера до гнізда.

Плюси та мінуси Дві сім-карти Потужний динамік Заряду акумулятора вистачає на 2-3 дні Камера Камера слабка, але щоб зробити фото важливої ​​інформації цілком достатньо Не дуже великі кнопки Складне меню можуть виникнути проблеми з налаштуванням

Для екстрених викликів тут теж є кнопка SOS. Ця функція дуже важлива для пенсіонерів, тому що дозволяє швидко додзвонитися рідним, якщо виникне така потреба.

Вартість 10 Клавіші 8 Акумулятор 9 Потужність динаміків 10 Камера 5 Разом 8.4 Нормальний телефон за ці гроші, але камера дуже слабка.

Корпус мобільного телефону виготовлений із міцного матеріалу soft-touch. Це дозволить уникнути пошкоджень корпусу при випадкових падіннях мобільного телефону.

Nokia 130

Це компактний мобільний пристрій, який обов'язково сподобається людям похилого віку. Випускається у кількох кольорах, тому можна вибрати як для жінки, так і для чоловіка. Середня вартість такого мобільного пристрою 2000 рублів.

Характеристика Параметр
Екран кольоровий 1, 8 дюйма
Клавіші невеликі
Підтримка microSD до 32 ГБ
Камера 0, 3 МП
Кнопка SOS нет
Сим-карти
Динамік потужний
Гучний зв'язок

Телефон розрахований на дві сім-карти, вони постійно активні. Моноблочний Nokia 130 має кольоровий екран із високою чіткістю. Вбудована пам'ять має 8 МБ, що дозволяє зберігати багато номерів у телефонній книзі. Є можливість встановити додаткову картку пам'яті.

Плюси та мінуси Дві сім-карти Потужний динамік Заряду акумулятора вистачає на 2-3 дні Підтримка microSD Немає кнопки SOS Не дуже великі кнопки

У цьому телефоні кнопки екстреного виклику немає, що дещо погіршує його функціональність.

Вартість 7 Клавіші 8 Акумуляторна батарея 10 Потужність динаміків 10 Підтримка двох сім-карток 10 Разом 9

Щоб отримати більш об'єктивну оцінку всіх кнопкових телефонів для людей похилого віку, складемо зведену таблицю.

Найменування Опис Ціна Рейтинг
Prestigio Muze L1 Кольоровий екран, великі клавіші, камера та кнопка SOS. Потужні динаміки забезпечують чудове звучання. Має ергономічний дизайн. 1400 рублів ★★★★★
teXet ТМ-В226 Так званий бабафон. Має великі клавіші, звуковий супровід набору та кнопку екстреного виклику. Кольоровий екран має лише один недолік - погано видно значок заряду акумулятора. 1400 рублів ★★★★★
Ginzzu MB601 Симпатичний кнопковий телефон з потужним динаміком, кольоровим екраном та кнопкою SOS. Є потужний ліхтарик. Підтримується картка пам'яті на 16 ГБ. 1100 рублів ★★★★★
VERTEX C311 Телефон має кольоровий екран. Корпус виконаний із пластику підвищеної щільності. Ця модель телефону має звукове дублювання набору номера. є камера, нехай вона слабка, але сфотографувати важливу інформацію можна. 1500 рублів ★★★★★
Nokia 130 Кольоровий екран, підтримка microSD і двох сім-карт. Внутрішній пам'яті 8 Мб, що дозволяє зберігати багато номерів у телефонній книзі. 2000 рублей ★★★★★

Кращі смартфони для людей похилого віку

Смартфон для людей старшого покоління в деяких випадках може бути кращим, ніж звичайний кнопковий телефон. Переваги смартфонів у наступному:

  • У ряді випадків з таким пристроєм працювати простіше. Наприклад, щоб відкрити смс-повідомлення, достатньо натиснути всього на одну кнопку, а не робити цілий ланцюжок дій, як на кнопковому телефоні;
  • Є смартфони, які орієнтовані на людей похилого віку, у них спрощений інтерфейс;
  • На смартфоні можна встановити ряд корисних програм. Так у пенсіонерів особливий попит має програма «Мобільний рятувальник», яка при активації оперативно зв'язується з МНС.

На ринку є дуже цікаві моделі мобільних пристроїв, де сенсорний екран поєднується з фізичними кнопками. Це спрощує користування мобільним телефоном.

При виборі смартфона людині похилого віку слід орієнтуватися на кілька показників:

  • Простота та функціональність;
  • Потужність динаміків;
  • Розмір екрана та можливість вибрати розмір шрифту;
  • Тривалість роботи.

Honor 8S

Цей смартфон має дуже простий інтерфейс і кілька корисних функцій, які обов'язково сподобаються людям похилого віку. У цій моделі можна створювати власні користувальницькі плитки, наприклад, з ярликами певних контактів. Також тут можна налаштувати керування рухом. Відповісти на дзвінок можна, піднісши смартфон до вуха. Передбачені легкі способи розблокування пристрою. Мобільник працює на малопотужному енергоефективному чіпі. Вартість такого смартфона близько 7000 рублів.

Характеристика Параметр
Дисплей 5, 7 дюйми, безрамочний
Основна камера 13 Мп
Фронтальна камера 5 Мп
Об'єм оперативної пам'яті 2 Гб
Режим захисту зору
Сим-карти
Динамік потужний
Гучний зв'язок

Телефон розрахований на дві сім-карти. Особливістю цього телефону є можливість швидкого розблокування за допомогою функції розпізнавання обличчя. При цьому обличчя розпізнається навіть у темряві.

Плюси та мінуси Дві сім-карти Потужний динамік Заряду акумулятора вистачає на пару днів. Простий інтерфейс Не передбачено функцію швидкого заряджання

У цьому смартфоні передбачена рельєфна поверхня зі зворотного боку. Це дозволяє з комфортом тримати мобільник у руці та запобігає випадковим падінням пристрою.

Вартість 8 Функціональність 8 Акумулятор 10 Потужність динаміків 10 Підтримка двох сим-карт 10 Разом 9.2 Відмінний смартфон для людей похилого віку.

Дуже зручно, що в цій моделі передбачений голосовий набір номерів. Тобто не обов'язково набирати номер кнопками, його можна просто вимовити вголос.

Prestigio Wize Q3

Це бюджетний смартфон, середня вартість якого близько 3000 рублів. Цей мобільник безперечно коштує своїх грошей. У нього гарний сучасний дизайн, непогана камера та слот для додаткової карти пам'яті.

Характеристика Параметр
Дисплей 4, 95 дюйма
Основна камера 8 Мп
Фронтальна камера 2 Мп
Об'єм оперативної пам'яті 8 Гб
Режим захисту зору
Сим-карти
Динамік потужний
Гучний зв'язок
Плюси та мінуси Є слот для картки пам'яті Потужний динамік Заряду акумулятора вистачає на добу Простий інтерфейс Не підтримує формат зв'язку 4G Екран тьмяний

У цьому смартфоні передбачена рельєфна поверхня зі зворотного боку. Це дозволяє з комфортом тримати мобільник у руці та запобігає випадковим падінням пристрою.

Вартість 10 Функціональність 8 Акумулятор 5 Потужність динаміків 10 Підтримка двох сим-карт 10 Разом 8.6 Непоганий смартфон для своєї ціни, але екран тьмяний

Для своєї вартості мобільник досить непоганий, але багато користувачів через час скаржаться на шум у динаміці при розмові. Також варто звернути увагу на не дуже яскравий екран.

DOOGEE X53

Цей смартфон теж стане чудовим подарунком літнім батькам. Вартість мобільного телефону близько 3000 рублів. Незважаючи на таку низьку ціну, апарат виглядає досить гідно і дорого. Ємний акумулятор на 2200 мАч забезпечить безперебійну роботу пристрою протягом кількох днів.

Характеристика Параметр
Дисплей 5, 3 дюймів
Основна камера 5 Мп
Фронтальна камера 2 Мп
Об'єм оперативної пам'яті 1 Гб
Режим захисту зору
Сим-карти
Динамік потужний
Гучний зв'язок

Такий смартфон приємно тримати в руці. Екран практично не має рамки, він контрастний та яскравий. Цей гарний смартфон випускається у кількох кольорах.

Плюси та мінуси Є слот для картки пам'яті Потужний динамік Заряду акумулятора вистачає на кілька днів Яскраві кольори та хороша контрастність Не підтримує бездротову зарядку Акумулятор не витягується, замінити його проблематично

Корпус виготовлений із пластику та металу. Інтерфейс дуже простий, з налаштуваннями легко розбереться людина похилого віку.

Вартість 10 Функціональність 8 Акумуляторна батарея 10 Потужність динаміко 10 Підтримка двох сім-карт 10 Разом 9.6 Відмінний смартфон, функціональний і в той же час недорогий DOOGEE X53″>

Екран яскравий, камера в цьому смартфоні дуже гідна, що обов'язково порадує людей, які люблять фотографувати.

Найменування Опис Ціна Рейтинг
Honor 8S Симпатичний смартфон з простим інтерфейсом. Можна налаштувати керування рухом, у цьому випадку відповідати на дзвінки можна без натискання кнопок просто приклавши апарат до вуха. Просте розблокування за рахунок функції розпізнавання обличчя. 7000 рублей ★★★★★
Prestigio Wize Q3 Бюджетний смартфон, з досить непоганою камерою та потужним акумулятором. Відмінно підходить для дзвінків та надсилання смс-повідомлень. Деякі користувачі скаржаться на шум у динаміці. 3000 рублей ★★★★★
DOOGEE X53 Бюджетний смартфон, але виглядає дуже гідно. У мобільному телефоні великий, практично безрамний екран, з гарною яскравістю кольорів і контрастністю. Потужна батарея забезпечить безперебійну роботу протягом кількох діб. 3000 рублей ★★★★★