Тарифи мобільного оператора "Мережа": повний безліміт та інтернет за 1

Anonim

Це цікаво!

Журналістам вдалося знайти цікавий сайт, запущений у мережі в середині грудня 2019 року. Це ледінг невідомого мобільного оператора, який, зважаючи на все, вже скоро буде запущений у Росії. Тут цікаво все, починаючи від сайту, до умов обслуговування абонентів. Новий оператор не використовує передоплатні та постоплатні системи, не оплачується і кількість ресурсів, що споживаються. Зараз на сайті є тільки одна пропозиція - 1, 5 рубля за годину повного безліміту. Як буде далі, покаже час.

Опис послуг та вартість

Найімовірніше новий оператор називатиметься «Мережа». Інформації про цю компанію поки що замало, щоб робити якісь висновки. Сайт розташований за адресою sharecom.ru.

Якщо потрібна максимальна швидкість з пріоритетним доступом, то можна підключити послугу, яка коштує 3 рублі за годину підключення. , все максимально прозоро.

Абонент може самостійно контролювати якість зв'язку, якщо вона погана, то можна отримати до 80% знижки на послуги.

Що цікавого пропонує оператор

Новий оператор пропонує абонентам абсолютно нову форму обслуговування. Тут немає пакетів послуг, відсутня передоплата та післяплата.Крім того, на відміну від багатьох російських операторів, тут немає прихованих підписок та платежів. Абоненти, що підключилися до оператора мережі, одержують:

  • Максимально прозору ціну без додаткових підписок, платежів та нав'язаних пакетів послуг;
  • Високу швидкість мобільного інтернету без обмежень трафіку;
  • Можливість самостійно перевіряти якість сигналу. Якщо він поганий, то абонент може отримати солідну знижку;
  • Сповіщення від мережі про топову швидкість та місця, де сигнал кращий.

Крім цього оператор пропонує відстежувати у фірмовому додатку свою активність. Це дозволить точно знати, за що списуються гроші.

Трохи розрахунків

По суті, абонент платитиме лише за той час, коли він знаходиться в мережі. Штучний інтелект підраховуватиме, скільки часу в мережі проводить абонент, і щодо цього виставлятиметься оплата. Прикинемо все в цифрах.

  • Якщо абонент взагалі не буде відключати мережу, то вийде 36 рублів за добу або майже 1096 рублів на місяць;
  • Якщо відключати інтернет у нічний час, тобто користуватися мережею 16 годин, то за добу набігає 24 рублі, а за місяць 730 рублів;

Якщо якість зв'язку буде поганою, то обіцяна знижка в 80%, а це всього 30 копійок за годину. Виглядає як казка, чи не так?

Як підключитися

Підключення як такого поки немає. На сайті можна залишити тільки замовлення, залишивши там своє ім'я, телефон та електронну адресу. У формі попереднього замовлення немає жодних виносок дрібними літерами, тому умови обслуговування до кінця не зрозумілі.

Звідки «ноги ростуть»

Спробуємо розібратися, звідки «ноги ростуть» і хто запускає нову мережу. Пробиваємо дані через сервіс Whois і бачимо, що домен зареєстрований на компанію "Білайн", а сайт розміщується на серверах компанії "Golden Telecom", яка була поглинена "Вимпел комунікаціями".

Враховуючи, що домени зареєстровані на Білайн, можна зробити висновок, що новий оператор не буде віртуальним. Швидше за все це буде дочірня компанія. Запуск оператора планується вже 2020 року. Цілком можливо, Білайн зараз проводить якесь тестування, намагаючись зрозуміти, чи потрібен на російському ринку новий оператор чи ні.

У чому каверза

Начебто все розписується красиво, і підкопатися ні до чого, безлімітні дзвінки та безлімітний інтернет. Але якщо замислитися, то тут є кілька нюансів.

  1. Багато смартфонів налаштовані так, що вони постійно щось підтягують з інтернету, отже, в мережі абонент перебуватиме цілодобово, якщо, звичайно, не змінить налаштування.
  2. Знижка у 80% теж викликає питання. Жоден вітчизняний оператор не може запропонувати якість зв'язку, який повністю задовольнить усіх абонентів. Тобто пропозиція може бути лише рекламним ходом.
  3. Оператор пропонує безлімітне користування інтернетом за 1, 5 рубля на годину. Але відразу зазначено, що можна підключити послугу «Priority Pass», де за 3 рублі на годину надається максимальна швидкість. Значить, за 1,5 рубля на годину швидкість обмежена?

За останні роки з'явилося близько десяти мобільних операторів із досить вигідними умовами обслуговування. Але згодом усі вони пішли у тінь. На ринку працюють лише оператори, які належать великим компаніям та банкам.