Як вибрати недорогий та хороший телефон

Anonim

Вирушаючи в магазин за новим телефоном, покупець повинен знати, від яких характеристик потрібно відштовхуватися, щоб не допустити помилки. Іноді люди просто запитують поради у продавця, після чого співробітник салону зв'язку пропонує не дуже гарний смартфон.

Важливі критерії вибору смартфона

Можна виділити кілька особливостей, на які звертають увагу покупці при виборі нового гаджета:

  • Цена.
  • Бренд.
  • Дизайн.
  • Габарити та вага.
  • Экран.
  • Камера.
  • Процесор.
  • Операційна система.
  • Память.
  • Акумулятор.
  • Додаткові фішки.

На деяких аспектах потрібно зупинитися, оскільки далеко не кожна людина знає, чим відрізняється хороша камера, і в чому вимірюється ємність батарейки.

Операційна система

Важливий критерій, що змушує користувач вибирати смартфон конкретної марки. В даний час на ринку вдається зустріти пристрої на наступних операційних системах:

  • iOS.
  • Android.

Перша належить до всесвітньо відомої компанії Apple, чиї Айфони розходяться багатомільйонними тиражами.Ця ОС є закритою, а тому внести зміни до її роботи користувач не може. Втім, подібна фішка цікавить лише малу частину покупців. Головне, що iOS зручна в користуванні і має інтуїтивно зрозумілий інтерфейс.

Операційною системою Android управляє інша американська корпорація – Google. На відміну від дітища Apple, ця ОС має відкритий код, а тому її обирають усі виробники смартфонів. Альтернативи просто немає, проте Андроїд може змінити на власний розсуд будь-хто. Операційна система зручна і також відзначається користувачами з позитивного боку.

Екран

Вряд чи якась людина купить смартфон, не вивчивши характеристики його екрану. Адже перше, із чим він стикається при включенні пристрою – дисплей. Він може бути великим чи маленьким, якісним та не дуже. Якщо з першою особливістю все зрозуміло, як зрозуміти, наскільки хорошим є екран?

Спершу потрібно звернути увагу на дозвіл. Дисплеї зі стандартом роздільної здатності менше FullHD не можуть похвалитися достатньою чіткістю. Також важливу роль відіграє матриця: IPS чи AMOLED. Перша використовується у бюджетних пристроях, а друга здебільшого у флагманських. Відмінності можна побачити неозброєним поглядом, тому що у Амолед більш насичена картинка.

Камера

Можливо, головний критерій при виборі смартфона, тому що зараз практично кожна людина може назвати себе фотографом. За якість знімків відповідає роздільна здатність камери (те, скільки пікселів складатиметься фото) і світлосила (можливість матриці поглинати світло).

Причому мегапікселі, як показує практика, не відіграють серйозної ролі. У тих же iPhone знімки мають роздільну здатність 12 мегапікселів, в той час як окремі смартфони Xiaomi готові похвалитися показником 64 Мп, хоча якість продукту Apple буде вищою.Тому першорядною є світлосила. Погана апертура (f/2.2 і більше) не підходить для вечірньої зйомки. Слід вибирати смартфони зі світлосилою f/1.9 і нижче.

Пам'ять

У смартфоні пам'ять буває оперативна та постійна. Перший тип відповідає за обробку даних зараз. Що вище ОЗУ, то швидше працюватиме апарат. Але найбільше покупців цікавить місткість внутрішнього сховища. Відштовхуватись слід від власних переваг, але телефон з об'ємом ПЗУ менше 32 Гб вибирати не рекомендується. Хоча часто на допомогу приходять картки MicroSD.

Акумулятор

Від ємності батарейки залежить те, наскільки довго зможе працювати смартфон від одного заряду. Оптимальним обсягом вважається 4000 mAh. Така батарейка не сильно ускладнює гаджет, але при цьому вона не потребує підзарядки протягом 1-2 днів.

Процесор

Це серце будь-якого смартфона. Від потужності процесора залежить те, виконання яких завдань буде здатний смартфон. Популярним методом виміру продуктивності є тестування AnTuTu. У цьому рейтингу лідируючі позиції займають чіпи Snapdragon 855, A13 Bionic і Kirin 990. Щоправда, подібні процесори можна зустріти тільки в дорогих моделях.

Бюджетні смартфони обходяться використанням таких самих дешевих процесорів. Слабкий чіп обмежує покупця в ігрових та фотографічних можливостях, а також у важливій енергоефективності. Щоб не мати проблем під час експлуатації телефону, рекомендується вибирати моделі, що набирають не менше 100 тисяч балів у AnTuTu.

Найкращі недорогі смартфони за відгуками користувачів

Покупець – це та людина, яка вже оцінила можливості гаджета і готова висловити чесну думку, яка не залежить від побажань виробника.Відштовхуючись від відгуків користувачів, можна скласти уявлення про той чи інший смартфон. Але мінус подібного способу підбору пристрою полягає в необ'єктивності та використанні неоптимальних критеріїв для опису характеристик.

Як би там не було, популярний смартфон у користувачів з високою ймовірністю сподобається і наступним покупцям. Тому обов'язково потрібно розглянути популярні моделі. За основу візьмемо відгуки покупців із Яндекс. Маркета, які виставляють смартфонам оцінки від 1 до 5.

Xiaomi Mi MAX 2

На основі 34 відгуків цей апарат отримав оцінку 5, 0 на популярному сервісі на вибір смартфонів. Xiaomi Mi MAX 2 не можна назвати новинкою, зате його вартість починається від 11 тисяч рублів.

Смартфон відрізняється значними габаритами та вагою 211 грамів.У плані дизайну нічого дивного, а ось 6, 44-дюймовий екран з роздільною здатністю FullHD порадує любителів подивитися кіно чи пограти. Правда процесор Snapdragon 625 далекий від показників сучасних ігрових рішень.

Обсяг оперативної пам'яті становить 4 гігабайти, а вбудованої – 128. Є й інші модифікації, але в нашому випадку йдеться саме про цю. Незалежно від обраної конфігурації смартфон має фронталку на 5 мегапікселів та основну камеру на 12 Мп. Знімки виходять дуже середніми, зате батарейка 5300 mAh точно не розрядиться в невідповідний момент.

Vivo V7

Ще один смартфон з оцінкою 5, 0. Його вартість починається від 10000 рублів. Модель має 5, 7-дюймовий екран з недостатньою за сучасними мірками роздільною здатністю 720х1440 пікселів. Тутешня фронталка на 24 Мп робить чудові знімки, а основна камера з роздільною здатністю 16 Мп дивним чином поступається передньому сенсору.

Потужності процесора Snapdragon 450 зараз вистачить хіба що на перегляд відео та оновлення стрічки соцмереж. Про ігри можна забути. Усередині смартфона ховається 4 Гб ОЗУ та 32 Гб ПЗУ. Акумулятор має ємність 3000 mAh. NFC немає.

Redmi Note 7

Хоча цей апарат отримав оцінку 4, 5, він став найпопулярнішим у 2019 році. Адже за 12000 рублів покупець отримає стильний смартфон із великим 6, 3-дюймовим екраном (FullHD+) та основною камерою на 48 мегапікселів. До того ж, основний сенсор камери має допоміжний модуль на 5 Мп для розмиття заднього фону. А 13-мегапіксельна фронталка потішить практично всіх любителів селфі.

Процесор Snapdragon 660 справляється з більшістю завдань навіть у модифікації на 3 Гб ОЗУ. Об'єм вбудованого сховища починається від 32 гігабайт, а ємність акумулятора становить 4000 mAh. Єдиний недолік - відсутність NFC.

Особливості смартфонів

Модель Дисплей Камери Чіпсет Батарейка Вартість
Xiaomi Mi MAX 2 6, 44 дюйми, FullHD 5 Мп (фронт.), 12 Мп Snapdragon 625 5300 mAh От 11000 р.
Vivo V7 5, 7 дюйми, HD+ 24 Мп (фронт.), 16 Мп Snapdragon 450 3000 mAh От 10000 р.
Redmi Note 7 6, 3 дюйми, FullHD+ 13 Мп (фронт.), 48 Мп + 5 Мп Snapdragon 660 4000 mAh От 12000 р.

Найкращі недорогі смартфони з гарною камерою

Камера – одна з найважливіших характеристик будь-якого смартфона. Деякі бюджетні моделі практично не поступаються своїм флагманським конкурентам, а тому у любителів фото справді є, з чого вибрати в бюджетному сегменті.

Redmi Note 8 Pro

Новинка 2019, що буквально підірвала ринок середньобюджетних моделей 2019 року. Офіційно він продається за 18 тисяч, але можна зустріти пропозиції від 14000. Не дуже дешево, але за ці гроші покупець отримає 20-мегапіксельну фронталку і відразу 4 модулі основної камери.

Головний сенсор має роздільну здатність 64 Мп, у ширика цей показник дорівнює 8 Мп. Також є допоміжні модулі на 2 Мп для розмиття заднього фону та марко-зйомки. Бонусом для фотографа-початківця стане наявність NFC для безконтактної оплати покупок.

Honor 10i

Відмінний вибір для любителів мобільної фотографії за ціною від 13500 рублів. Основна камера отримала сенсори 24 Мп (f/1.8), 8 Мп (f/2.4) та 2 Мп (f/2.4). Вдень смартфон знімає просто чудово навіть на ширококутний об'єктив, але ввечері ним користуватися не рекомендується. Фронталка має роздільну здатність 32 мегапікселя. Додатково варто відзначити присутність у смартфоні NFC та яскравого 6, 21-дюймового екрану FullHD+.

Якість знімків на фронтальну камеру смартфона не поступається навіть флагманським моделям дорожче 25 тисяч рублів.

Samsung Galaxy A30

Хороший вибір за 12000 рублів для тих, хто цінує якість знімків. 16-мегапіксельна фронталка робить чудові знімки, а основна камера на 16 Мп з апертурою f/1.7 ідеальна для фотографій у будь-який час. Розчаровує відсутність ширококутного об'єктива, але сенсор зміни глибини різкості на 5 Мп нікуди не подівся.

Ще один незаперечний плюс смартфона - 6, 4-дюймовий екран з матрицею SuperAMOLED і роздільною здатністю 1080х2340 пікселів. Ну і NFC, без якого зараз нікуди.

Порівняння моделей

Назва Екран Фронтальна камера Основна камера Процесор Вартість
Redmi Note 8 Pro

6, 53 дюйми, FullHD+ 20 Мп 64 Мп (f/1.89) + 8 Мп (f/2.0) + 2 Мп + 2 Мп Helio G90T От 14000 р.
Honor 10i 6, 21 дюйми, FullHD+ 32 Мп 24 Мп (f/1.8) + 8 Мп (f/2.4) + 2 Мп (f/2.4) Kirin 710 От 13500 р.
Samsung Galaxy A30 6, 4 дюйми, FullHD+ 16 Мп 16 Мп (f/1.7) + 5 Мп (f/2.2) Exynos 7904 От 12000 р.

Найкращі недорогі смартфони з потужною батареєю

Головна претензія, яка пред'являється до сучасних мобільних пристроїв, полягає в тому, що вони швидко втрачають заряд енергії. Щоб не зіткнутися з подібною проблемою, потрібно вибирати телефони з ємним акумулятором. У цій добірці представлені саме такі моделі.

BQ 6035L Strike Power MAX

Дуже доступний апарат, чия вартість починається від 7000 рублів. Просунутими характеристиками він похвалитися не може. Але все-таки 6-дюймовий екран з роздільною здатністю 1080х2160 пікселів заслуговує на повагу. Основна камера робить дуже посередні знімки, а процесор Unisoc SC9863A справляється лише з найпростішими завданнями. Зате акумулятор на 6000 mAh здатний перекрити всі недоліки смартфона.

Blackview BV6800 Pro

Цей телефон відноситься до класу захищених пристроїв. Йому не страшні ні вода, ні падіння. Корпус виконаний із високоміцних матеріалів, при цьому важить лише 170 грамів. Технічні характеристики не зовсім відповідає ціні (12 500 рублів): камера скромна, а процесор дуже слабкий. Але з батареєю у Blackview BV6800 Pro все в порядку.Акумулятор на 6580 mAh прослужить 2-3 дні навіть у активних користувачів.

HOMTOM HT70

Якщо відштовхуватися від технічних характеристик, цей смартфон за 10500 рублів є найслабшим у добірці. Адже роздільна здатність екрану HD+ при 6-дюймової діагоналі занадто мала, а основна камера на 16 Мп просто погано знімає в темряві. Але чого не відібрати у HOMTOM HT70, так це автономності. Божевільні 10000 mAh дозволяють брати смартфон у тривалі поїздки без повербанку.

Порівняльні характеристики

Имя Дисплей Камери Чіпсет Акумулятор Ціна
BQ 6035L Strike Power MAX 6 дюймів, FullHD+ 8 Мп (фронт.), 13 Мп + 2 Мп Unisoc SC9863A 6000 mAh От 7000 р.
Blackview BV6800 Pro 5, 7 дюйми, FullHD+ 8 Мп (фронт.), 16 Мп MediaTek MT6750 6580 mAh От 12500 р.
HOMTOM HT70 6 дюймів, HD+ 13 Мп (фронт.), 16 Мп + 5 Мп MediaTek MT6750 10000 mAh От 10500 р.

Найкласніші недорогі смартфони з великим екраном

Смартфон – це мультимедійний пристрій, створений для перегляду контенту.Тому багато покупців вибирають моделі з великим екраном. Причому за дисплей великих розмірів не обов'язково платити багато грошей. Яскравим підтвердженням цього є смартфони з нашої добірки.

Xiaomi Mi Max 3

Апарат, чия назва говорить сама за себе. Це дуже великий смартфон із 6, 9-дюймовим екраном. Його роздільна здатність становить 1080х2160 пікселів. Іншими технічними характеристиками Xiaomi Mi Max 3 не вражає, будучи типовим середнячком. Камера 12 Мп + 5 Мп та скромний процесор Snapdragon 636.

Honor 8X

Гідна модель, що здобула популярність на стику 2018 та 2019 років. Смартфон відрізняється 6, 5-дюймовим екраном з роздільною здатністю FullHD+ та непоганою камерою. Фронталка на 16 мегапікселів, а основна – на 20 з додатковим сенсором на 2 Мп.

Blackview BV6100

Це смартфон для тих, хто хоче отримати великий екран, не замислюючись про якість. При діагоналі 6, 88 дюйма дисплей має соромну роздільну здатність 640х1352. Пікселі так і лізуть у вічі, а потужності процесора вистачить лише на виконання найпростіших завдань. Зате батарейка на 5580 mAh гарантує непогану автономність, а NFC дозволяє робити безконтактні покупки.

Порівняльні характеристики

Назва Дисплей Камера Процесор Батарейка Вартість
Xiaomi Mi Max 3 6, 9 дюйми, FullHD+ 8 Мп (фронт.), 12 Мп + 5 Мп Snapdragon 636 5500 mAh От 10500 р.
Honor 8X 6, 5 дюйми, FullHD+ 16 Мп (фронт.), 20 Мп + 2 Мп Kirin 710 3750 mAh От 12500 р.
Blackview BV6100 6, 88 дюйма, 640p 5 Мп (фронт.), 8 Мп + 0, 3 Мп Helio A22 55800 mAh Від 9000 р.

Найкращі компактні та легкі бюджетні смартфони

З кожним роком збільшується середня діагональ екранів мобільних пристроїв та їх вага. Здається, зустріти компактний смартфон вже неможливо, але це не так. Достатньо ознайомитися з нашою добіркою.

Meizu 15 Lite

Спрощена версія флагмана з 2018 року. Смартфон має габарити 72x144x7,4 мм і важить всього 145 грамів. Він чудово лежить у руці і не розчаровує характеристиками 5, 46-дюймовий дисплей з роздільною здатністю FullHD гарантує чітке зображення, а основна камера на 12 мегапікселів видає гідні знімки.

Honor 8 Lite

Один із найдоступніших смартфонів компанії Honor. Він характеризується розмірами 73x147x7, 6 мм та 147 грамами ваги. Мініатюрний 5, 2-дюймовий екран з роздільною здатністю 1080х1920 вражає якістю зображення, хоча по краях є значні рамки. Камера тут середня, а ось цінник в 11000 рублів не може не радувати.

Huawei Y5 Lite

Дуже доступний смартфон відомої китайської компанії, готовий похвалитися габаритами 71х146,5х8,3 мм, 142 грамами ваги і вартістю нижче 5000 рублів. Ідеальний вибір у ультрабюджетному сегменті, але до характеристик є багато питань. 5, 45-дюймовий екран має роздільну здатність лише HD+, а процесор MediaTek MT6739 з 1 Гб часто не справляється з навантаженнями.

Який смартфон краще?

Модель Габарити та вага Дисплей Камера Акумулятор Ціна
Meizu 15 Lite 72x144x7, 4 мм, 145 грамів 5, 46 дюйма, FullHD 20 Мп (фронт), 12 Мп 3000 mAh От 8000 р.
Honor 8 Lite 73x147x7, 6 мм, 147 грамів 5, 2 дюйми, FullHD 8 Мп (фронт.), 12 Мп 3000 mAh От 11000 р.
Huawei Y5 Lite 71×146, 5×8, 3 мм, 142 грама 5, 45 дюйми, HD+ 5 Мп (фронт.), 8 Мп 3020 mAh Від 5000 р.

Кращі бюджетні смартфони з вологозахистом

Багато людей хочуть отримати за невелику суму смартфон із захистом від вологи. На жаль, ця характеристика частіше зустрічається у флагманах, але в бюджетному сегменті є кілька добрих прикладів.

Redmi 7

Апарат з не найвищим ступенем захисту. Користувач може не турбуватися лише щодо бризок. Занурювати у воду цей смартфон таки не рекомендується. Зате можна оцінити великий 6, 26-дюймовий екран і подвійну основну камеру на 12 і 2 мегапікселі, а також ємний акумулятор (4000 mAh).

Motorola Moto G7

Ще один смартфон зі слабким захистом. Тут знову йдеться про влучення бризок. Але з іншими параметрами у Moto G7 все добре. 6, 2-дюймовий FullHD+ екран, пара камер (12 Мп + 5 Мп), а також непоганий процесор Snapdragon 632. Розчарувати може лише ємність акумулятора, яка не перевищує 3000 mAh.

Blackview BV6800 Pro

Смартфон, який не боїться нічого. Йому не страшні ні вода, ні падіння. Корпус пристрою захищений за стандартом IP68, а отже з ним можна навіть плавати. 5, 7-дюймовий екран з роздільною здатністю 1080х2160 не викликає питань, а ось із продуктивністю все не дуже добре. Процесор MediaTek MT6750 підійде лише для читання новин та перегляду відеороликів. Грати на такому чіпі з комфортом не вдасться.

Порівняльні показники

Имя Дисплей Камера Ступінь захисту Батарея Вартість
Redmi 7 6, 26 дюйми, HD+ 8 Мп (фронт.), 12 Мп + 2 Мп Від бризок 4000 mAh Від 7500 р.
Motorola Moto G7 6, 2 дюйми, FullHD+ 8 Мп (фронт.), 12 Мп + 5 Мп Від бризок 3000 mAh От 11500 р.
Blackview BV6800 Pro 5, 7 дюйми, FullHD+ 8 Мп (фронт.), 16 Мп IP68 6580 mAh От 12500 р.

Рейтинг найкращих бюджетних смартфонів

Ідеальних смартфонів не буває. Тим більше в бюджетному сегменті, але навіть серед недорогих пристроїв можна скласти рейтинг кращих моделей. Кожен із представлених у рейтингу смартфонів заслуговує на увагу і його варто розглядати як купівлю.

Місце Назва Достоїнства Недоліки
1. Redmi Note 8 Pro Екран з високою роздільною здатністю.

Потужний процесор.

5 камер.

Ємний акумулятор.

NFC.

Стоит дорожче конкурентів.
2. Honor 10i Хороша якість дисплея.

Приголомшлива фронтальна камера.

Підтримка безконтактних платежів.

Завищена ціна.
3. Redmi Note 7 Чудовий екран.

Хороший процессор.

Знімки з роздільною здатністю 48 мегапікселів.

Непогана автономність.

Широкі рамки дисплея.

Немає NFC.

4. Meizu 15 Lite Компактні габарити.

Якісний екран.

Гідна камера.

Приваблива ціна.

Неможна здійснювати безконтактні платежі.
5. Honor 8X Великий та чіткий екран.

Хороші камери.

Непоганий процесор.

Не виявлено.