Рейтинг телефонів з гарною камерою до 20 000 руб 2020 рік

Anonim

Характеристики, переваги та недоліки, рейтинг. Моделі для соціальних мереж та професійної зйомки.

15 місце - Huawei P smart Z

У телефоні Huawei P smart Z розробник не економив на якості знімків. Підступ знаходиться лише в другому модулі, що відповідає за портретний режим. Ця функція не виправдала очікувань, але основний модуль у бюджетному сегменті показує себе впевнено.

Смартфон підходить для ведення соціальних мереж. Щоб отримати природну палітру кольорів і точний баланс білого, доведеться знімати в хорошому освітленні. При цьому рівень деталізації середній.

У нічний час деталізація падає і на зображенні спостерігається розмитість. Розробник спробував вирішити цю проблему за допомогою функції нічної зйомки. Якість знімка вдається підвищити не завжди, а щоб опція спрацювала, необхідно утримувати камеру в нерухомому стані близько 5 секунд.

Алгоритми автоматики часто шкодять - смартфон намагається покращити зображення навіть під час зйомки у відповідних умовах. Для вирішення проблеми доводиться використовувати експокорекцію.

Претензії до портретного режиму полягають у точності розмиття - важко визначити, яким алгоритмам підпорядковується функція. У результаті деталізація зображення змінюється навіть якщо зробити кілька знімків поспіль.

На фронтальній камері фахівці Huawei змогли реалізувати зручну систему висувної конструкції. Були враховані недоліки аналогів, у результаті компанія відмовилася від таких елементів:

  • китчевого підсвічування;
  • звукових ефектів під час підняття.
  • якість знімків середня;
  • хороша ширококутність на тлі бюджетних аналогів;
  • в умовах поганого освітлення зображення виходять мильними;
  • в режимі портрета автоматика періодично блюрит волосся та різні області обличчя.

Відеозйомка за стандартами 1080р та 60 кадрами в секунду програє на тлі 4К у аналогів. Через відсутність стабілізації, рух та трясіння критично знижують оглядовість відеозаписів.

Характеристика Параметр
Фронтальна камера 16, 0 Мп
Задня 16, 0 Мп + 2, 0 Мп
Екран 6, 59″
Матриця LTPS
Дозвіл 2340×1080
Процесор Hisilicon Kirin 710F, 8 ядер, 2.2 ГГц + 1.7 ГГц
ОЗУ 4 Гб
Батарея 4000 мА/ч
Переваги Недоліки
Ширококутна фронтальна зйомка Розмиття при поганому освітленні
Знімки виходять якісніше, ніж у бюджетних аналогів Відсутність стабілізації при відеозйомках
В системі висування камери враховані помилки конкурентів Режим нічної зйомки спрацьовує не завжди
Низька ціна При падінні телефону висувний механізм камери іноді не встигає закритися

14 місце - ZTE Blade V10

ZTE Blade V10 зберіг переваги свого попередника V9. Розробник також модернізував камеру, зробивши її однією з найкращих у бюджетному сегменті.

Любителі селфі оцінять портретний режим. Деталізація фронталки чітко поділяє дрібні деталі – межі зберігаються і при збільшенні фотографії. Баланс палітри кольору виглядає гідно навіть при контрасті освітлення. Функції програми камери:

  • Швидке редагування яскравості в ручному режимі;
  • різні ефекти для покращення деталізації, кольору
  • колірні фільтри, HDR.

Об'єктив з тильного боку підходить для панорамних фотографій. Але тут згадується ціна смартфона - наближення призводить до дрібної зернистості та розмиття меж об'єктів.

З балансом яскравості смартфон справляється - контрастне світло не викликає темних областей на знімках.

В умовах поганого освітлення зберігається колір і чіткість великих об'єктів. Дрібні ж елементи можуть набувати каламутності, розмиття кордонів. Якщо зйомка ведеться в нічний час, обриси предметів зникають, кольори стають тьмяними.

Частково врятувати ситуацію можуть вбудовані налаштування основної камери. Користувачам доступне регулювання балансу білого, редагування експозиції та інші ручні режими.

Чіткість відео не поступається якості зображень. На вибір користувача режими 1080p та 720p. Під час відеозйомки також можна використовувати різні кольорові фільтри.

Характеристика Параметр
Фронтальна камера 32 Мп
Задня 16 Мп + 5 Мп
Екран 6.26″
Матриця IPS
Дозвіл 2280×1080
Процесор Helio P70, 8 ядер, 2.1 ГГц
ОЗУ 4 Гб
Батарея 3200 мА/ч
Переваги Недоліки
Наявність стабілізатора На задньому об'єктиві наближення розмиває межі, втрачається чіткість
Чіткі межі та баланс яскравості при селфі Зернистість, мильність у нічний час
Деталізована панорамна зйомка Для підвищення якості зображень часто доводиться користуватися ручними налаштуваннями
Корисні функції в налаштуваннях фронтальної та тильної камери Низька частота кадрів у порівнянні з деякими аналогами

13 місце - Samsung Galaxy A30

Незважаючи на впровадження основного модуля S5K2P6 із середнім розміром пікселя (1.12 мкм), розробник не зміг усунути проблему недостатнього освітлення. Цей недолік не вийде списати на бюджетність - у Xiaomi Redmi Note 7 Pro виходять чіткіші знімки в нічний час.

На тлі попередніх місць спостерігається перевага при денній зйомці. Вночі ж телефон страждає мильністю не менше.

У порівнянні з другою половиною рейтингу, на деталізованих зображеннях помічається розмитість, проблеми з передачею кольорів, низька динаміка (некоректні тіні).

Особливості відеозйомок:

  • Опція Про сумнівна. Її користь під питанням, оскільки зміни у чутливості світла ISO змінюються у межах 100-800 пунктів. З огляду на це дивує автоматичний режим - спостерігається зниження ISO до значення 50, а підвищення сягає 1250 пунктов.
  • Для Оптимізації кадру передбачено 20 класичних варіантів: серед них знімки їжі, тварин, при поганому освітленні та інше. У цьому режимі штучний інтелект запускає алгоритми, що дозволяють визначити відповідні параметри для конкретного кадру.

Роздільна здатність відеозаписів на рівні стандартів FullHD, є можливість зйомок в HD. Частота кадрів досягає 30 за секунду. Ціна телефону позначилася на відсутності оптичного стабілізатора.

Характеристика Параметр
Фронтальна камера 16 Мп
Задня 16 Мп + 5 Мп
Екран 6.4″
Матриця Super AMOLED
Дозвіл 2340×1080
Процесор Exynos 7904, 8 ядер, 2 х 1.8 ГГц + 6 x 1.6 ГГц
ОЗУ 4 Гб
Батарея 4000 мА/ч
Переваги Недоліки
Пророблений портретний режим з підтримкою AI Немає оптичного стабілізатора
Оптимізація кадрів із 20 варіантами сцен Розробник провалився у вирішенні проблеми з недостатнім освітленням
Стандарти FullHD Безкорисність режиму Про
На тлі попередніх місць відрізняється більш детальною денною зйомкою Конкурент в особі Xiaomi Redmi Note 7 Pro коштує менше

12 місце - Xiaomi Redmi Note 7 Pro

На фоні попередніх місць Xiaomi Redmi Note 7 Pro виграє збалансованою системою. Телефон продуктивний, система радує швидким відгуком.

Тут також є подвійна камера, але детальніше розглянути варто основний модуль. Не варто обманюватися кількістю мегапікселів – 48. Такого значення досягнуто за рахунок інтерполяції, яка полягає у збільшенні кількості точок штучним шляхом. Стандартний дозвіл не перевищує 12 Мп.

Фронтальний об'єктив не отримав різноманітності функцій, але заслуговує на статус середняка. Користувач може розраховувати на деталізоване селфі з чітким колірним балансом.

Шляхом ручних налаштувань можна досягти кращої якості - фронталка пропонує набір фільтрів та способів коригування зображення.

Від нічних зйомок вдасться досягти осудної якості. У цьому параметрі телефон також оминає ZTE Blade V10. Відеозйомка зі стабілізатором підходить для роботи з соціальними мережами. Відео без помітної зернистості, є набір фільтрів.

Характеристика Параметр
Фронтальна камера 13 Мп
Задня 48 Мп + 5 Мп
Екран 6.2″
Матриця IPS
Дозвіл 2340х1080
Процесор Snapdragon 675, 8 ядер, 2 ГГц
ОЗУ 6 Гб
Батарея 3900 мА/ч
Переваги Недоліки
Модуль виробництва Sony проявляє себе при стандартах 48 Мп Потрібно почекати 5 секунд перш ніж робити знімок на другому модулі в 48 Мп
Чіткість та яскравість переднього об'єктива Не підходить при частих зйомках у поганому освітленні
Деталізовані відео, при завантаженні в соціальні мережі не спостерігається критичного розпаду пікселів Стандартний об'єктив на 12 Мп доведеться використовувати частіше додаткового модуля на 48 Мп
Збалансованість системи Розробник пожертвував чіпом NFC

11 місце - Meizu 16X

Meizu 16X не підтримав конкурентів із Samsung та Huawei у змаганні, у кого більше об'єктивів. Телефон має два модулі на задній панелі і один з лицьової частини.

Робота фронтального об'єктива не викликає нарікань. За деталізацією та світлом смартфон також близький до флагманів з нижньої цінової категорії. Тішить відсутність проблеми з алгоритмами штучного інтелекту - телефон не намагається зробити колірну палітру яскравішою, ніж вона виглядає живою. Серед основних недоліків:

  • HDR. Функція справляється з темними зонами та надмірною яскравістю, але якість картинки падає. Цим не грішать найближчі аналоги.
  • Іноді половина зображення має мутнуватість. Проблема виникає довільно і не піддається логічному поясненню.

Видеозаписи з оптичною стабілізацією також близькі до параметрів топів. Але варто враховувати ціну телефону - на кінематографічну картинку розраховувати не доводиться.

Характеристика Параметр
Фронтальна камера 20 Мп
Задня 12 Мп + 20 Мп
Екран 6″
Матриця Super AMOLED
Дозвіл 2160×1080
Процесор Qualcomm Snapdragon 710, 8 ядер, 2 х 2.2 ГГц + 6 x 1.7 ГГц
ОЗУ 6 Гб
Батарея 3100 мА/ч
Переваги Недоліки
Якість заднього та лицьового модуля близько до флагманського Проблема з розмитістю половини знімка
Оптична стабілізація Слабка реалізація HDR
Вночі деталізація зберігається Лівий верхній кут на відео іноді страждає на розмитість
Є можливість знімати відео з гідною якістю Питання до встановлення лінз - вони вважаються основною причиною розпаду пікселів

10 місце - Huawei P30 lite

Huawei дотримуються ставки на роботу AI. З його допомогою підвищується якість зображення, а система розпізнає 22 сцени. У денні години знімки мають насичену колірну гамму і чіткий динамічний діапазон.

Істотна проблема фронталки - фіксований фокус. Щоб обличчя не виходило за область різкості, потрібно утримувати смартфон на конкретній відстані.

Відео радує параметром 60 fps і роздільною здатністю 1080p. Виділяється також швидка робота автофокусу, а ось бюджетна стабілізація. Електроніка нормалізує картинку лише за слабкого руху.

Характеристика Параметр
Фронтальна камера 24 Мп
Задня 48 Мп + 8 Мп + 2 Мп
Екран 6.15″
Матриця LTPS
Дозвіл 2312×1080
Процесор HiSiliconKirin 710, 8 ядер, 4 x 2.2 ГГц + 4 x 1.7 ГГц
ОЗУ 4 Гб
Батарея 3340 мА/ч
Переваги Недоліки
Робота AI щодо покращення кадру Незручний фіксований корпус
Відео з 60 fps Технологія та ціна смартфона дозволяла підвищити стандарт відео до 4К, але компанія вирішила заощадити
Нічний режим корисний Надмірна розмитість при ростовій зйомці портретів
Розмиття заднього фону близько до природного Ширококутність негативно позначається на деталізації фотографії

9 місце - Xiaomi Mi Max 3

Задня камера призначена для панорам. Телефон справляється з поганим освітленням - темні зони зберігають контури, не відбувається їх злиття. Не падає і детальність, але наближення призводить до невеликої мильності.

Деталізація відео схожа на фотографії. Розробник додав стабілізатор, який зможе компенсувати невелике коливання.

Характеристика Параметр
Фронтальна камера 8 Мп
Задня 12 Мп + 5 Мп
Екран 6.9″
Матриця IPS
Дозвіл 2160х1080
Процесор Snapdragon 636, 8 ядер, 1.8 Ггц
ОЗУ 6 Гб
Батарея 5500 мА/год
Переваги Недоліки
Панорамний режим почувається впевнено навіть при поганому освітленні Зернистість на фронтальних знімках
Вбудований хороший стабілізатор Бліді колірні переходи
Детальна передача затемнених областей У панорамі наближення кадру розмиває зображення
Разноманітність ручних налаштувань камери Надмірна затемненість кольору, особливо для чорного і сірого кольору

8 місце - Xiaomi Mi 8 SE

Перевага Xiaomi Mi 8 SE на тлі аналогів у датчику старшого покоління - Sony IMX363. При цьому недолік полягає у відсутності оптичного стабілізатора.

На вечірніх кадрах при використанні світлодіодного спалаху спостерігаються шуми. Штучний інтелект якісно розмиває фон, що робить портретні знімки насиченими.

Камера підтримує стандарт 4К, користувач також може провести уповільнену зйомку з 120 fps.

Характеристика Параметр
Фронтальна камера 20 Мп
Задня 12 Мп + 5 Мп
Екран 5.88″
Матриця Super AMOLED
Дозвіл 1080х2244
Процесор Qualcomm Snapdragon 710, 8 ядер, 2 х 2.2 ГГц + 6 х 1.7 Ггц
ОЗУ 6 Гб
Батарея 3120 мА/ч
Переваги Недоліки
Датчик Sony IMX363 Шуми на вечірніх знімках
Портретний режим з якісним розмиттям Немає оптичного стабілізатора
Підтримка 4К. Фронталка з ефективною системою AI Частота кадрів всього 30 fps

7 місце - Samsung Galaxy A50

Телефон Galaxy A50 за якістю заднього об'єктива схожий з Galaxy A7. За рахунок широкої діафрагми смартфон чутливий до світла - це позитивно позначається на вечірніх зйомках.

Хоча передача кольору та різкість на гідному рівні, у знімках помітна характерна блідість. Фронтальна та тильна камери здатні знімати відео у FullHD. Але цей параметр можна збільшити до 4К за допомогою стороннього софту.

Характеристика Параметр
Фронтальна камера 25 Mп
Задня 25 Мп + 5 Мп + 8 Мп
Екран 6.4″
Матриця Super AMOLED
Дозвіл 2340×1080
Процесор Exynos 9610, 8 ядер, 4 x 2.3 ГГц + 4 x 1.7 ГГц
ОЗУ 6 Гб
Батарея 4000 мА/ч
Переваги Недоліки
Деталізована вечірня зйомка Бліді відтінки на знімках
Можливість знімати в 4К Відсутність автофокусу
Якісні портретні фотографії Не найкращий вибір для любителів селфі
Насичений колір, чітка різкість Розмитість дрібних об'єктів і тонких ліній

6 місце - Xiaomi Mi 9 Lite

Один із найкращих представників середнього цінового сегменту. Крім якісних знімків, телефон радує продуктивністю та автономністю.

Електронна стабілізація під час відеозйомки включається лише на 1080p. При використанні роздільної здатності 4К користувач може розраховувати на 30 fps.

Характеристика Параметр
Фронтальна камера 32 Мп
Задня 48 Мп + 8 Мп + 2 Мп
Екран 6.39″
Матриця AMOLED
Дозвіл 2340×1080
Процесор Qualcomm Snapdragon 710, 8 ядер, 2.2 ГГц
ОЗУ 6 Гб
Батарея 4030 мА/ч
Переваги Недоліки
Деталізація при денному та нічному освітленні Електронна стабілізація працює на дозволі від 1080p
Один з найкращих варіантів для соціальних мереж Надширококутний модуль у вечірній час розмиває зображення
Підтримка 4К. Ефективне придушення шумів в автоматичному режимі Відсутність автофокусу

5 місце - Asus Zenfone Max Pro M2

Дозвіл при відеозаписах досягає стандартів 4К. У цьому режимі, як і у найближчих аналогів, не працює електронна стабілізація.

Характеристика Параметр
Фронтальна камера 13 Мп
Задня 12 Мп + 5 Мп
Екран 6, 3″
Матриця IPS
Дозвіл 1080х2280
Процесор Snapdragon 660, 8 ядер, 4 х 2.2 + 4 х 1.84
ОЗУ 4 Гб
Батарея 5000 мА/ч
Переваги Недоліки
Топова якість фронтальної та тильної камер Не обійшла стороною часта проблема цього цінового сегмента - при 4К не доводиться розраховувати на стабілізацію кадру
4К. Мінімум шумів увечері, гарна деталізація вночі. Насиченість палітри кольорів При відеозйомках з поганим освітленням повільно працює автофокус

4 місце - Xiaomi Redmi Note 8 Pro

Xiaomi Redmi Note 8 Pro важко знайти альтернативу у своєму ціновому сегменті. Камери підтримують сучасний штучний інтелект, що гарантує якісні знімки. Телефон здивував неймовірним дозволом у 64 Мп.

Це перший представник рейтингу, в якому 4К працює зі стабілізацією кадру.

Характеристика Параметр
Фронтальна камера 20 Мп
Задня 64 Мп + 8 Мп + 2 Мп + 2 Мп
Екран 6.53″
Матриця IPS
Дозвіл 2340×1080
Процесор Helio G90T, 8 ядер, 2 ГГц
ОЗУ 6 Гб
Батарея 4500 мА/ч
Переваги Недоліки
Електронна стабілізація на 4К Макрозйомка
Продвинутый AI Спотворення в ширококутному режимі
Деталізовані денні та нічні кадри
Один із найкращих у своїй ціні, потужна фронталка

3 місце - Honor Play

Модель поєднує близьку до флагманів камеру з потужною апаратною начинкою. Крім фотографій, телефон підійде для ігор та важких графічних програм.

Відеозаписи підтримують технологію UltraHD, а кількість кадрів за секунду дорівнює 30. Відеоматеріали відрізняються плавністю та чіткістю.

Характеристика Параметр
Фронтальна камера 16 Мп
Задня 16 Мп + 2 Мп
Екран 6.3″
Матриця IPS
Дозвіл 2340×1080
Процесор HiSilicon Kirin 970, 8 ядер, 4 x 2.4 ГГц + 4 x 1.8 ГГц
ОЗУ 4 Гб
Батарея 3750 мА/ч
Переваги Недоліки
UltraHD, оптична стабілізація Зайва яскравість знімків
Сучасний AI. Якісна нічна зйомка. Потужна продуктивність Відео має темні відтінки

2 місце - Xiaomi Pocophone F1

Приклад камерофона. Відрізняється перенесення кольорів, яка близька до природної. Близькі до флагманських стандартів AI усувають багато проблем. Серед них рясні шуми під час зйомок у вечірній та нічний час. ІІ також добре розрізняє та обробляє неживі об'єкти.

До відеозйомки також немає нарікань. Телефон підтримує дозвіл за стандартами 4К.

Характеристика Параметр
Фронтальна камера 20 Мп
Задня 12 Мп + 5 Мп
Екран 6.18″
Матриця IPS
Дозвіл 2246х1080
Процесор Snapdragon 845, 8 ядер, 4 х 2.8 Ггц + 4 х 1.8 Ггц
ОЗУ 8 Гб
Батарея 4000 мА/ч
Переваги Недоліки
Прикладний камерофон HDR не завжди справляється зі світлими тонами
Ефективний AI, який виручає навіть при нічній зйомці Немає оптичного стабілізатора
Детальна обробка неживих об'єктів. Ціна вигідніша, ніж у прямого конкурента за рейтингом - Honor Play Наближення може супроводжуватися розмиттям кадру

1 місце - Honor 9X

Основний фотосенсор Honor 9X базується на модулі Sony IMX582. Смартфон має три тильні об'єктиви. Глибинна обробка палітри кольорів досягається завдяки роботі колірного фільтра Quad Bayer. Він також комбінує 4 поруч розміщені пікселі в один.

Проблеми виникають в умовах недостатнього освітлення. На знімках спостерігається зернистість, розмиваються межі об'єктів. Впоратися з нічною зйомкою допомагають ручні налаштування та робота штучного інтелекту.

При відеозаписах є можливість досягти 60 кадрів за секунду. Телефон підтримує роздільну здатність 1080p.

Характеристика Параметр
Фронтальна камера 16 Мп
Задня 48 Мп + 8 Мп + 2 Мп
Екран 6.59″
Матриця IPS
Дозвіл 1080×2340
Процесор HiSilicon Kirin 710F, 8 ядер, 4 х 2.2. Ггц + 4 х 1.7 Ггц
ОЗУ 6 Гб
Батарея 4000 мА/ч
Переваги Недоліки
Фотосенсор Sony IMX582 Розмиття при нічних зйомках
Наявність колірного фільтра Quad Bayer Потужні конкуренти з нижчою ціною
Відеозапис з 60 fps. Удачаня реалізація висувного механізму камери Зйомка не підтримує 4К

Підсумкова таблиця - рейтинг та поради щодо вибору

Рейтинг телефонів з огляду з коротким підбиттям підсумків.

Найменування Опис Ціна Рейтинг
Honor 9X Телефон отримує не очевидну перемогу. Перевага відбулася через сукупність таких факторів: ціна, продуктивність, автономність, переваги та недоліки камери. Від конкурентів від імені Xiaomi Pocophone F1 і Honor Play перше місце відокремлює символічну відстань. 18 500 руб ★★★★★
Xiaomi Pocophone F1 Телефон виграє у Honor Play за кольором. Він також коштує менше, ніж сусіда. 18 000 руб ★★★★★
Honor Play Потужна продуктивність - приємний бонус до високоякісної камери. 20 000 руб ★★★★★
Xiaomi Redmi Note 8 Pro Один з найбільш вигідних варіантів щодо поєднання ціни та якості. Критичні проблеми з макрозйомкою. 18 000 руб ★★★★★
Asus Zenfone Max Pro M2 На голову випереджає Xiaomi Mi 9 Lite. Основна претензія до роботи автофокусу під час відеозйомки. Все також немає стабілізації кадру на роздільній здатності 4К. 17 000 руб ★★★★★
Xiaomi Mi 9 Lite Ввечері різкість і перенесення кольорів зберігаються. Рівень об'єктивів близький до флагманів. За аналогією з сусідами за рейтингом, телефон страждає на відсутність автофокусу. Широкі кути огляду псує розмиття. 16 500 руб ★★★★★
Samsung Galaxy A50 При гарній деталізації та насиченості кольорів, телефоном важко користуватися для селфі. Через відсутність автофокусу доводиться витримувати певну відстань між обличчям та об'єктивом. Смартфон рекомендований тим, хто готовий миритися з таким недоліком. 16 500 руб ★★★★★
Xiaomi Mi 8 SE Мало недоліків на тлі найближчих аналогів. Впроваджено підтримку 4К. Телефон рекомендований любителям селфі. 15 000 руб ★★★★★
Xiaomi Mi Max 3 Деталізованість тильної камери та гарну роботу з темними зонами затьмарює зернистість при фронтальній зйомці. 14 000 руб ★★★★★
Huawei P30 lite При своїх перевагах за якістю нічної та денної зйомки, є серйозні мінуси. Розчаровує надмірна розмитість фону, відсутність 4К і ширококутна зйомка. 14 000 руб ★★★★★
Meizu 16X Компанія змогла реалізувати ідею про камеру, близьку до рівня флагманів. Характерна проблема телефону - неякісні лінзи, які викликають розмитість частини зображення. 14 000 руб ★★★★★
Xiaomi Redmi Note 7 Pro Крім камери, телефон виграє у аналогів у збалансованості системи. Засмучує видалення чіпа NFC. 12 000 руб ★★★★★
Samsung Galaxy A30 Додано оптимізацію кадру з 20 варіантами, підтримку FullHD, пророблений режим портрета. Мінуси полягають у панорамних знімках, зернистості, низькому FPS, потужному конкуренті. 13 000 руб ★★★★★
ZTE Blade V10 Вартує менше Huawei P smart Z, але пропонує більш чітку деталізацію та колірний баланс, має стабілізатор. Один з найкращих виборів у своїй ціновій категорії. 10 000 руб ★★★★★
Huawei P smart Z Відчуває себе впевнено у своєму ціновому сегменті. Трохи доплативши можна придбати пристрій із найкращою якістю знімків. Підходить для невибагливих користувачів, які ведуть соціальні мережі. 12 000 руб ★★★★★

Місця з 15 по 12 підійдуть тим, хто бажає заощадити. Це оптимальний вибір для аматорського ведення соціальних мереж.

З 11 по 6 місце розташовуються пристрої з гарним поєднанням якості та вартості. Знімки виходять професійнішими, помітно зростає продуктивність. Ці телефони також мають презентабельний зовнішній вигляд.

На перших 5 позиціях стоять бюджетники, технічні характеристики яких претендують на порівняння з флагманами. Хоча бюджетний сегмент бере своє, ці моделі забезпечать якісну зйомку при денному, вечірньому та нічному освітленні.Їх також поєднує наявність опрацьованої фронтальної камери із сучасним штучним інтелектом.