Порівняння iPhone 11 і 11 pro

Anonim

Детальний огляд особливостей дисплея, корпусу, процесора, пам'яті, камер, плюсів та мінусів двох флагманів Айфон 11 та 11 про. Чим відрізняються моделі, скільки коштують і який Айфон варто вибрати.

Опис iPhone 11

Характеристика Параметр
Екран IPS, 6, 1 дюйма, 828х1792
Основна камера 12 Мп (f/1.8) + 12 Мп (f/2.4)
Фронтальна камера 12 Мп (f/2.2)
Процесор 6-ядерний Apple A13 Bionic
Графічний чіп Apple M13
Пам'ять 4/64 Гб
Підтримка MicroSD Нет
NFC Так
Акумулятор 3110 мАч
Розміри 151×75, 7×8, 3 мм
Масса 194 грама
Вартість Від 55000 рублів

iPhone 11 був представлений 10 вересня 2019 року. Смартфон одночасно є продовженням iPhone XR і молодшим братом iPhone 11 Pro. При цьому iPhone 11 залишається найдоступнішим у лінійці Айфонів 2019 року.

Плюси та мінуси Преміальні матеріали корпусу Потужний процесор Відмінні камери Захист від води та пилу Посередній екран для своєї цінової категорії Відсутність слота для карт пам'яті та другої SIM-карти Вартість 8 Якість камери 8 Батаре 6 Продуктивн 9 Вбудована пам'ять 6 Разом 7.4 Дуже потужний смартфон із застарілим дисплеєм.

Опис iPhone 11 Pro

Характеристика Параметр
Екран OLED, 5, 8 дюйми, 1125х2436
Основна камера 12 Мп (f/1.8) + 12 Мп (f/2.4) + 12 Мп (f/2.0)
Фронтальна камера 12 Мп (f/2.2)
Процесор 6-ядерний Apple A13 Bionic
Графічний чіп Apple M13
Пам'ять 4/64 Гб
Підтримка MicroSD Нет
NFC Так
Акумулятор 3046 мАч
Розміри 144, 1×71, 4×8, 1 мм
Масса 188 грамів
Вартість Від 78000 рублів

iPhone 11 Pro був показаний разом з двома іншими моделями лінійки восени 2019 року. Це продовження iPhone XS з трохи зміненим дизайном, додаванням третього модуля камери, поліпшеним процесором і збільшеною батарейкою.але за можливостями практично не поступається старшій моделі.

Плюси та мінуси Відмінна ергономіка Найпродуктивніший процесор у світі Потрійна основна камера Смартфон не боїться ні воду, ні пил Дуже висока ціна Немає підтримки MicroSD Вартість 6 Якість камери 9 Батарея 7 Продуктивність 9 Вбудована пам'ять 6 Разом 7.4 Просунутий, але надто дорогий смартфон.

Порівняння iPhone 11 та iPhone 11 Pro

Проведемо порівняння двох нових смартфонів компанії Apple. Для початку пропонуємо звернутися до зведеної таблиці, в якій представлені основні характеристики гаджетів.

Назва Дисплей Основна камера Акумулятор Габарити та маса
iPhone 11 IPS, 6, 1 дюйма, HD+ 12 Мп (f/1.8) + 12 Мп (f/2.4) 3110 мАч 151×75, 7×8, 3 мм

194 грама

iPhone 11 Pro OLED, 5, 8 дюйми, FullHD+ 12 Мп (f/1.8) + 12 Мп (f/2.4) + 12 Мп (f/2.0) 3046 мАч 144, 1×71, 4×8, 1 мм

188 грамів

Інші характеристики смартфонів є схожими, якщо відкинути різницю у вартості двох пристроїв. Далі розглянемо кожен аспект Айфон максимально детально, щоб зрозуміти на практиці, чим відрізняються дисплеї, камери, АКБ та інші особливості девайсів.

Корпус

Перше, на що звертає увагу людина, яка ставить поруч iPhone 11 та iPhone 11 Pro, – різниця в габаритах. Айфон 11 без приставки «Про» виглядає помітно більшим, та й у руках відчувається більш важким. Якщо перекладати все на розміри сучасних смартфонів від інших виробників смартфонів, то iPhone 11 не загубиться в цьому ряду. А ось пристроїв із габаритами «прошки» зараз не так багато. iPhone 11 Pro виглядає досить маленьким, хоча цей фактор може зіграти навіть у плюс. Адже «прашкою» зручно користуватися однією рукою.

Також є різниця у кольорових виконаннях. iPhone 11 представлений у наступних варіаціях:

  • Белый.
  • Жовтий.
  • Світло зелений.
  • Червоний.
  • Фіолетовий.
  • Чорный.

У «прошки» варіанти виглядають суворішими:

  • Белый.
  • Чорный.
  • Світло сірий.
  • Темно-сірий.
  • Зелений.
  • Золотой.

Пояснити це можна тим, що менш дорогий iPhone 11 орієнтований переважно на молоду аудиторію, а про-версію, на думку розробників, будуть вибирати люди, що вже відбулися.

Розташування елементів у Айфонів не відрізняється. Справа розташовується гойдалка регулювання гучності та слот під SIM-карту. Знизу поставили роз'єм «Лайтнінг», мікрофон та мультимедійний динамік.

Дисплей

Хоча обидва смартфони в плані ціни можуть бути спокійно віднесені до числа флагманів, дисплей iPhone 11 абсолютно не відповідає цьому рівню. Виробник встановив бюджетну IPS-матрицю з роздільною здатністю HD+ з діагоналлю 6, 1 дюйма. З таким співвідношенням кількості пікселів та діагоналі не продаються навіть телефони китайських виробників за 10 тисяч рублів. А тут ми маємо справу з пристроєм, який у 5-6 разів дорожчий.

Крім того, на iPhone 11 рамки виглядають просто жахливо. Вони зовсім не зменшилися в порівнянні з iPhone XR, і досі продовжують дратувати перфекціоністів очі. До "чубчика" всі звикли, так що і з широкими рамками змиряться - так подумали розробники Apple. У будь-якому випадку покупець, який бажає користуватися смартфоном з по-справжньому крутим екраном, має альтернативу – iPhone 11 Pro.

Так, дисплей «прошки» менше (5, 8 дюйма), але практично повна відсутність меж по краях і роздільна здатність 1125х2436 в комбінації з сучасною OLED-матрицею дозволяють зробити однозначний вибір на користь більш дорогої моделі.Покупець точно не буде розчарований кольором.

Процесор

Для об'єктивності порівняння ми взяли обидва смартфони в модифікації 4/64 Гб. Це дозволило одержати максимально точний результат продуктивності встановленого процесора. Але тут все обійшлося без несподіванок.

Обидва Айфон базуються на чіпі останнього покоління Apple A13 Bionic. У популярному тестуванні AnTuTu він набирає 455 тисяч балів. Жоден Андроїд-смартфон не зможе підібратися до цього показника в найближчі півтора роки з моменту виходу нових Айфонів.

Также чіп Apple A13 Bionic демонструє приголомшливі показники на практиці. Зрозуміло, що інтерфейс не гальмує, а будь-яка гра на телефоні з використанням максимальних налаштувань графіки йде без будь-яких проблем. Це стосується як iPhone 11 Pro, так і доступнішого iPhone 11.

Пам'ять

У сьогоднішньому огляді ми порівнюємо моделі однієї модифікації: 4/64 Гб. Максимальна конфігурація iPhone 11 передбачає 256 гігабайт вільного простору, а iPhone 11 Pro – 512. В обох випадках покупцю доведеться переплатити чимало грошей, а кількість ОЗУ залишиться на колишньому рівні (4 Гб).

Незважаючи на скромний обсяг оперативної пам'яті, Айфон чудово справляється з багатозадачністю. Так, хтось може сказати, що у останнього флагмана Samsung аж 8 Гб ОЗУ, але ці цифри не відіграють серйозної ролі, якщо йдеться про такий продуманий процесор, як Apple A13 Bionic, який встановлений в Айфоні. Навіть старий iPhone SE з 1 Гб оперативної пам'ятки непогано почувається в 2020 році.

А ось із внутрішнім сховищем все не так однозначно. Мінімальна конфігурація передбачає 64 гігабайти пам'яті. Такого обсягу навряд чи вистачить сучасному користувачеві для встановлення програм, гри, а також зберігання фотографій та відео у високій роздільній здатності.Звичайно ж, Apple не передбачила можливість встановлення карт MicroSD. Самі розробники пояснюють це низьким рівнем захищеності таких носіїв. Гарний вихід із ситуації, на думку Apple, – оформлення підписки через iCloud.

Камери

Мабуть, найцікавіший етап порівняння iPhone 11 і 11 Pro. У магазині потенційний покупець відразу помітить, що «прошка» має на одне вічко більше. Про його призначення поговоримо трохи пізніше, а поки звернемося до основних сенсорів, благо вони ідентичні:

  • 12 Мп (f/2.2) – фронталка.
  • 12 Мп (f/1.8) – основний объектив.
  • 12 Мп (f/2.4) – ширококутний объектив.

Камери знімають однаково за будь-яких обставин. Фронталка не ідеальна, але в порівнянні з попередніми версіями Айфона виглядає цілком добре.Основна чудово знімає як вдень, так і ввечері. А ширококутний об'єктив дозволяє захопити кадр якнайбільше об'єктів. Щоправда, показник його світлосили викликає сумніви щодо зйомки при недостатньому освітленні. І побоювання не марні. Ширик справді «маже» фотографію, якщо та робиться на вечірній вуличці.

Єдина видима відмінність камер «прошки» від звичайного iPhone 11 – наявність третього модуля. Це телеоб'єктив, єдина функція якого – дворазовий оптичний зум. Тобто, фотографуючи на iPhone 11 Pro, користувач може збільшити зображення вдвічі, а якість залишиться на колишньому рівні. Підсумковий зум Айфон 11 досягає позначки х5 (цифровий), а Айфон 11 Про - х10 (комбінований).

За винятком оптичного збільшення, наявність третього сенсора не впливає на якість запису відео. Обидва смартфони підтримують роздільну здатність 4К із частотою кадрів 60fps. Є стабілізація, а також запис звуку у форматі стерео.Режим уповільненої зйомки працює і дозволяє знімати ролик із частотою 240 к/с, що сильно поступається флагманам компанії Huawei та інших виробників (960fps).

Связь

Для дзвінків та доступу до мобільного інтернету Айфони 2019 передбачають наявність слота для SIM-карти, а також можливість використовувати технологію e-SIM. Остання в Росії не працює, а передумов для її появи практично немає. Але, як показує практика, і однією сімкою можна обійтися.

iPhone 11 і Pro-версія підтримують всі поширені в Росії мережі. Тому, залежно від оператора стільникового зв'язку, власник ловитиме 3G або 4G. На жаль, підтримка мереж п'ятого покоління в нових айфонах не з'явилася. Але знову ж таки потрібно розуміти доцільність такого рішення, адже 5G поширюється не так швидко, як хотілося б. Отже, відчути швидкість передових мереж вийде року через 2-3.

Біометрична автентифікація

Компанія Apple завжди була на передових позиціях у плані безпеки своїх пристроїв. Саме на Айфонах набула широкого поширення технологія сканера відбитків пальця, але у 2017 році від неї відмовилися. Тепер для доступу до iPhone 11 або iPhone 11 Pro використовується технологія Face ID. За допомогою датчиків і фронтальної камери вона за секунду сканує обличчя людини, представляючи або обмежуючи доступ до телефону.

Зараз технологію доведено практично до досконалості, але певні проблеми в умовах поганого освітлення все одно присутні. Можна довго сперечатися щодо того, що Face ID набагато зручніше, але відбиток пальця об'єктивно є безпечнішим способом захисту даних.

Акумулятор та зарядка

iPhone 11 отримав батарейку на 3110 мАг, а його старший брат - на 3046 мАг.Здавалося б, дорожча версія повинна працювати менше через скорочену ємність акумулятора та роздільну здатність дисплея. Але в режимі перегляду відео "прошка" видає 18 годин автономності, тоді як молодша модель - 17 годин. Пояснюється це вибором матриці. На iPhone 11 Pro використовується енергоефективна OLED-панель, яка використовує підсвічування для кожного пікселя окремо. Тобто перегляд «темних» сцен у фільмах значно менше позначається на автономності, ніж ті, де є яскраві фарби.

Обидва смартфони підтримують технологію швидкого заряджання. Відновити 50% енергії вдається за 30 хвилин, а досягти 100% можна, зачекаючи ще 40-45 хвилин.

Влагозахист

В останні роки Apple звертає особливу увагу на вологозахист своїх смартфонів. Нові Айфони відповідають стандарту IP68.

Ціна

Про вартість пристроїв вже було сказано чимало слів. iPhone 11 помітно дешевше "прошки".У відсотковому співвідношенні різниця становить 30%. Саме настільки iPhone 11 Pro в середньому дорожче за молодшу версію. Але все одно обидва смартфони є дорогими. Samsung, не кажучи вже про китайських виробників, встановлює більш лояльний цінник.

Що вибрати – Айфон 11 або 11 Про

Для вибору найбільш підходящої моделі iPhone 2019 потрібно визначити, що користувачеві буде найбільш важливо в смартфоні. Якщо це продуктивність, то немає жодного сенсу переплачувати за «прошку». Також покупець не помітить особливої ​​різниці як фото та автономність. iPhone 11 Pro – це, перш за все, надякісний екран та дворазовий зум. Більше переваг у старшої версії немає.

Але у випадку, коли покупець хоче отримати пристрій, який сміливо можна віднести до флагманів, вибір буде очевидний (iPhone 11 Pro). Незважаючи на високу вартість, iPhone 11 не може повною мірою називатися пристроєм преміум-класу.