Як створити групу в ВК з телефону

Anonim

Спільноти у соціальній мережі ВК створюються з різних причин. Хтось бажає таким способом прикрасити своє дозвілля та знайти ідейних знайомих. Інший користувач за допомогою власної групи хоче розпочати заробляти гроші. Адміністратори, чиї групи налічують мільйони передплатників, можуть заробляти, рекламуючи чужі паблики.

Яку групу можна створити ВКонтакте

На даний момент усі спільноти ВК поділяються на дві категорії:

  • сторінка фірми, магазину або певної людини;
  • сторінка за інтересами, блог.

Перший варіант рекомендується для користувачів, які створюють групу з комерційною метою. У тому випадку, коли паблік відкривається для спілкування однодумців один з одним, краще вибрати другий варіант.

Крім виду спільноти потрібно вибрати тематичний напрямок. Їх досить багато, найголовніші такі:

  • авто і мото;
  • бізнес;
  • краса та мода;
  • кулінарія;
  • відпочинок;
  • мистецтво, культура;
  • дім і сім'я;
  • тваринний світ;
  • інші тематики.

Як створити групу ВК через телефон

Створити спільноту в ВК можна з будь-якого телефону, не важливо, на чому він працює, на iOS або Android. Паблік на мобільному пристрої можна відкрити так само легко, як і на комп'ютері. Не варто переживати, що на телефоні процес буде складнішим, навпаки, деякі кроки спрощені для зручності адміністраторів нових пабліків.

Варто сказати, що є різні типи груп, наприклад відкрита та закрита. Є й інші види, які потрібно навчитися створювати, оскільки вони також можуть знадобитися.

Як створити відкриту групу

Відкрите співтовариство є місцем, куди може вступити будь-яка людина, незалежно від її поглядів або теми групи і без схвалення від адміністраторів сторінки. Такий паблік відображається в особистому профілі учасника у списку груп. Для створення необхідно виконати таке:

  • відкрити програму «ВКонтакте» та перейти у вкладку «Групи»;
  • далі потрібно натиснути на плюсик, який розташований у верхній частині екрана з правого боку;

  • вибрати тип паблика «Відкритий».

Крім того, можна залишити тип спільноти за умовчанням, система програми зробить її відкритою автоматично. Потрібно сказати, що в такій групі не можна робити будь-які записи без дозволу керівника, проте на відгуки обмеження не передбачено.

Як створити закриту групу в ВК

Сенс закритої спільноти полягає в тому, що користувач може вступити в нього тільки зі схвалення адміністратора. Тобто він подає заявку та чекає, коли його допустять до контенту групи. Такий паблік також можна знайти на особистій сторінці користувача.

Процес створення закритого паблика наступний:

  • додаток запускається, також вибирається знак плюса у вкладці «Групи»;
  • з'явиться форма заповнення даних для створення спільноти;
  • коли деякі дані були заповнені, можна перейти до типу спільнот і вибрати напис «Закрита».

Після цього підтверджується згода з основними правилами та натискається кнопка «Створити». Як видно, операція не сильно відрізняється від попереднього варіанта.

Після таких змін, щоб стати учасником групи, доведеться вимагати дозволу керівника. Тих, хто вже є учасниками спільноти, зміни не торкнутися, вони, як і раніше, зможуть переглядати контент без обмежень.

Як створити приватну групу

Приватна спільнота - це місце, куди не можна вступити просто так або подати заявку. У приватний паблік потрапляють, тільки якщо запросять адміністратори. У переліку груп особистого профілю учасника таку спільноту не можна побачити.

Як зробити публічну сторінку ВК

Публічна сторінка вибирається від початку. Тобто коли в попередніх варіантах потрібно натиснути на пункти «Спільнота» або «Група» і потім вибрати тип паблика, то публічна сторінка вибирається відразу, без вибору типу групи і без проставлення інших параметрів.

Після того, як було обрано вигляд «Публічна сторінка», з'явиться екран із полями, де потрібно буде вказати назву та спрямованість, залежно від мети проекту. Після цього натисніть клавішу «Створити спільноту».Далі система перекине людину на профіль, потрібно знову перейти до груп і знайти сторінку для наступного налаштування.

Як зробити захід ВК

Захід також є сторінкою, яка створюється окремо від груп, спільнот та публічних пабліків. У списку потрібно натиснути кнопку «Захід», після чого система перекине користувача на сторінку, де потрібно вказати інформацію.

У потрібних полях необхідно набрати назву, далі вибрати тематику та вид зустрічі, відкриту або закриту. Далі вказується час початку та закінчення зустрічі. Після цього потрібно вписати організатора, зазначити його дані. Останнім заповнюється поле із адресою зустрічі. Натисніть клавішу «Створити спільноту».

Після цього відкриється сторінка з заходом, можна запросити знайомих. Для цього натискається напис «Ви підете» та вибирається підрозділ «Запросити друзів».

Необхідно враховувати, що при створенні такої сторінки з особистого облікового запису можна буде запросити лише 40 учасників.

Запрошений користувач може вибрати один із трьох варіантів:

  • точно піду;
  • можливо, піду;
  • не зможу піти.

За допомогою цього керівник заходу отримає точні відомості про те, скільки запрошених зацікавляться та точно відвідають заплановану подію.

Як налаштувати групу в ВК

Після створення групи необхідно провести її налаштування, тобто розмістити аватарку, обкладинку та вказати важливі параметри.

Налаштування спільноти можна знайти в розділі меню, потрібно натиснути на напис «Керування». Вона знаходиться у правій частині під місцем для фотографії паблика. Користувача перекине до основних налаштувань. У початковому блоці вказується основна інформація.

Є кілька нюансів під час базових налаштувань, вони такі:

  • в назві не повинно бути більше 48 символів;
  • текст опису буде відображено в інформації паблика, в ньому представлені докладні відомості про співтовариство, тут немає обмежень у кількості символів;
  • рекомендується зробити адресу так, щоб вона збіглася з назвою паблика, проте не потрібно робити її занадто великою.

Детальніше потрібно зупинитися на обкладинці. Це шапка паблика, яка відображається зверху спільноти. Це одна з головних частин оформлення, оскільки саме на нього дивиться більшість користувачів при першому відвідуванні сторінки.

Рекомендується відобразити на головній картині щось пов'язане з обраною тематикою та концепцією сторінки, щоб учасником простіше було зрозуміти, про що вони дізнаються з новин спільноти.

Важливу інформацію на головній картинці найкраще розмістити ближче до центральної частини, оскільки на мобільних пристроях обкладинка обрізається. Оптимальні габарити для обкладинки дорівнюють 1590 на 400 пікселів.

Також можна провести й інші налаштування, більш тонкі. Наприклад, ввести розділи, які є функціональними можливостями групи. Їх можна вмикати та вимикати, робити відкритими чи обмеженими. З їх допомогою можна вимкнути коментарі або зробити стіну доступною для всіх, тобто будь-який користувач зможе розмістити запис у групі.

До налаштувань також належать посилання в паблиці. З їх допомогою можна надати доступ до головного контенту, який розміщено у спільноті. Наприклад, керівник може помістити посилання на цікавий запис, відгук або обговорення. Також можна влаштувати рекламу свого сайту або особистого проекту.

Соціальна мережа «ВКонтакте» надає ще велику кількість налаштувань, які дозволять зробити групу привабливішою. Тут було представлено лише основні. Інші параметри залежать від тематики, що рухається адміністраторами спільноти.

Як надіслати посилання на свою групу через телефон

Щоб про ідею, яку просуває користувач за допомогою спільноти, дізналося якомога більше людей, можна розповідати про це своїм знайомим у цій соцмережі. Щоб це зробити, необхідно скопіювати посилання на паблік і поширювати його серед друзів. Зробити це через телефон можна так:

  • перейти в групу, натиснути на три точки, які розташовані в правій частині програми;

  • Після цього на екрані з'являться опції, потрібно вибрати розділ «Копіювати посилання», після натискання вона збережеться в буфері;

  • далі відкривається діалог, куди необхідно скинути посилання;
  • на полі введення повідомлення утримувати палець, доки не з'явиться напис «Вставити», після чого надіслати повідомлення.

Інший користувач отримає посилання, тепер уже від нього залежатиме, чи стане він учасником нової групи. Рекомендується запрошувати друзів тільки після того, як спільнота була оформлена і були зроблені всі важливі налаштування.