Як оновити ВК на телефоні Андроїд з QR-кодом і без нього

Anonim

Клієнт соціальної мережі Вконтакте для мобільної операційної системи Андроїд постійно вдосконалюють, випускаючи нові версії. Щоб програма стабільно працювала, при виході оновлення її необхідно встановлювати. Поговоримо докладніше, як це можна зробити.

Навіщо оновлювати ВК

Ось кілька причин, з яких варто оновити програму до останньої версії.

  • Новий дизайн. Програма придбала новий, приємніший дизайн. Вона стала виглядати легковажнішою, повітрянішою. Працювати у додатку стало набагато комфортніше. Щоправда, тим, хто звик до старого інтерфейсу, новий може здатися дещо незвичним.
  • Нові можливості. Розробники клієнта постійно додають у нього нові можливості. Протягом останніх 2 – 3 років стали можливі голосові та відеодзвінки, переказ грошей та інші функції. Зрозуміло, ті, хто досі використовує стару версію програми, не має доступу до них.
  • Стабільність роботи. Стара версія програми може погано працювати після оновлення. Це пов'язано з тим, що оновлену версію роблять максимально сумісною із серверами соціальної мережі, з яких вона отримує інформацію.

Що змінилося у новій версії ВКонтакте

Останнє оновлення ВК для Андроїд було викладено в Google Play в жовтні 2019 року.дизайн. Ось список основних нововведень.

  • Світле оформлення. Тепер у мобільному клієнті популярної соціальної мережі набагато менше блакитного кольору – його місце зайняв білий.
  • Зміна вкладок. З нижньої панелі зникла вкладка повідомлень – тепер на її місці знаходиться вкладка «друзі».
  • Новий вигляд профілю. Змінився дизайн облікового запису. Він також став світлішим. Після нововведення профіль став більше схожим на такий у додатку Facebook.
  • Бічна панель профілю. У новій версії програми тепер є додаткова бічна панель, яку можна викликати безпосередньо зі свого профілю. Вона має кілька пунктів: закладки, записи, архів сториз, документи, гроші, допомога. На чужих профілях теж є бічна панель, але меню на ній інше і складається з розділів дзвінок, відправка грошей, подарунок, включення повідомлень про публікації користувача.
  • Нове меню повідомлень. У старій версії програми між повідомленнями проходили тонкі сірі лінії. Тепер їх прибрали. В результаті список повідомлень виглядає набагато привабливішим. Крім того, раніше останнє відображалося в два рядки, а зараз - всього в одну.
  • Сканер. Нова версія програми може сканувати QR-коди. Також ними можна ділитися з друзями.
  • Сортування файлів. Документи тепер поділяються залежно від їхнього типу в автоматичному режимі. Доступно кілька категорій: текст, файли gif, картинки, архіви, відеозаписи.
  • Сортування пабліків. У відповідному розділі користувач бачить список спільнот, які нещодавно відвідав, у яких призначені ті чи інші заходи або якими він сам керує.
  • Всі повідомлення та рекомендації перенесли до розділу «Новини».
  • Всі сервіси, що містять мультимедіа (музику, ігри, подкасти і так далі), тепер знаходяться в одній вкладці.

Плюси та мінуси Привабливий інтерфейс, з яким приємно працювати Додавання додаткових панелей на власному та чужих профілях, які дозволяють швидко виконати ту чи іншу дію З'явився сканер QR-кодів Повідомлення тепер показують у новинах (тобто у стрічці), що може викликати плутанину Нова автоматична сортування пабліків подобається не всім, тому що незручне за наявності великої кількості підписок Вкладка «Друзі» в панелі швидкого доступу зручна лише людям, до яких хтось постійно додається.Для інших вона, насправді, є зайвою.

Як зробити нову версію ВК на Андроїд

Існує два способи встановити нову версію ВК для Андроїд. Один із них вимагає сканування QR-коду, друга – ні. Розглянемо детальніше кожен із методов.

Як встановити нову версію ВК на Андроїд без QR коду

Якщо під рукою не виявилося QR-коду, то оновити програму Вконтакте можна по-старому, з використанням офіційного магазину Андроїд Google Play. Для цього потрібно виконати такі дії:

  • запустити на своєму смартфоні Google Play;
  • викликати меню, натиснувши на кнопку, що знаходиться у верхньому лівому кутку;
  • вибрати пункт «Мої програми та ігри»;
  • відкрити розділ «Встановлені»;
  • найти у списку Вконтакте;
  • натиснути на кнопку «Оновити»;
  • дочекатися завершення завантаження дистрибутива та закінчення його установки.

Інший спосіб більш простий. Він також вимагатиме наявності встановленого магазину Google Play. Потрібно виконати такі дії:

  • запустити Google Play;
  • викликати меню, натиснувши на кнопку, що знаходиться у верхньому лівому кутку;
  • вибрати пункт «Мої програми та ігри»;
  • перейти до розділу «Оновлення»;
  • натиснути кнопку «Оновити все»;
  • дочекатися завершення завантаження дистрибутивів програм та їх установки.

Потрібно розуміти, що після виконання зазначених дій оновитися не тільки ВКонтакті, але й інші програми на телефоні.

Оновлення ВК через QR код для Андроїд

Щоб оновити програму Вконтакте до останньої версії, достатньо відсканувати QR-код з посиланням на новий дистрибутив програми. У великих містах їх розміщують у громадських місцях, що часто відвідуваються (наприклад, на автобусних зупинках). А ось мешканцям невеликих населених пунктів знайти QR-код буде дещо складніше. Але засмучуватися не потрібно - сканування можливе прямо з екрана комп'ютера. Це означає, що QR-код можна знайти в Інтернеті та відсканувати його з монітора ПК. Після цього буде запущено процес оновлення.

Проблеми при оновленні

При оновленні можуть виникнути певні проблеми. Нижче представлено розглянуті найчастіші питання та відповіді на них.

Запитання експерту Не завантажується сторінка Google Play. Чому?

Причин цієї проблеми може бути дві. Перша – відсутність інтернет-з'єднання. Щоб його відновити, потрібно перевірити, чи увімкнена мобільна передача даних або Wi-Fi. Друга – вихід із облікового запису Google. Щоб поновити відображення магазину, потрібно повторно увійти до свого профілю. Оновлення починається, але в середині процесу відбувається помилка ... Як бути?

Найчастіше подібна скрута відбувається через брак місця на внутрішньому накопичувачі телефону. Щоб вирішити цю проблему, потрібно очистити пам'ять смартфона від усього зайвого. Якщо він підтримує інсталяцію флеш-карти, частину програм можна перенести на неї. Однак причина може бути і в іншому – у псуванні внутрішньої пам'яті. У такому разі телефон доведеться віддавати на ремонт. Програма не оновлюється, тому що в Google Play відсутня відповідна кнопка.

Подібна проблема пов'язана зі застарілою версією операційної системи Андроїд. Якщо мобільний пристрій дозволяє, прошивку необхідно оновити. Якщо ні, то встановити останню версію програми Вконтакте просто не вдасться. Вже оновлений додаток нестабільно працює, постійно вилітає, зависає. Що це?.

Проблема може бути обумовлена ​​двома факторами. Перший – помилки розробників, які іноді трапляються на перших версіях оновлень. У разі вихід із ситуації лише одне – почекати їх усунення. Другий – слабке залізо смартфона. Тут, на жаль, потрібно змінювати мобільний пристрій - інакше змусити стабільно працювати оновлену версію програми навряд чи вийде. Помилка при запуску оновленої програми з позначкою, що її зупинено. Як вирішити?

Проблему найчастіше викликає забитий кеш або неправильно встановлені час і дата. Вирішується вона відповідним чином. Тобто очищення кешу в розділі «Додатки» в налаштуваннях, а також зміною часу та дати на коректні.

Для програми Вконтакте постійно виходять оновлення. Вони не тільки покращують зовнішній вигляд та функціонал мобільного клієнта популярної соціальної мережі, але й роблять його роботу набагато стабільнішою. Встановити останню версію Вконтакте для Android можна двома основними способами: через офіційний магазин додатків Android Play Play або скориставшись QR-кодом з посиланням на новий дистрибутив програми. Слід пам'ятати, що під час оновлення можуть виникнути певні проблеми. Однак більшу їх частину користувач може вирішити своїми силами.