ТОП-10 найкращих телефонів 2023 року

Anonim

Смартфон давно перестав бути пристроєм, головна функція якого – виконувати дзвінки. Це повноцінний аксесуар, що доповнює образ людини, а також дозволяє йому йти в ногу з часом. Тому кожному потенційному покупцю рекомендується уважно поставитися до процесу вибору смартфона. Адже зробивши поспішні висновки про ту чи іншу модель, людина може витратити багато грошей марно.

Як вибрати хороший і надійний телефон

Не припуститися помилки при виборі смартфона допоможе уважний розгляд головних характеристик пристроїв.

Ціна

Приходячи в салон зв'язку, покупці просять консультантів вибрати смартфон не дорожчий за певну суму грошей. Зрозуміло, що хороший телефон не коштуватиме 2-3 тисячі рублів. Однак не варто орієнтуватися лише на вартість. Іноді консультанти в магазинах радять моделі, які апріорі не коштують своїх грошей.

Бренд

Ця характеристика дуже часто пояснює вартість телефонів. Пристрої Apple або Samsung, відомі по всьому світу, будуть дорожчими за моделі менш розкручених виробників.

Дизайн

Зовнішній вигляд – це настільки індивідуальна характеристика, що один і той же пристрій 2 покупця можуть одночасно назвати «неймовірно красивим» і «вершиною несмаку».

Габарити та вага

Від згаданих характеристик залежить, наскільки зручно людині користуватиметься смартфоном. На даний момент середньостатистичним показником є ​​маса 180 грамів. Але вага може змінюватись в залежності від матеріалів корпусу та технічного оснащення.

Дисплей

Від якості екрану залежить те, наскільки комфортно власнику гаджета буде переглядати контент. Основна характеристика дисплея – діагональ. Чим вона більша, тим більшою буде смартфон. Ще одна важлива деталь – дозвіл. В даний час не рекомендується брати моделі зі стандартом зображення нижче FullHD.

Камери

Мабуть, на даний момент це найголовніша характеристика смартфона, на яку звертають увагу покупці при виборі відповідної моделі. По-перше, варто придивитися до роздільної здатності зображення. Чим воно вище, тим чіткішим буде знімок при збільшенні. Важливий показник – світлосила. Камери з показником f/2.2 погано знімають увечері, тоді як сенсори з апертурою f/1.7 відмінно справляються зі зйомкою при недостатньому освітленні.

Процесор

Серце смартфона, яке працює разом із відеоприскорювачем. Чим потужніший процесор, тим швидше функціонуватиме апарат. Крім того, тільки потужні чіпсети дозволяють грати на високих налаштуваннях графіки.

Пам'ять

У смартфоні вона буває оперативною та постійною. Перша – це обсяг інформації, який гаджет може обробляти за раз. Чим більше ОЗП, тим стабільнішою буде робота ОЗ. У випадку постійного сховища все залежить від запитів покупця.

Акумулятор

Чим більше ємність вбудованої батареї, тим довше зможе працювати телефон від одного заряду. Однак на показники автономності також впливають потужність процесора, роздільна здатність екрану, оптимізація та кількість додатків у фоні.

ТОП-10 найкращих смартфонів року

2019 рік виявився багатим на появу нових моделей мобільних пристроїв. Очі відразу починають розбігатися побачивши смартфонів на полицях магазинів електроніки. І який із них вибрати, щоб не зробити помилку? У цьому допоможе розібратися рейтинг із 10 кращих пристроїв. Причому тут зібрані не тільки дорогі пристрої, які важко собі дозволити, а також неймовірно доступні телефони з хорошими характеристиками.

10 місце – UMIDIGI A5 Pro

До цього року ця фірма-виробник вважалася справжнім «підвалом», якому не варто віддавати перевагу. Але зараз ситуація значно змінилася. У лінійці 2019 є кілька чудових моделей. Наприклад, UMIDIGI A5 Pro, що виглядає значно дорожче запитуваних 100 $.

Смартфон приваблює своїм дизайном, виконаним у дусі сучасності. На лицьовій панелі знаходиться великий дисплей з матрицею IPS, роздільною здатністю 1080х2280 і великою діагоналлю 6, 3 дюйми. У верхній частині є «крапелька».

Фронтальна камера розрахована на 16 мегапікселів, а на стильній задній панелі розташовано відразу 3 модулі: 16 Мп (основний) + 8 Мп (ширококутний) + 5 Мп (зміна глибини).

9 місце – Samsung Galaxy A30

Немало змін у 2019 році зазнала компанія Samsung, яка повністю переглянула свій бюджетний та середньобюджетний сегменти. Смартфон оснащений великим та барвистим SuperAMOLED екраном. Зверху - виріз під фронталку на 16 Мп. Основна 16-мегапіксельна камера з роздільною здатністю 16 мегапікселів та апертурою f/1.7 робить відмінні знімки у вечірній час, а допоміжний модуль на 5 Мп може розмити фон за об'єктом фокусування.

Процесор Exynos 7904 далекий від продуктивності флагманів, але вимоги середньостатистичного користувача він задовольнить. Всередині 32 або 64 гігабайти пам'яті в залежності від вибраної модифікації, а ОЗУ – 3 або 4 Гб. Акумулятор витримує 1 день у режимі активного використання.

8 місце – Honor 10i

Це середньобюджетний апарат, за своєю ціною близький до попередньої моделі. Honor 10i може похвалитися стильним дизайном та чітким 6, 21-дюймовим IPS-екраном з роздільною здатністю FullHD+. У верхній частині присутній краплеподібний виріз під фронталку на 32 Мп.

Власний процесор Кірін 710 порадує продуктивністю нерозпещених користувачів, а 128 гігабайт вбудованої пам'яті вистачить для зберігання великої кількості файлів. До речі, ОЗУ тут має 4 Гб. Акумулятор на 3400 mAh не вражає автономністю.

7 місце – Samsung Galaxy M30s

Черговий смартфон Samsung у нашому рейтингу. Ця модель відноситься до середньоцінового сегменту і продається в середньому за 14 000 рублів. Екран побудований на матриці SuperAMOLED і має роздільну здатність 1080х2340. Він отримав діагональ майже 6, 4 дюйми. Картинка на дисплеї виглядає яскравою та насиченою.Передача кольорів на висоті.

Смартфон оснащений непоганою фронталкою з роздільною здатністю 16 мегапікселів і відмінною основною камерою з модулями 48 мегапікселів, 8 і 5. За продуктивність відповідає новий чіп Exynos 9611. Він дозволяє грати на середніх налаштуваннях, а також не випробувати стандартне використання девайса. Внутрішньої пам'яті достатньо для сучасних потреб: 64 гігабайти. ОЗУ обмежена показником 4 Гб.

Енергоефективний процесор разом з величезним акумулятором на 6000 mAh гарантують 2-3 дні автономності за будь-яких розкладів. Втішна присутність роз'єму USB Type-C та модуля NFC.

6 місце – Xiaomi Redmi Note 8 Pro

Смартфон, який наробив чимало галасу у 2019 році. І навіть офіційна російська ціна 18000 рублів не відлякала покупців. Попереду знаходиться якісний дисплей з роздільною здатністю 1080p.Рамки мінімальні, а трохи дратує лише краплеподібний виріз, який при 6,5-дюймової діагоналі виглядає не дуже виражено.

У «крапельці» сховалася фронталка на 20 мегапікселів для любителів селфі. Ззаду розташувалося відразу 4 модулі. Основний видає 64 Мп у спеціальному режимі, де 1 піксель ділиться на 4. Ширококутний об'єктив не викликає питань навіть за роздільної здатності 8 Мп, як і 2-мегапіксельний датчик зміни глибини різкості. Але присутність макро-камери на 2 Мп виглядає дуже спірно.

Акумулятор на 4500 mAh повністю справляється зі своїми обов'язками, а датчик NFC у разі цього пристрою дебютує в середньобюджетному сегменті Сяомі.

5 місце – Honor View 20

Смартфон із флагманським залізом за ціною від 22 тисяч рублів. Зовнішній вигляд заслуговує на окрему увагу, адже фронтальна камера пристрою буквально вирізана в 6, 4-дюймовому AMOLED-екрані з роздільною здатністю 1080х2340.Фронталка видає знімки на 25 Мп, які не соромно викласти у соціальних мережах. Основний модуль гарантує отримання чесних 48 мегапікселів, а допоміжний сенсор змінює глибину різкості.

Батарейка на 4000 mAh забезпечує повний день автономності в режимі активного використання. Ну а сучасні фішки на кшталт NFC, Bluetooth 5.0 та кодеків aptX напевно порадують вимогливих користувачів.

4 місце – Xiaomi Mi 9T Pro

Ідеальний недорогий флагман за ціною від 22 тисяч рублів. Тут немає вирізів у вигляді чубчика чи крапельки. Фронтальна камера поміщена у висувний механізм, тому покупець насолоджуватиметься симетричністю 6, 39-дюймового AMOLED-екрану з роздільною здатністю FullHD+.

20-мегапіксельна фронталка робить непогані знімки, а основний модуль на 48 Мп трохи обманює користувача, оскільки кожен піксель у спеціальному режимі програмним методом ділиться на 4. Також на місці ширик на 13 Мп та датчик зміни глибини різкості.

855-й «дракон» є одним із найкращих процесорів у 2019 році, тому причепитися до продуктивності смартфона неможливо. Об'єм ОЗП становить 6 Гб, а ПЗП – 64 або 128 гігабайт. Підтримки MicroSD немає. Акумулятор справляється зі своїми завданнями, а присутність NFC тільки підтверджує звання одного з найкращих Сяомі у році, що минає.

3 місце – iPhone 11 Pro

Без Айфона не можна обійтися при розгляді кращих пристроїв року. Але цінник 90 тисяч рублів, відверто кажучи, є диким. Телефон точно не коштує цих грошей, але все-таки він один із найкращих у 2019 році.

Як би там не було, камера є однією з найкращих у світі. Фронталка має характеристику в 12 Мп, а основна отримала 3 сенсори з аналогічною роздільною здатністю. Смартфон чудово фотографує і чудово знімає відео. Причепитися можна до батареї, якої не завжди вистачає на день.Натомість радує присутність NFC та захисту від води.

2 місце – Samsung Galaxy S10

Повноцінний флагман південнокорейської компанії у 2019 році. Незважаючи на високий цінник (від 41 тисяч рублів), апарат має попит. Покупців приваблює цікавий виріз і дуже вузькі рамки Super AMOLED екрану з роздільною здатністю Quad HD+ та діагоналлю більше шести дюймів.

Процесор Exynos 9820 забезпечує стабільну роботу пристрою та неперевершену продуктивність в іграх. Об'єм ОЗУ становить 8 Гб, а вбудованої – 128. Батарейки (3400 mAh) не завжди вистачає на день. Але присутність NFC і сканера в екрані однозначно радує.

1 місце – Huawei Mate 30 Pro

А тепер про камери. 24-мегапіксельна фронталка хоч і не оснащена стабілізацією, для селфі підходить ідеально.Задня складається із чотирьох сенсорів. Головний робить знімки з роздільною здатністю 40 мегапікселів, а другий є «шириком» з аналогічними характеристиками. Інші 2 сенсори допомагають при складанні ефектів. Всі разом вони видають результат, гідний вартості пристрою.

Процесор дуже енергоефективний та продуктивний. В іграх немає жодних лагів. Усередині 256 гігабайт пам'яті, а ОЗУ – 8 Гб. Корпус захищений від води, а сам смартфон підтримує безконтактні платежі.

Топ-5 найкращих смартфонів середньої цінової категорії

Особливою популярністю у покупців користуються пристрої середньобюджетного класу. Вони не такі дорогі, як флагмани, зате дозволяють отримати покупцю всі необхідні функції.

Назва Екран Можливості фото Чіпсет Акумулятор
Xiaomi Redmi Note 8 Pro 6, 53 дюйми, FullHD+ 20 Мп (фронтальна), 64 Мп + 8 Мп + 2 Мп + 2 Мп Helio G90T 4500 mAh
Samsung Galaxy A30 6, 4 дюйми, FullHD+ 16 Мп (фронталка), 16 Мп + 5 Мп Exynos 7904 4000 mAh
Honor 10i 6, 21 дюйми, FullHD+ 32 Мп (фронтальна), 24 Мп + 8 Мп + 2 Мп Kirin 710 3400 mAh
Samsung Galaxy M30s 6, 4 дюйми, FullHD+ 16 Мп (фронталка), 48 Мп + 8 Мп + 5 мп Exynos 9611 6000 mAh
HUAWEI P smart Z 6, 59 дюйма, FullHD+ 16 Мп (фронтальна), 16 Мп + 2 Мп Kirin 710 4000 mAh

5 кращих брендових смартфонів

До так званих «брендових» смартфонів відносять пристрої фірм Apple і Samsung. Пристрої американської та південнокорейської фірми вважаються найнадійнішими, а наявність такого гаджета в руках є ознакою високого достатку людини. Які ж смартфони на даний момент у компаній найкращі?

Модель Діагональ і роздільна здатність дисплея Камера Процесор Батарейка
Samsung Galaxy S10 6, 1 дюйма, QuadHD+ 10 Мп (фронтальна), 16 Мп + 12 Мп + 12 Мп Exynos 9820 3400 mAh
Samsung Galaxy Note 10 6, 3 дюйми, FullHD+ 10 Мп (фронталка), 12 Мп + 16 Мп + 12 Мп Exynos 9825 3500 mAh
Samsung Galaxy S10e 5, 8 дюйми, FullHD+ 10 Мп (фронтальна), 16 Мп + 12 Мп Exynos 9820 3100 mAh
iPhone 11 6, 1 дюйма, HD+ 12 Мп (фронталка), 12 Мп + 12 Мп A13 Bionic 3110 mAh
iPhone 11 Pro 5, 8 дюйми, FullHD+ 12 Мп (фронтальна), 12 Мп + 12 Мп + 12 Мп A13 Bionic 3046 mAh

Найкращі китайські моделі

Смартфони, випущені китайськими виробниками, мають найбільший попит. Їхня головна перевага – ціна, а також передові характеристики, що не поступаються більш відомим брендам.

Имя Екран та матриця Камери Ядро процесора Автономність
Honor 10i 6, 21 дюйми, FullHD+ 32 Мп (фронтальна), 24 Мп + 8 Мп + 2 Мп Kirin 710 3400 mAh
Xiaomi Redmi Note 8 Pro 6, 53 дюйми, FullHD+ 20 Мп (фронтальна), 64 Мп + 8 Мп + 2 Мп + 2 Мп Helio G90T 4500 mAh
Xiaomi Mi 9T Pro 6, 39 дюйма, FullHD+ 20 Мп (фронтальна), 48 Мп + 8 Мп + 13 Мп Snapdragon 855 4000 mAh
Huawei Mate 30 Pro 6, 53 дюйми, FullHD+ 32 Мп (фронталка), 40 Мп + 40 Мп + 8 Мп Kirin 990 4500 mAh
Honor View 20 5, 4 дюйми, FullHD+ 25 Мп (фронтальна), 48 Мп + 3D TOF Kirin 980 4000 mAh

Найкращі стильні смартфони

Дизайн – це суто суб'єктивна характеристика, яка застосовується до смартфону. Але деякі моделі отримали відгук у публіки за допомогою свого зовнішнього вигляду. Нижче представлені пристрої, що вразили дизайном любителів гаджетів у 2019 році.

Назва Екран Фотокамери Продуктивний чіп Батарея
Huawei nova 5T 6, 26 дюйма, FullHD+ 32 Мп (фронтальна), 48 Мп + 16 Мп + 2 Мп + 2 Мп Kirin 980 3750 mAh
Xiaomi Redmi Note 8 Pro 6, 53 дюйми, FullHD+ 20 Мп (фронтальна), 64 Мп + 8 Мп + 2 Мп + 2 Мп Helio G90T 4500 mAh
Xiaomi Mi 9T Pro 6, 39 дюйма, FullHD+ 20 Мп (фронтальна), 48 Мп + 8 Мп + 13 Мп Snapdragon 855 4000 mAh
Samsung Galaxy A80 6, 7 дюйми, FullHD+ 48 Мп + 8 Мп Snapdragon 730 3700 mAh
iPhone 11 Pro 5, 8 дюйми, FullHD+ 12 Мп (фронтальна), 12 Мп + 12 Мп + 12 Мп A13 Bionic 3046 mAh