Який Айфон обрати у 2022 році

Anonim

iPhone – найпопулярніший смартфон у світі, але водночас один із найдорожчих. Високу ціну мають моделі, що вийшли в останні 2 роки, тоді як вартість відносно старих Айфон значно нижче. Тому людині, яка бажає придбати iPhone, але не хоче брати кредит або відкладати гроші на iPhone 11, можна придивитися до пристроїв, що вийшли 2-3 роки тому.

Старі моделі: iPhone 6, 7, 8

Розглядати як купівлю iPhone 5S і більш ранні версії не варто. По-перше, вони вже давно не випускаються, тобто знайти їх можна лише на вторинному ринку. По-друге, їх характеристики не відповідають вимогам цього року.

iPhone 6 і 6 Plus

Почнемо огляд Айфонів з моделей iPhone 6 та iPhone 6 Plus, які надійшли у продаж у 2014 році. На початковому етапі цінник тримався на позначці 650 $, а зараз у Росії можна придбати "шістку" за ціною від 8000 рублів. Плюс-версія коштуватиме трохи дорожче, проте начинка пристроїв не відрізняється. Різниця тільки в габаритах та розмірі екрана.

Карколомні можливості фото «шістка» похвалитися не може, оскільки вона оснащена основною камерою на 8 мегапікселів з апертурою f/2.2 і фронталкою всього на 1, 2 Мп. І хоча навіть китайські ноунейми за 2-3 тисячі мають більш привабливі характеристики камери, iPhone 6 знімає непогано. Бракує лише деталізації та актуального на сьогоднішній день 4К для відео.

2-ядерний процесор Apple A8 зовсім не підходить геймерам.Грати на "шістці" дуже важко. 80 тисяч балів, які вибиває смартфон у AnTuTu – рівень ультрабюджетника 2019 року. Але ще більше розчаровує батарейка. Навіть із гарною оптимізацією 1810 мАч не вистачає на повноцінний день активного використання.

Переваги Недоліки
Компактність Соромна фронталка
NFC-чіп Слабкий процесор
Низька ціна Телефон швидко розряджається

iPhone 6S і 6S Plus

Наприкінці 2015 року на світ з'явився iPhone 6S – його збільшена версія – iPhone 6S Plus.Незважаючи на те, що в назві додалася лише літера S, смартфон сильно змінився. Дисплей (IPS, 4, 7 дюйма, 750х1334) залишився тим самим, а ось апаратна частина тут зовсім інша.

Фронтальну камеру прокачали до 5 Мп, а основну – до 12 Мп. Поліпшилася якість знімків, а також загальна деталізація картинки. Підтримку 4К не підвезли, натомість поставили новий процесор А9. Він значно потужніший за попередника, оскільки в бенчмарку AnTuTu набирає вже 133 тисячі балів. Смартфон придатний для ігор середніх налаштувань, а інтерфейс навіть на останній iOS практично не гальмує. Плюс до всього вартість апарату починається від 8500 рублів.

Переваги Недоліки
Невеликий корпус Дисплей не найвищої якості
Наявність NFC Скромна ємність акумулятора
Приваблива вартість

iPhone 7 і 7 Plus

iPhone 7 і 7 Plus став останнім у своїй епосі. Після смартфону, випущеного 2017 року, в Apple почали експериментувати з неймінгом. Але головне тут – характеристики. Так, дисплей залишився колишнім, але камери знову зазнали серйозних змін. Фронталка навчилася робити знімки з роздільною здатністю 7 Мп і знімати FullHD-відео, а до основної додався допоміжний модуль для фото з ефектом «боке» (але тільки в плюс-версії). Зате обидва смартфони отримали підтримку 4K.

На особливу увагу заслуговує процесор А10. Він працює на тактовій частоті понад 2 ГГц, тому затятий геймер напевно оцінить високу продуктивність смартфона. Щоправда, такого рівня досягли практично всі середньобюджетні смартфони. Вартість звичайної "сімки" стартує від 13 тисяч, а плюс-версії - від 19.

Переваги Недоліки
Компактний корпус та преміальні матеріали Низька роздільна здатність екрана
Відмінні камери Фронтальна камера поступається конкурентам
Хороший процесор

iPhone 8

У 2018 році лінійка Айфонов сильно змінилася: з'явився iPhone X, а iPhone 8 та його плюс-версія пішли на другий план. Однак на цей смартфон варто звернути увагу, тому що зараз його ціна починається від 20 тисяч рублів.

За ці гроші покупець отримує звичний 4, 7-дюймовий IPS-дисплей з роздільною здатністю 750p, 6-ядерний процесор Apple A11 Bionic і прокачену фронталку на 7 Мп з апертурою f/2.2. Основна камера не змінилася: 12 Мп зі світлосилою f/2.2.

Крім того, в цьому Айфоні вперше встановлено Bluetooth v 5.0, але час роботи помітно скоротився в порівнянні з «сімкою».

Переваги Недоліки
Ергономічний корпус Якість екрану не відповідає вартості
Хороша якість знімків та відео Швидко розряджається при регулярному використанні
Просунутий процесор

iPhone SE

Фанати Apple не один рік чекають, коли розробники випустять новий iPhone SE. Це практично той самий Айфон 6S, але в корпусі від 5S. Мініатюрний та дуже цікавий смартфон. Але, заради справедливості, його дизайн справедливо можна назвати застарілим: широкі рамки і дуже маленький дисплей.

IPS-екран з діагоналлю 4 дюйми отримав дозвіл 640х1136.Основна камера робить хороші знімки для своєї цінової категорії (від 8000 рублів), але фронталка їй дуже поступається. 1, 2 мегапікселі у 2019 році – дуже мало. До того ж модель не може похвалитися шикарною автономністю.

Переваги Недоліки
Непогана основна камера Застарілий дизайн
Добротний процесор для свого сегмента Дуже слабка фронталка
Низька вартість Акумулятор швидко сідає

iPhone XR

Цю модель називають Айфоном SE нашого часу.За відносно низькою ціною (зараз коштує від 45 тисяч рублів) покупець отримує надзвичайно потужний процесор Apple A12 Bionic. Навіть через кілька років він тягне ресурсомісткі ігри на високих налаштуваннях графіки.

Также смартфон має стильний дизайн і велику кількість кольорів, а ось до інших характеристик є питання. Взяти, наприклад, дисплей. При діагоналі 6, 1 дюйма він має роздільну здатність нижче FullHD. Такого собі не дозволяють бюджетні смартфони Xiaomi. Плюс до всього просто засмучують величезні рамки по краях дисплея, через що смартфон нагадує дешеву підробку iPhone XS.

Але камери у XR дуже хороші. Основна робить знімки з роздільною здатністю 12 Мп з апертурою f/1.8. Так що у вечірній час фотографії не буятимуть шумами. Незважаючи на відсутність додаткового сенсора, XR вміє застосовувати ефект розмиття заднього фону.

Переваги Недоліки
Стильний дизайн Низька роздільна здатність дисплея
Хороші камери Широкі рамки по краях
Неймовірно потужний процесор Не найадекватніша вартість в офіційному роздробі

iPhone X

«Десятка» з'явилася на рік раніше iPhone XR, але за характеристиками вона навряд чи поступиться більш новою моделлю. Зараз смартфон коштує в середньому 56 000 рублів. Досить висока ціна, проте начинка пристрою досі залишається актуальною.

Але фронталка у своїй ціновій категорії явно не ідеальний варіант для селфі: 7 Мп і апертура f/2.2. Процесор Apple A11 Bionic спокійно справляється з усіма основними завданнями, а от батарейка вкотре трохи розчаровує. Але не настільки, щоб занести її в мінус.
Переваги Недоліки
Приголомшливий дисплей Фронталка не найкращої якості
Класна основна камера Досі залишається дорогим
Висока потужність процесора

iPhone 11

Новинка 2019 року, що стала продовженням iPhone XR.З цього відразу виливається проблема: широкі рамки екрану з низькою роздільною здатністю. Навіть у 11-й версії розробники не удостоїлися встановити AMOLED матрицю. Крім не таких насичених квітів в очі кидаються пікселі, що просто не можна для смартфона за 55-60 тисяч рублів.

Але камери смартфона видають просто неймовірні знімки. Це стосується як переднього, і фронтального сенсора. Додатково тут є ширик для фото великої компанії. Але найбільше тішить процесор Apple A13. 456 тисяч балів в AnTuTu говорять самі за себе.

Переваги Недоліки
Висока якість знімків Соромний дисплей
Найпотужніший мобільний процесор Завищена ціна

iPhone XS та iPhone XS Max

XS разом зі своєю збільшеною версією з'явився у 2018 році. Зараз в офіційному роздробі вартість стартує з позначки 65 тисяч рублів. Але міркувати про ціннику не доводиться, тому що начинка флагмана не викликає нарікань.

5, 8-дюймовий AMOLED-дисплей з неймовірно високою роздільною здатністю чудово відображає картинку. Він просто ідеально підходить для перегляду фільмів (особливо у MAX-версії, де діагональ становить 6, 5 дюйми). Але виріз у вигляді чубчика трохи дратує. Так, «чубок» ховається, але в такому випадку втрачається велика кількість корисного простору.

Основна камера не має в своєму розпорядженні широкого призначення, але навіть без нього якість знімків нікого не залишить байдужим. Це один із найкращих смартфонів за можливостями фото. На окрему згадку заслуговує відеозйомка, де звук записується в стерео.

Процесор Apple A12 Bionic справляється з будь-яким завданням. Так само він буде протягом наступних 2-3 років. Єдиний помітний недолік автономність. Але до цього має звикнути будь-яка людина, яка є фанатом Apple.

Переваги Недоліки
Крутий дисплей Висока ціна
Запис відео в 4К зі стереозвуком Слабка автономність
Мощний процесор

iPhone 11 Pro та iPhone 11 Pro Max

Найактуальніші Айфони, які з'явилися восени 2019 року. Цінник на першу модель стартує з позначки 86 тисяч рублів, а на другу – з 99. Чи варто платити такі гроші? Якщо ви фанат Apple, то безперечно «так». Характеристики у смартфонів просто неймовірні.

5, 8-дюймовий дисплей версії без приставки «Макс» такий самий, як на попередніх X та XS. А ось основних камер тут відразу 3. Головний сенсор робить чудові знімки з роздільною здатністю 12 Мп. Додатково є ширик і телеоб'єктив. Їхня роздільна здатність також тримається на позначці 12 мегапікселів. Фронтальна камера в багнюку обличчям не падає і лише трохи поступається основному сенсору.

Переваги Недоліки
Екран з неймовірно точною передачею кольорів Завищена ціна
Шикарні камери
Найпотужніший процесор 2019 року

Який купити Айфон

Тепер ми підійшли до найголовнішого. А який із представлених Айфонів варто вибрати для себе чи як подарунок? Допоможе цьому розібратися підсумкова таблиця.

Найменування Опис Ціна Рейтинг
iPhone 6 і 6 Plus Компактний смартфон 2014 за дуже низькою ціною, але в той же час занадто слабкими характеристиками. Від 8000 руб ★★★★★
iPhone 6S і 6S Plus Перероблена версія смартфона з покращеною камерою та процесором, але за такою ж низькою ціною Від 8500 руб ★★★★★
iPhone 7 і 7 Plus Адекватний смартфон для 2019 року з досить середнім процесором та гарною основною камерою. Від 13000 руб ★★★★★
iPhone 8 і 8 Plus Модель 2017 року з досить потужним процесором навіть для сьогоднішніх реалій, але з досить посереднім екраном. Від 20000 руб ★★★★★
iPhone SE Мініатюрний смартфон з дуже скромними характеристиками, але за дуже приємною ціною. Від 8000 руб ★★★★★
iPhone XR Стильний смартфон із гарним залізом, але просто соромним дисплеєм. Від 45000 руб ★★★★★
iPhone X Модель з прекрасною основною, проте дуже скромною фронтальною камерою. Від 56000 руб ★★★★★
iPhone 11 Правонаступник iPhone XR з таким же соромним дисплеєм і дуже сильним процесором. Від 55000 руб ★★★★★
iPhone XS і XS Max Просунуті смартфони з шикарним дисплеєм, гарною камерою, але за неймовірно високою ціною. Від 65000 руб ★★★★★
iPhone 11 Pro і Pro Max Найкращий Айфон за своїми характеристиками. Від 86000 руб ★★★★★

В результаті складно сказати, який смартфон зараз є найкращим. Якщо дивитися на характеристики, то це iPhone 11 Pro, а за ціною – iPhone 6. Досі «золотою серединою» є iPhone 7: він дуже доступний, але при цьому має зовсім не соромні параметри.