Кращий навігатор для Андроїд

Anonim

Коли в руках у людини не з'явився смартфон, поїздка у велике місто була великим випробуванням. Щоб розібратися в незліченних вулицях, доводилося звертатися до перехожих, які часто й самі не знають, як дійти того чи іншого об'єкта. З епохою Інтернету все змінилося. Тепер кожна людина носить у кишені або сумці смартфон, де встановлений навігатор.

Як працюють програми-навігатори для Андроїда без інтернету

За допомогою навігатора можна швидко побудувати оптимальний маршрут, дізнатися про пробки, а також прочитати інформацію про організацію, що цікавить.Подібні програми стали незамінними. Але для їхньої роботи, як правило, потрібний доступ до інтернету. Смартфон, підключений до мережі, підвантажує карти залежно від перебування людини. Плюс до всього з інтернетом набагато краще працює навігація.

За відсутності доступу до мережі програма визначає положення людини через датчик GPS. Він встановлений практично на кожному смартфоні. Складніша ситуація з самою картою. Адже без інтернету зображення місцевості підвантажити неможливо. Тому потрібно заздалегідь завантажити на мобільний пристрій мапу населеного пункту. Вона може зайняти у пам'яті від 50 мегабайт до кількох гігабайт, якщо людина підвантажує зображення місцевості цілої страны.

У оффлайн-навігаторів є як переваги, так і недоліки. Але мінусів у навігаторів, що працюють в офлайн-режимі, значно більше. Наприклад, без підключення до мережі користувач не дізнається інформацію про пробки, погоду, новини і не зможе забронювати номер в готелі.Крім того, якщо людина залишить периметр завантаженої карти, зрозуміти точне розташування буде практично неможливо.

У зв'язку з великою кількістю недоліків при роботі в офлайн-режимі сучасні навігатори здатні функціонувати як з інтернетом, так і без нього. Тобто, якщо у людини стабільна мережа, вона завжди зможе дізнатися на карті про пробки та погоду. Коли доступ до Інтернету зникне, на екрані з'явиться менш актуальна інформація.

Тепер потрібно визначитися, який навігатор варто вибрати для свого Андроїд-смартфону. Адже, незважаючи на подібний принцип роботи, у кожному додатку по-різному відображається карта та функціонує навігація. Ми розглянемо найпопулярніші програми, які варто завантажити на телефон. А детальне порівняння допоможе вибрати навігатор, що дійсно стоїть, який ніколи не підведе навіть без підключення до інтернету.

1 місце – Яндекс. Картки

Додаток встановлено за замовчуванням на деяких смартфонах у рамках рекламної співпраці. Але в більшості випадків завантажувати карти від Яндекса потрібно додатково.

При включеній навігації за відкриттям програми піде швидке та точне визначення розташування. На карті відразу стає ясно, де знаходиться промзона, житловий квартал, водоймище або парк. Усі топоніми мають своє позначення. У кожній будівлі представлено перелік організацій. На даний момент він не дуже великий, але все одно більше, ніж у головного конкурента - Google.

Плюси та мінуси Приємне оформлення Великий вибір міст і просте управління Безліч додаткових функцій Детальна інформація як для пішоходів, так і для водіїв Слабка промальовування зарубіжних держав Оформлення 8 Функціональність 8 Детальність промальовування 8 І База організацій 7 Точність навігації 7 7.6 Відмінний навігатор для мешканців Росії.

2 місце – 2ГІС: довідник і навігатор

Активно розвивається додаток від російських розробників. Насамперед, 2ГІС – це довідник організацій. Вибравши у програмі місто, ви будете в курсі того, де можна поснідати, купити їжу на вечерю та забронювати номер у готелі. Крім того, завдяки інтеграції сервісу Flamp, можна почитати відгуки про кожну організацію.

В іншому 2ГІС – ідеальний помічник для подорожей як містом, і між населеними пунктами. У базі даних є мегаполіси та невеликі села. Важливо лише правильно вибрати територію для завантаження в офлайні.

Плюси та мінуси Приємний дизайн Просте управління Широкий функціонал Величезна база організацій Навігатор не завжди спрацьовує точно Оформлення 8 Функціональність 8 Детальність промальовування 8 База організацій 9 Точність навігації 6 Разом 7.8 Найкращий довідник організацій з функцією навігатора.

3 місце – OsmAnd

Програма для водіїв, яка допоможе дістатися з пункту «А» до пункту «Б». При першому запуску OsmAnd просить завантажити картку вашого регіону. Після цього можна розпочинати роботу. І тут скачав відразу здивує строкатість карти. Вона має надзвичайно насичені кольори, які спочатку сильно дратуватимуть. Але цей мінус з лишком перекривається детальністю промальовування.

Всі будівлі відмічені як у великих, так і в маленьких містах. Присутня інформація про найбільш значущі організації та проїзди у дворах. Пішоходам сподобається наявність інформації про зупинки громадського транспорту. Щоправда, вона присутня тільки у великих містах. Навігація досить точна, а голос навігатора завжди готовий підказати, як знайти необхідний проїзд.

Плюси та мінуси Хороше промальовування Інформація про деякі організації Голосовий асистент Спірне оформлення Оформлення 5 Функціональність 6 Детальність промальовування 7 База організацій 6 Точність навігації 8 Разом 6.4 Відмінний навігатор, вартий уваги.

4 місце – Google Карти для Андроїд – стандартний Android-навігатор

На кожному Андроїд-смартфоні встановлені сервіси Google. Серед них є додаток карт, який навіть не потрібно додатково завантажувати. Зрозуміло, якщо відштовхуватися від кількості установок через Google Play, карти Google є найпопулярнішими. Але чи краще вони від усіх інших? Зараз перевіримо.

У великому місті, звичайно, ви з легкістю знайдете свій будинок. А ось зорієнтуватися на карті населеного пункту з населенням менше ніж 50 тисяч людей дуже складно. Тут не вказані зупинки громадського транспорту, а замість макетів будинків просто виставлені їхні номери, які часто не відповідають дійсності.

Пророблення європейських міст у Google-картах виконано значно краще.

Для зручності пошуку можна використовувати голосове або письмове введення. Але навряд чи вам вдасться знайти потрібну організацію через цей додаток. Аж надто їх мало. Зате в програмі можна дивитися вуличні панорами та підвантажувати карти для роботи в офлайні.

Плюси та мінуси У базі є практично всі міста світу Хороша навігація Легко завантажити потрібну ділянку для навігації без інтернету Перегляд вуличних панорам Не зовсім зрозуміле колірне оформлення Слабка промальовування маленьких міст У базі даних дуже мало організацій Оформлення 4 Функціональність 8 Подробиці промальовування 5 База організацій 5 8 Разом 6 Не найгірший додаток для навігації у великих містах Росії та Європі.

5 місце – Maps.me

При першому знайомстві з додатком потрібно свайпами вибрати своє місцезнаходження або скористатися функцією автоматичного визначення.Maps.me запропонує завантажити дані, після чого можна розпочати свою подорож. З переваг можна виділити хорошу деталізацію як великих, і маленьких міст. Є довідник організацій. Але він більше орієнтований на великі міста, ніж на селища.

Для роботи путівника потрібно оформити платну передплату.

Плюси та мінуси Хороша деталізація Корисна інформація для туристів Простота в управлінні Каталог організацій орієнтований на великі міста Робота путівника є платною Оформлення 6 Функціональність 6 Детальність промальовування 8 База організацій 6 Точність навігації 7 Разом 6.6 Хороший навігатор для туристичних поїздок

6 місце – SYGIC

Відкривши цю програму, користувач повинен вибрати місце збереження даних та регіон завантаження. Після того, як дистрибутив встановиться, можна приступати до взаємодії з навігатором.

У великих містах ситуація менш плачевна. Кожна будівля має макет, а для основних визначних пам'яток передбачено навіть реалістичне промальовування. У деяких місцях наведено присутні організації. Є голосові інструкції та інформація про розташування камер відеоспостереження. Якщо ви водій, програма зможе стати корисним помічником, а пішохід може сміливо обійти його стороною.

Плюси та мінуси Достойна точність навігації Досить просте керування Додаткові функції для водіїв Погане промальовування маленьких міст Немає інформації про під'їзди та паркани Оформлення 5 Функціональність 5 Детальність промальовування 6 База організацій 4 Точність навігації 9 Разом 5.8 Додаток для водіїв.

7 місце – Waze

Додаток, орієнтований виключно на водіїв. Для тих, хто за кермом, передбачено кілька цікавих функцій.Крім точної навігації, тут є голосові підказки, які допоможуть об'їхати аварію або пост ДПС. Програма дійсно економить час водія, але за іншими параметрами Waze сильно поступається лідерам рейтингу.

Плюси та мінуси Корисні функції для водіїв Просте управління Точна навігація Посереднє промальовування Немає інформації про громадський транспорт Відсутня база організацій Оформлення 6 Функціональність 6 Детальність промальовування 3 База організацій 1 Точність навігації 9 Разом 5 Навігатор виключно для водіїв.

8 місце – Навітел

Один із найточніших навігаторів, але при цьому має багато недоліків. По-перше, користувач після першого включення побачить вкрай застарілий інтерфейс. По-друге, відразу зрозуміти, як завантажити потрібну картку буде дуже складно. Але, якщо впоратися з операцією вийде, Навітел стане корисним навігатором із гарним промальовуванням великих міст у 3D.

Плюси та мінуси Точна навігація Хороше промальовування великих міст Застарілий інтерфейс Складне управління Весь контент платний Оформлення 4 Функціональність 6 Детальність промальовування 5 База організацій 4 Точність навігації 9 Разом 5.6 Дуже популярний навігатор, який можна порекомендувати тільки постійним користувачам.

9 місце – MapFactor

Про детальність промальовування говорити не доводиться. Є позначення трас, основних транспортних магістралей та вулиць у великих містах. З плюсів варто виділити завидну точність навігації, але сам інтерфейс більше відштовхує, ніж притягує.

Певна база організацій все-таки присутня. Але дізнатися графік роботи і тим більше почитати відгуки у вас не вийде. Ще один помітний недолік – керування. Відразу розібратися, як працює програма, не просто.Спочатку користувачеві пропонується завантажити карти для офлайну та озвучення. Найчастіше обсяг завантаженої інформації не відповідає обсягу накопичувача смартфона, через що доводиться чистити пам'ять.

Плюси та мінуси Точна навігація Детальна озвучка Погане оформлення Складний інтерфейс Мало інформації для пішоходів Оформлення 3 Функціональність 5 Детальність промальовування 5 База організацій 3 Точність навігації 9 Разом 5 Непоганий навігатор для довгих подорожей.

10 місце – Navmii

Коли всі карти будуть встановлені, користувач ознайомиться з інтерфейсом програми. Він не найпривітніший, та й деталізація невеликих міст залишає бажати кращого. Каталог організацій дуже мізерний, а інформація про камери спостереження та поточну швидкість купується за додаткову плату.

Плюси та мінуси Легко керувати Є корисні функції для водіїв Не найкраща деталізація Убога база організацій Додаткові функції оформляються за гроші Оформлення 5 Функціональність 7 Детальність промальовування 5 База організацій 4 Точність навігації 7 Разом 5.6 Навігатор, який варто рекомендувати лише при оформленні платних передплат.

Найкращий навігатор для телефону – який вибрати

Найменування Опис Рейтинг
Яндекс. Картки Кращі додаток-навігатор для використання в Росії. ★★★★★
2ГІС Великий довідник організацій з навігатором. ★★★★★
OsmAnd Найкращий навігатор для автомобілістів. ★★★★★
Google Мапи Додаток з великою кількістю карт, але не кращою деталізацією. ★★★★★
Maps.me Хороша програма для туристів. ★★★★★
SYGIC Точний навігатор для великих міст. ★★★★★
Waze Простой навігатор для водія з посереднім промальовуванням. ★★★★★
Навител Платна програма зі застарілим інтерфейсом, але докладними картами. ★★★★★
MapFactor Не найзручніша програма, яка все одно має корисні функції. ★★★★★
Navmii Непоганий навігатор, але практично всі функції тут платні. ★★★★★

Однак робота навігації викликає багато питань. У подорожах водіям може стати в нагоді OsmAnd, а карти Google залишаються єдиним варіантом для тих, у кого обмежена пам'ять смартфона.