Який Айпад краще купити

Anonim

Компанія Apple популярна тим, що випускає якісну техніку з передовими потужностями. Це стосується і пристроїв iPad, які оснащені всім тим, що є у повноцінного ПК.

Рейтинг Айпадів

Є різні модифікації цього обладнання, кожна з них має свої особливості, тому потрібно розглянути основні варіанти айпадів.

iPad Pro

Перший аналізований варіант - iPad Pro. Його корпус виконаний із металу, модель дуже тонка, проте має величезні габарити. Однією рукою пристрій тримати не вийде, при роботі краще класти його на стіл або тримати відразу обома руками.

Є кілька кольорових рішень, можна придбати планшет у сріблястому, золотому або сірому забарвленні. Конструкція передбачає два динаміки по обидва боки, звучання виходить досить гучним і чистим. Якісний звук буде присутній і при іграх, і просто при прослуховуванні музики.

Об'єктиви камер не особливо хороші, фронтальна має роздільну здатність 1.2 Мп, основна - 8 Мп, відсутній спалах. Варто сказати, що такі камери звичайні для планшетів, у яких встановлюють недорогі модулі. Корпус оснащений датчиком відбитка пальця.

Модель якісного складання, нижня частина пристрою має магнітний роз'єм, до якого можна приєднати клавіатуру. До нього також можна буде підключати не тільки фірмові аксесуари, а й клавіатури інших компаній.

Екран отримав найбільший дозвіл серед усіх пристроїв від Apple на системі iOS - 12.9 дюймів. Матриця хороша, є адаптивний контроль підсвічування, також фірма ввела аналізатор зображення. Також на висоті якість тексту та графіки. Ціна планшета - від 65 900 рублів

Основні параметри моделі можна подивитися у наведеній нижче таблиці.

Характеристика Параметр
Екран 12.9 дюймів, 2732х2048 пікселів, 264 ppi
Процесор А9x, 2 ядра, частота – 2.26 ГГц
Оперативна пам'ять 4 Гб
Камери, основна/фронтальна 8 Мп/1.2 Мп
Батарея 10307 мАг, 10 годин
Размер 305.7 x 220.6 x 6.9 мм
Вага 723 грама

Вартості та недоліки обладнання.

Плюси та мінуси Відмінна продуктивність, швидкість роботи збільшена Динаміки передають якісний звук Невелика товщина пристрою при величезних габаритах Який і великий екран, на якому видно дійсно все Без клавіатури деякі функції не використовуються в повній мірі .

Після огляду моделі можна зробити оцінку її параметрів.

Вартість 3 Якість камери 4 Батарея 8 Продуктивність 9 Вбудована пам'ять 8 Разом 6.4 Один з кращих планшетів за продуктивністю та якістю, однак, камери не дуже хороші.

Якісний планшет, багато цікавих функцій, які сподобаються користувачам. На ньому можна як грати, так і малювати або переглядати фільми у високій якості на великому екрані.

iPad

Конструкція виконана з алюмінію, в нижній частині є роз'єм Lightning. З правого та лівого боку планшет оснащений динаміками, переглядати фільми та серіали без гарнітури досить зручно. Також можна прослуховувати різні аудіофайли без навушників.

У планшета є відмінна риса, на правому краю в його нижній частині є отвір для картки пам'яті nanoSIM. Системою підтримується режим Apple SIM або вбудована сім-карта. Така функція стане незамінною, якщо користувач часто подорожує та перебуває в роз'їздах.

Техніку можна придбати в кількох колірних варіантах - сріблястому, золотому та сірому.Над екраном є місце для об'єктива камери FaceTime, він не оснащений спалахом. Під дисплеєм знаходиться датчик Touch ID, він буде корисний при покупці в інтернеті або будь-якому додатку, де можна купувати.

Екран Retina з діагоналлю 9.7 дюйма отримав олеофобне покриття та LED-підсвічування. Більшість завдань, виконуваних на гаджеті, він цілком підходить. До пристрою можна підключити чохол, оснащений Bluetooth-клавіатурою, тоді можна просто працювати з поштою, файлами та документами.

У корпус вбудована камера на 8 Мп. Вона оснащена автофокусом та підтримкою Live Photos. Також є фокусування торканням, файли записуються як HD. Фронталка на 1.2 Мп. Високоякісні художні знімки зробити не вийде, але для повсякденних цілей об'єктив згодиться. Ціна - від 24 990 рублів.

Дізнатися про характеристики моделі можна, ознайомившись із таблицею нижче.

Характеристика Параметр
Екран 9.7 дюймів, 2048х1536 пікселів, 264 ppi
Процесор А9, 2 ядра, частота – 1.85 ГГц
Оперативна пам'ять 2 Гб
Камери, основна/фронтальна 8 Мп/1.2 Мп
Батарея 9000 мАг, 10 годин
Размер 240 x 170 x 7.5 мм
Вага 478 грам
Плюси і мінуси Планшет універсальний, на ньому можна і грати, і працювати, і вчитися Потужний процесор, програми не гальмують, завантажуються плавно Досить велика автономність, працювати можна протягом 10 годин товщина екрана, незручно тримати Не дуже велика внутрішня пам'ять моделі Користувачі відзначають незручний обмін файлами.

Оцінка параметрів iPad за 10-бальною шкалою.

Вартість 8 Якість камери 3 Батарея 8 Продуктивність 7 Вбудована пам'ять 6 Разом 6.4 Недорогий планшет повністю виправдовує свою вартість, продуктивність нормальна.

Якісне обладнання, що передбачає основні функції. Користувачам планшет сподобається, до того ж він не надто дорогий, що є суттєвим плюсом.

iPad Air

Розробники змінили дизайн техніки порівняно з іншими моделями.Гаджет iPad Air більш суворий вигляд і не виділяється з лінійки іншого обладнання компанії Apple. Крім того, модель стала менших розмірів, її зручно тримати однією рукою, наприклад, під час читання в машині або перед сном.

Рамки з правого та лівого боку мають менші розміри, кнопка «Home» не змінилася. Інші елементи керування планшетом також залишилися на своїх місцях, камера над дисплеєм, клавіша гучності праворуч і кнопка включення вгорі.

Сам корпус зроблений з алюмінієвого матеріалу, можна придбати у двох кольорах - білому та темно-сірому. На корпусі видно відбитки пальців, олеофобне покриття не може їх замаскувати. Тому необхідно часто протирати гаджет.

За відгуками користувачів, звук у пристрою просто фантастичний. Відмінно передані голоси, низькі частоти, аудіофайли прослуховувати досить цікаво, вони передаються у природному звучанні.Переглядати фільм можна вдвох без підключення аудіосистеми, гучність на високому рівні.

Техніка має один з найкращих дисплеїв для мобільних гаджетів - IPS-дисплей з діагоналлю 9.7 дюймів та з LED-підсвічуванням. Перегляд зображення буде гарної якості під будь-яким кутом, висока чіткість і яскравість. Запас останньої досить високий, його вистачить, щоб перекрити сонячне світло в ясний день. Вартість - від 40 990 рублів.

Нижче представлені характеристики обладнання.

Характеристика Параметр
Екран 9.7 дюймів, 2048х1536 пікселів, 264 ppi
Процесор А7, 2 ядра, частота – 1.4 ГГц
Оперативна пам'ять 1 Гб
Камери, основна/фронтальна 5 Мп/1.2 Мп
Батарея 8827 мАг, 9-10 годин
Размер 240 x 170 x 7.5 мм
Вага 480 грам
Плюси та мінуси Пристрій досить компактний, його легко зберігати в сумці, невелика вага та габарити Хороший процесор, він здатний забезпечити швидке виконання завдань Чудовий дисплей, відрізняється чутливістю та кутом огляду Звучання на висоті, звук опрацьований та деталізований Корпус тендітний і тонкий, при неправильному поводженні швидко зіпсується Висока ціна, не входить до бюджетного сегменту.

Після детального огляду моделі, можна провести оцінку її параметрів.

Вартість 4 Якість камери 3 Батарея 8 Продуктивність 8 Вбудована пам'ять 4 Разом 5.4 Планшет не відрізняється високими показниками пам'яті та камери, однак він має гарну продуктивність і батарею.

Техніка більше орієнтована на любителів перегляду фільмів та прослуховування музики. У неї не дуже хороша камера, але є деякі переваги перед іншими пристроями.

iPad mini

Дана модель більше нагадує електронну книгу, ніж повноцінний планшет. Його зручно тримати в одній руці, він легко поміщається в кишеню куртки, портфеля чи джинсів. Це досить зручно, особливо в тому випадку, коли необхідно швидко звільнити руки або проїхати у громадському транспорті.

Корпус iPad mini може бути пофарбований або в чорний тон, або в білий колір. Причому всі частини гаджета будуть виконані у вибраному кольорі, і рамки навколо дисплея, і бічні торці, і задня панель. Конструкція зроблена з алюмінієвого металу, який приємно холодить долоню.

Задня частина матова, сам екран покривається склом з олеофобним шаром. Чорний колір добре маскує відбитки на задній панелі, однак їх буде видно на дисплеї. Багато користувачів відзначають привабливий дизайн, відмінне складання моделі та міцність.

Вага техніки невелика, на нижній частині планшета присутній отвір для динаміка. Є мікрофон, звичайний роз'єм для навушників та вихід для Lightning.

Екран має роздільну здатність 7.87 дюймів. Він трохи поганий у порівнянні з іншими моделями, відсутня яскравість та звична різкість. Літери злегка розмиті, якість відображення не така висока. Переглядати фільми можливо, якщо користувачеві байдуже, якого формату буде картинка.

Камери не якісні, фронтальний об'єктив на 1.2 Мп, основний на 5 Мп. Відео знімається в HD, є автофокус і зворотне підсвічування. Ціна гаджета - від 32 990 рублів.

Можна дізнатися параметри айпада, прочитавши наступну таблицю.

Характеристика Параметр
Екран 7.87 дюймів, 1024х768 пікселів, 163 ppi
Процесор А5, 2 ядра, частота – 1 ГГц
Оперативна пам'ять 512 Мб
Камери, основна/фронтальна 5 Мп/1.2 Мп
Батарея 5124 мАг, 8 годин
Размер 200 x 134.7 x 7.2 мм
Вага 308 грам
Плюси та мінуси Найкомпактніший і найлегший пристрій з усієї лінійки iPad У гаджета є доступ до мереж LTE, тобто і до широкосмугового зв'язку 4G На цьому iPad працюють всі програми представлені в App Store Непоганий процесор, він здатний здійснювати всю роботу Поганий дисплей, якість екрану низька, не передає всієї картини Прослуховувати музику краще з гарнітурою, гучність слабка Система планшета не має підтримки віджетів та іншого змісту екрана.

Після огляду обладнання та його характеристик, можна провести оцінку за 10-бальною шкалою.

Вартість 4 Якість камери 4 Батарея 7 Продуктивність 8 Вбудована пам'ять 3 Разом 5.2 Планшет може вирішувати основні завдання, однак якість виконання буде не найкращою.

Техніка призначена для любителів мінімуму. Вона може знайти свого клієнта завдяки невеликій вазі, хорошій продуктивності та доступу до всіх програм.

Після того, як було представлено огляд кожного виду iPad, можна скласти їх рейтинг, з урахуванням цін і параметрів.

Найменування Опис Ціна Рейтинг
iPad Pro Найбільший гаджет з лінійки, якісний звук при іграх та музиці, знімки гідної якості, найкращий екран Від 65 900 рублів ★★★★★
iPad Air Найякісніший звук із усієї серії, він насичений і природний, високі показники яскравості та чіткості. Від 40 990 рублів ★★★★★
iPad Є датчик Touch ID, система підтримує Apple SIM, хороша автономність, оснащений інноваційним захистом Від 24 990 рублів ★★★★★
iPad mini Зручно тримати в одній руці, добре маскує відбитки пальців, можна працювати з усіма додатками, які є в App Store Від 32 990 рублів ★★★★★

Людина, яка бажає придбати для себе iPad, зможе підібрати потрібну модель, яка б змогла виконати всі вимоги користувача.

Як вибрати Айпад

Вибрати відповідний айпад відразу досить складно, тому що потрібно розуміти, для чого купується модель. Також потрібно звіряться з факторами, за якими можна підібрати оптимальну модель.

Обсяг пам'яті

Для кожного користувача потрібен свій обсяг. Хтось використовує пам'ять для зберігання особистих даних, інший зберігає фільми та серіали, третьому потрібно більше обсягу для програм та ігор. Випускається кілька версій - 16 Гб, 32 Гб, 64Гб.

Перший варіант підійде для тих, хто працює з документами та презентаціями, тобто планшет служить лише для роботи. Модель з 32 Гб стане в нагоді для тих, хто скачує фільми, ігри або зберігає на планшеті фотографії та інші особисті дані.

Відповідно, остання пропозиція з 64 Гб буде ідеальним варіантом для користувачів, що завантажують важкі програми та ігри.

Товщина

Цей показник простий, чим більше габарити пристрою, тим складніше тримати її в руках або зберігати в портфелі, кишені. Тому, якщо користувачеві необхідний простий планшет з основними можливостями, краще придбати модель з меншими габаритами, яка зможе поміститися в сумку або кишеню куртки.

Дисплей та камери

Дисплей і камери важливі для більшості людей, які купують iPad. Взагалі більшість планшетів оснащені не дуже дорогими камерами з невеликим показником Мп. У більш прокачаних гаджетів ці показники звичайно вищі, найбільший, 8 Мп.

Якщо планшет купується для зйомки, краще придбати пристрій з великими показниками, така техніка також має різні функції, що полегшують і покращують зйомку.

Увага. Що стосується дисплея, то у більшості айпадів він досить якісний. На екрані відображається картинка високої якості, пророблено яскравість та насиченість. Звичайно, є моделі з найгіршими показниками, тому потрібно подивитися цей параметр на місці.

Роз'єми

Зовні більшості планшетів є три роз'єми - вихід для навушників або Head iPhone Jack, роз'єм док-станції або Dock Connector та Lightning-вихід.

На відміну від іншої техніки, що випускається Apple, навушники в комплект айпадів не включаються, проте їх можна придбати окремо і також використовувати. Роз'єм для гарнітури розташовується у верхній частині лівого ребра корпусу. Можна підключити будь-які навушники, які мають стандарт 3,5-міліметрів стерео-мініштекер.

Другий роз'єм розташовується на нижньому краю обладнання. В нього можна вставити USB-шнури для підключення планшета до комп'ютера. Це робиться для поповнення заряду або перекидання файлів, завантаження аудіо або фільмів, електронних книг. Крім того, його можна застосовувати при підключенні додаткової клавіатури.

Останній роз'єм призначений для передачі цифрових сигналів. Шнур від виходу можна вставляти в слот обома сторонами, що є значною перевагою. На даний момент він використовується у всьому обладнанні Apple.