Як слухати музику безкоштовно на Анроїді

Anonim

Сучасні тарифи на мобільний інтернет дозволяють слухати музику з телефону в режимі он-лайн. Для користувачів гаджетів на операційній системі Android існує кілька способів безкоштовного прослуховування. Поговоримо про них докладніше.

Як безкоштовно слухати музику на Андроїд вбудованими засобами

Слухати музику на андроїд-смартфоні можна і стандартними засобами операційної системи. Є три способи зробити це.

  1. Перший навіть не вимагає наявності інтернет-підключення.Це вбудований додаток радіо. На деяких моделях телефонів умовою нормального функціонування є підключені навушники (вони виконують роль антени). Але більшість сучасних телефонів можуть впевнено приймати радіосигнал і без них.
  2. Другий спосіб – програма Google Play Music, яка встановлена ​​практично у всіх прошивках телефонів на базі Андроїд. Докладніше про нього – трохи пізніше.
  3. Третій спосіб – використання стандартного аудіопрогравача Андроїд. Зазвичай він встановлений на всіх телефонах.

Кращі програми для музики на Андроїд - ТОП-10

Назва Опис Рейтинг
Google Play Music Безкоштовний онлайн-плеєр з величезною бібліотекою музики ★★★★★
Zaycev.net Зручний мобільний клієнт музичного сайту Zaycev.net ★★★★★
Musixmatch Плеєр з можливість перегляду роликів на YouTube та підбору тексту пісень ★★★★★
SoundCloud Зручний стрімінговий сервіс для прослуховування музики ★★★★★
Boom Клієнт для прослуховування музики з ВК та однокласників ★★★★★
NRG Player Онлайн-плеєр з упором на офлайн-прослуховування ★★★★★
VMP Плеєр, який вміє відтворювати музику тільки з ВК та пам'яті телефону ★★★★★
Deezer Music Музичний стрімінговий сервіс з продуманою системою рекомендацій ★★★★★
Pandora Сервіс для любителів рідкісної музики з дорогою передплатою ★★★★★
Musicovery Зручний онлайн-плеєр з власною бібліотекою ★★★★★

Google Play Music

Google Play Music – офіційна музична програма від компанії Google. Зазвичай воно вже встановлено на смартфон разом з іншими фірмовими програмами. Якщо використовується якась екзотична прошивка та Google Play Music відсутня серед встановленого софту, його можна завантажити в Google Play

Дізнатися про сервіс можна з цього відео

Плюси та мінуси Можливість безкоштовного використання Величезна кількість самої різної музики Можливість додавання власних аудіофайлів Можливість синхронізації з iTunes Необхідність прослуховувати рекламу у випадку, якщо платна підписка не придбана Немає можливості завантажити композиції без придбання підписки Аудіотека 10 Безкоштовний доступ 8 Пошук 8 3 Разом 6.8 Пошук досить зручний. Шукати та додавати треки до бібліотеки виходить без особливих проблем.

Zaycev.net

Zaycev.net - це мобільний клієнт популярного сайту, на якому можна безкоштовно слухати музику в режимі онлайн. З програми можна завантажувати аудіотреки, що сподобалися. Крім того, можна додавати власні. Zaycev.net вирізняє зручний, інтуїтивно зрозумілий інтерфейс. Головний недолік програми полягає в тому, що значна частина пропонованих для прослуховування композицій вимагає оплати передплати. В іншому випадку доступ до них неможливий. На сервісі відсутні багато популярних пісень. Не дуже добре працює пошук – якщо ввести назву виконавця та треку, то на екрані з'являться всі композиції музиканта, а не шукана.

Плюси та мінуси Можливість безкоштовного використання Зручний, інтуїтивно зрозумілий інтерфейс Багато пісень доступні лише за підпискою Немає багатьох популярних пісень Не завжди коректно працює пошук Аудіотека 7 Безкоштовний доступ 7 Пошук 5 Наявність реклами 8 Можливість завантажити аудіо 8 Разом 7 Головний недолік програми полягає в тому, що значна частина пропонованих для прослуховування композицій вимагає оплати передплати.

Musixmatch

Musixmatch – популярний додаток для прослуховування музики. Його головна відмінність від інших аналогічних варіантів – можливість виведення на екран тексту пісні. Також є функція розпізнавання пісень за допомогою мікрофона мобільного телефону (працює вона аналогічно Shazam).

В іншому Musixmatch – добротний онлайн-плеєр. З його допомогою можна знайти та послухати пісню. Також можливий перегляд кліпів із популярного відеохостингу YouTube (при цьому, як і раніше, буде підбиратися текст, навіть за відсутності субтитрів у відео).

Плюси та мінуси Велика бібліотека музики Можливістю перегляду відео з YouTube Розпізнавання тексту пісні Розпізнавання пісні Додаток споживає багато ресурсів телефону і іноді перестає працювати при запуску інших програм Не завжди коректно працюють плейлисти (деякі елементи пропускаються) Аудіотека 8 доступ 8 Пошук 8 Наявність реклами 8 Можливість завантажити аудіо 3 Разом 7 Головна відмінність від інших аналогічних варіантів – це можливість виводу на екран тексту пісні.

SoundCloud

SoundCloud – сервіс для прослуховування музики в режимі онлайн із хмари. Його головна перевага – продумана система рекомендацій. Вона підбирає для користувача найцікавіші композиції, а також пропонує послухати нові.

З його допомогою можна знайти практично будь-який трек, що цікавить. Є можливість створювати свої плейлисти.

Пісні можна завантажувати.

Плюси та мінуси Зручний пошук Продумана система рекомендацій Можливість скачування пісень Присутня реклама Іноді відбуваються збої в роботі додаток (не розпізнається інтернет, мимоволі змінюються плейлисти) Відсутня російська мова Аудіотека 8 Безкоштовний доступ 8 Пошук 9 Наявність реклами 7 Можливість 7 Можливість 7 У сервісі є реклама.Однак її настільки мало, що при прослуховуванні вона вбудовується в аудіофайли дуже рідко.

Boom

Boom – це офіційний онлайн-плеєр популярних російських соціальних мереж Вконтакте та Однокласники. Вся музика, яку він відтворює, береться саме з їхніх бібліотек.

Програма відрізняється широким функціоналом, який надає користувачеві можливість:

  • зберігати музику на внутрішню пам'ять смартфона;
  • слухати треки, додані на власну сторінку Вконтакте або Однокласників;
  • публікувати аудіо, знайдене в додатку, на своїй сторінці в соціальній мережі, а також надсилати його друзям;
  • отримувати добірки та рекомендації;
  • шукати композицію, що зацікавила;
  • переглядати бібліотеки музики, сортуючи їх за жанрами, виконавцями та багатьма іншими параметрами.
Плюси та мінуси Інтеграція з ВК та однокласниками Можливість завантаження треків Зручна система добірок та рекомендацій Ефективний пошук Платна підписка Неможливість повноцінної роботи без регулярного завантаження оновлень Аудіотека 9 Безкоштовний доступ 7 Пошук 9 Наявність реклами 7 Можливість завантажити аудіо 9 доступу до повного функціоналу потрібна оплата передплати.

NRG Player

NRG Player – програма, яка в першу чергу орієнтована на відтворення музики, збереженої у внутрішній пам'яті смартфона. Однак воно передбачає можливість підключення до бібліотеки.

Плюси та мінуси Якісний звук Можливість використання еквалайзера, ефектів Підтримка lossless-форматів Бібліотека має факультативний характер Не дуже зручний інтерфейс Аудіотека 5 Безкоштовний доступ 8 Пошук 6 Якість звуку 9 Підтримка lossless-форматів 10 Разом 7.6 Головна перевага програми – якісний звук та підтримка lossless-форматів аудіо. А головна вада – факультативність власної бібліотеки.

VMP

VMP – простий музичний плеєр, який може відтворювати пісні, заздалегідь завантажені у внутрішню пам'ять телефону.

Власної бібліотеки VMP не має.

Плюси та мінуси Простота інтерфейсу Немає платних передплат Є реклама Немає власної бібліотеки В останніх версіях немає синхронізації з ВК Аудіотека 2 Безкоштовний доступ 8 Пошук 7 Якість звуку 7 Синхронізація з ВК у старих версіях 8 Реклама навіть при офлайн-відтворенні 9 Разом 6.8. Її головна вада в тому, що вона включається навіть при відтворенні музики, яку користувач самостійно зберіг на смартфон.

Deezer Music

Deezer Music – хороший стрімінговий сервіс для прослуховування музики. До його головної гідності можна віднести продуману систему рекомендацій, яка підбирає композиції, виходячи з того, що раніше слухав і дивився користувач. Чимось вона нагадує алгоритм YouTube. Крім того, вся музика доступна в 320 kB/s, що забезпечує прослуховування у прийнятній якості.

Для прослуховування пропонується величезна фонотека – понад 56 млн пісень. Частина доступна лише за передплатою.

Плюси і мінуси Величезна фонотека система рекомендацій Є платна підписка Іноді виникають технічні проблеми (не списуються гроші за передплату, змінюється плейлист) Аудіотека 10 Безкоштовний доступ 7 Пошук 8 Якість звуку 9 Реклама 7 Разом 8.2 Для прослуховування пропонується величезна. Частина доступна лише за передплатою.

Pandora

Pandora – ще один стрімінговий сервіс для прослуховування музики, який має власний клієнт для Android. Його головна перевага також полягає в продуманій системі рекомендацій, яка базується на уподобаннях користувача.

Замість плейлистів Pandora використовує так звані станції. Їх може створювати будь-який користувач. Доступ до станцій також відкритий для всіх.

Але в бочці меду не обійшлося без ложки дьогтю - у Pandora велика плата за передплату, розмір якої перевищує 300 рублів на місяць.

Плюси і мінуси Величезна фонотека, яка містить в тому числі рідкісні записи Продумана система рекомендацій На більшій частині території Росії працює тільки через VPN Платна підписка Аудіотека 10 Безкоштовний доступ 5 Пошук 8 Якість звуку 8 Разом 7.8 інших ресурсах.

Musicovery

Musicovery – це зручний плеєр із власною бібліотекою. Його головний плюс – зручний пошук музики. Її можна сортувати за всіма можливими параметрами, серед яких:

  • рік виходу альбому;
  • жанр;
  • виконавець;
  • назва пісні або платівки.

Прослуховування можливе як з аудіотеки плеєра, так і з внутрішньої пам'яті пристрою.

Завантажити програму в Google Play на сьогоднішній день не можна – вона видалена з офіційного магазину програм. Однак розробники регулярно викладають свою програму на сторонніх ресурсах.

Плюси та мінуси Продумана система рекомендацій Можливість роботи в режимі офлайн Програми немає в Google Play Аудіотека 10 Безкоштовний доступ 8 Пошук 8 Якість звуку 8 Наявність реклами 7 Разом 8.2 Прослуховування можливе як з аудіотеки плеєра, так і з внутрішньої пам'яті пристрою.

Кращі програми для відтворення завантаженої музики

Розглянемо кілька непоганих програм для відтворення музики, яка вже завантажена на внутрішню пам'ять телефону.

AIMP

AIMP – це простий, але дуже зручний аудіоплеєр для Андроїд. Є мобільною версією популярної безкоштовної програми для персональних комп'ютерів. Власної бібліотеки він не має – відтворення можливе лише з внутрішньої пам'яті пристрою.

Плюси та мінуси Якісний звук Просте керування Мало функцій Якість звуку 7 Зручність використання 8 Функціонал 6 Разом 7 Головна перевага цього плеєра – якісний звук, який покращується від версії до версії. Крім того, можливе тонке налаштування еквалайзера, а також встановлення додаткових звукових ефектів.

doubleTwist

doubleTwist – функціональний плеєр для відтворення музики, що зберігається у пам'яті смартфона.

Головна перевага програми – це можливість синхронізації музики на персональному комп'ютері та телефоні. Також програма може самостійно шукати та завантажувати обкладинки для альбомів в Інтернеті.

Плюси та мінуси Великий функціонал Можливість синхронізації з ПК та іншою технікою Завантаження обкладинок з Інтернету Повний набір функцій доступний лише власникам платної PRO-версії Якість звуку 7 Зручність використання 8 Функціонал 7 Разом 7.3 Синхронізуватися можна не тільки з ПК, але і з аудіообладнання із ресивером, музичним центром). Це дозволяє відтворювати на ньому композиції, що зберігаються у внутрішній пам'яті телефону.

PlayerPro

PlayerPro – функціональний плеєр для відтворення музики, що зберігається у внутрішній пам'яті андроїд-смартфону. Він в автоматичному режимі проводить її ретельне сортування, формуючи списки за виконавцями та жанрами, самостійно завантажує з мережі обкладинки якщо вони відсутні.

плеєр підтримує всі популярні на сьогоднішній день формати (у тому числі FLAC). Можливе не тільки відтворення музики, але й відтворення відео в МР4.

Перемотування композицій здійснюється простим струшуванням смартфона. При бажанні для цього можна використовувати клавіші гучності або елементи керування гарнітурою.

Головний мінус програми – настирлива реклама, яку можна відключити лише у платній PRO-версії. Крім того, безкоштовний варіант програми не завжди працює коректно. У деяких користувачів він спонтанно змінює плейлисти, може перервати відтворення пісні на середині.

Плюси та мінуси Велика кількість підтримуваних форматів Хороший функціонал Настирлива реклама в безкоштовній версії Безкоштовна версія не завжди коректно працює Якість звуку 7 Зручність використання 9 Функціонал 9 Разом 8.3 Є багатий набір різних звукових ефектів, серед яких еквалайзер, ревербератор W, S