Рейтинг TV Box на Android 2023 року

Anonim

TV Box є альтернативним варіантом, яким можна скористатися, якщо користувач не хоче придбати дорогий смарт-телевізор.

Питання експерту Які переваги дає TV Box, чи є сенс витрачатися? Чи краще викинути старе ТБ без додаткових витрат?

Приставка дає доступ до інтернету, можна швидко завантажувати фільми та аудіофайли, переглядати ролики на майданчику YouTube або проводити час за іграми, процес буде видно на великому екрані. Такі пристрої підтримують більшість форматів, у тому числі й відеозаписи з роздільною здатністю 4K.З Google Play можна буде завантажувати будь-який браузер та програму. Крім того, якщо підключити веб-камеру, то приставка зможе здійснювати відеодзвінки через Skype, Viber та інші послуги. Тож приставка вартує своїх вкладень. Головне – вибрати потрібну модель.

Кращі TV Box приставки на Android

Далі будуть представлені кращі приставки, які включили безліч корисних функцій і послуг. Користувач зможе підібрати відповідний пристрій.

8 місце - TV Box X96 mini

Даний пристрій просто в обігу та орієнтований на спільне здійснення роботи з невеликим телевізійним передавачем. TV Box X96 mini оптимально для перегляду роликів на YouTube та іншого відеоконтенту у різних онлайн-кінотеатрах. Добре підключаються до IPTV. Вартість починається від 3100 рублів.

Приставка невелика, вільно поміщається в руці. Роз'єми, необхідні для підключення, розташовуються на задній частині корпусу.У комплект, крім самої приставки, пульта дистанційного керування та блоку живлення з кабелем, також входить виносний ІЧ приймач з великою чутливістю та кріплення до монітора або ТБ.

Характеристики приставки наступні.

Характеристика Параметр
Процесор Amlogic S905W Quad core Cortex A53 1, 2 Ghz
ОЗУ/ПЗУ 1 ГБ/8 ГБ або 2 ГБ/16 ГБ
Живлення 5V/2A
Wi-Fi 2, 4 Ghz - 802.11 b/g/n
Розміри 82х82х17мм

Пристрій має свої переваги та недоліки.

Плюси та мінуси Пульт ДК можна частково програмувати Приставкою можна керувати за допомогою пульта від ТБ Компактні розміри та невелика вага ІЧ-приймач виносний Чіп з обмеженими можливостями Приставка може перегрітися

7 місце - NEXBOX A95X Pro

Приставка оснащена штатним Android TV, до цієї операційної системи додається голосове керування та підтримка пульта дистанційного керування, який має вбудований мікрофон. Приставка підтримує YouTube 4k та Netflix HD. Крім того, пристрій має голосовий помічник Google Assistant.

В комплекті входить приставка, пульт ДУ з адаптером USB та інструкцією, блок живлення, провід HDMI.Набір є стандартним, немає додаткових приладів. Пластикова коробка зібрана зручно, роз'єм також знаходиться на задній стороні. Існують світлодіоди, що відповідають за режими пристрою. Ціна - від 3900 рублів.

Основні параметри приставки.

Характеристика Параметр
Процесор Amlogic S905W, чотири ядра ARM Cortex-A53
ОЗУ/ПЗУ 2 ГБ/16 ГБ
Живлення 5V/2A
Wi-Fi 2.4G, підтримка стандарту IEEE 802.11 b/g/n
Розміри 93х93х15 мм
Плюси та мінуси Є функція Android TV Абонент може скористатися функцією глобального пошуку Пульт ДК оснащений мікрофоном Висока продуктивність системи Немає підтримки Google Cast Тільки два порти USB, один з них завжди зайнятий Немає функції Bluetooth

Ця приставка універсальна, може застосовуватися як для ігор, так і для перегляду фільмів. Однак не потрібно сильно перевантажувати її.

6 місце - Xiaomi Mi Box International Version

Устаткування працює під керуванням офіційною системою Android TV, з усіма функціями, що пропонуються. Так як у комплект входить Bluetooth-пульт, приставку можна поставити у будь-яке зручне для користувача місце. Крім того, пристрій має хорошу продуктивність.

Приставка здатна забезпечити швидке відтворення контенту з будь-якого інтернет-ресурсу. Існує функція голосового пошуку Google, опції Google Cast. Підтримується об'ємний звук та 4K-відео. У комплекті крім приставки та пульта ДК є блок живлення та HDMI-кабель довжиною до 90 см. Вартість – від 4100 рублів.

Характеристики пристрою.

Характеристика Параметр
Процесор SoC AMLogic S905X-H, 4 ядра Cortex-A53 із частотою до 2 ГГц
ОЗУ/ПЗУ 2 ГБ/8 ГБ
Живлення 5V/2A
Wi-Fi Вбудований Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac, 2, 4/5 ГГц, MIMO 1×1
Розміри 101x20x101 мм
Плюси та мінуси Офіційно працює на Android TV Bluetooth-пульт з мікрофоном Компактні розміри та зручне керування Голосове керування Тільки один порт USB Мережеве підключення тільки через Wi-Fi Деякі формати не відтворюються

5 місце - Google Chromecast Ultra

Цей гаджет дозволяє переглядати на телевізорі відеопотоки з різних джерел. Наприклад, зі смартфона, ноутбука чи комп'ютера. Всі дії з керування приставкою виконуються на смартфоні, на який необхідно встановити спеціальну програму.

Приставка обладнана голосовим пошуком і швидко перемикається від смартфона до телевізора.Контент із роздільною здатністю 4K завантажується за кілька секунд. У комплект входить лише сама приставка та блок живлення, додаткового обладнання немає. Кабель прикріплений до приставки та підключається безпосередньо до ТБ. Ціна - від 4900 рублів.

Характеристики пристрою.

Характеристика Параметр
Процесор Armada 1500 Pro4K/Armada 1500 Ultra
ОЗУ/ПЗУ 512 МБ/256 МБ
Живлення 5V/2A
Wi-Fi 802.11ac, може підключатися до точок доступу з 2.4 ГГц або 5 ГГц
Розміри 58x14x58 мм
Плюси та мінуси Простота у використанні, мінімум проводів Підтримує 4K, Dolby Vision та HDR Вітача пара підключається через адаптер живлення Доступ з усіх пристроїв Обмежена функціональність Мало ОЗУ та ПЗУ Багато програм не працюють з Chromecast

Цей пристрій призначений лише для перегляду різних відеоконтентів або прослуховування аудіофайлів. Ігри приставка не підтримує, тому не рекомендується купувати цю приставку, якщо ціль користувача – ігри.

4 місце - Ugoos AM3

Цей пристрій має алюмінієве покриття для хорошого охолодження. В результаті можна довше проводити час за іграми. Вбудовані плеєри якісно передають звук і з локального сховища, і різних майданчиків в інтернеті. Відзначається стабільна робота сервісів HD VideoBox та Torrent Stream Controller.

До складу комплекту входить приставка, спеціальна антена для кращої передачі сигналу, ІЧ-пульт, блок живлення та HDMI провід, його довжина - близько 1 метра. Рознімання на корпусі розташовані з задньої та з лівої сторони. Техніка підтримує більшу частину форматів відео- та аудіофайлів. Ціна - від 6500 рублів.

Параметри приставки наступні.

Характеристика Параметр
Процесор AMLogic S912, 8 ядер ARM Cortex-A53 до 1,5 ГГц
ОЗУ/ПЗУ 2 ГБ/16 ГБ
Живлення 5V/2A
Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac, 2, 4 ГГц та 5 ГГц, MIMO 1×1
Розміри 117x19x117 мм
Плюси та мінуси Максимально функціональний пристрій Можна керувати за допомогою смартфона Якісне охолодження приставки Швидко завантажує програми та контент Коштує дорожче моделей конкурентів Малофункціональний пульт

3 місце - MINIX NEO U9-H

Приставка є повноцінним мультимедіа приладом, який пропонує абоненту необмежені можливості роботи з контентом. Велика кількість форматів, що підтримуються, підтримка 4K, відтворення відеозапису 60 кадрів в секунду, різні зовнішні інтерфейси.

В комплекті йде сам TV-бокс, антена, шнур microUSB, HDMI провід, пульт управління та зарядний пристрій, який оснащений трьома перехідниками. Корпус виготовлений із пластику чорного кольору. Рознімання розташовуються на задній і правій панелях. Вартість - від 8900 рублів.

Модель наділена такими характеристиками.

Характеристика Параметр
Процесор Восьміядерний Amlogic S912-H, Cortex-A53, 1, 5 ГГц
ОЗУ/ПЗУ 2 ГБ/16 ГБ
Живлення 5V/2A
Wi-Fi 2, 4ГГЦ/5 ГГц (2х2 МИМО)
Розміри 130x130x25 мм
Плюси та мінуси Найкраща медіафункціональність у своєму класі Ліцензійна система декодування багатоканального звуку Невеликі габарити Передбачені всі додатки для продуктивної роботи Пульт ДК не має всіх потрібних опцій Оновлення для системи виходять не часто Панель швидкого запуску не перекладена російською мовою.

Розробники цієї приставки наголосили на медіаконтенті. Звичайно, можна проводити час і за іграми, однак приставка при цьому швидко перегрівається.

2 місце - ZIDOO X9S

Даний пристрій можна підключити до домашньої мережі за допомогою кабелю через гігабітний порт. Це дає можливість великий обсяг інформації в домашній мережі та одночасно створити точку доступу. Крім того, модель може приймати відеосигнали з камер і транслювати їх на мережу.

У комплекті крім самої приставки, є HDMI провід, SATA перехідник, 2 антени Wi-Fi, пульт ДК та адаптер живлення на 12V. Обладнання та складання якісне. Немає відсіку для встановлення жорсткого диска, але можна підключити зовнішній накопичувач, що для багатьох зручніше. Ціна - від 10 900 рублів.

Параметри приладу наступні.

Характеристика Параметр
Процесор Re altek КЕВ1295 Cortex-A53 (64-bit)
ОЗУ/ПЗУ 2 ГБ/16 ГБ
Живлення 12V/2A
Wi-Fi IEEE 802.11a/b/g/n, 802.11AC, 4.900 GHz ~ 5.845 GHz
Розміри 187х127х27мм
Плюси та мінуси Повноцінно працює з образами Blu-ray, включаючи меню диска Інтерфейси передбачені на будь-який випадок Висока швидкість роботи, завантажує оновлення досить швидко Підтримує майже всі формати Неякісно відтворює відео з YouTube Висока ціна На пульті немає деяких опцій.

Універсальна приставка, яка однаково добре відтворюватиме контент в інтернеті, і передаватиме гру на екран ТБ.

1 місце - NVIDIA SHIELD Android TV

Модель позиціонується як багатофункціональна приставка для ТБ. Пристрій підтримує 4K та HDR, має потужну графічну підсистему та голосове управління. Приставка повністю призначена для ігор. Їх можна транслювати через GameStream із комп'ютера, грати через хмарний сервіс GeForce Now. Повна інтеграція з ігровими платформами.

В комплект включена приставка, блок живлення європейського та британського типу з насадками, а також пульт та ігровий контролер на Android TV. Модель виводить звук у Hi-Res, DTS: X та Dolby Atmos. Голосовий помічник володіє російською. Можна приєднувати будь-які пристрої – мишу, клавіатуру або геймпади. Вартість - від 14 000 рублів.

Параметри моделі мають такі значення.

Характеристика Параметр
Процесор NVIDIA Tegra X1, 64-біт, техпроцес 20 нм, 64-біт, чотири процесорні ядра Cortex-A57 і чотири Cortex-A53
ОЗУ/ПЗУ 3 ГБ/16 ГБ + зовнішні накопичувачі
Живлення 19V/2.1A
Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac, 2, 4 ГГц та 5 ГГц, MIMO 2×2
Розміри 159х26х98 мм
Плюси та мінуси Дуже потужна операційна система Універсальність та підтримка будь-якого формату Підтримує стрімінг ігор у найширшому сенсі Великий функціонал, підтримка хмарних та десктопних платформ з іграми Пульт ДК не оснащений достатнім функціоналом Стрімінг ігор з ПК можливий з обмеженої кількості відеокарт.

Рейтинг TV Box на Android 2020

За наведеними вище даними можна скласти рейтинг представлених моделей.

Найменування Опис Ціна Рейтинг
NVIDIA SHIELD Android TV Потужна система, підтримує стрімінг ігор та більшість форматів Від 14 000 рублів ★★★★★
ZIDOO X9S Інтерфейси на будь-який випадок, найкраща медіафункціональність От 10 900 рублів ★★★★★
MINIX NEO U9-H Є режим суміщення зі старими телевізорами, є імітація роботи Wi-Fi Від 8900 рублів ★★★★★
Ugoos AM3 Можна керувати за допомогою смартфона, якісне охолодження Від 6500 рублів ★★★★★
Google Chromecast Ultra Простота при використанні, мінімум кабелів, підтримує багато форматів Від 4900 рублів ★★★★★
Xiaomi Mi Box International Version Працює на Android TV, Bluetooth-пульт з мікрофоном Від 4100 рублів ★★★★★
NEXBOX A95X Pro Можливий глобальний голосовий пошук, пульт дистанційного керування з мікрофоном Від 3900 рублів ★★★★★
TV Box X96 mini Пульт дистанційного керування частково програмований, можна керувати приставкою пультом від ТВ Від 3100 рублів ★★★★★

Будь-який користувач зможе підібрати найкращу для себе приставку, яка виконати всі вимоги абонента.