Найкращі ігри на з відкритим світом на Андроїд

Anonim

Намічається тривала поїздка і потрібно якось скоротити час? Ігри у жанрі RPG ідеально для цього підійдуть. А якщо вони ще й з відкритим світом – нудьгувати точно не доведеться, адже вивчення оточення приноситиме лише задоволення. Розглянемо найкращі РПГ з відкритим світом на Андроїд, в які можна залипнути на довгий час.

Portal Knights

Якщо описувати коротко: бігаємо островами, вбиваємо монстрів, з осколків, що випали, відкриваємо нові портали в інші землі. Класичний геймплей для РПГ, хіба що прокачувати навички персонажа не можна – тільки придбати зброю, броню та й просто якісь аксесуари одягнути.

Відеоогляд Portal Knights

Плюси та мінуси Кооператив Кастомізація персонажа Приємний дизайн Відсутність прокачування навичок Набридливий геймплей Системні вимоги підійдуть не для всіх Графіка 9 Геймплей 6 Оптимізація 5 Разом Гра цікава, але добре йтиме не на всіх смартфонах.

Ravensword: Shadowlands

Фентезі світ з купою достоїнств, інакше й не скажеш. Переваг у гри багато, але в основному всі хвалять чудову графіку та фізику об'єктів. Однак, як відомо, гарна візуальна складова не завжди йде тільки в плюс – чим вона краща, тим вимогливішими стають системні вимоги.

У світі Ravensword завжди є чим зайнятися - квестів вистачить на довгий час, а біганина з одного завдання на інше не здаватиметься нудною.Аж надто хороша тут графіка, не посперечаєшся. Грати можна у двох режимах камери: від першої та третьої особи. Загалом чимось нагадує серію The Elder Scrolls – бігаємо, чистимо підземелля, виконуємо квести, міняємо постійно зброю – тільки все на Андроїд.

На окрему згадку заслуговує саундтрек – оригінальний і не обмежений однією доріжкою. Музика часто змінюватиметься, у міру зміни гравцем локацій.

Плюси та мінуси Приголомшлива графіка Фізика предметів Велика кількість квестів Оригінальний саундтрек Кастомізація обмежена зміною зброї та броні Відсутність кооперативу Системні вимоги підійдуть не для всіх Баги та зависання в деяких локаціях Графіка 10 Геймплей 8 Оптимізація 4 злегка псують враження про гру.

The Shadow Sun

Що станеться, якщо розробники культових ПК ігор візьмуться за проект на Андроїд? Від творців The Witcher і Neverwinter Nights виходить рольова гра, яка не поступається як мінімум розмірами свого світу комп'ютерним аналогам.

Графікою тут не здивуєш, але заради справедливості це не те, що потрібно шукати в РПГ для смартфонів. Зайнятися в The Shadow Sun є чим і без огляду гарного оточення – за сюжетом, у місті вирує чума і гравцю потрібно якось розібратися з цією хворобою. У цьому йому допомагатимуть яскраві та опрацьовані персонажі, що видають йому квести.

Тільки докладніше про світ. У ньому понад 70 різних локацій, що таять у собі безліч унікальних предметів для гравця. І так, тут є схованки, так що заради більшого видобутку доведеться постаратися пошукати деякі лазівки на шляху до гідного луту.

Сам персонаж не сильно блищить кількістю здібностей – доступно 30 заклинань, прийомів та навичок. Не так вже й багато, але для мобільної РПГ цілком піде - мало хто протискатиме всі кнопки за смартфоном.

Плюси та мінуси Оптимізація Інтригуючий сюжет Великі масштаби відкритого світу Опрацьованість персонажів Графіка не 2020-го року Відсутність кооперативу Відсутня широка кастомізація Відсутність кооперативу Відсутність широкої кастомізації Графіка 5 Геймплей 7 Оптимізація 10 Разом 7.3 Відмінний варіант для обладнань. Грати буде цікаво, а з урахуванням графіки проблем із продуктивністю не буде.

Terraria

Важко назвати ще одну 2D пісочницю, яка мала такий же успіх, як Terraria. Що вже казати, навіть на ПК вона все ще користується великою популярністю, хоч і на деякі думки більше виглядає як гра на смартфони.

В Террарію можна грати дуже довго і ось чому:

  • Для проходження потрібно будувати будинки і селити там NPC. Розігралася фантазія - побудував щось гарне, хочеш просто отримати продавців під рукою - робиш невеликі будівлі. Навіть заради архітектурної думки в грі можна засісти на тривалий час.
  • Вивчення світу. Скільки не проведеш часу в Терарії, а скриням зі скарбами радітимеш завжди. Постійні рейди по шахтах у пошуках руд, данжів та деяких босів рідко набридають.
  • Кастомізація. Циліндр? Оленячі роги? А може парасольку на голову повісити? Окрім звичайної броні у грі є величезний асортимент аксесуарів, деякі з яких також покращують характеристики. Одяг можна спокійно пофарбувати, попередньо видобувши потрібні квіти і перемоливши їх.
  • Кооператив. Безумовно, показати другові, хто тут головний у PVP хочеться завжди – можливість присутня. Але крім цього можна і завалити пару босів, пізніше поділивши видобуток.
  • Музика тут прекрасна. Кожна локація – свій саундтрек.

Terraria – 2D гра. Якщо цей факт спокійно сприймається – беремо та скачуємо. В іншому вона точно сподобається гравцеві, у неї і недоліки складно виділити.

Плюси і мінуси Кастомізація Захоплюючий геймплей Саундтрек Кооператив 2D підійде не всім Злегка урізані можливості в порівнянні з ПК Піксельна графіка Енергоспоживання Графіка 4 Геймплей 10

Mines of Mars

Якщо коротко – вивчаємо шахти. Вони генеруються випадковим чином у створенні світу, отже розкривати таємниці колишнього людського поселення можна по-різному. У порівнянні з рештою ігор Mines of Mars робить велику ставку на сюжет, ніж на сам геймплей. І якщо чесно, стежити за історією тут не так і нудно, як здається на перший погляд.

Вивчати світ приємно, локації хоч і схожі один на одного, але все-таки відрізняються. Музика намагається бути схожою на ембієнт, все-таки дія гри відбувається на планеті, захопленій інопланетянами.Саундтреку вдається створити атмосферу чогось стороннього, так що це безперечно плюс.

Краще глянути на трейлер і зрозуміти все самостійно

Плюси та мінуси Сюжет Атмосфера безлюдної планети Саундтрек Тематика Убога геймплей Графіка Убога система крафта Невеликі зависання під час гри Графіка 5 Геймплей 6 Оптимізація 8 Разом Для любителів космічної тематики Mines of Mars стане справжньою знахідкою. Але решті ж гра може здатися нудною.

CrashLands

Навряд чи можна часто зустріти ігри, де сюжет крутиться навколо далекобійника. Тут ситуація ще цікавіша, дія CrashLands відбувається у космосі, а точніше на планеті, де персонажу потрібно буде виживати в оточенні інопланетних монстрів. Сама задумка цікава, але що щодо ігрових аспектів?

Однак, для тих, хто зовсім не розуміється на англійській є погані новини – русифікатора немає. А без нього зрозуміти, що взагалі відбувається в ігровому світі, досить важко. На жаль, але це так.

Плюси та мінуси Широкий ігровий світ Космічна тематика Широка система крафта Візуальне оформлення Відсутність російської мови Немає кооперативу Графіка вразить не всіх Складність геймплея Графіка 7 Геймплей 9 Оптимізація 9 Разом 8.3 Пригоди космічного далекобійника не оставляють.

Star Wars: Knights of the Old Republic

Тайтл, що прийшов на мобільні пристрої з ПК, поставляє на Андроїд у повному обсязі в прямому розумінні цього слова. 2.5 ГБ - ось скільки займають Зоряні Воїни, і тут нічого не вдієш. Але за таке місце на диску гравець отримає:

  • Вісім величезних світів, якими можна подорожувати на зорельоті. Масштаби вражають, чи не так?
  • Варіативність розвитку персонажа – стати на світлу чи темну сторону? Які навички розгойдувати? Рішень потрібно буде приймати дуже багато, але це того варте.
  • Сюжет. Мабуть, це головне, чому варто пройти Star Wars: Knights of the Old Republic.
Хоч раз у житті варто зіткнутися з тим, як раніше робили ігри. Добре, що тепер це можна зробити на мобільному пристрої в будь-якій точці світу.

Плюси і мінуси Обширний ігровий світ Космічна тематика Захоплюючий сюжет Варіативність розвитку Графіка 2003-го року Займаний об'єм пам'яті Відсутність кооперативу Складність геймплея Графіка 3 Геймплей 8 Оптимізація 10 Разом 7 атмосфера RPG початку нульових.

9th Dawn

Деякі називають 9th Dawn 2D версією Скайріма, і можливо, вони в чомусь мають рацію. Valorware створили RPG, яка буде до душі як людям, добре знайомим із жанром, так і новим гравцям.

Спочатку, як і багато схожих ігор, 9th Dawn була випущена на ПК. Але з перенесенням на Андроїд вона ніяк не втратила своїх переваг, характерних для основної версії. Світ великий і сповнений безліччю схованок зі скарбами, які хоч заради інтересу, але варто пошукати. Очевидно, що за елементарний лут потрібно буде постійно битися, і повірте, через кілька годин це не починає набридати.

Плюси і мінуси Класичний представник жанру RPG Обширний ігровий світ Захоплюючий геймплей Атмосфера середньовіччя Убога графіка 2D-режим Відсутність кооперативу Відсутність інтригуючого сюжету Графіка 4 Геймплей 9 Оптимізація 10 Разом 7d Але ось гравці по молодші навряд чи оцінять цей тайтл - надто він старомоден.

Baldur's Gate Enhanced Edition

Дивно, але більшість гідних RPG перекочували на смартфони з ПК, як помітно навіть за цим списком. Ще один класичний представник жанру явно виділяється на тлі своїх побратимів, оскільки цілком здивує навіть недосвідченого гравця.

Baldur's Gate готовий запропонувати:

  • Близько 80 годин захоплюючого геймплею. Це величезний показник для мобільної RPG, так що ігри вистачить надовго, можна сміливо встановлювати перед поїздкою та насолоджуватися.
  • Велика варіативність. У грі 40 класів та підкласів – спробуйте собі уявити, скільки можна пройти гру.
  • Близько 100 різних заклинань. Важко сказати, чи зможе гравець скористатися ними всіма, але саме число вражає. Від цього і бойовка стає цікавіше - розправлятися з мобами не набридне протягом усього сюжету.
  • Широкий вибір обмундирування. Зілля, зброя, зброя – все є. Головне користуватися правильно і не витрачати просто так.
  • Відмінний сюжет. Інтриги, що стосуються королівства, практично призвели до громадянської війни. Гравець мимоволі виявляється втягнутим у цей конфлікт, так що нічого не залишається, як взяти в ньому вирішальну участь.

Мабуть, найкращий варіант для тих, кому потрібна гра на довгий період часу.

Плюси і мінуси Класичний представник жанру RPG Обширний ігровий світ Інтригуючий сюжет Величезна кількість класів Скебна графіка Складність геймплея Відсутність кооперативу Незручний інтерфейс Графіка 5 Геймплей 10 Оптимізація 9 Разом 8 ігрової історії.

PayBack 2

Завершує список гра, що відрізняється своєю несерйозністю від решти конкурентів.На перший погляд, PayBack 2 здається звичайним клоном GTA, але якщо хоч трохи ознайомитися з тайтлом, то стане зрозуміло, що це захоплююче автомобільне RPG, з непоганою сюжетною лінією.

Відмітною особливістю є наявність повноцінного мультиплеєра, що робить PayBack 2 реграбельною з разу в раз. Проводити в ній час весело та приємно, а з друзями – тим більше.

Плюси та мінуси Мультиплеер Необмеженість дій Ураганний геймплей Широкий автопарк Відсутність виразного сюжету Убога графіка Слабка варіативність Оптимізація Графіка 6 Геймплей 8 Оптимізація 7 Разом PayBack 2 хоч і є РПГ, але більше схожа на автомобіль. Великі бої яскраві та барвисті, але іноді призводять до зависань смартфона.

Рейтинг найкращих ігор з відкритим світом

Назва гри Опис Рейтинг
Baldur's Gate Enhanced Edition Класичний представник жанру, з яким потрібно обов'язково ознайомитися. Величезна кількість годин геймплею не дадуть занудьгувати. ★★★★★
Terraria 2D пісочниця з відкритим світом та елементами RPG. Відмінно підійде тим, хто більше любить вивчати світи, ніж вникати в сюжет. ★★★★★
Ravensword: Shadowlands Відмінний представити RPG нового покоління. Графіка буде до вподоби кожному, але сама гра піде не у всех. ★★★★★
Star Wars: Knights of the Old Republic Тайтл, з яким має ознайомитися кожен фанат РПГ. ★★★★★
CrashLands Приклад того, як космічна тематика йде грі на користь. Розібратися в грі важко, але це того варте. ★★★★★
The Shadow Sun Непоганий спосіб скоротити час. Але сильно зачепити гравця в неї навряд чи вдасться. ★★★★★
PayBack 2 Розважитися на пару годин – не більше. ★★★★★
Portal Knights Суміш Terraria та Minecraft в одному флаконі. Пограти можна, але гра не здатна дати фанату RPG того, що він дійсно хоче. ★★★★★
Mines of Mars Підійде лише любителям космічної тематики. Звичайному користувачеві запропонувати практично нічого. ★★★★★
9th Dawn Гра старомодна, хоч і приємна на вигляд. ★★★★★