Що краще - Айфон або Samsung

Anonim

З кожним роком конкуренція на ринку смартфонів зростає. Китайські фірми вже перестали вважатися другим ешелоном, проте у флагманському сегменті незаперечною є перевага компаній Apple та Samsung.

У чому полягає складність порівняння iPhone і Samsung

Apple щорічно балують своїх шанувальників презентацією нових лінійок смартфонів. Останнім часом у Apple виробилася схема, коли компанія показує 3 пристрої: спрощений флагман, звичайний флагман та його збільшена версія.

У Samsung все набагато складніше.Південнокорейці випускають не лише флагманські пристрої, а й моделі бюджетного класу, багато з яких за потужністю поступаються навіть найпростішим моделям Xiaomi. А найпросунутіші гаджети показуються 2 рази на рік: наприкінці зими та літа. У лютому, зазвичай, презентується серія Galaxy S, а серпні – Galaxy Note. Саме тому складно вибрати моделі Samsung і Айфон для порівняння.

Порівняння телефонів Samsung та Айфон

Для об'єктивного порівняння ми вибрали 2 найновіші та просунуті моделі двох компаній - у Apple це iPhone 11 Pro Max, а у Samsung – Galaxy Note 10+.

Обидва смартфони є збільшеними версіями флагманських моделей. Вони отримали найбільші екрани та найкращі характеристики. Порівняємо детально телефони, щоб зрозуміти, яка компанія краща.

Комплектація

Людина, яка купує Айфон, вже приблизно знає, що її чекає в коробці. У випадку з iPhone 11 Pro Max немає нічого дивного. Апарат поставляється у коробці із щільного картону, яка має форму витягнутого прямокутника. Усередині покупця чекає:

  • Телефон.
  • Зарядний блок (9 В, 2А).
  • Кабель Lightning-USB-C.
  • Провідні навушники Apple EarPods.
  • Документація та наклейки.

Комплектація Айфона виглядає скромною, але в той же час зовсім не розчаровує. Подібний набір покупець отримає навіть у разі, якщо візьме китайський апарат. Проте саме компанія Apple задала тренд на мінімалізм у сфері мобільної електроніки.

У Galaxy Note 10+ коробка дуже схожа на продукцію американської фірми, та й усередині практично все те саме:

  • Телефон.
  • Стилус S Pen.
  • Зарядний блок.
  • Кабель USB-C.
  • Стереогарнітура з USB Type-C.
  • Перехідник з MicroUSB на Type-C.
  • Скріпка для вилучення лотка.
  • Документация.

На окрему згадку тут заслуговує лише фірмовий стілус, який є фішкою всієї лінійки Galaxy Note, а також перехідник з одного типу USB на інший. Втім, щодо комплектації не можна віддати перевагу одній з компаній. Все схоже, все мінімалістично.

Аксесуари

Так як наповнення комплекту поставки виглядає схоже, важко аналізувати плюси та мінуси аксесуарів. Однак варіативність явно більша у смартфона, що працює на ОС Андроїд, де вибір додаткових гаджетів просто неймовірний.

Дизайн та складання

Якість складання обох смартфонів на висоті. Моделі виконані із поєднання металу та пластику. У руках такий пристрій відчувається у рази дорожче, ніж умовний телефон китайської марки. Ось тільки Айфон, що має схожі габарити, набагато важчий за свого опонента: 226 грамів проти 196. Не факт, що користуватися ним буде набагато комфортніше, ніж Galaxy Note 10+.

Самсунг, у свою чергу, має тільки одне спірне рішення - фронтальна камера, буквально врізана в екран. Хто б що не казав, але ця точка довгий час нервуватиме користувача. Тому однозначного переможця щодо дизайну і складання знову досить складно визначити. Але, зважаючи на ергономіку, віддамо невелику перевагу Samsung Galaxy Note 10+.

Програмне забезпечення

Можливо, головна причина, через яку фанати Apple вважають, що їхні смартфони краще, ніж у конкурентів – операційна система iOS. Вона має закритий код, тому практично не схильна до впливу вірусів. Однак встановити додаток, якого немає в App Store або завантажити пісню, буде дуже складно.

Ответ фанатів Samsung – варіативність Андроїда. Хоч він тут і загорнутий у фірмову оболонку південнокорейської компанії, все одно не зраджує себе. Мінуси зрозумілі: вірус легко буде проникнути в пам'ять смартфона. Але, відверто кажучи, як часто ми стикаємося з подібними проблемами саме на мобільному пристрої?

Пам'ять

Варто відразу ж відзначити, що смартфони виходять у різних модифікаціях. Для чесності нашого порівняння ми взяли моделі у базових версіях. І тут беззаперечну перемогу здобуває Samsung. Його Galaxy Note 10+ у базовій конфігурації має 12 гігабайт оперативної та 256 Гб вбудованої пам'яті.У Apple цей показник виглядає просто смішно: 4/64 Гб. І якщо кількість ОЗП – річ спірна, то обсяг внутрішньої кількості на iPhone дійсно дуже малий.

Підтримка зовнішніх носіїв

Відмінна риса всіх iPhone - відсутність слота для карт пам'яті. Як кажуть керівники компанії, проблема зовнішніх носіїв полягає у їхній небезпеці. Деякі люди часто скаржаться на те, що їхня карта пам'яті Андроїд-смартфона через пару місяців виходить з ладу. Однак подібна проблема відбувається лише у випадку з дешевими флешками. Якісні продукти здатні працювати чи не довше мобільного гаджета.

Дисплей

Смартфони отримали схожі матриці екранів формату AMOLED.Але на Самсунгу стоїть просунута версія із приставкою «Dynamic». Також у Гелаксі більший діагональ: 6, 8 дюйми проти 6, 5. Вище на Самсунзі і дозвіл: 1440p проти 1242p. Але головна відмінність пристроїв двох фірм полягає у підході до реалізації екрану.

Дисплей Айфона має досить помітні рамки і горезвісну чубок, тоді як навіть китайці навчилися робити гаджети без зайвих відступів. На Samsung екран взагалі можна назвати безмежним. Мало того, що він займає 91% лицьової поверхні, так ще й вигнутий по краях, завдяки чому створюється враження, що те, що відбувається на дисплеї, виходить назовні. Картину псує лише виріз під фронталку, який певною мірою можна прирівняти до «чубчика». Так що підсумковий вердикт буде на користь Galaxy.

Продуктивність

Флагманський сегмент смартфонів відрізняється тим, що він завжди має в своєму розпорядженні найпередовіший заліз. Але процесори для iOS та Android помітно відрізняються.На «яблуках» найпродуктивнішим є 6-ядерний А13, а на Galaxy – 8-ядерний Exynos 9825. У синтетичних тестах перемогу здобуває процесор для iPhone 11 Pro Max. І хоча поки різниця практично не помітна, через 2-3 роки Айфон все ще залишатиметься на плаву, а власнику Samsung знадобиться заміна на більш сучасну версію гаджета щодо продуктивності. Так що продукт Apple справедливо можна вважати більш потужним.

Якість фото та відео

Мабуть, це головний пункт при порівнянні гаджетів двох різних фірм. Адже зараз смартфон став не просто розумним інструментом, а й чудовою камерою для створення чи не професійних творінь.

iPhone 11 Pro Max отримав фронталку на 12 Мп, а також 3 модулі основної камери:

  • Головний на 12 Мп (f/1.8).
  • Ширококутний об'єктив на 12 Мп (f/2.4).
  • Телеоб'єктив на 12 Мп (f/2.0).

На Самсунзі також стоїть одинарна фронтальна камера на 10 Мп (f/2.2), а модулів основний відразу 4:

  • Головний на 12 Мп (f/1.5).
  • Ширик на 16 Мп (f/2.2).
  • Телевик на 12 Мп (f/2.4).
  • Допоміжний об'єктив.

Крім того, фронталка Айфона вміє знімати відео в 4К 60fps, у той час як у конкурента показник максимальної частоти кадрів - 30 fps. Правда фору дає основна камера Самсунга, яка вміє знімати уповільнену зйомку 960 fps.

Як би там не було, це тільки цифри. Набагато важливіше, як камери показують себе в реальних умовах. Ось, наприклад, фото у вечірній час, де зображення iPhone виглядає більш насиченим:

А ось знімок у приміщенні. Суб'єктивно, якість знімка на Galaxy – краще.

І, звичайно ж, селфі:

Сказати однозначно, хто переміг у частині камер, досить складно. У цьому напрямку у двох об'єктів порівняння є сильніший конкурент – Huawei. Так що поставимо Samsung і iPhone рівну кількість балів.

Якість сигналу

Хоча смартфони зараз не далеко не тільки використовуються, як інструмент для здійснення дзвінків, якість сигналу все одно відіграє важливу роль. Адже від нього залежить швидкість інтернету. Але виділити якісь відмінності між двома моделями неможливо. Вони підтримують всі російські мережі, а під час розмови по телефону працює система шумоподавлення.

Автономність

Час роботи смартфона від одного заряду - дуже важливий критерій, на який люди завжди звертають увагу при виборі нового пристрою.На Айфоні стоїть акумулятор на 3969 мАг, а на Самсунгу - 4300 мАг. Однак на автономність також впливають інші чинники: розмір екрану, енергоефективність процесора і так далі. Тому слід порівняти моделі лоба в лоба, поставивши їх у рівні умови.

У режимі читання книг перевага, як не дивно, на стороні iPhone – майже 23 години проти 21 у Samsung. Але в інших тестах перемогу здобуває продукт південнокорейської компанії:

  • YouTube при роздільній здатності 1080p – 14 годин (Samsung), 11, 5 годин (iPhone).
  • Ігри – 6, 5 годин (Samsung), 5 годин (iPhone).

З часом будь-який акумулятор зношується, і час автономної роботи може значно просісти. Зважайте на цей факт при виборі смартфона.

Гарантійне обслуговування

На кожен смартфон поширюється гарантія терміном на 1 день. Час безкоштовного обслуговування можна збільшити, оформивши відповідну заявку для придбання пристрою. Але це вже окремі випадки.

Купуючи Айфон, готуйтеся викласти чимало грошей на потенційну необхідність його ремонту. Втім, якщо це не проблема, цей пункт можна сміливо викреслити з претензій до Apple.

Вартість

І ось ми підібралися до, можливо, найголовнішого. Скільки коштують герої сьогоднішнього порівняння? Ціни в нашому матеріалі наведені на початок 2020 року, проте це загальна тенденція, яка практично не змінюється.

Якщо ви плануєте в майбутньому перепродавати мобільний пристрій, iPhone у відсотковому співвідношенні ціни купівлі та продажу принесе більше грошей. Смартфони Apple дешевшають повільніше і завжди мають неймовірний попит. Особливо на вторинному ринку. Як би там не було, цей факт не скасовує того, що Samsung дешевше як купівля нового гаджета.

Характеристика iPhone 11 Pro Max Galaxy Note 10+
Дисплей OLED, 6, 5 дюйми, 1242х2688 Dynamic AMOLED, 6, 8 дюйми, 1440х3040
Співвідношення корпус/екран 84% 91%
Процесор 6-ядерний Apple A13 8-ядерний Exynos 9825
Тестування AnTuTu 462 тисячі балів 341 тисяча балів
Операційна система iOS Android
Пам'ять 4/64 Гб 12/256 Гб
Слот MicroSD Нет Є (до 1 Тб)
Основна камера 3 об'єктива:

  1. Основний (12 Мп, f/1.8).
  2. Ширококутний (12 Мп, f/2.4).
  3. Телеоб'єктив (12 Мп, f/2.0).
4 об'єктива:

  1. Основний (12 Мп, f/1.5).
  2. Ширококутний (16 Мп, f/2.2).
  3. Телеоб'єктив (12 Мп, f/2.4).
  4. Допоміжний.
Фронтальна камера 12 Мп, f/2.2 10 Мп, f/2.2
Бесконтактні платежі Є (тільки Apple Pay) Є
Провідне підключення Lightning USB Type-C
Акумулятор 3969 мАч 4300 мАч
Захист від води та пилу Є (IP68)
Габарити 158×77, 8×8, 1 мм 162, 3×77, 2×7, 9 мм
Масса 226 грамів 196 грамів
Матеріали Метал і скло
Ціна 99990 рублів 74990 рублів

Який краще купити телефон – Samsung або Айфон

Настав час підбити остаточні підсумки нашого порівняння.

Це зовсім не означає, що вам потрібно обов'язково вибрати Samsung, а не iPhone. Адже головну роль при виборі смартфона грає смак користувача. Людина, що звикла до iOS і фірмовим фішкам iPhone, напевно з великими труднощами перейде на Андроїд. Втім, те саме стосується гаджета Galaxy Note 10+. Але в будь-якому випадку рекомендуємо ознайомитися з плюсами і мінусами смартфонів, що оглядаються. Можливо, це допоможе вам зробити правильний вибір.

Плюси та мінуси Samsung

Хоча смартфон південнокорейської компанії переміг у нашому порівнянні, він все одно не позбавлений недоліків.

Стильний дизайн Крутий дисплей Хороші камери Великий об'єм пам'яті з можливістю розширення Тривалий час роботи від одного заряду Нестабільність в роботі процесора Exynos

Оцінки, виставлені в наступній таблиці – об'єктивний показник, якщо не брати до уваги можливості камери. Тут ми поставили смартфонам однаковий бал, оскільки обидва знімають чудово, а існуюча різниця вже відноситься до смаківщини.

Вартість 7 Якість камери 9 Батарея 8 Продуктивність 8 Вбудована пам'ять 9 Разом 8.2 Один із найкращих смартфонів у світі на даний момент.

Плюси та мінуси iPhone

Так, Айфон програв у нашому порівнянні. Але це зовсім не суперечить твердженню, що iPhone 11 Pro Max один із найкрутіших смартфонів нашого часу.

Дизайн, що задає тренди Круті камери Найпотужніший процесор серед мобільних пристроїв Непогана батарейка Захист від води та пилу «Човка», що викликає багато суперечок Скромний обсяг пам'яті в базовій версії та відсутність можливості встановити карту MicroSD Завищена ціна

На закінчення пропонуємо ознайомитися з оцінками за основними критеріями, які використовуються при виборі смартфона. Тут iPhone 11 Pro Max за деякими показниками навіть обходить конкурента, але цього не достатньо, щоб вважатися кращим.

Вартість 5 Якість камери 9 Батарея 7 Продуктивність 10 Вбудована пам'ять 6 Разом 7.4 Крутий, але неадекватно дорогий смартфон.