Доступ ipv6 МТС що це таке: як вимкнути

Anonim

С щодо нещодавно стало популярною підключення до інтернету за іншою технологією адресування. Але для звичайних користувачів немає різниці в тому, що робить пристрій для використання мережі компанії. У такому разі "Доступ до IPv6" - що це таке? Розглянемо послугу МТС, її особливості та переваги для звичайних клієнтів оператора.

Що таке «Доступ до ipv6» в МТС

IPv6 - це протокол, який дає можливість присвоювати індивідуальну IP-адресу кожному пристрою, що реєструється в Інтернеті. За допомогою технології IPv4 \ IPv6 Dual-Stack оператор може працювати за існуючими протоколами (IPv4 або IPv6) з будь-якими пристроями.

Разом із цією послугою оператор пропонує «Доступ+», що дозволяє зняти фільтрацію TCP/UDP-портів. Така операція потрібна для роботи VPN.

Переваги і недоліки

Оператор зазначає такі переваги нового протоколу:

  • стабільне підключення;
  • установка фільтрування для портів, що належать до категорії потенційно небезпечних;
  • можливість налаштування фільтрації для тих, хто бажає використовувати просунуту опцію.

Це стандартні можливості, які надає технологія Dual-Stack. Інші переваги можуть знадобитися не просто просунутим абонентам, а спеціалістам для створення спеціальних підмереж для внутрішнього корпоративного використання.Тому оцінити всі плюси нової адресації звичайні клієнти оператора не зможуть.

Це стосується і недоліків. Вони відносяться до тієї сфери діяльності, яка вимагає від користувача спеціальних знань та досвіду. Виходячи з цього, жоден клієнт МТС не помітить різниці у використанні протоколів, якщо не працює з ними на професійному рівні.

Як налаштувати ipv6 на МТС

Доступ в інтернет через технологію надається на стандартних умовах - при використанні внутрішньої APN, тобто, якщо підключено функцію мобільної мережі МТС. До стандартного IPv4 автоматично йде блок IPv6-адрес, розмір яких становить /64.

Робити ручне налаштування не потрібно, але, якщо стався збій із пристроєм, необхідно перевірити коректність встановлених даних. Вони мають бути такими:

  • APN - internet.mts.ru;
  • протоколи - IPv4/IPv6.

Після цього достатньо перезапустити смартфон і увімкнути доступ до мережі, переконавшись у тому, що функція включена. Активувати щось додатково не потрібно з серпня 2018 року.

Скільки коштує доступ до ipv6 в МТС

Опція входить до основного пакета послуг і автоматично підключається для всіх пристроїв, здатних працювати з іншою адресацією.

Довідатись технічні подробиці можна безпосередньо у оператора по одному з контактних телефонів.

Як підключити ipv6 на МТС

З 09.08.2018 послуга входить до основного пакета послуг і не підключається окремо. Кожен абонент, який сплатив підключення МТС, чи то мобільний тариф, чи пакет послуг для модему та роутера, може отримати вихід у мережу через IPv6.

Послуга не оплачується додатково.Статус підключення і протокол, що використовується, можна подивитися в налаштуваннях мережі будь-якого пристрою - смартфона, планшета або ПК. На даний момент адреси надаються автоматично, тобто налаштовувати щось самостійно, як говорилося вище, не потрібно.

Активація неможлива, якщо:

  • абонент відмовився від послуги мобільної точки МТС і на підключеному тарифі не здійснюється передача даних;
  • підключені опції, що блокують вихід у мобільну мережу оператора, наприклад, регулярним контролем браузерів та офіційних програм популярних платформ.

Як відключити послугу «Доступ до ipv6» на МТС

Вимкнути опцію неможливо. Пристрій працює за протоколом, встановленим провайдером. Якщо воно не здатне передавати дані на IPv6, підключення здійснюватиметься за допомогою IPv4. Більшість сучасних компаній, які надають вихід у мережу, користуються IPv4.

МТС один з небагатьох операторів, що надає окрему опцію з IPv6. Так як новий протокол для звичайного користувача нічим не відрізняється від IPv4, клієнтам компанії немає сенсу думати про те, за якою технологією їх пристрій підключається до мережі. Вони не помітять різниці, навіть незважаючи на переваги, позначені оператором.