ВАТ "Вимпел комунікації": що це і навіщо дзвонять

Anonim

Абонентам різних операторів нерідко надходять дзвінки з незрозумілих номерів та пропонуються різні платні послуги. Одних людей це дуже дратує, для інших така інформація стає навіть корисною. Досить часто надходять дзвінки від компанії ВАТ "Вимпел комунікації". Що це за компанія і чому вона набридає абонентам, слід розібратися.

Що це за компанія

ВАТ «Вимпел комунікації» – це російська телекомунікаційна компанія, яка починаючи з 2009 року входить до міжнародного холдингу VimpelCom. Працює організація у багатьох країнах світу та охоплює своїми послугами понад 700 мільйонів осіб. «Вимпел комунікації» пропонує населенню різноманітні послуги:

  • Стільниковий та мобільний зв'язок.
  • Високошвидкісний дротовий та бездротовий інтернет.
  • IP-телебачення для фізичних та юридичних осіб.

У компанії є штаб-квартира в Москві, послуги в Росії надаються під маркою оператора Білайн. На ринку телекомунікаційних послуг ця компанія працює понад 10 років. Зараз активно розвивається сфера інтернет-підключення.

Навіщо компанія обдзвонює населення

В останні роки люди все частіше скаржаться в соціальних мережах і на форумах на настирливі дзвінки. При цьому дзвонять не тільки в робочий час, а й рано-вранці, пізно ввечері, а також у вихідні та святкові дні. Сказати, що ці дзвінки дуже важливі, не можна, переважно громадян дошкуляють соціологічними опитуваннями та анкетуванням.Найчастіше настирливі дзвінки пов'язані з такими темами:

  • Типові опитування громадян Росії щодо того, яким оператором та тарифом користуються;
  • Інформація про вигідні пропозиції та послуги мобільних операторів;
  • Інформація щодо заборгованості за кредитами. Можуть говорити, що борг поступово збільшується і його слід погасити;
  • Оцінка якості роботи мобільних операторів та сервісів, які вони надають.
Іноді відбуваються взагалі загадкові випадки. Людям телефонують і повідомляють про значний борг за кредитом, який слід негайно погасити. Все б нічого, тільки в багатьох випадках абонент навіть не чув про такий кредит. Не брати слухавку не варіант, співробітники «Вимпел комунікації» дуже наполегливі і дзвонять дуже довго.

Нерідко виникають ситуації, коли дзвінки продовжуються після того, як абонент відмовився від послуг компанії.Це з тим, що він залишається в них у основі. Спочатку організація відправляє повідомлення, з рекомендацією погасити наявну заборгованість, а потім уже дзвонять.

Не варто забувати і про те, що інформацію про боржників Білайн продає колекторам. У цьому випадку вже колекторські організації починають набридати дзвінками, з вимогою погасити борг перед оператором.

Скарги на дивні дзвінки

Багато людей активно висловлюють занепокоєння з приводу таких дзвінків. Найактивніші абоненти стали дзвонити до оператора Білайн, подивившись контакти на офіційному сайті. Але при розмові нерідко відбувається збій і зв'язок переривається.

У ряду абонентів складається відчуття, що справи компанії йдуть недостатньо добре, тому такі дзвінки реєструються у журналі вихідних підвищення показників.

Компанія не обмежує кошти на рекламу тарифів для розкручування свого бренду. Але аж ніяк не всі клієнти розуміють, що це лише рекламний хід. Так, оплата послуг у Білайн невисока, але при цьому і якість послуг досить посередня.

Останнім часом абоненти Білайн все частіше скаржаться на дуже поганий зв'язок, а саме неможливість швидко додзвонитися на номери інших операторів. Це ускладнює роботу різних організацій, які за обов'язком служби повинні постійно зв'язуватися зі своїми партнерами. При цьому менеджери стверджують, що послуги надаються у повному обсязі та якісно.

Як боротися з такими дзвінками

Спосіб боротьби з такими дзвінками є кілька, можна послідовно випробувати їх усі:

  1. Просто не брати трубку. Але тут варто враховувати, що менеджери ВАТ «Вимпел комунікації» можуть бути дуже наполегливими.
  2. Номер, з якого телефонують, можна надіслати до чорного списку.
  3. Поставити переадресацію дзвінків.

Але потрібно враховувати, що дзвінки можуть бути і з різних номерів, всі їх заблокувати просто не вийде. Можна діяти і такими методами:

  • Звернутися до технічної підтримки оператора. зателефонувати можна за номерами, що вказані на сайті – це короткий номер 0611 та 8-800-700-0611. Але менеджери оператора зазвичай не дуже активно розмовляють із незадоволеними клієнтами;
  • Якщо при дзвінках акцент робиться на погашення боргу перед оператором, слід підійти до найближчого офісу, адресу можна також знайти на сайті. В офісі можна переглянути повну деталізацію дій по сім-карті.

Взявши трубку, не варто давати людині, що зателефонувала, особисту інформацію, оскільки це цілком можуть бути шахраї.

Якщо є сумніви щодо того, хто зателефонував, варто звернутися в поліцію і написати заяву. Досить часті випадки, коли телефонних шахраїв ловили і карали за законом.