Деталізація МТС дзвінків

Anonim

З рахунку зникли гроші в той час, коли з телефону не було здійснено жодного дзвінка? Чи слід простежити, скільки було витрачено на останні виклики? Надзвонюють зловмисники і потрібно отримати інформацію про всі вхідні дзвінки? Що робити у всіх цих випадках? Відповідь проста – потрібно отримати детальну деталізацію дзвінків

Раніше для цього доводилося відвідувати офіси операторів, оскільки отримати роздруківку можна було тільки там. Але сьогодні багато операторів наголошують на самостійне обслуговування. Тобто абонентам надаються всі інструменти для самостійного вирішення проблем. Причому зручності поводження з цими інструментами приділяється особлива увага.Для цього створюються продумані особисті кабінети

, де абоненти зможуть не тільки отримувати роздруківки, а й підключати/відключати різні послуги.

Навіщо шукати офіси обслуговування, якщо всю інформацію можна отримати, не виходячи з дому? Для того щоб отримати детальну деталізацію викликів від оператора МТС, абоненту не потрібно шукати паспорт, договір та адресу найближчого офісу обслуговування. Всі ці складності ні до чого, якщо згадати про існування такої зручної штуки, як «Інтернет-помічник» Тут можна не тільки отримати роздруківку, а й отримати детальний фінансовий звіт Якщо в деталізації знайдуться рядки з оплатою якихось непотрібних послуг, їх можна буде відразу відключити.

Як зробити деталізацію дзвінків МТС

Для отримання роздруківки дзвінків від МТС потрібно авторізуватися в «Інтернет-помічнику»Вводимо свій номер МТС та пароль, після чого потрапляємо до «Особистого кабінету». Якщо це перше звернення до сервісу, або пароль було благополучно забуто, його можна перезапросити – він прийде у вигляді SMS. Потрапивши до «Особистого кабінету», необхідно знайти пункт «Деталізація розмов» (доведеться розібратися у великому нагромадженні пунктів). Після цього потрібно буде пройти кілька простих кроків - нічого складного, впорається навіть школяр:

  • Вибираємо період – будь-який, у межах останніх шести місяців;
  • Після цього потрібно вибрати, куди прийде звіт. Він може з'явитися прямо в «Інтернет-помічнику», але найзручніше замовити його на електронну пошту - прописуємо адресу скриньки і тиснемо кнопку «Далі»;
  • На третьому кроці абоненту потрібно вибрати формат звіту Найкраще вибрати звіт у форматі XLS (потрібний встановлений офісний пакет) або у форматі HTML ( він відкриється у будь-якому браузері).Також можна вибрати формат PDF, але для перегляду потрібно встановити відповідний рідер. Формат XML краще не вибирати - для його відкриття потрібні спеціалізовані засоби. Слід зазначити, що вміст звітів буде ідентичним, незалежно від формату.
  • На четвертому кроці потрібно переконатися в правильності вибраних параметрів. Щось не влаштовує? Тоді можна повернутись на будь-який попередній крок. Тут буде вказана вартість деталізації – вона залежить від тарифу. Але в більшості випадків деталізація абсолютно безкоштовна, що порадує кожного абонента. Тиснемо на четвертому кроці кнопку «Далі» і очікуємо результатів.

Готовий звіт з деталізацією прийде не відразу – на це знадобиться час: від кількох хвилин до кількох годин. Ймовірно, термін очікування залежить від завантаження мережі. Системі потрібен час, щоб все підрахувати і скомпонувати в документ, що легко читається.Як тільки мережа перестане роздумувати над звітом, його буде скинуто на електронну пошту (або розділ «Замовлені документи»). Відкриваємо готовий звіт та переглядаємо всі виклики.

Тут будуть вказані вхідні та вихідні дзвінки, факти відправлення SMS, факти відправки USSD-запитів, інтернет-сесії та багато іншого. Також у звіті будуть окреслені всі списання. У разі наявності незрозумілих розбіжностей, можна звернутися в офіс - все-таки, зрідка мережа припускається помилок у підрахунках (ймовірність їх виникнення вкрай мала, тому переглядати звіти і розбиратися в цифрах потрібно ретельніше).

Як подивитися роздруківку СМС на МТС

В отриманій деталізації ми можемо побачити лише факти використання тих чи інших послуг зв'язку. Наприклад, за допомогою звіту можна підрахувати кількість надісланих SMS або ознайомитися з витратами на дзвінки. Вхідні та надіслані повідомлення будуть позначені як SMS, але подивитися у роздруківці текст повідомлення неможливо.Як стверджує оператор МТС, вміст SMS-мережею не зберігається. Тому в роздруківці неможливо зустріти тексти повідомлень, як би того не хотілося абоненту.

Як отримати деталізацію рахунку МТС

Що таке деталізація рахунку? Можна сміливо сказати, що це фінансовий документ, у якому будуть вказані все витрати абонента та інша фінансова інформація. Наприклад, абонент поповнив свій рахунок, але пам'ятає, що він зробив і яка сума поповнення. Замовивши деталізацію рахунку, можна побачити докладну інформацію про всі надходження. А замовляється вона все через той самий «Інтернет-помічник», у розділі «Рахунок».

Вибираємо період, вказуємо тип звіту та спосіб отримання, після чого чекаємо результату. До речі, обидві звіти, про які розказано у статті, дуже схожі. Таким чином, щоб отримати повний контроль над своїм номером і витратами на зв'язок МТС, зовсім не потрібно відвідувати офіс - все можна зробити вдома, не кваплячись і не витрачаючи часу на поїздки офісами.