МТС пошук

Anonim

Розвиток сервісів стільникового зв'язку призвело до появи послуг, що стосуються геопозиціонування абонентів. Однією з таких послуг став пакет «МТС Пошук» Можна сказати, що це цілий спектр послуг, розрахованих на різні кола абонентів. Визначення координат тут здійснюється шляхом обчислення розташування абонентів по базових станціях. У щільній міській забудові точність позиціонування може бути вищою, ніж за містом - позначається велика кількість базових станцій. Але можливі й похибки.

Тим не менш, враховуючи кількість базових станцій, оператор МТС дозволяє досить точно визначити місцезнаходження іншого абонента.При цьому не важливо, яким телефоном користується цей абонент. Сьогодні до складу пакету «МТС Пошук» входять чотири послуги:

  • Локатор;
  • Дитина під наглядом;
  • Моє місто;
  • Мобільні співробітники.

Остання послуга орієнтована на підприємців та різні підприємства. Подібні послуги є й інших операторів стільникового зв'язку. Так, наприклад, у Мегафона послуга відстеження абонентів називається «Мегафон-Навігатор», а у Білайна – «Білайн-Координати» – про них ви також можете дізнатися з нашого ресурсу.

Послуга МТС локатор

Як визначити місце розташування своїх друзів? Для цього потрібно підключити послугу «МТС Локатор». Визначення геопозиціонування здійснюється за базовими станціями стільникового зв'язку.Ця послуга дозволяє визначити місцезнаходження абонентів МТС, Мегафон та Білайн – для цього кожен абонент має дати згоду.

Як підключити МТС локатор

Для підключення послуги «МТС Локатор» необхідно надіслати SMS з ім'ям та номером абонента на номер 6677 Як тільки інший абонент погодиться, на телефон прийде SMS з його місцезнаходженням. З цього моменту послуга вважається підключеною, а інший абонент буде додано до списку друзів. Абонентська плата становить 100 рублів на місяць, причому до неї вже входять 100 запитів. У випадку, якщо вам не вдається відправити СМС зі свого телефону, перевірте правильність налаштувань вашого SMS-центру МТС. Синтаксис команди для підключення послуги та додавання друга: «ІРА 9161234567» (команда відправляється без лапок). Визначати розташування друзів можна за допомогою декількох інструментів:

  • За допомогою SMS-команд: GDE ІМ'Я або ДЕ ІМ'Я;
  • За допомогою сайту «МТС Пошук»;
  • За допомогою додатка для мобільних операційних систем iOS та Android OS.

Найбільшою зручністю володіють останні два варіанти.

На сайті «МТС Пошук» опубліковано додаткові команди для керування послугою «Локатор». Також доступне керування через сайт та через мобільні програми. Визначення розташування абонента без його згоди неможливе.

Як відключити МТС локатор

Відключення «Локатор» здійснюється за допомогою SMS-команди з текстом ВІДКЛ , що надсилається на номер 6677 Одночасно з відключенням послуги провадиться видалення списку друзів. Якщо список друзів хочеться зберегти, можна призупинити дію послуги шляхом надсилання SMS-повідомлень з текстом ПАКЕТ СТОП на номер 6677.

Послуга дитина під наглядом МТС

Послуга «Дитина під наглядом» працює абсолютно так само, як і послуга «Локатор». Проте відмінності між ними все-таки є. Зокрема, послуга «Дитина під наглядом» передбачає створення «сім'ї», до якої підключаються батьки, діти та родичі. Для підключення даної послуги необхідно надіслати SMS з текстом МАМА або ТАТО на короткий номер 7788 У SMS-відповіді буде міститися код, який присвоюється сім'ї. За допомогою цього коду можна додати до однієї сім'ї до дев'яти родичів і необмежену кількість дітей. Наприклад, відправивши команду ТАТА ЛЕОНІД КОД, можна додати сім'ю батька з ім'ям Леонід. Реєстрація дітей проводиться командою ДИТИНА ІМ'Я КОД Для визначення розташування детей передбачені такі команди:

  • ДЕ ДЕТИ – для отримання координат усіх зареєстрованих дітей;
  • ДЕ ІМ'Я – для отримання координат певної дитини.

Всі команди за послугою «Дитина під наглядом» відправляються на номер 7788 Відключення послуги здійснюється SMS-командою ВИДАЛИТИ, призупинення – за допомогою командиСТОП (зі збереженням усієї сім'ї). Визначати розташування дітей також можна за допомогою мобільного додатка або на сайті «МТС Пошук». Також у рамках даної послуги можна організувати контроль над переміщенням зареєстрованих дітей.

Скориставшись додатком «Дитячий смартфон», ви зможете не тільки контролювати місце розташування дитини, але й контролювати її телефон - кількість коштів на рахунку, наявність заряду в акумуляторі, контроль додатків.

Послуга МТС Моє місто

Послуга «Моє місто» є інформаційно-довідковоюВикористовувати її можна на будь-якому телефоні, підключеному до мережі МТС. Вона дозволяє знаходити цікаві та необхідні об'єкти в місті знаходження абонента, відправивши SMS з текстом ДЕ на номер 6677У меню можна вибрати відповідну категорію та отримати інформацію про всі об'єкти, що знаходяться поблизу.

Інформацію про вартість запитів та більш докладний список SMS-команд можна отримати на сайті «МТС Пошук ».

Мобільні співробітники

Послуга «Мобільні співробітники» - це відмінне рішення для підприємців та великих компаній Її можна підключати до будь-якого з корпоративних тарифів МТС. Вона дозволяє відстежувати місцезнаходження співробітників, виконувати контроль переміщень та відвідувань, проводити контроль певних зон, формувати звіти співробітників про виконання того чи іншого завдання. Якщо виконується стеження за транспортом, то тут можна отримати інформацію про трекінгу маршруту, виконати контроль палива, проконтролювати акуратність водія на маршруті.

Функціонал послуги настільки величезний, що опис зайняв би чимало часу. У зв'язку з цим, для отримання докладної інформації про послугу необхідно зайти на сайт «МТС Пошук»Тут можна ознайомитись з презентацією послуги, підключити компанію та розрахувати орієнтовну вартість послуги.

Сайт пакету послуг «МТС Пошук» розміщується за адресою http://mpoisk.ru/