Інтернет та тарифи МТС у Білорусі

Anonim

Оператор МТС працює не тільки в Росії, а й у Білорусі. Тут абонентам пропонуються кілька категорій тарифних планів для різних пристроїв, а також допоміжні опції, що роблять більш дешевий зв'язок. У цьому огляді ми розглянемо всі тарифи МТС у Білорусі, поговоримо про безлімітний мобільний інтернет у стандартах 3G і 4G, розповімо про найвигідніші пропозиції.

Категорії тарифних планів

Оператор МТС у Білорусі пропонує своїм абонентам 15 діючих тарифів, поділених на три категорії:

  • Для дзвінків – це розмовні тарифи без інтернету.
  • Для інтернету – це ціла гора тарифних планів з пакетами інтернет-трафіку.
  • Для особливих категорій абонентів – наприклад, для дітей чи осіб з обмеженими можливостями.
  • Для гостей Білорусі – з дешевими викликами в інші країни.

Розглянемо ці категорії докладніше.

Тарифи МТС для дзвінків та інтернету

Для початку ми вивчимо найвигідніші тарифи МТС у Білорусі, створені спеціально під смартфони. Цікаві умови пропонуються на ТП «Безлімітище». До нього включено 400 хвилин на всі мобільні та стаціонарні телефони, а також безлімітний інтернет-трафік. Абонентська плата складає 15,9 рубля. Проговоривши виділений пакет хвилин, абоненти платитимуть за зв'язок по 0,03 руб./хв. Але тариф орієнтований на інтернет, а не на дзвінки.

Найвигідніший тарифний план для активних абонентів називається «Абсолют».Він надає абонентам безлімітний інтернет, безлімітні SMS та MMS, красиві номери зі всіх категорій, а також 200 хвилин безкоштовних дзвінків на телефони будь-яких інших країн. Актуальна пропозиція для тих, у кого за кордоном проживають друзі чи родичі. Вартість - 130 рублів на місяць.

Складемо опис тарифів з виділеним трафіком, доступним у мережах 4G (зразкові аналоги російської лінійки «Смарт»):

  • «4G Лайт» - 250 хвилин на телефони МТС, 500 Мб трафіку і 250 Мб у мережах четвертого покоління за 5, 9 руб./міс.
  • «4G Міні» – 500 хвилин на телефони МТС, 1.5 Гб трафіку та 768 Мб у мережах четвертого покоління, а також послуга «Всі мережі» за 11, 9 руб./міс.
  • «4G Максі» – 1000 хвилин на телефони МТС, 3 Гб трафіку та 1.5 Гб у мережах четвертого покоління, послуга «Всі мережі» за 17, 9 руб./міс.;
  • «4G Мега» – 2000 хвилин на телефони МТС, 6 Гб трафіку та 3 Гб у мережах четвертого покоління, послуга «Всі мережі» за 26, 9 руб./міс.

Також на всіх тарифах працює послуга від МТС «4G-Box». Вона дозволяє накопичувати невитрачений у попередніх місяцях трафік, щоб використовувати його в майбутньому.

В мережі МТС Білорусі працює тариф «Ультра». Він дуже схожий на свій російський аналог. Абонентська плата на ньому становить 47, 95 руб. / міс., До неї входять 2000 хвилин на всі мережі, 100 хвилин для дзвінків по світу (з підключеною послугою «Ultra XL»), 20 Гб трафіку і 1000 SMS. Також при підключенні надається гарний номер із золотої або срібної категорії.

Розмовні тарифи

Тарифи для дзвінків представлені цікавою пропозицією «Легко сказати». Перші три хвилини дзвінків на МТС на добу коштують 0,076 руб., Усі наступні - по 0,027 руб. Вартість SMS становить 0,0215 руб. на всі МТС країною. Абонентська плата - 0, 59 руб. / Добу. Також для здійснення голосових дзвінків можна використовувати всі тарифні плани з попереднього розділу.

Підключаємося до інтернету

Якщо потрібен безлімітний інтернет від МТС, слід обрати тариф «Інтернет». Він надається без абонентської плати, але має на увазі використання пакетів трафіку:

  • «Інтернет Mini» - 4 Гб за 7, 9 руб./міс.
  • «Інтернет Midi» - 8 Гб за 10, 3 руб./міс.
  • «Інтернет Maxi» - 12 Гб за 14, 15 руб./міс.
  • «Міні Біт» - 50 Мб/добу на максимальній швидкості за 0, 23 руб./день.
  • «Біт» - 100 Мб/добу на максимальній швидкості за 8, 5 руб./міс.
  • «Супер Біт» - 250 Мб/добу на максимальній швидкості за 15, 85 руб./міс.
  • «Безліміт VIP» - 1Гб/добу на максимальній швидкості за 28, 35 руб./міс.

Реально безлімітний інтернет пропонується на останніх чотирьох пакетах. Після вичерпання швидкісного трафіку пропускна здатність зменшується до 256 кбіт/сек.

Якщо потрібен безлімітний інтернет на добу, рекомендуємо скористатися послугою «Пікнік». Вона надає 2 Гб трафіку на день лише за 1 руб./добу. Також для абонентів надається безкоштовний доступ до розважальних сервісів від МТС (кіно, ТБ, преса та музика). За відсутності потреби в послузі на наступну добу її потрібно відключити, оскільки на ній передбачено автоматичне продовження.

Также на тарифі «Інтернет» від МТС Білорусі пропонується досить цікава схема оплати за інтервалами – це повна свобода від будь-яких послуг та пакетів (офіційна назва – «Відкритий інтернет») . Наприклад, інтервал від 0 до 100 Мб коштує 1, 6 руб., Від 2 до 5 Гб - 19 руб., Від 30 до 60 Гб - 54, 5 руб., А понад 60 Гб - 100 руб.

Інші тарифні плани

У Білорусі працюють і багато інших тарифів від провідного оператора МТС. Наприклад, "Дитячий" з похвилинною тарифікацією, абонентською платою 1, 05 руб./добу та улюбленими номерами (найближчий аналог – ТП «Будь практичнішим») або «Близький» зі зниженою абонплатою 0, 59 руб./добу та дзвінками від 0, 0075 руб./хв. ТП «Особливий» із щомісячною абонплатою 1, 09 руб./добу запропонує вартість дзвінків від 0, 0105 руб./хв.

Тарифи МТС у Білорусі без абонентської плати – це рідкість. Єдиним представником цієї категорії є "Onliner.by". Виклики всередині мережі коштують 0,0925 руб./хв, інші номери – 0,1685 руб./мин. Також передбачена можливість підключення пакетів SMS, хвилин та мегабайт (крутіше конструктора від Йоти).

Предбачено і гостьові тарифні плани:

  • «Гостьовий 7» - 1 Гб трафіку, місцеві дзвінки по 0, 07 руб./хв., SMS по 0,0545 руб./хв. Абонентська плата - 6 руб. / Тиждень (пакети надаються на 7 днів).
  • «Гостьовий 30» - 2 Гб трафіку перші 15 днів, 1 Гб трафіку другі 15 днів, 1000 хвилин місцевих дзвінків за 13, 08 руб./міс.

На обох тарифах надаються недорогі міжнародні виклики.

Домашній інтернет від МТС Білорусі

Доступ до домашнього інтернету представлений лінійкою «Домашній Коннект». Мінімальний тариф - "Домашній Коннект Старт" зі швидкістю 5 Мбіт/сек вдень і 10 Мбіт/сек вночі за 9, 9 руб./міс. Також пропонуються інші ТП зі швидкістю від 10 до 100 Мбіт/сек вдень і від 20 до 200 Мбіт/сек вночі з абонплатою від 15, 10 до 35, 00 руб./міс.

Предбачено цікаву лінійку тарифів «Все!»:

  • «Всі 25» - 25 Мбіт/сек вдень і 50 Мбіт/сек вночі, 10 Гб мобільного трафіку і 100 хв/міс. по Білорусі, 80 каналів цифрового ТБ та передплата на Dr. Web для смартфона та комп'ютера за 28, 5 руб./міс.
  • «Всі 50» - 50 Мбіт/сек вдень і 100 Мбіт/сек вночі, 10 Гб мобільного трафіку та 100 хв/міс. по Білорусі, 80 каналів цифрового ТБ та передплата на Dr. Web для смартфона та комп'ютера за 33, 5, 5 руб./міс.
  • «Всі 25» - 75 Мбіт/сек вдень і 150 Мбіт/сек вночі, 10 Гб мобільного трафіку і 100 хв/міс. по Білорусі, 80 каналів цифрового ТБ та передплата на Dr. Web для смартфона та комп'ютера за 37, 5 руб./міс.
  • «Всі 25» - 100 Мбіт/сек вдень і 200 Мбіт/сек вночі, 10 Гб мобільного трафіку та 100 хв/міс. по Білорусі, 80 каналів цифрового ТБ та передплата на Dr. Web для смартфона та комп'ютера за 42, 5 руб./міс.

Ніч – період з 02:00 до 08:00. За 5 рублів одноразово можна придбати ТВ-приставку чи роутер за аналогічну суму. Інтернет у МТС Білорусі досить вигідний, особливо на тарифах лінійки «Все».

Зверніть увагу, що МТС регулярно запускає акції на тарифи для телефонів та тарифи для інтернету – вони роблять зв'язок дешевшим. Зменшити ціни допоможуть і додаткові послуги від МТС. Наприклад, у 2017 році діють акції зі зниження абонплати у перші місяці використання домашнього інтернету.

Як поповнити рахунок

Поповнити рахунок з банківської картки через інтернет допоможе форма, розташована за цією адресою. Вона дозволяє внести оплату за мобільний зв'язок, послуги доступу до Інтернету, погасити заборгованість за особовими рахунками. Окрім банківських карток, для оплати послуг можна використовувати кошти з балансу МТС.

Обслуговування за кордоном

Тарифи на роумінг від МТС Білорусі найкраще уточнити на офіційному сайті оператора. Мало того, що вони не представлені у вигляді списку, так вони можуть періодично змінюватися. Зайдіть до розділу «Роумінг та міжнародні дзвінки» та отримайте повну інформацію щодо обслуговування за кордоном. Тут же представлена ​​інформація для гостей з інших країн.