Номер та налаштування центру СМС МТС

Anonim

Купивши новий телефон і встановивши в нього SIM-карту МТС, ми можемо відразу ж здійснювати дзвінки, приймати дзвінки, виходити в Інтернет, а також надсилати та приймати SMS-повідомлення. І якщо з налаштуванням доступу до Інтернету іноді виникають певні проблеми, то все інше працює за умовчанням. Мало хто знає, що в кожному телефоні все-таки є невелике меню для налаштування прийому та надсилання SMS-повідомлень. Там прописаний номер SMS-центру МТС, а також деякі інші настройки.

Налаштовувати тут нічого не потрібно, але якщо виникли проблеми з SMS, потрібно заглянути сюди і переконатися в правильності встановлених даних. Цей огляд буде коротким, але охопить все, що потрібно знати абонентам для налаштування надсилання та отримання SMS.

Номер центру СМС на МТС

Основний номер центру SMS на МТС наступний: +79168999100 Якщо номер буде вказано неправильно, то відправка SMS буде неможлива. Збої найчастіше відбуваються при зміні SIM-карти, коли замість нового номера SMS-центру в налаштуваннях залишається старий номер. Звичайно, ніякої мови про коректне відправлення SMS йти не може. Якщо абонент користується сервісом «SMS-екстра», то в цьому випадку номер SMS-центру буде іншим: +79168960220

Як налаштувати центр СМС МТС на телефоні

Налаштування SMS-центру дуже прості, помилитися тут практично неможливо. Та й залазити сюди без потреби не треба. Варто вставити SIM-карту МТС у телефон як номер SMS-центру пропишеться автоматично, без участі абонента. Заміна SIM-картки також викликає автоматичне прописування нового SMS-центру.

Таким чином, 99, 9% абонентів можуть обмінюватися SMS-повідомленнями відразу після активації сімки МТС та встановлення її в телефон.Жодних налаштувань робити не потрібно. Що робити, якщо SMS не надсилаються? У цьому випадку потрібно переконатися, що номер SMS-центру МТС не збився. Заходимо в налаштування SMS та вибираємо відповідний пункт. Тут нам потрібно переконатися, що тут вказано один із наступних номерів:

  • +79168999100;
  • 79168960220 (для тих, у кого підключено сервіс «SMS-екстра»).

Перевіряємо і вміст пункту «Тип повідомлення». Тут має бути вказано одне з наступних значень:

  • Текст/Text;
  • SMS;
  • Стандартний;
  • Звичайний.

Всі ці значення встановлюються за умовчанням, і можуть відрізнятися лише у разі якогось збою. Представлені у нашому переліку значення ідентичні між собою, які написання залежить від моделі телефону.Якщо тут буде вказано щось інше, наприклад, «Факс», то повідомлення не надсилатимуться – зате прийматимуться. У пункті «Канал передачі даних» має бути прописано «GSM», термін зберігання повідомлення – максимальний. Також потрібно переконатися, що пам'ять повідомлень не переповнена. Якщо всі параметри прописані правильно, перезавантажуємо телефон і намагаємося надіслати SMS.

Знову відбувається збій відправки? У цьому випадку потрібно зв'язатися з консультантом довідкової служби МТС і описати йому проблему, що виникла – іноді збої трапляються з вини оператора. Також збій може бути зумовлений неправильною вказівкою номера одержувача. Вся справа в тому, що він має вказуватися в міжнародному форматі Приклади правильної вказівки номера:

  • +79181234567;
  • +79261234567.

Приклади неправильного вказівки номера:

  • 89181234567;
  • 89261234567.

Тобто, коректне надсилання SMS здійснюється тільки в тому випадку, якщо номер одержувача прописується в міжнародному форматі. Якщо під час відправлення відбувається збій, то в першу чергу потрібно перевіряти саме написання номера одержувача, а не номер SMS-центру. Також потрібно перевірити, чи не активовано в телефоні «Чорний список», що може бути перешкодою для надсилання SMS на деякі номери.