Як перевірити залишок трафіку на МТС

Anonim

Підраховувати кількість прийнятого/переданого трафіку вміють багато мобільних пристроїв, у тому числі смартфони та планшети. Інша річ, що оператор МТС не враховує отримані цими пристроями дані – він здійснює тарифікацію згідно зі своїми лічильниками. Розбіжність підсумкових цифр пояснюється тим, що підрахунок здійснюється за різними алгоритмами. Використовуючи різні послуги та опції, абоненти хочуть знати, як перевірити залишок трафіку на МТС? Насправді команд тут не так вже й багато, тому огляд буде коротким.

Залишок трафіку безлімітного інтернету

Для того, щоб подивитися залишок трафіку на МТС, слід скористатися однією з USSD-команд – це найпростіший і найдоступніший спосіб для більшості мобільних пристроїв.Відреагувавши на відправлену USSD-команду, мережа МТС надішле абоненту SMS, в якому буде точна інформація про кількість прийнятих і відправлених даних. Якщо ж абонент користується тарифними планами з увімкненими хвилинами та SMS, то у вхідному SMS буде відображено весь залишок усіх увімкнених послуг. Спробуємо розібратися з цим детальніше.

Для того щоб дізнатися залишок трафіку на тарифах MTC Smart, необхідно використовувати USSD-команду 1001 Через кілька секунд після неї відправки, мережа надішле відповідь, в якій буде міститися інформація про розмір трафіку, що залишився. Вартість запиту - 0 рублів, причому перевіряти залишок можна скільки завгодно часто. І слід зауважити, що ця команда працює виключно на тарифних планах лінійки Smart – якщо абонент користується опціями, то йому знадобляться інші команди.

А ось додаткові інтернет-пакети для тарифів Smart перевіряються іншою командою 111217. Дані пакети надаються після вичерпання основних пакетів, що надаються в Smart Smart.

Подивитися залишок трафіку для інтернет-пакетів

Для того щоб перевірити залишок трафіку на МТС при підключених інтернет-опціях, потрібно використовувати універсальну команду 217 Її універсальність полягає в тому , що вона працює на будь-яких опціях, які надають ті чи інші пакети трафіку. Якщо номер обслуговується на тарифах лінійки Smart, то опція не спрацює – тут потрібна команда, описана в попередньому абзаці.

З якими опціями працює команда для перевірки залишку трафіку на МТС 217? Сюди входять всі найпоширеніші опції: БІТ і СуперБІТ, МініБІТ, Біт Smart, Інтернет-Mini, Інтернет-Maxi, Інтернет-VIP, МТС Планшет Mini, МТС Планшет», «Додатковий пакет 500 Мб», «Додатковий пакет 1 Гб» та деякі архівні пропозиції. До речі, інформацію про залишки можна переглядати на сайті http://internet.mts.ru/. Для отримання детальної інформації про свій номер потрібно авторизуватись, ввівши логін та пароль від Особистого кабінету.

Інформацію про залишки можна знайти і в самому Особистому кабінеті, відвідавши відповідний розділ.

Як перевірити залишок трафіку на МТС модемі

Найчастіше в модемах використовується тариф «МТС Коннект-4», до якого підключаються додаткові інтернет-опції. Завдяки цьому абоненти отримують доступ до недорогого мобільного інтернету. Як дізнатися залишок трафіку на МТС Коннект? Для цього слід використовувати USSD-команду 217, яка набирається у спеціальному вікні в керуючій програмі модему. Якщо віконця для введення USSD-команд немає, то, швидше за все, буде спеціальна кнопка для перевірки залишку трафіку. В обох випадках результати перевірки надійдуть у вигляді вхідного SMS.

про те, як перевірити залишок трафіку на модемі МТС через програму, що управляє, ви можете побачити на відео в кінці статті. Крім цього, власники модемів можуть скористатися Особистим кабінетом або цією сторінкою, на якій показуються залишки включених послуг.

Дізнаємося залишок трафіку на планшеті

Для отримання залишку трафіку на планшеті використовуються дві USSD-команди:

  • 1001 - при використанні одного з тарифів лінійки Smart;
  • 217 - при використанні будь-яких інтернет-опцій.

Якщо відправка USSD-команд на планшеті відсутня, слід відвідати Особистий кабінет або заглянути на сторінку перевірки залишку включених послуг. Ще одна методика – завантажити на планшет програму, яка зможе відправляти USSD-команди.