Як підключити МТС модем до комп'ютера

Anonim

Модеми від МТС – це чудовий спосіб підключитися до високошвидкісного Інтернету з будь-якої точки міста. І мало хто знає, що модем можна підключити не тільки до комп'ютера – він легко з'єднується з планшетними ПК та роутерами. А для того, щоб розібратися, як підключити МТС-модем до того чи іншого пристрою, ми написали цей навчальний огляд. У ньому ми докладно розглянемо процес підключення USB-модемів до всіх інтернет-пристроїв.

Як підключити МТС модем до комп'ютера

Почнемо огляд з підключення модему МТС до звичайного комп'ютера. І зовсім неважливо, це ноутбук або стаціонарний ПК.Підключаємо модем до вільного USB-порту і чекаємо результатів. Як тільки встановляться необхідні драйвера, ми виявимо, що до системи під'єднався знімний оптичний носій CD-ROM - так спочатку визначається обладнання модему.

Одразу після визначення носія спрацює автозапуск, який почне встановлювати програму «МТС Коннект Менеджер». У процесі встановлення софту відбудеться установка всіх необхідних компонентів та драйверів, після чого модем розпізнається як складовий USB-пристрій – накопичувач та, власне, сам модем. Установка проста до кінця, користувачеві залишиться лише кілька разів натиснути на кнопку Далі - все інше процес установки зробить сам. Як кінцевий результат ми виявимо на столі ярлик програми «МТС Коннект Менеджер».

Запускаємо програму, чекаємо ініціалізації модему і тиснемо на кнопку підключення – зв'язок буде встановлений за лічені хвилини, після чого можна буде запускати браузер і починати займатися своїми справами у всесвітньому павутинні.На цьому все – нічого складного під час підключення модему до комп'ютера немає. Якщо щось пішло не так, спробуйте встановити його в інший порт. Якщо і це не допомогло, слід очистити систему від сміття, що накопичилося, яким-небудь клінером (програмою для чищення операційної системи).

Якщо ви хочете використовувати послуги іншого оператора, не змінюючи наявного у вас модему МТС, то ви можете перепрошити ваш МТС-модем.

Як підключити модем до роутера

Деякі роутери мають можливість підключення USB-модемів. Завдяки цьому вони можуть «роздавати» доступ до мережі іншим користувачам (Wi-Fi або кабелем). Для цієї мети найкраще вибрати найбільш просунуту модель роутера, що підтримує всі сучасні 3G і 4G-модеми.

Як підключити МТС-модем до роутера?

Все відбувається за кілька кроків:

  • Переконуємося у сумісності обладнання;
  • Встановлюємо модем у USB-порт роутера;
  • Заходимо до web-інтерфейсу роутера і проводимо необхідні налаштування.

У налаштуваннях нам потрібно створити підключення до мереж 3G та 4G, створивши відповідний профіль і вказавши в ньому номер додзвону 99 та адресу точки доступу internet.ms.ruЗа необхідності, вказуємо автоматичне встановлення з'єднання при включенні роутера (найзручніший варіант). До речі, в деяких роутерах вже вшиті налаштування для всіх російських операторів.

Як підключити МТС модем до планшета

Тут дещо складніше, але впоратися із завданням зможуть 90-95% користувачів. Якщо щось не вийде, доведеться звернутися до профільних фахівців. Отже, як підключити МТС-модем до планшета? Нас чекають два варіанти – якщо планшет підтримує підключення USB-модемів, все пройде гладко.

Беремо сам модем та спеціальний кабель для підключення зовнішніх пристроїв (OTG-кабель), підключаємо пристрій до порту micro-USBПоряд із годинником має з'явитися символ 3G (або шкала з рівнем сигналу мережі). Далі створюємо з'єднання в налаштуваннях планшета (в налаштуваннях бездротових мереж), вказуємо там точку доступу internet.mts.ru та номер дозвону 99 Активуємо передачу даних та насолоджуємося результатом .

Другий варіант полягає в тому, що планшет може не побачити модем - це пов'язано з тим, що він визначається як знімний пристрій (CD-ROM). У цьому випадку потрібно підключити модем до комп'ютера і пробратися в нього за допомогою програми «Hyper Terminal» наш модем. Після встановлення з'єднання вводимо команду ate1, після чого вводимо команду AT^U2DIAG=0. Введення обох команд має завершитися відповіддю ОК.

Суть всіх вищезгаданих рухів тіла зводиться до того, що ми повинні позбутися визначення модему як складового пристрою (модем + CD-ROM), тому що в першу чергу він визначається як CD-ROM.А багато планшетів (особливо китайських) вимагають, щоб він визначався як модем. Після цього можна підключити пристрій до порту планшета та налаштувати підключення.

Як відключити МТС модем

Вимикаються модеми дуже просто – перериваємо з'єднання в програмі МТС Коннект (або відключаємо передачу даних на планшетному ПК), після чого виймаємо пристрій із USB-порту. Можливо, ви хочете не вимкнути, а розблокувати ваш модем МТС. На цей випадок читайте статтю за цим посиланням.