ММС МТС

Anonim

Для того, щоб надіслати кому-небудь звуковий файл, фотографію або відеоролик, необов'язково використовувати електронну пошту – достатньо скористатися послугою надсилання MMS. Цією послугою користується обмежена кількість абонентів, але іноді є єдиним способом доставки мультимедійної інформації. Наприклад, надсилання MMS стане у нагоді, якщо у одержувача немає жодних інструментів для зв'язку із зовнішнім світом, крім простого телефону з підтримкою MMS. Як надіслати ММС з МТС, як налаштувати телефон на прийом мультимедійних повідомлень, як надіслати повідомлення безкоштовно – про все розповість наш огляд.

Як на МТС підключити ММС

Для того щоб підключити ММС на МТС, не потрібно вчиняти жодних дій – у більшості випадків дана послуга підключена за умовчанням Якщо це за якими? причин не так, слід заглянути в Особистий кабінет і підключити там послугу «Мобільний інтернет» (MMS працює через послуги передачі даних). За відсутності доступу до мережі Інтернет послуга може бути підключена за допомогою USSD-команди 11118 або шляхом відправки SMS з текстом 2122 на короткий сервісний номер 111.

Абонентська плата та плата за підключення послуги «Мобільний Інтернет» відсутні. Після цього можна налаштовувати свій мобільний телефон та розпочати обмін повідомленнями. Вартість надсилання MMS на МТС залежить від тарифного плану абонента. Для зниження вартості MMS-обміну передбачено пакет MMS з 10 повідомлень за 35 рублів на 30 днів.

Як налаштувати ММС на МТС

Щоб приймати та надсилати MMS-повідомлення, абоненту знадобиться налаштований телефон.Найчастіше налаштування встановлюються автоматично, відразу після встановлення в телефон SIM-картки. Якщо це не так, потрібно замовити автоматичні налаштування шляхом надсилання порожнього SMS на сервісний номер 1234 (або зателефонувати на безкоштовний номер 0876). Після збереження налаштувань і перезавантаження телефону, необхідно відправити тестове MMS на номер 8890 (безкоштовно) – мережа зрозуміє, що телефон налаштований і може приймати мультимедійні повідомлення.

В іншому випадку всі повідомлення, що приймаються, потраплятимуть на MMS-портал МТС, а одержувач отримуватиме SMS-повідомлення з посиланнями на перегляд MMS на порталі. Якщо автоматичні налаштування з якихось причин не надходять або не встановлюються, слід прописати їх вручну. Як це зробити, залежить від конкретної моделі телефону. Абоненту слід пройти до розділу налаштувань доступу до Інтернету та створити там з наступними параметрами (іноді налаштування профілю MMS може знаходитися в розділі налаштування MMS):

  • Ім'я профілю – MMS MTS (або щось інше);
  • Домашня сторінка – http://mmsc;
  • Канал даних – GPRS;
  • Точка доступу – mms.mts.ru (без http://);
  • Адреса IP (адреса проксі) – 192.168.192.192;
  • Порт проксі – 9201 для старих телефонів, 8080 для нових телефонів;
  • Ім'я та пароль – mts.

Найменування параметрів можуть відрізнятися залежно від моделі телефону. Не вказані в огляді параметри слід залишити як є. Після введення параметрів вибираємо в налаштуваннях MMS заданий профіль, перезавантажуємося і відправляємо тестове MMS на номер 8890.

Як відправити ММС на МТС з телефону

Для того щоб відправити ММС зі свого мобільного телефону, потрібно пройти в розділ з повідомленнями та вибрати там пункт відправки повідомлень («Надіслати MMS » або просто «Надіслати повідомлення», «Нове повідомлення» тощо.д, залежно від моделі пристрою). Додаємо до повідомлення необхідні файли. Максимальний розмір MMS становить 300 кб, причому надмірно великі повідомлення телефони вміють масштабувати до потрібних розмірів самостійно.

Далі вибираємо одержувача або вбиваємо його номер вручну, після чого натискаємо кнопку відправки – через кілька секунд (залежно від швидкості з'єднання) MMS відправиться до одержувача. Номер одержувача повинен починатися з +7 – це обов'язкова умова при надсиланні MMS-повідомлень.

Як відправити ММС на МТС безкоштовно

Відправити ММС на МТС безкоштовно допоможе офіційний сайт МТС – для цього тут передбачена відповідна форма. Заповнюємо номер одержувача та відправника, вписуємо заголовок та текст повідомлення (до 1000 символів), додаємо файли або вибираємо картинку із запропонованої галереї, після чого натискаємо кнопку відправки. Телефон відправника вказується для захисту одержувачів від MMS-спаму – на вказаний номер надійде SMS-підтвердження.Крім того, у формі надсилання MMS потрібно буде пройти додатковий антиспам. Обмеження послуги:

  • Розмір повідомлення – не більше 300 Кб;
  • Розмір тексту – не більше 1000 символів;
  • Відправка MMS з одного IP – 1 MMS з 1 IP на дві хвилини;
  • Надсилання MMS на один і той же номер – 1 раз на 2 хвилини.

Якщо у одержувача MMS підключена послуга «Заборона прийому інформаційних SMS та SMS/MMS із сайту МТС», то повідомлення до такого одержувача не дійде.

Як подивитися ММС на МТС

Для того, щоб переглянути вміст MMS, його необхідно вийняти, натиснувши на відповідний пункт меню. Якщо в телефоні налаштовано автоматичний прийом MMS, то потрібно просто відкрити доставлене повідомлення Якщо ж телефон одержувача не вміє приймати MMS, то повідомлення будуть доступні зі сторінок MMS-порталу, що вже було сказано в нашому огляді – пройдіть за вказаним у SMS-повідомленні посиланням, введіть пароль та перегляньте вміст отриманого повідомлення.