Переадресація на МТС

Anonim

Послуга переадресації дозволяє залишатися на зв'язку навіть тоді, коли телефон вимкнений або знаходиться поза зоною дії мережі – у цьому випадку дзвінок переадресується мережею на інший номер, заздалегідь вказаний у налаштуваннях. Переадресація найбільш актуальна для ділових людей, коли втрата контакту з клієнтом може коштувати серйозних грошей.

Ця послуга надається всіма операторами зв'язку в Росії і користується певною затребуваністю. Також ви можете залишити абоненту голосове повідомлення в рамках послуги МТС Автовідповідач, про яку ми розповідали раніше. Що стосується нашого огляду, то він буде присвячений переадресації мережі МТС.

Переадресація дзвінків на МТС

Переадресація на МТС (як і в інших стільникових мережах) представлена ​​чотирма різновидами:

  • Переадресація за зайнятістю (абонент із кимось розмовляє);
  • Переадресації за відсутністю відповіді (абонент не бере слухавку);
  • Переадресація через недоступність (абонент у метро або за містом);
  • Безумовна переадресація.

Як це працює? Все дуже просто – якщо спрацьовує одна з умов, то дзвінки переадресовуються на вказаний номер. Відповідно, на номері, на якому активовано переадресацію, відбувається тарифікація переадресованого виклику відповідно до тарифу. Те саме стосується і безумовної переадресації, коли всі виклики переводяться на інший номер без будь-яких умов. Як інший номер може виступати будь-який телефон у світі, у тому числі номер голосової пошти (складності можуть виникнути при встановленні переадресації на номери з сегмента 8-800).

Налаштування переадресації найчастіше здійснюється через меню «Налаштування викликів» (може мати іншу назву) у самому мобільному телефоні – тут необхідно вибрати відповідний вид переадресації та заповнити номер телефону (обов'язково через +7). При необхідності абонент може вибрати відразу кілька видів переадресації, встановивши різні номери. Тут же провадиться і відключення послуги. Як ще зробити переадресацію на МТС? Наприклад, її можна встановити за допомогою «Особистого кабінету» МТС та за допомогою USSD-команд. І якщо з першим способом все зрозуміло, про команди потрібно поговорити докладно. У мережі працює кілька команд:

  • 21номер_телефона - так активується безумовна переадресація. Її відключення провадиться командою 21;
  • 67номер_телефона - активація переадресації за зайнятістю. Цей тип відключається USSD-командою 67;
  • 62номер_телефона - встановлення переадресації через недоступність. Для відключення надсилається USSD-команда 62;
  • 61номер_телефонаінтервал - встановлення переадресації за відсутністю відповіді. Відключення виконується USSD-командою 61 (інтервал задається від 5 до 30 секунд з кроком у 5 секунд. За замовчуванням інтервал дорівнює 5 або 15 секунд, що залежить від особливостей SIM-карти);
  • 002 - зняття всіх видів переадресації.

Для управління переадресацією можна скористатися послугами довідкової служби, але в цьому випадку вартість установки складе 30 рублів. До речі, переадресувати вже переадресований дзвінок не вийде - вихідний дзвінок для абонента перерветься.

Переадресація смс на МТС

Якщо переадресація голосових дзвінків на МТС є базовою послугою стільникової мережі, то переадресація SMS діє в рамках опції SMS Pro.Опція активується надсиланням тексту «ON» або «Рег» (без лапок) на сервісний номер 232, а для керування нею використовується портал «SMS Pro», доступний за адресою http://www.smspro.mts.ru/. Як логін та пароль для доступу на портал використовуються логін і пароль від Особистого кабінету.

Зайшовши на сторінки порталу, абоненти зможуть встановити переадресацію або Автовідповідь за SMS, скористатися функціями прийому та надсилання SMS, а також переглянути вміст архіву. Тут же передбачено функції роботи з контактами. Абонентська плата за дану опцію становить 1,5 рубля на добу, відправка SMS – за тарифами абонентів.

Як підключити переадресацію на МТС

Підключити переадресацію на МТС (якщо вона з якихось причин виявилася відключеною) можна за допомогою Особистого кабінету, або за допомогою USSD-команди 11440Крім того, для підключення послуги передбачена SMS-команда – потрібно надіслати SMS з текстом 2111 на номер 111.Абонентської плати та плати за підключення немає.

Як відключити переадресацію на МТС

Для відключення переадресації слід скористатись Особистим кабінетом або звернутися до служби підтримки МТС. Але найпростіше відключити всі види переадресації, скориставшись командою 002, і забути про наявність цієї послуги, тим більше, що абонентської плати за неї не передбачено. про те, як відключити всі платні послуги на МТС, ви можете дізнатися на нашому сайті.