Як прошити МТС модем самостійно

Anonim

Модеми МТС – це ідеальні пристрої для отримання доступу до Інтернету практично в будь-якій точці Росії. Вставляємо модем у комп'ютер або ноутбук, натискаємо на кнопку підключення, і через кілька секунд пристрій з'єднається з мережею та пустить абонента в Інтернет. Якщо вам не вдається пройти цю процедуру і скористатися інтернетом МТС через модем, то детально про налаштування МТС-модему читайте тут.

Практично всі модеми, що є у продажу, продаються під маркою МТС, заблоковані. Тобто в них не можна вставити SIM-карту від іншого оператора - він її не сприйме.Як прошити МТС-модем та змусити його працювати з SIM-картками будь-яких інших операторів зв'язку? І на що ще може вплинути оновлення прошивки?

Примушуємо модем бачити будь-які SIM-карти

Для того, щоб змусити МТС-модем бачити SIM-картки інших операторів, достатньо розблокувати його – прошивка тут не потрібна. Робиться це за допомогою спеціальних програм. Одні програми розблокують модеми самостійно практично без участі користувача. Інші просто генерують код розблокування, який потрібно вставити в спеціальне поле. Але керуюча програма залишається незмінною – тут стоїть МТС Коннект.

І для деяких користувачів вона просто незручна. В цьому випадку потрібно дістати оригінальну (універсальну) прошивку та прошити нею свій МТС-модем. На виході ми отримаємо модем, який готовий працювати з будь-якими SIM-картами і володіє зручною керуючою програмою. Далі ми створюємо тут профілі з потрібними даними та приступаємо до використання модему.

Прошивка МТС-модему – це завжди певний ризик. У зв'язку з цим потрібно уважно читати всі інструкції з перепрошивки та не допускати вольностей. Інакше після заміни прошивки з модему вийде марний набір мікросхем. Сумніваєтесь у своїх можливостях? Тоді довірте заміну прошивки на МТС-модемі будь-кому іншому. Найкраще, якщо це буде профільний спеціаліст-ремонтник.

Оновлення прошивки модемів

Як прошити МТС-модем та отримати пристрій з оновленою прошивкою? У принципі, виробники модемів (не оператори!) вже передбачили можливість перепрошивки своїх пристроїв. Для цього використовуються спеціальні утиліти, що дозволяють замінити мікропрограму буквально на кілька кліків. Тобто перепрошити свій МТС-модем зможе навіть непідготовлений користувач.

Для того щоб скачати оновлену прошивку для свого модему, не потрібно відвідувати маловідомі ресурси – достатньо зайти на сайт МТС, де є розділ з оновлення прошивок практично для всіх пристроїв, що випускаються під брендом МТС.Для того щоб оновити програмне забезпечення, потрібно вибрати модель свого модему і завантажити архів з прошивкою (модель модему можна прочитати на наклейці, присутній на його задній кришці). В архіві буде як сама прошивка, так і інструкція.

Слідуючи цій інструкції, користувачі зможуть за лічені хвилини оновити ПЗ на своїх модемах. Навіщо потрібно оновлювати прошивки на модемах МТС? Робиться це з метою позбавлення помилок, допущених у попередніх версіях ПЗ. Крім того, технології змінюються, швидкості доступу зростають, а все це вимагає регулярного оновлення прошивок.

Як показують відгуки користувача, в деяких випадках прошивка МТС-модемів робить пристрої більш стабільними і стійкими - покращується якість зв'язку, зростає швидкість доступу до інтернет-ресурсів. Тобто, якщо на вашому модемі спостерігається нестабільний зв'язок, то ви завжди можете замінити його прошивку та оцінити внесені нею зміни.