Дзвінок за рахунок співрозмовника МТС

Anonim

Дзвінок за рахунок іншого абонента – це послуга, надзвичайно поширена у західних країнах. Декілька років тому вона з'явилася і в Росії, у операторів стільникового зв'язку. Послуга користується великою популярністю, тому що дозволяє здійснювати дзвінки, не маючи коштів на своєму рахунку. Сподіваємося, що ви пам'ятаєте, як надіслати додзвон у рамках послуги «Перезвони мені».

А як зробити дзвінок за рахунок друга в МТС? Для цього тут працює послуга Виручай. Вона реалізує можливість надсилання запиту про здійснення дзвінка рахунок іншого абонента. Як працює дана послуга – розповість наш огляд.

Як зателефонувати за рахунок друга МТС

Як уже говорилося, дзвінок за рахунок співрозмовника в МТС виконується за допомогою послуги «Виручай» Вона працює навіть тоді, коли номер абонента, що викликає. заблоковано. Якщо потрібно зв'язатися зі своїми близькими або друзями, потрібно лише надіслати просту USSD-команду або зателефонувати на номер автоінформатора. Послуга «Виручай» надається без плати за обслуговування та використання, що вже є великим плюсом.

Якщо ж ви не хочете обтяжувати своїх друзів, то візьміть обіцяний платіж у МТС, який дозволить вам здійснювати дзвінки.

Як зателефонувати за рахунок співрозмовника на МТС? У нас є три способи:

  • Зателефонувати на безкоштовний сервісний номер 0880 та дотримуватися інструкцій автоінформатора;
  • Набрати 0880(номер абонента), наприклад, 08809111234567;
  • Відправити команду 880номер_телефона (при знаходженні абонента, що викликає, в міжнародному роумінгу).

Що відбудеться далі? Викликаний абонент отримає запит у вигляді вхідного дзвінка, де йому буде запропоновано здійснити виклик за його рахунок. Якщо він натисне на цифру 1, він підтвердить прийняття виклику. Якщо він натисне на цифру 0, то виклик за його рахунок буде відхилено.

Яка вартість такого дзвінка? Так як ми збираємося зробити дзвінок за рахунок співрозмовника з МТС, то платитиме абонент, що викликається – розцінки на дзвінок він зможе дізнатися під час вхідного виклику від автоінформатора, для цього потрібно натиснути на цифру 2. Вартість дзвінків для абонента в міжнародному роумінгу становить 20 або 80 руб./хв, залежно від країни перебування – подробиці по країнах можна отримати у довідковій службі або на офіційному сайті МТС.

Як тільки абонент підтвердить пропозицію здійснення дзвінка за його рахунок, абоненту надійде голосовий виклик. Якщо в момент здійснення виклику інший абонент вже розмовлятиме з кимось по телефону, то йому надійде SMS із проханням зробити зворотний дзвінок (не більше 10 SMS на добу).

Послуга «Виручай» допоможе не тільки додзвонитися до того чи іншого абонента, а й надіслати йому SMS Для цього номер одержувача вказується у форматі 5880 (номер телефону), наприклад, 58809111234567. Повідомлення буде доставлено за рахунок іншого абонента тільки в тому випадку, якщо він висловить свою згоду (йому прийде відповідний SMS-запит). Послуга «Виручай» не вимагає підключення та доступна всім абонентам МТС. Але їє можна повністю відключити, щоб не приймати запити зі дзвінками за свій рахунок.

Для цього потрібно відправити безкоштовне SMS з текстом «30» (без лапок) на сервісний номер 8800, або набрати USSD-команду 880 і вибрати в меню пункти 3 і 1 (послідовно). Вищеперелічені команди відключають запити від абонентів, що у Росії. Що стосується запитів від абонентів, що перебувають у міжнародному роумінгу, то вони відключаються іншими способами:

  • Відправлення SMS з текстом «32» (без лапок) на сервісний номер 8800;
  • Відправкою USSD-команди 880 з послідовним вибором пунктів 3 та 2.

Всі запити на відключення послуги виконуються безкоштовно. Скористатися послугою «Виручай» можуть абоненти будь-яких тарифних планів, що викликають, крім ТП «Класний» та «Класний 2009». Максимальна кількість запитів – не більше ніж 10 шт./добу. Максимальна кількість SMS – не більше 50 шт/добу. До речі, аналогом цієї послуги є послуга відправки прохання передзвонити вам на МТС: про цю послугу ви можете також прочитати на нашому сайті.

Білі та чорні списки послуги «Виручай»

Ми вже знаємо, як зателефонувати за рахунок друга в мережі МТС. Але нам треба поговорити і про чорні та білі списки. У білому списку у нас будуть абоненти, запити від яких будуть отримані без підтвердження (сюди можна включити батьків, близьких друзів, родичів тощо).д.). Що стосується чорного списку, то тут все зрозуміло – абоненти, що викликають, будуть отримувати повідомлення, що абонент відкинув їх запити. Робота з білим списком:

  • Додавання номера в білий список здійснюється за допомогою USSD-команди 88022номер_телефона, за допомогою меню за номером 880, а також шляхом надсилання SMS з текстом «22номер» (без лапок на безкоштовний сервісний номер 8800.
  • Видалення номера з білого списку здійснюється за допомогою USSD-команди 88023номер_телефона, за допомогою мережевого меню за номером 880, а також шляхом відправки SMS з текстом «23номер» ( без лапок) на сервісний номер 8800.

Ви є абонентом, що викликає, і хочете, щоб абонент, що викликається, заніс вас у білий список? Тоді ви можете надіслати йому відповідний запит:

  • Шляхом відправки USSD-запиту 88041номер_телефона;
  • Шляхом відправки SMS з текстом «41номер_телефону» (без лапок) на сервісний номер 8800.

Тепер розглянемо работу з чорним списком і позбудемося настирливих абонентов:

  • Додавання номера до чорного списку здійснюється за допомогою USSD-команди 88026номер_телефону, за допомогою меню за номером 880, а також шляхом відправки SMS з текстом «26номер» (без лапок) на безкоштовний номер 8800.
  • Видалення номера з білого списку здійснюється за допомогою USSD-команди 88027номер_телефона, за допомогою мережевого меню за номером 880, а також шляхом надсилання SMS з текстом «27номер» ( без лапок) на сервісний номер 8800.

Використання послуги з іншими операторами

Як здійснити дзвінок за рахунок співрозмовника МТС на Білайні та Мегафоні? Для цього потрібно відвідати сайт свого оператора та отримати там інформацію щодо відповідної послуги. Що стосується послуги «Виручай», то вона орієнтована виключно на абонентів МТС.