МТС налаштування інтернету на телефон андройд

Anonim

Будь-який мережний пристрій, призначений для роботи в мережах, повинен бути налаштований. Це стосується і таких пристроїв, як роутери, смартфони та звичайні телефони. Тут налаштування відповідають за коректний доступ до Інтернету. Цьому питанню вже присвячено безліч оглядів, але ніщо не заважає зробити ще один, більш повний огляд, присвячений питанню налаштування інтернету на МТС.

Як отримати налаштування в автоматичному режимі

Найпростіший спосіб отримати налаштування інтернету від МТС – встановити SIM-карту в новий пристрій, після чого дочекатися отримання автоматичних налаштуваньВони прийдуть у вигляді сервісного повідомлення, яке потрібно зберегти. Якщо ж ви збираєтеся налаштувати інтернет на старому пристрої, то тут слід зробити інакше – зайти на сайт МТС у розділ «Допомога та обслуговування», після чого ввести у відповідну форму номер телефону. Через кілька хвилин мережа надішле автоматичні налаштування, які залишиться тільки зберегти.

До речі, після збереження налаштувань телефон рекомендується перезавантажити, щоб отримані налаштування максимально коректно набули чинності. Є й інший спосіб отримання автоматичних налаштувань. Надішліть порожнє SMS на номер 1234 або зателефонуйте за номером 0876, після чого дочекайтеся прийому сервісних SMS, в яких і будуть утримуватися всі необхідні для доступу в інтернет налаштування (тут приходять не тільки інтернет-налаштування, а й MMS-налаштування).

Як налаштувати інтернет МТС вручну

Налаштування МТС інтернету на телефоні в ручному режимі займуть мінімум часу. Тут потрібно створити профіль, в якому вказується ім'я профілю, найменування і тип точки доступу, канал даних, а також логін і пароль. Детальна інформація про налаштування:

  • Ім'я профілю – MTS Internet (можна вписати будь-що);
  • Точка доступу (або APN) – internet.mts.ru (без http://);
  • Канал даних – GPRS;
  • Ім'я користувача та пароль – mts.

Якщо в налаштуваннях профілю є якісь додаткові пункти, їх краще не чіпати, а прописані там параметри залишити як є. Головне, не включати проксі-сервер - він просто не потрібен. Після внесення ручних налаштувань перезавантажте телефон.

Хочете налаштувати інтернет від МТС на Андроїд? Немає нічого простішого! Зайдіть у налаштування бездротового зв'язку і створіть там точку доступу з наведеними вище параметрами. У налаштуваннях деяких смартфонів на Android буде пункт "Тип аутентифікації" - тут має бути встановлено значення "Ні". Якщо це не так, внесіть відповідні зміни. Після збереження профілю ви можете активувати передачу даних та скористатися доступом до мережі.

Налаштування інтернету від МТС на iPhone вводяться приблизно так само, як і в смартфонах на Андроїді. Тут потрібно зайти в розділ «Стільникові дані», увімкнути перемикач «Увімкнути 3G» (для доступу до високошвидкісних мереж 3G), після чого вказати APN, логін та пароль (такі ж, як для будь-яких інших пристроїв).

Налаштування роутера МТС для інтернету

Налаштування роутера МТС не можна назвати простими або складними – просто тут потрібен невеликий досвід роботи з мережевими пристроями. Для початку, підключіть ваш 3G-роутер до комп'ютера за допомогою USB-кабелю. Далі почнеться встановлення програми «МТС Коннект Менеджер» – все, як у випадку з модемом. Але у встановленій програмі ви знайдете одну цікаву відмінність – пункт налаштування Wi-Fi. Зайшовши в його налаштування, ви побачите ім'я точки доступу і зможете встановити пароль (і тип шифрування). До речі, сам пароль спочатку написаний на упаковці з пристроєм

Роутер може працювати як модем з підключенням по USB з одночасною роздачею інтернету по Wi-Fi, так і в якості автономного роутера. Якщо роутер працює в автономному режимі, ми можемо покопатися в його налаштуваннях через web-інтерфейс. Для цього нам потрібно підключитися до роутера і набрати в браузері адресу http://192.168.0.1/ Ввівши логін і пароль, ми потрапимо в адміністративну панель, де і будуть всі необхідні нам налаштування.

Власне, нічого налаштовувати тут не потрібно – все вже прописано оператором МТС. Але якщо параметри збилися, ви можете встановити їх вручну. Для цього тут прописується профіль доступу до мереж 2G і 3G, в якому вказується APN internet.mts.ru, логін і пароль mts, а також номер додзвону 99. У настройках точки доступу Wi-Fi ми вказуємо ім'я точки, тип шифрування та пароль. При необхідності, в налаштуваннях можна погратися з DHCP-сервером і виставити діапазон IP-адрес, що призначаються.Також, на нашому сайті ми розмістили повний огляд про те, як збільшити трафік інтернету на МТС.