Як поміняти тариф на МТС з телефону та інші способи

Anonim

Оптимізація витрат на зв'язок включає періодичну зміну тарифів. Вся справа в тому, що тарифні плани мають властивість старіти, а натомість з'являються нові, вигідніші пропозиції. Раніше зміна тарифів на МТС виконувалася шляхом подання заяв до офісів обслуговування. Пізніше з'явилися USSD-команди та можливість керування своїм номером через Інтернет. Спробуємо розібратися, як змінити тариф на МТС і що для цього потрібно.

Зміна тарифу МТС з телефону

Як змінити тариф на МТС з телефону? Найпростіший спосіб – використовувати USSD-команди.Вони публікуються на офіційному сайті МТС, в описах тарифних планів. Тобто заходимо в розділ з тарифами, знайомимося з ними, вибираємо оптимальний варіант, знаходимо USSD-команду та відправляємо її. Наприклад, для переходу на наймолодший тариф Smart Mini із сімейства Smart необхідно відправити команду 1111023. Що стосується SMS-команд і сервісних номерів, то їх оператор МТС не має.

Зміна тарифних планів проводиться протягом 1-2 хвилин. Щоб переконатися, що тариф змінився коректно, слід зв'язатися зі службою підтримки або зайти до Особистого кабінету.

Виконати перехід на тариф, що сподобався, можна за допомогою мобільного порталу 111 Набравши цю команду на своєму телефоні, ми потрапляємо в невелике меню, яке допоможе отримати інформацію про номер та швидко змінити тарифний план. До речі, для отримання інформації про поточний тарифний план можна використовувати USSD-команду 11159 - відповідь надійде у вигляді вхідного SMS-повідомлення, в якому міститься інформація про поточний тариф.

Меняем тариф через Особистий кабінет

Особистий кабінет – це чудовий інструмент, що дозволяє робити з номером все, що завгодно. З його допомогою змінюються тарифні плани, виконується підключення та відключення послуг, замовляється деталізація дзвінків. Для зміни тарифу потрібно виконати авторизацію в сервісі та зайти у відповідний розділ

Далі вибираємо відповідне рішення, підтверджуємо запит і чекаємо результату – він прийде у вигляді SMS. До речі, згодом найменування нового тарифного плану відобразиться і в Особистому кабінеті МТС. Головною перевагою Особистого кабінету є його наочність. Коли ми хочемо змінити тариф, ми бачимо, як і що ми робимо. Що стосується USSD-команд, то при їх наборі можливі помилки, а за повторну зміну тарифного плану протягом 30 діб доведеться платити.

Як змінити інтернет тариф МТС для модему

Якщо вихід в інтернет здійснюється через модем, то абоненту може знадобитися коригування тарифного плану. Як змінити тариф на інтернет-модемі МТС? Робиться це за допомогою все того ж Особистого кабінету, який доступний навіть за нульового балансу. Авторизуйтеся в сервісі, виберіть потрібний тариф і перейдіть на нього за пару клацань мишею. Якщо програма модему, що управляє, дозволяє відправляти USSD-команди, то перехід можна виконати з їх допомогою, знайшовши відповідну команду на офіційному сайті МТС.

До речі, в деяких керуючих програмах, що встановлюються з внутрішньої пам'яті модему, є можливість замовлення додаткових пакетів трафіку, що теж стане в нагоді при оптимізації витрат на зв'язок.

Вартість зміни тарифу в МТС

Чи можна змінити тариф на МТС безкоштовно? Звичайно, можна, оскільки це прописано на законодавчому рівні.Але тут є одне невелике обмеження - з моменту останньої зміни має пройти не менше 30 днів В іншому випадку перехід буде платним. Наприклад, перемикання на тариф "Супер МТС" обійдеться вам в 150 рублів. Детальну інформацію про вартість переходу можна знайти на офіційному сайті МТС.