Послуга «Вам дзвонили» на МТС

Anonim

Перебуваючи в метро або поза зоною покриття мережі МТС, ми можемо пропустити важливі дзвінки. Через це часто руйнуються ділові зв'язки і навіть зриваються великі угоди. Як же дізнатися, чи дзвонив нам хтось у той час, коли наш телефон був недоступний для інших абонентів? Для цього працює опція «Вам дзвонили» від МТС. Вона дозволить отримати всю інформацію про пропущені дзвінки. Як працює ця опція і що потрібно для її підключення?

А щоб не пропустити важливий дзвінок під час розмови з іншим абонентом, існує послуга «Очікування та утримання виклику», тому радимо прочитати нашу статтю про те, як увімкнути та вимкнути другу лінію на МТС.

Опис послуги

Дзвонячи деяким людям, ми часто чуємо в трубці повідомлення автоінформатора, що абонент знаходиться поза зоною дії мережі. У цьому випадку можна залишити йому повідомлення в рамках послуги МТС Автовідповідач або для того, щоб зв'язатися з цим абонентом, слід зателефонувати йому трохи пізніше, коли його телефон знову зареєструється в мережі МТС. Але як абонент, що викликається, дізнається про те, що йому хтось дзвонив? Цю інформацію можна отримати, скориставшись опцією «Вам дзвонили» від МТС.

Як працює ця опція? Як тільки телефон абонента підключиться до мережі, на нього прийде SMS-повідомлення з інформацією про всі пропущені виклики . У SMS буде вказано такі дані:

  • Кількість пропущених дзвінків;
  • Здійснення дзвінків;
  • Телефонні номери, з яких було зафіксовано виклики.

Після цього ми можемо ухвалити рішення, передзвонювати за цими номерами чи ні.

Опція дуже зручна та рекомендована до підключення всім абонентам МТС. Якщо ви часто буваєте за містом, багато їздите на метро і буваєте в місцях з поганим рівнем прийому сигналу мережі, то ця опція просто створена для вас. Як правило, інформація про пропущені дзвінки надходить буквально через кілька секунд після реєстрації телефону в мережі.

Але в деяких випадках інформаційні SMS не надходять. Це може статися в силу різних причин:

  • На телефоні встановлено переадресацію на якийсь інший номер;
  • Ви встановили заборону на всі дзвінки (мережева послуга, активована через меню налаштування дзвінків);
  • На телефоні переповнена пам'ять SMS (таке часто трапляється на старих трубках, де об'єм пам'яті під текстові повідомлення обмежений);
  • Не підключена послуга SMS (таке трапляється вкрай рідко, оскільки послуга підключена всім абонентам за умовчанням і не потребує додаткового підключення).

Найчастіша проблема відсутності інформаційних SMS – це встановлена ​​переадресація, причому за будь-якими умовами. Для того, щоб знову активувати SMS-інформування в рамках послуги «Вам дзвонили» від МТС, потрібно позбавитися переадресації.

Вартість опції «Вам дзвонили» від МТС не завдасть особливої ​​фінансової шкоди жодному абоненту. Абонентська плата за опцію складає всього 1, 2 руб./добу, а на деяких тарифах вона взагалі відсутня. Наприклад, абонентської плати немає на тарифах «МТС Коннект 4», «Онлайнер», «Бізнес Федерація» та на деяких інших тарифних планах. У будь-якому випадку опція «Вам дзвонили» дуже вигідна, навіть якщо вона надається з абонентською платою, оскільки в деяких випадках цінність інформації про пропущені виклики є дуже високою.

Як підключити опцію «Вам дзвонили» на МТС

Для того щоб підключити «Вам дзвонили» від МТС, слід скористатися USSD-командою 11138. Крім того, ми можемо активувати опцію через Особистий кабінет. Аналогічний функціонал надається мобільним додатком МТС Сервіс. Підключення опції здійснюється безкоштовно.

Як відключити послугу «Вам дзвонили» на МТС

Вам набридли вхідні SMS з інформацією про пропущені дзвінки? Для того щоб відключити послугу «Вам дзвонили» на МТС, слід скористатися мобільним додатком МТС Сервіс або Особистим кабінетом МТС Якщо доступ в інтернет відсутній, то опцію можна відключити USSD- командою 11138 або шляхом відправки SMS з текстом 211410 на короткий сервісний номер 111. Якщо на вашому тарифному плані опція «Вам дзвонили» надається без абонентської плати, то відключати її не рекомендується – раптом вона допоможе вам не пропустити важливий дзвінок від важливого людини?

Якщо ви виявили на своєму телефоні підключену послугу «Щоденний прогноз погоди» і вам заважають щоденні списання коштів - читайте про те, як відключити прогноз погоди на МТС в окремій статті.