Як розблокувати номер (симку) МТС самостійно

Anonim

Втративши телефон, ми одразу ж телефонуємо до довідкової служби МТС, щоб заблокувати свою SIM-картку та припинити спроби несанкціонованого доступу до номера. У наших оглядах ми вже писали, що для цього використовується послуга «Добровільне блокування». Вона дозволяє тимчасово заблокувати свій номер – надалі можемо або відновити обслуговування по існуючій SIM-карті або отримати в офісі МТС нову SIM-карту

Але що робити, якщо телефон раптом знайшовся? На відміну від банківських карток, дія SIM-карток відновлюється значно легше. Наприклад, ми можемо розблокувати номер МТС через інтернет або за телефоном довідкової служби.Давайте розглянемо всі способи розблокування SIM-карт більш детально.

Як розблокувати номер МТС за телефоном

Банківські картки можуть бути заблоковані шляхом дозвону до оператора банку. Але зворотної процедури там не передбачено. Що стосується SIM-карток, то вони можуть бути розблоковані будь-яким способом, навіть дзвінком до довідкової служби. Як це робиться?

Для того, щоб розблокувати сімку МТС по телефону, нам потрібно додзвонитися до довідкової служби оператора. Тут працюють два телефони:

  • 0890 – для дзвінків з номерів МТС;
  • 8-800-250-0890 – для дзвінків з номерів інших операторів та стаціонарних телефонів.
Дозвонившись до довідкової служби, потрібно з'єднатися з консультантом і розповісти йому про своє бажання розблокувати SIM-картку. Назвавши оператору номер телефону та продиктувавши паспортні дані, ми отримаємо бажаний результат.Щоб продовжити користуватися телефоном,

бажано перезавантажити, щоб він зміг коректно зареєструватися в мережі МТС і включитися в роботу

Якщо ви не є власником SIM-карти (за договором), то вам потрібно відшукати справжнього власника – якщо номер МТС заблокований, розблокувати його зможе тільки він. . Найкраще подбати про те, щоб ваш номер був зареєстрований на вас.

До речі, якщо ви не можете додзвонитися до довідкової служби, зверніться до найближчого офісу обслуговування абонентів МТС. Тут ви зможете розблокувати поточну SIM-карту або отримати дублікат старої SIM-карти (якщо телефон все-таки не знайшовся) – при зверненні в офіс не забудьте захопити з собою паспорт.

Як розблокувати номер МТС через інтернет

Послуга «Добровільне блокування» може бути дезактивована не тільки по телефону, а й через інтернет.Якщо втрачений телефон несподівано знайшовся, то дзвонити до довідки необов'язково. Набагато швидше розблокуватиме сімку МТС через інтернет, скориставшись сервісом особистий кабінет. Тут ми можемо миттєво зняти блокування номера та відновити його обслуговування. Зверніть увагу, що при розблокуванні SIM-картки буде продовжено стягнення абонентської плати за всі підключені тарифи та послуги

Не забудьте перезавантажити ваш телефон – це допоможе йому максимально коректно зареєструватися в мережі після розблокування.

Як дізнатися чи заблоковано номер МТС

Ми вже розібралися, як самостійно розблокувати сімку МТС, використовуючи сервіс «Особистий кабінет». Тепер нам потрібно навчитися відрізняти заблоковану SIM-картку від розблокованої. Для цього спробуйте зателефонувати на будь-який номер (за винятком номерів довідкової служби МТС). Якщо SIM-карта заблокована, то ви почуєте голосове повідомлення про неможливість встановлення дзвінкаТакож мережа порадить вам звернутися до довідкової служби.

Пам'ятайте, що при активації «Добровільного блокування» доступні лише дзвінки до довідкової служби за номером 0890 (з заблокованого телефону) та на номер 111 (тут працює сервіс «Мобільний помічник» МТС). За потреби, ви можете зв'язатися з екстреними службами за номером 112.