Як заблокувати сімку (номер) МТС

Anonim

Втрата телефону – це справжнісінька трагедія. Те саме можна сказати і про його крадіжку. Зловмисники, що знайшли або вкрали мобільний телефон, можуть проговорити всі гроші або зовсім перевести їх на інший номер. Олії у вогонь додає і той факт, що до телефонних номерів часто прив'язані банківські послуги, кредитні картки, акаунти соціальних мереж та багато іншого. Втрачаючи доступ до свого телефону, ми фактично розв'язуємо руки зловмисникам.

Як заблокувати сімку МТС у разі втрати або крадіжки телефону? Для цього в мережі МТС передбачено багато інструментів.

Заблокувавши свою SIM-карту, ми позбавляємо зловмисників можливості отримати доступ до коштів, до послуг зв'язку та банківських послуг.Блокування SIM-карти в МТС здійснюється шляхом використання послуги «Добровільне блокування».

До речі, послуга «Добровільне блокування» використовується не тільки при крадіжці або втраті телефону. Вона підключається і тоді, коли абоненту потрібно тимчасово призупинити дію свого телефонного номера у зв'язку з відсутністю необхідності використання послуг зв'язку, наприклад, у відпустці або у від'їзді.

Як заблокувати сімку МТС по телефону

Для того щоб заблокувати номер МТС по телефону, потрібно зателефонувати до довідкової служби МТС. Якщо вкрали телефон, слід терміново знайти можливість додзвонитися за номером 0890 (з МТС) або 8-800-250-0890 (з будь-яких інших телефонів) і попросити оператора заблокувати ваш номер. У процесі блокування ви повинні представитися як абонент, якому належить ваша SIM-картка

Якщо втратив телефон, але SIM-карта оформлена на іншу людину, то тут все набагато гірше – треба терміново дзвонити справжньому власнику номера та просити його провести блокування.Робимо висновок – SIM-картка, що використовується у своєму телефоні, повинна бути оформлена на себе, а не на якусь сторонню особу. Тільки так ми зможемо швидко убезпечити свій номер від зловмисників. Після того, як оператор контактного центру активує послугу «Добровільне блокування», SIM-картку буде заблоковано.

З метою безпеки блокується і отримання нового пароля до «Особистого кабінету» (якщо ми його знаємо, то доступ до «Особистого кабінету» буде можливим). Якщо втрачений або вкрадений телефон якимось дивом знайшовся, ми можемо розблокувати номер телефону МТС через «Особистий кабінет», в одному з офісів обслуговування або шляхом дзвінка до МТС.

Як заблокувати номер МТС через інтернет

У деяких випадках ми можемо дістатися до комп'ютера з інтернетом швидше, ніж знайти інший телефон. Щоб заблокувати сімку МТС через інтернет, потрібно зайти на сайт МТС, в розділ «Особистий кабінет».Тут ми вводимо логін та пароль, входимо в систему та активуємо «Добровільне блокування». Після цього SIM-карта відразу ж заблокується – доступ до послуг зв'язку стане неможливим

До речі, якщо ви не можете знайти інший телефон або у вас під рукою немає комп'ютера з доступом в інтернет, спробуйте звернутися до найближчого офісу МТС. Тут можна написати заяву на блокування номера та призупинити дію SIM-картки в втраченому або вкраденому телефоні.

Як дізнатися чи заблоковано номер МТС

Якщо ви хочете дізнатися про статус свого номера, ви можете зателефонувати до довідкової служби МТС за телефонами 0890 або 8-800-250-0890 і задати консультанту відповідний запит. Також для цього можна використовувати «Особистий кабінет» МТС – тут же можливе розблокування заблокованої SIM-картки. Користуючись послугою «Добровільне блокування», потрібно знати, що списання абонентської плати за послуги зв'язку під час блокування SIM-картки припиняєтьсяНадалі списання проводитиметься лише за чинний період, що настає після розблокування. Перші 14 днів блокування надається безкоштовно, починаючи з 15-го дня встановлюється абонентська плата у розмірі 1 руб./добу.