Міський номер МТС

Anonim

При підключенні до мережі МТС кожному абоненту видається індивідуальний телефонний номер з федеральним кодом. Але цей номер не завжди зручний – він дуже довгий та й дзвінки на нього з міських телефонів тарифікуються як міжміські виклики з відповідною тарифікацією. Для ділових людей це може виявитися неприйнятним. Що ж робити?

Для того щоб зв'язок був зручнішим, можна купити на МТС міський номер. Він є семизначною послідовністю цифр, за аналогією зі стандартними московськими телефонними номерами. І суть його полягає в тому, що дзвінки на нього зі стаціонарних міських телефонів здійснюються безкоштовно.Та й сам номер стає коротшим і зручнішим. Нагадаємо, що абоненти МТС мають можливість вибрати і купити золотий номер МТС з гарною послідовністю цифр, який швидко запам'ятовується і легко впізнається.

Чим відрізняється міський номер від федерального

Федеральний номер відрізняється від міського номера тим, що набирається у повному міжнародному форматі, починаючи з +7. Далі йде код регіону (911 та ін), а потім сам семизначний номер телефону. Зі стаціонарних телефонів набір номер буде дещо іншим – набираємо «вісімку», код регіону і номер абонента, що викликається.

Що стосується міського номера, то він може бути набраний зі стаціонарних та місцевих мобільних номерів у прямому форматі – 123-45-67. Це дуже зручно для ділових людей, які займаються бізнесом. Прямі номери коротші, тому вони краще сприймаються з рекламних матеріалів – коротші послідовності цифр запам'ятовуються набагато краще і виглядають соліднішими.

Прямий міський номер у мережі МТС володіє федеральним дублікатом. Тобто знаючи прямий номер того чи іншого абонента, ми можемо зателефонувати йому на федеральний номер. Завдяки спеціальному тристоронньому договору компанія МТС надає своїм абонентам відразу 2 номери:

  • Федеральний номер у форматі +7-985-ХХХ-ХХ-ХХ;
  • Прямий міський номер у форматі +7-495-ХХХ-ХХ-ХХ.

У наведеному прикладі останні 7 цифр обох номерів збігаються, відрізняються лише коди. Якщо ми дзвонитимемо на прямий міський номер зі стаціонарного телефону, то ми набираємо лише 7 останніх цифр. Те саме стосується і дзвінків з місцевих мобільних номерів.

Комплекти підключення з міськими номерами можна придбати у всіх салонах зв'язку МТС. Але слід пам'ятати, що абонентська плата за прямий номер на 500 рублів вище, ніж за федеральний номерПрямі міські номери доступні на тарифних планах лінійки «Smart» та деяких інших тарифах. Наприклад, якщо абонентська плата на тарифі "Smart-mini" з федеральним номером становить 400 рублів, то на тарифі з міським номером її розмір складе 900 рублів.

Списання абонентської плати на тарифах з міськими номерами провадиться наступним чином:

  • Сума в 304, 80 руб. списується рівними частками щомісячно;
  • Залишок до повного розміру абонентської плати на обраному тарифі списується один раз на місяць.

Наведемо приклад – розмір абонентської плати тарифі «Smart» становить 1000 рублів. З них 304, 80 руб. списуються рівними частками щодня. Залишок суми, а це 695, 20 руб, списується раз на місяць. Така особливість пов'язана із вартістю виділення прямого міського номера, закладеною в абонентську плату за обраний тарифний план.

Як правильно обрати міський номер МТС

Ми вже знаємо, що таке федеральний та міський номери МТС. Тепер лишилося зрозуміти, як обрати міський номер? Звернувшись до салону обслуговування МТС, розкажіть консультанту про намір придбати прямий міський номер. Він запропонує вам на вибір кілька варіантів, серед яких ви можете вибрати красивий номер, що найлегший і запам'ятовується.

Вибравши прямий міський номер, ви отримаєте SIM-карту, яка матиме відразу два номери - це федеральний номер з кодом +7- 985 та прямий номер з московським кодом +7-495. Останні 7 цифр обох номерів будуть однаковими.

Як підключити міський номер на МТС

Як уже говорилося, для підключення прямого міського номера потрібно звернутися до офісу обслуговування МТС та придбати там SIM-карту з відповідною нумерацією.

Як відключити міський номер на МТС

Можливості відключення прямого міського номера в мережі МТС не передбачено. Для того, щоб відмовитися від міського номера, доведеться змінити свій федеральний номер .