Зміна власника номера МТС

Anonim

Процедура переоформлення номера дозволяє швидко змінити справжнього власника. Якщо ви купили SIM-карту та оформили її не на себе, то в майбутньому ви можете зіткнутися зі складнощами – наприклад, без власника номера та його паспорта ви не зможете змінити SIM-картку або отримати дублікат. Зміна власника номера МТС дозволить уникнути подібних неприємностей.

Номер повинен бути оформлений на того абонента, який ним користується В іншому випадку цей абонент буде серйозно обмежений у своїх правах та можливостях. А ось відшукати людину, на яку було оформлено номер у процесі його покупки, буває досить проблематично.Якщо є можливість, слід відвідати найближчий офіс обслуговування абонентів МТС та переоформити номер на себе.

Переоформлення з однієї фізособи на інше

Зміна власника СІМ-карти МТС виконується практично у всіх офісах обслуговування. Для того щоб здійснити переоформлення, необхідно знайти ту людину, на яку оформлено поточний номер. Далі обидві особи беруть паспорти та вирушають до найближчого офісу МТС. Тут потрібно розповісти консультанту офісу про свої наміри та передати йому документи, що засвідчують особу.

Наступний етап – заповнення паперової заяви щодо переоформлення номера з однієї фізичної особи на іншу фізичну особу. Після того, як консультант офісу виконає всі необхідні дії, вам потрібно буде підписати договір, який буде оформлений на вас. Від колишнього власника до нового власника переходять всі кошти, наявні на рахунку. Також зберігаються тарифний план та всі підключені послуги та опції.

До речі, таку послугу, як «Міжнародний та національний роумінг», доведеться підключати заново, оскільки вона підключається в рамках окремої заяви. Всі подальші питання щодо передачі SIM-карти (якщо це потрібно) вирішуються особами, що звернулися самостійно – оператор МТС не має до цього жодного відношення.

Що робити, якщо справжній власник номера не може відвідати разом з вами офіс обслуговування? У цьому випадку потрібно попросити його оформити нотаріально завірену довіреність на право переоформлення номера. самому паспорті та в дорученні, консультант виконає переоформлення.

Переоформлення з юридичної особи на фізичну особу

Ми вже знаємо, як переоформити номер МТС на іншу людину. Тепер розберемося з переоформленням за участю юридичних осіб. Процедура проходить за участю фізичної особи та представника юридичної особи. Юрособа має подати наступний пакет документів:

  • Гарантійний лист за підписом керівника підприємства та печаткою. Бланк листа можна завантажити на сайті МТС у розділі «Документи» або отримати його в офісі МТС або в Контактному центрі;
  • Довіреність на переоформлення, в якому будуть вказані дані довіреної особи та проставлено підпис керівника підприємства та печатку;
  • Заява на підключення послуги «Міжнародний та національний роумінг». Воно може бути підписано не тільки керівником, а й представником, якщо такі права вказані у довіреності.

Що стосується фізичної особи, то від неї потрібно лише паспорт. Після переоформлення номера він отримає договір зі своїм підписом, і він стане повноцінним власником номера.

Абонент помер. Як переоформити номер?

Якщо сталося нещастя, і справжній абонент помер, можна переоформити номер на себе (якщо він потрібен).Для цього слід подати консультанту офісу обслуговування свій паспорт, свідоцтво про набуття прав успадкування та оригінал свідоцтва про смерть справжнього власника номера. Без даних документів переоформлення (як і інші операції за контрактом) неможливе.

Вартість переоформлення номера МТС та інші умови

Офіційна вартість передачі номера МТС від одного абонента іншій особі становить 340 рублів. Усі гроші на рахунку з моменту переоформлення належать новому власнику. Як колишній і новий власник розбиратиметься з передачею коштів між собою – оператора МТС не цікавить, це проблеми зазначених сторін. Також потрібно знати, що плата за переоформлення списується саме з нового власника