Як поміняти номер на МТС

Anonim

На ваш номер телефонують особи, з якими ви не хочете спілкуватися? Чи не допомагають навіть чорні списки? Чи вас завалюють рекламними SMS? Хоч би якими були причини, але це привід змінити свій номер. Як змінити номер телефону МТС, намагаючись обійтися мінімальною кількістю незручностей? Для цього в мережі оператора передбачені відповідні послуги.

Поміняти номер МТС можна двома способами

  • Звернувшись до офісу обслуговування;
  • Зателефонувавши до довідкової служби.

Інші способи зміни номера, наприклад через «Особистий кабінет», сьогодні не працюють, хоча такі інструменти користувалися б затребуваністю.

Як відбувається зміна номера на МТС

Як ми вже говорили, поміняти номер МТС через інтернет неможливо – докладне вивчення можливостей «Особистого кабінету» не дало жодних результатів. Тому ми розповімо, як змінити номер іншими способами. Найпростіший з них – зателефонувати до контактного центру МТС.

Через довідкову

Для додзвону до довідкової служби ми можемо використовувати два номери:

  • 0890 – для дзвінків з телефонів МТС;
  • 8-800-250-0890 – для дзвінків з інших телефонів, наприклад, з міських номерів.

В результаті ми з'єднаємося з довідковою службою. Далі потрібно натиснути цифру "0", що дозволить нам з'єднатися із консультантами. Після цього залишиться лише дочекатися, поки звільниться один із фахівців. Як тільки той прийме виклик, нам потрібно буде розповісти йому про бажання змінити номер.

Для зміни номера через довідкову службу МТС будуть потрібні паспортні дані абонента. Якщо номер оформлений не на вас, то його зміна буде неможливо Упевнившись, що ви є абонентом, якому належить цей номер, консультант запропонує на вибір кілька телефонних номерів, серед яких потрібно буде вибрати найбільш прийнятний варіант.

Після того, як заявку буде оформлено, настане період очікування зміни номера – він триває 24 години. Через добу телефон потрібно перезавантажити – тепер ви стали власником нового номера, можна розповісти абонентам зі своєї телефонної книжки. У цьому вам допоможе послуга Мій новий номер.

В офісі обслуговування

Другий спосіб змінити номер на МТС полягає у візиті в один з офісів обслуговування абонентів. З собою потрібно прихопити паспорт, щоб консультант офісу зміг переконатись, що перед ним знаходиться власник номера.Далі він запропонує кілька номерів на вибір, після чого оформить заявку зміни номера. За добу телефон слід перезавантажити – це гарантує коректну зміну номера.

Є і ще один спосіб змінити номер на МТС – придбати SIM-карту з іншим телефонним номером. Навіщо тоді потрібні вищеописані процедури зміни номерів, якщо достатньо нової SIM-картки? Вся справа в тому, що у кожного абонента на номері підключено різні послуги, опції, є бонусні бали та багато іншого. Коли ми змінюємо SIM-картку, ми отримуємо номер зі стартовим балансом, без бонусів, знижок та інших смакот.

Якщо ж ми робимо заміну номера, всі наші бонусні накопичення та знижки зберігаються Також зберігаються номери на SIM-карті – не потрібно буде займатися їх копіюванням. На жаль, про такі можливості знають далеко не всі абоненти, які потребують заміни номера.

Вартість зміни номера

Інформації про вартість заміни номера на МТС на офіційному сайті оператора немає. Щоб отримати інформацію про розцінки, зверніться до контактного центру або офісу обслуговування. До речі, заміна на номер із золотих та срібних категорій коштуватиме значно дорожче.

Зверніть увагу, що міняти свій номер можна не частіше, ніж один раз на сім днів - обійти це обмеження неможливо. Або потрібно купувати нову SIM-карту з новим номером.

Чи можна повернути номер назад

Ви змінили номер, а через деякий час захотіли повернути попередній варіант? Швидше за все, ваш старий номер вже відправлено на перепродаж, і незабаром він дістанеться іншому абоненту. Щодо повернення старого номера МТС найкраще звернутися до офісу обслуговування.