Як налаштувати точку доступу МТС на телефоні

Anonim

Для того щоб вийти в мережу через стільникового оператора, необхідно провести налаштування інтернету МТС на своєму пристрої. Але сьогодні це стає неактуальним, оскільки більшість мобільних телефонів, смартфонів та планшетних ПК налаштовуються автоматично. Фактично всі налаштування зводяться до вказівки точки доступу (APN) від МТС. Після прописування точки доступу потрібно перезавантажитись і спробувати підключитися до мережі

Але якщо з якихось причин автоматичні налаштування не встановилися, слід провести ручні налаштування. Тут не потрібно прописуватись десятки параметрів, все робиться гранично просто.До того ж, у сучасних смартфонах та планшетних ПК усі налаштування максимально спрощені. Крім прописування ручних налаштувань, ми розглянемо можливість замовлення автоматичних налаштувань від оператора МТС – їх можна замовити на сайті або за допомогою SMS, після чого зберегти та застосувати їх.

Налаштовуємо точку доступу на телефоні

Для того щоб вказати точку доступу МТС для налаштування інтернету, нам потрібно взяти в руки мобільний телефон і відшукати, де здійснюється встановлення APN. Зазвичай це робиться в меню налаштувань, які стосуються доступу до Інтернету. Тут ми створюємо профіль з ім'ям MTS Internet, вказуємо точку доступу internet.mts.ru, вказуємо логін та пароль (mts), проксі відключаємо і не використовуємо.

До речі, чим новіше телефон, тим менше в ньому налаштувань інтернет-профілів Якщо ми візьмемо в руки якусь стару Motorola, то ми здивуємось кількості пунктів налаштувань. Щодо сучасних телефонів, то тут все набагато простіше.Що стосується налаштування смартфонів, то в них залежить від того, на якій платформі працює пристрій. Якщо перед нами iPhone, то точка доступу в ньому прописується в меню "Стільникові дані - Налаштування APN". Вказуємо точку internet.mts.ru, не забуваємо активувати з'єднання з мережею за допомогою відповідного перемикача, після чого відправляємо iPhone на перезавантаження.

У пристроях на базі Android процес налаштування точки доступу МТС здійснюється через меню «Бездротові мережі – Ще – Мобільна мережа». Тут ми вказуємо точку доступу, задаємо логін та пароль, решту даних залишаємо без змін. Після цього відправляємо смартфон на перезавантаження.

Щодо смартфонів з Windows Phone, то тут нам потрібно увійти до «Налаштування – Передача даних – Додати точку інтернет-доступу». Далі вказуємо APN – internet.mts.ru та логін з паролем (mts). Усі інші пункти залишаємо без змін. Але давайте позбавимося ручних налаштувань і спробуємо замовити автоматичні налаштування.Для цього потрібно пройти на сайт МТС, у розділі «Допомога та обслуговування – Установки – Установки телефону».

Тут ми вказуємо свій номер, вводимо капчу і очікуємо прийняття повідомлення з налаштуваннями. Зберігаємо отримані дані, перезавантажуємо пристрій та пробуємо вийти у мережу. Також для замовлення автоматичних налаштувань ми можемо надіслати порожнє SMS на номер 1234.

Налаштування точки доступу МТС на планшеті

Що стосується планшетних ПК, то вони можуть працювати на операційних системах Windows, Google Android та iOS. Це ті самі смартфони, тільки збільшених розмірів. Якщо вам потрібно налаштувати точку доступу МТС на своєму планшеті, уважно перечитайте розділ про налаштування телефонів та смартфонів – налаштування APN у планшетних ПК виконуються за аналогічним принципом

Встановлення точки доступу на модемі

Модеми МТС вже містять у собі всі необхідні налаштування для безперешкодного доступу в інтернет.Щоб підключитися до мережі, необхідно встановити модем у USB-порт, дочекатися установки драйверів та софту, після чого активувати з'єднання. Але якщо ми будемо використовувати універсальний модем, то жодних налаштувань у ньому, швидше за все, не буде Тому прописуватимемо точку доступу МТС вручну.

Для цього потрібно пройти в налаштування софту модему, знайти розділ зі створенням профілів, вказати там ім'я нового профілю, прописати точку доступу internet.mts.ru, логін та пароль (mts), а також номер додзвону99 . Зберігаємо профіль, вибираємо його профілем за умовчанням, після чого виходимо в мережу.