Як розблокувати телефон на МТС самостійно

Anonim

Що має зробити людина, яка втратила телефон? Насамперед потрібно терміново заблокувати SIM-карту, щоб нею не змогли скористатися зловмисники. До того ж, багато хто з нас прив'язує до своїх телефонних номерів банківські картки, що відкриває широкі можливості з витрачання коштів. Те саме стосується і крадіжки мобільних телефонів – зловмисники можуть дуже швидко витратити всі наші гроші.

Але іноді трапляється так, що втрачений телефон несподівано знаходиться, наприклад, в дальньому кутку робочого столу або на тумбочці в передпокої - просто забули вдома. Як розблокувати телефон на МТС самостійно або за допомогою оператора?

Для цього в мережі МТС передбачена маса можливостей. Блокування SIM-карток на втрачених або вкрадених телефонах, смартфонах та планшетах здійснюється шляхом активації послуги «Добровільне блокування». Як тільки ми заблокуємо номер, списання абонентської плати за послуги буде припинено

Способи розблокування телефону МТС

Блокування SIM-карти МТС здійснюється п'ятьма способами – через «Інтернет-помічник», через «МТС Сервіс» (набирається USSD-команда 111157), через «Мобільний помічник» за номером 1116, через довідкову службу, а також через офіси обслуговування абонентів МТС. Що стосується розблокування SIM-карти, то тут доступні лише три інструменти:

  • Дзвінок до довідкової служби;
  • Візит до офісу обслуговування;
  • Особистий кабінет.

Додзвонитися до довідкової служби МТС можна навіть із заблокованого телефону. Якщо телефон все-таки знайшовся, і ви хочете розблокувати свою SIM-картку, зателефонуйте за номером 0890 (або 8-800-250-0890 з будь-якого іншого мобільного або міського телефону) та повідомте спеціаліста служби підтримки, що ви хочете відключити «Добровільне блокування» ». У відповідь на це фахівець попросить вас представитися та назвати свої паспортні дані – після цього номер буде благополучно розблокований, а ви зможете продовжити користуватися послугами зв'язку.

Не можете додзвонитися до довідкової служби? Таке часто трапляється в час пік, коли всі консультанти виявляються зайнятими розмовами з іншими абонентами. Додзвонитися в такі моменти справді дуже важко, тому ми можемо прихопити з собою паспорт і вирушити до найближчого офісу обслуговування – саме тут нам розблокують нашу SIM-картку.

Офіси обслуговування МТС можуть бути досить далеко від дому, або зовсім відсутні в населеному пункті, в якому проживає абонент. Що робити в цьому випадку? Ми можемо розблокувати номер телефону МТС самостійно, не вдаючись до чиєїсь допомоги. Для цього необхідно зайти на сайт оператора та пройти до «Інтернет-помічника» - тут ми побачимо пункт відключення послуги «Добровільне блокування».

Як розблокувати телефон МТС, якщо немає PUK-коду

Ми вже знаємо, як розблокувати СІМ-карту через інтернет, по телефону або через офіс обслуговування. Тепер ми розглянемо іншу ситуацію – SIM-картка заблокувалась через неправильно введений PIN-код. Як її розблокувати?

Для того щоб розблокувати SIM-картку, нам потрібно отримати PUK-код. На відміну від PIN-коду, він не змінюється і жорстко прив'язаний до самої SIM-картки. Ми можемо дізнатися його в довідковій службі, зателефонувавши за номером 0890 (з телефону МТС) або 8-800-250-0890 (з будь-яких інших телефонів).Далі потрібно назвати консультанту свої паспортні дані, після чого той продиктує код PUK.

Якщо немає PUK-коду, а додзвон у довідкову неможливий, то ми можемо відновити SIM-карту МТС у найближчому офісі обслуговування – баланс, послуги та тариф будуть збережені, загубляться лише збережені на SIM-карті контактні номери .

Що буде з сімкою, якщо її не розблокувати

Послуга «Добровільне блокування» надається на досить оригінальних умовах – перші 14 днів воно є безкоштовним, а з 15-ї доби починається списання абонентської плати. Її розмір становить 1 руб./добу. Таким чином, якщо ми не розблокуємо SIM-картку, то з нашого номера почнуть зникати гроші – вони списуються за рахунок оплати абонентської плати за «Добровільне блокування». Як тільки ми розблокуємо SIM-картку, списання абонентської плати припиниться.

Але це ще не все – якщо ми не будемо користуватися SIM-картою протягом 60-180 днів, то вона заблокується остаточно, а телефонний номер буде переданий іншому абоненту Якщо ви хочете продовжувати користуватися своїм телефонним номером і надалі, обов'язково розблокуйте SIM-карту будь-яким із вищезазначених способів.