Корисні номери МТС

Anonim

Користуючись мобільним телефоном, абонент повинен мати у своєму розпорядженні набір необхідних номерів, які застосовуються для керування своїм номером. Такі номери є у кожного оператора, у тому числі МТС. З їх допомогою перевіряється баланс, підключаються та відключаються послуги та опції, проводиться поповнення свого рахунку. Для того, щоб ви могли спокійно керувати своїм номером і завжди залишатися на зв'язку, ми приготували для вас всі корисні номери МТС і описали їх призначення. Всі представлені в огляді номери поділяються на три великі категорії:

  • Номери для управління своїм балансом;
  • Номери для управління тарифами та послугами;
  • Голосові та екстрені номери.

Розглянемо їх докладніше – в результаті вийде зручний довідник усіх корисних номерів МТС.

Номери управління балансом

Для того щоб отримати інформацію про свій баланс, потрібно запам'ятати просту USSD-команду 100 - запишіть її у свою телефонну книгу, щоб не втратити. Якщо перевірка балансу показала дивовижні результати і ви виявили відсутність коштів, наберіть на своєму телефоні команду 1521 - вона допоможе отримати інформацію про витрати за сьогодні та з'ясувати напрямок витоку коштів.

Користуєтеся послугою «На повній довірі»? Тоді вам знадобиться команда 1003. Вона покаже вашу поточну заборгованість послуг зв'язку, яка може доходити до -300 рублів. Детальну інформацію про послугу «На повній довірі» ви отримаєте на офіційному сайті МТС у розділі «Можливості за нуля».

Продовжуємо публікувати корисні номери МТС – у нас на черзі номери, які стосуються розряду «Можливості при нулі», адже вони теж відносяться до балансу. Для початку запишіть у свою телефонну книгу номер 115 - він допоможе вам швидко поповнити свій рахунок за допомогою банківської картки, не маючи доступу до інтернету та платіжних терміналів. А якщо під рукою немає навіть банківської картки, ви можете скористатися USSD-командою 111123, яка активує послугу «Обіцяний платіж».

Наступні три комбінації дозволять нам зв'язатися з іншими абонентами, не маючи грошей на рахунку. А одна з них допоможе поповнити чужий баланс (на прохання). Ось ці номери (USSD-команди):

  • 112номерсума - це команда передачі коштів зі свого рахунку в інший рахунок. Вона відноситься до послуги Пряма передача;
  • 116номер - за допомогою цієї команди ви зможете попросити будь-кого поповнити вам рахунок. Для цього потрібно просто вказати в команді номер того, кого ви проситимете про поповнення;
  • 110номер» - це команда, що відноситься до послуги «Перезвони мені». Вона дозволяє попросити іншого абонента передзвонити вам (дуже корисний USSD запит МТС).

А ще вам обов'язково стане в нагоді команда 1110887 - вона допоможе отримати номер свого телефону, якщо ви примудрилися його забути. Команда стане в нагоді для звірки свого номера перед проведенням оплати.

Номери для управління послугами та тарифом

Зручніше управляти своїми послугами та тарифним планом через «Особистий кабінет». Але що робити, якщо доступу до цього всебічно корисного інструменту немає? Тут нам знадобляться номери, які дозволяють керувати своїми послугами та тарифом через телефон Ось список номерів та USSD-команд:

  • 111 - великий USSD-портал, що відкриває доступ до управління послугами та тарифними планами. Має значний функціонал і може, в більшості випадків, замінити собою звичайний «Особистий кабінет». Керування здійснюється за допомогою простого USSD-меню;
  • 11159 - проста USSD-команда, що дозволяє швидко згадати найменування свого тарифного плану;
  • 111919 - номер управління підписками. Якщо ви помітили, що з вашого рахунку пропадають гроші на рахунок будь-яких підписок, ви зможете розібратися з ними за допомогою представленого номера.

Для того щоб мати можливість керувати своїм номером зі свого телефону, запишіть ці корисні номери МТС (USSD-запити) у свою телефонну книжку.

Голосові номери

Корисні номери МТС представлені не тільки USSD-командами, а й голосовими порталами:

  • 0887 – цей номер дозволить дізнатися номер свого телефону (аналог USSD-команди 1110887);
  • 0890 – номер доступу до Контактного центру МТС. За допомогою цього ж номера ми зможемо отримати довідкову інформацію щодо деяких питань у голосовому режимі;
  • +7-495-766-0166 – номер для додзвону до Контактного центру МТС з міжнародного роумінгу. Обов'язково запишіть цей номер у телефонну книжку, якщо ви часто подорожуєте зарубіжними країнами. Дзвінки на цей номер з роумінгу здійснюються абсолютно безкоштовно.

Щодо номерів екстрених служб, то їх всього 5:

  • 101 – номер для виклику пожежної охорони;
  • 102 – номер для виклику поліції;
  • 103 – номер для виклику швидкої медичної допомоги;
  • 104 – номер для виклику аварійної газової служби;
  • 112 – телефонний номер Єдиної Служби порятунку.

Дзвінки на екстрені номери здійснюються абсолютно безкоштовно, навіть якщо абонент знаходиться в міжнародному роумінгу.

Також запишіть або запам'ятайте пару корисних SMS-команд:

  • Для отримання адреси найближчого офісу обслуговування абонентів МТС надішліть SMS з текстом «МТС» на безкоштовний номер 6677;
  • Хочете відправити повідомлення на короткий номер, але сумніваєтеся у вартості? Надішліть цифри короткого номера на номер 2282 та отримайте інформацію про вартість відправки SMS за цим напрямком.

Корисні номери для управління послугами та тарифами ви можете знайти і в описах до тарифних планів та послуг – для цього скористайтесь нашим сайтом або завітайте на офіційний сайт МТС.