Автоплатіж МТС

Anonim

Ритм життя у сучасної людини настільки суворий, що часом їй просто ніколи відволікатися на дрібниці. Але деякі дрібниці є досить важливими. Наприклад, не поповнивши своєчасно рахунок свого мобільного телефону, ми можемо залишитися без зв'язку. Тому процес поповнення рахунку потрібно автоматизувати – це робиться за допомогою послуги «Автоплатіж» від МТС та Ощадбанку.

Втім, на місці Ощадбанку може бути будь-який інший банк, що підтримує автоматичне списання коштів. Крім того, абонентам, які не бажають постійно контролювати стан свого рахунку, може бути цікава послуга На повній довірі. У цьому огляді ми детально розповімо про послугу «Автоплатіж» та про її підключення, поговоримо про ліміти та обмеження, про способи підключення та реєстрацію банківських карток.Також буде порушено тему тонкого налаштування послуги.

Опис послуги «Автоплатіж»

Про призначення послуги «Автоплатіж» від МТС можна здогадатися з її назви – вона дозволяє автоматизувати поповнення свого рахунку шляхом прив'язування банківської картки до одного чи кількох номерів. Як тільки баланс лицьового впаде нижче за заданий поріг, відбудеться автоматичне списання встановленої суми. Як платіжний засіб можуть використовуватися картки Visa та Master Card від будь-яких банків – головне, щоб банк не встановлював обмеження на використання даної послуги.

Найпопулярнішим банком на території Росії є Ощадбанк. Тому ми розглядатимемо підключення «Автоплатежу» за допомогою банківських карток від даного банку. До речі, Ощадбанк дозволяє використовувати для активації послуги картки моментального випуску, такі як Visa Momentum. Процес підключення ми опишемо згодом, там немає нічого складного.Тому відразу ж перейдемо до налаштувань послуги та до опису лімітів.

До речі, налаштування здійснюється через «Особистий кабінет» МТС – тут прив'язуються карти, прописуються ліміти та додаткові телефонні номери. Послуга передбачає два способи списання коштів:

  • «Автоплатеж по порога»;
  • «Автоплатіж за розкладом».

За замовчуванням підключається саме перший спосіб.

Автоплатеж по порога

Спрацьовування «Автоплатежу на порозі» відбувається так – як тільки баланс падає нижче заданого рівня, з карти списується певна сума, яка зараховується на рахунок. Ліміти та обмеження тут такі:

  • Мінімальний поріг - 30 руб;
  • Максимальний поріг - 10000 руб;
  • Мінімальна сума, що зараховується на рахунок – 50 руб;
  • Максимальна сума, що зараховується на рахунок – 10000 руб;
  • Добовий ліміт на один номер - 10000 руб;
  • Місячний ліміт на один номер - 30000 руб;
  • Мінімальний місячний ліміт на автоматичне списання - 300 руб;
  • Максимальний місячний ліміт на автоматичне списання - 30000 руб;
  • Ліміт на автоматичне списання за умовчанням – 1000 руб./міс;
  • Добовий ліміт списання з однієї прив'язаної картки - 10000 руб.

Так, послуга дозволяє прив'язувати до трьох банківських карток. А до одній банківській картці можна прив'язати до 10 номерів Якщо сума на рахунку досягне зазначеного порогу, відбудеться списання коштів з картки. Як тільки гроші надійдуть на рахунок абонента, на його телефон надійде SMS-повідомлення. Задати поріг та суму поповнення рахунку ви зможете у «Особистому кабінеті».

Автоплатіж за розкладом

Щодо «Автоплатежу за розкладом», то тут немає жодних порогів – лише автоматичне поповнення рахунку за певним графіком, наприклад, щотижня. Графік визначається абонентом – щодня, щотижня, раз на місяць через певні проміжки часу (наприклад, кожні 10 днів). Також абонент встановлює суму поповнення. Усі параметри автоматичних платежів за порогом або за розкладом можна відрегулювати через «Особистий кабінет» МТС (в рамках встановлених лімітів).

Якщо при виконанні платежу на номер абонента надходить SMS з текстом «Неможливо здійснити платіж», то це означає відсутність коштів на прив'язаній карті МТС можна і бонусами «Спасибі» від Ощадбанку, а як це докладно розповідається в нашому спеціальному огляді.

Як підключити «Автоплатіж» на МТС

Підключення послуги «Автоплатіж» може бути виконане як через МТС, так і через сам Ощадбанк.У процесі підключення здійснюється прив'язка банківської картки абонента до телефонного номера – для цього потрібно заповнити відповідну форму в «Особистому кабінеті» МТС, де зазначаються її реквізити. Далі проводиться підтвердження прив'язки шляхом вказівки контрольної суми, списаної з картки (від 1,00 до 9,99 руб.). Дізнатися контрольну суму можна трьома способами:

  • З SMS-повідомлення (якщо підключено SMS-інформування від банку);
  • Зателефонувавши до довідкової служби банку;
  • Запросивши коротку виписку в банкоматі.

Після введення контрольної суми та вказівки платіжного пароля (прийде у вигляді SMS), прив'язка картки буде завершена вказати додаткові телефонні номери (при необхідності) – ними можуть стати будь-які номери МТС у Росії.

Для управління послугою «Автоплатіж» МТС використовується «Особистий кабінет».Також для цього може використовуватися мобільна версія сервісу, розташована за адресою http://autopay.mts.ru/ (трафік на території Росії не тарифікується, за винятком DNS-запитів, які оплачуються згідно з тарифом).

За відсутності доступу в інтернет, підключити та налаштувати послугу «Автоплатіж» від МТС можна в будь-якому офісі обслуговування або в офісі Ощадбанку. Послуга надається без абонентської плати та без плати за підключення. Розмір комісії за кожен платіж – 0 рублів.

Як відключити «Автоплатіж» на МТС

Для відключення послуги «Автоплатіж» відвідайте «Особистий кабінет» або найближчий офіс обслуговування абонентів МТС. Якщо вас цікавить питання виведення грошей з МТС на карту, читайте про це в іншому огляді.