Помилковий платіж МТС

Anonim

Запам'ятати 10 цифр свого телефонного номера на МТС дуже легко. До того ж його можна просто записати в свою телефонну книжку. Оплачуючи послуги мобільного зв'язку через банкомати та термінали, ми часто помиляємось у введенні номера та надсилаємо кошти не на той номер. Повернути помилковий платіж на МТС зможе кожен абонент, який має при собі документ, що підтверджує факт проведення платежу.

Слід зазначити, що зберігати чеки повинен кожен абонент. Але багато хто це ігнорує, відразу ж викидаючи чеки в урну або залишаючи їх у віконці банкомату чи терміналу, на «радість» наступному користувачеві. Немає чека – немає повернення помилкового платежу.

Ви відправили гроші не на той номер

Існує кілька способів коригування помилкових платежів – давайте розглянемо їх докладніше.

Офіс обслуговування МТС

Ви припустилися помилки і відправили кошти не на той номер телефону? Нічого страшного – помилковий платіж на МТС можна завжди скоригувати та направити кошти на потрібний номер Для цього потрібно звернутися до найближчого офісу МТС з помилковим чеком та паспортом. Тут вам доведеться заповнити заяву, до якої додається копія чека – оригінал залишається у вас на руках. Прийнявши заяву на коригування помилкового платежу, консультант офісу обслуговування абонентів відправить його на обробку.

Якщо наявність помилкового платежу підтвердиться (платіжна платформа передала дані до МТС), то фахівці мережі проведуть коригування платежу. На це відводиться три доби, протягом яких виконується звіряння документів.Якщо ви оберете спосіб повернення коштів шляхом зарахування на банківську картку, ви отримаєте можливість надалі зняти гроші готівкою в банкоматі.

Форма зворотного зв'язку

Якщо ліньки звертатися в офіс обслуговування (далеко їхати або незручно за часом), можна подати заяву через форму зворотного зв'язку на сайті МТС. Для цього у розділі «Бланки заяв» необхідно завантажити відповідний бланк, заповнити його, відсканувати та відправити через форму зворотного зв'язку, не забувши додати сюди скан помилкового чека. Розгляд документів, як і в офісі обслуговування, триватиме три дні.

Умови коригування та повернення

Ми розглянули три способи повернення та коригування помилкових платежів. Але слід зазначити, що коригування помилкового платежу буде проведено лише за дотримання таких умов:

  • Помилковий номер відрізняється від правильного не більше ніж на 3 цифри (якщо ви переплутали номери мами та бабусі, то на коригування можна не розраховувати);
  • Помилковий номер повинен належати оператору МТС (інакше потрібно буде звернутися до офісу відповідного оператора або офісу платіжної системи);
  • З моменту проведення помилкового платежу пройшло не більше 14 днів (у вас є всього 2 тижні на проведення коригування);
  • При порушенні порядку проходження цифр у номері це не повинно торкатися більше 4 цифр (якщо ви набрали свій номер задом наперед, то в коригуванні буде відмовлено).

До речі, якщо ви помилилися під час проведення платежу з банківської картки, ви повинні будете вказати у заяві її реквізити – розрахунковий рахунок, корр. рахунок, Найменування банку, КПП, БІК та ІПН банку, номер картки. Також потрібно враховувати, що картка має належати саме вам. Термін повернення грошей на банківську картку – до 14 днів.

Вам прийшли гроші помилково

Тепер ви знаєте, як повернути помилковий платіж на МТС. Але що робити в ситуації, якщо ви отримали кошти, які вам переведено помилково? У такій ситуації є два виходи:

  • Дочекатися, поки особа, яка здійснила помилковий платіж, звернеться до офісу обслуговування з питання коригування. Як тільки фахівці МТС скоригують помилковий платіж, ваш баланс зменшиться на його суму;
  • Дочекатися дзвінка від особи, яка здійснила помилковий платіж – нерідко люди дзвонять і просять переказати гроші на правильний номер Просто сходіть до найближчого банкомату або терміналу і переведіть кошти на номер, вказаний людиною. Нагадаємо, що також існує можливість виводити гроші з МТС на картку банку.