Як розірвати договір з МТС

Anonim

Якщо телефонний номер МТС з якихось причин став непотрібним, його потрібно позбутися, розірвавши договір на надання послуг зв'язку. Тільки після цього ми можемо не побоюватися, що на колишньому номері утворюються якісь заборгованості. Для того, щоб розірвати договір МТС на надання послуг зв'язку, нам потрібно звернутися до найближчого офісу оператора.

У цьому огляді ми розглянемо, як розірвати договір із МТС і що для цього потрібно зробити. На закінчення ми розповімо про розірвання договору на надання доступу до високошвидкісного інтернету та домашнього цифрового телебачення.

Чи можна розірвати договір з МТС через інтернет

Жоден оператор стільникового зв'язку не надає можливість розірвати договір через інтернет, у тому числі і МТС. У його «Особистому кабінеті» є доступ до блокування, але воно тимчасове – після закінчення зазначеного терміну доступ до послуг зв'язку буде відновлено. Хоча багато абонентів не відмовилися від наявності там кнопки, що дозволяє назавжди заблокувати номер телефону МТС. Тому ми відразу ж переходимо до питання розірвання договору в офісі обслуговування.

Як розірвати договір з МТС на послуги мобільного зв'язку

Перед тим як розповісти про розірвання договору, ми поговоримо про можливість відмови від послуг зв'язку в автоматичному режимі. Вся справа в тому, що якщо не користуватися SIM-картою МТС протягом певного часу, він автоматично заблокується і анулюється - на це відводиться 180 днів.Тобто, для остаточної відмови від номера потрібно почекати лише півроку.

Після цього номер заблокується, а через деякий час він належатиме вже іншому абоненту. Даний спосіб таїть у собі одну небезпеку – ми можемо забути про наявність на номері платних послуг, тому після остаточного блокування є всі шанси отримати поштою лист із проханням погасити заборгованість за особовим рахунком (так, саме за особовим рахунком, оскільки номер на той час вже буде відв'язаний). Нерідко такі борги передаються до колекторських агентств, які намагаються «вибити» борг із колишнього абонента.

Прийшовши до офісу обслуговування МТС, слід попросити консультанта розірвати договір на надання послуг зв'язку. У процесі відключення консультант здійснить усі необхідні дії щодо відключення послуг та розповість про наявність чи відсутність заборгованості. Якщо заборгованість є, вам потрібно буде її погасити – інакше у розірванні договору про надання послуг зв'язку буде відмовлено.

Якщо ви не згодні із заборгованістю, напишіть претензійне звернення – після його розгляду сума заборгованості може бути переглянута. . Наступним кроком стане остаточне розірвання договору, для чого потрібно буде ще раз відвідати офіс обслуговування абонентів МТС.

Якщо на номері, що анулюється, залишаються кошти, ми можемо розпорядитися ними на свій розсуд:

  • Забрати готівкою в касі;
  • Перевести на інший номер МТС;
  • Перевести на розрахунковий рахунок.

З метою власної фінансової безпеки попросіть у консультанта офісу МТС копію заяви про розірвання договору на надання послуг зв'язку.

Розрив договору МТС на домашній інтернет та телебачення

Для того, щоб розірвати договір на домашній інтернет і телебачення від МТС, слід зателефонувати до довідкової служби і дізнатися там адресу офісу, в якому приймаються відповідні заяви.

Якщо у вашому розпорядженні є обладнання, що орендується, його слід повернути – інакше у розірванні договору буде відмовлено.