Друга лінія на МТС

Anonim

Коли ми розмовляємо по мобільному телефону, решта абонентів, які намагаються нам додзвонитися, змушені чекати, поки зайнята лінія звільниться. При цьому мало хто знає, що всі російські оператори підтримують такий звичайний функціонал, як друга лінія. Цей функціонал у оператора МТС представлений послугою Очікування та утримання виклику. Як підключити другу лінію на МТС і що для цього потрібно?

Друга лінія – це можливість не втратити два дзвінки, що одночасно надходять Наприклад, ви розмовляєте з родичами і очікуєте робочого дзвінка. При надходженні цього дзвінка ви почуєте в трубці характерне попискування і зможете прийняти другий вхідний дзвінок, залишивши перший дзвінок на очікуванні.Те саме стосується і вихідних дзвінків – розмовляючи з одним абонентом, ви можете поставити його на утримання та зателефонувати іншому абоненту.

У цьому огляді ми детально розберемо, як працює послуга «Очікування та утримання виклику», що пропонує нам другу лінію на МТС.

Як зробити другу лінію на МТС

Наявність другої лінії дозволить нам не пропустити важливий дзвінок під час здійснення поточного виклику. При цьому другий абонент, що дзвонить , почує не сигнали відбою, а пропозицію почекати, поки абонент, що викликається, зможе прийняти виклик. В цей час абонент почує у своєму телефоні «пікаючий» сигнал, що сповіщає про ще один вхідний дзвінок. Почувши сигнал про другий вхідний виклик, абонент може зробити наступні дії:

  • Продовжити поточну розмову, не звертаючи уваги на другий вхідний дзвінок;
  • Натиснути на цифру 2 та зелену клавішу, приймаючи другий виклик та залишаючи першого абонента на утриманні;
  • Натиснути на цифру 1 і зелену клавішу, приймаючи другий виклик і повністю завершуючи перший виклик;
  • Натиснути на цифру 0 та зелену клавішу – другий дзвінок скинеться, а поточна розмова буде продовжена.

Всі ці дії можна зробити і без цифрових клавіш, скориставшись функціоналом свого мобільного телефону.

До речі, наявність другої лінії дозволяє не тільки приймати додаткові вхідні дзвінки, а й здійснювати вихідні дзвінки – для цього можна прямо в процесі розмови з поточним абонентом набрати потрібний номер та натиснути на клавішу виклику. Після цього поточний виклик буде відправлено на утримання, а ми зможемо додзвонитися до іншого абонента.

Що стосується тарифікації, то тут все залежить від напрямку поточного та утримуваного викликів. Обидва вхідних будуть безкоштовними, а обидва вихідних тарифікуватимуться відповідно до напряму дзвінків, наприклад, міжгородом по Росії та за місцевими вихідними тарифами.При знаходженні у внутрішньомережевому, національному або міжнародному роумінгу тарифікація буде відповідати роумінговій тарифній сітці за тим чи іншим напрямком.

Підключити другу лінію на МТС, якщо це необхідно, можуть все абоненти, незалежно від тарифного плану Для цього слід набрати на своєму мобільному телефоні просту USSD-команду 43 . Цією ж командою перевіряється статус послуги «Очікування та утримання виклику», що надає функціонал другої лінії.

Як налаштувати другу лінію на МТС через меню телефону

Багато мобільних телефонів, у тому числі й старих, дозволяють підключати другу лінію через меню налаштування дзвінків. Знайдіть дане меню, перевірте через нього статус послуги, після чого здійсніть її підключення. Не пропустити важливий дзвінок, коли ваш телефон був недоступний, дозволить послуга дзвонити МТС, завдяки якій можна отримати всю інформацію про пропущені дзвінки.

Як відключити другу лінію МТС

Вимкнення другої лінії на МТС здійснюється через USSD-команду 43 або через відповідне меню мобільного телефону.