Як відключити рекламу на МТС на телефоні

Anonim

Нав'язливі розсилки реклами на мобільні телефони здатні довести до жару – мало хто з абонентів готовий лояльно сприймати численні рекламні пропозиції. Від цього страждають абоненти всіх мобільних мереж, у тому числі абоненти МТС. Як відключити рекламу на МТС на телефоні?

На жаль, діючих інструментів дуже мало. Вимоги до розсилок посилюються навіть на законодавчому рівні, але ефективність таких обмежень невелика. Основну масу спаму «добили» вимоги до розсилок з альфа-номерів (без цифр), у результаті кількість рекламних повідомлень знизилася.Але збільшилася кількість розсилок зі стандартних цифрових номерів, причому в текстах SMS вказуються зовсім інші номери, а номери відправників

Давайте розберемося, як відключити CMC-рекламу на МТС, і хто стоїть за всіма цими рекламними розсилками. Адже відправників насправді не так вже й багато. Нагадаємо, що раніше ми розповідали вам про те, як відключити МТС Сервіси, якщо ви страждаєте від нав'язливих інформаційно-рекламних повідомлень цієї послуги.

Хто розсилає рекламу

Розсилки здійснюються двома типами відправників:

  • Сотовими операторами;
  • Сторонними компаніями, які мають договори з операторами.

З самим оператором МТС все зрозуміло – у більшості випадків він розсилає інформаційні SMS з новими пропозиціями та акціями.Дуже часто така інформація виявляється справді корисною, але вона буває небажаною. Що стосується сторонніх компаній, то тут ми можемо виділити два типи розсилок – це санкціоновані та несанкціоновані розсилки

Санкціоновані розсилки формуються на основі письмової згоди абонентів. Наприклад, заповнюючи анкету на отримання дисконтної картки в магазині, ми нерідко погоджуємося на отримання періодичних інформаційних розсилок. Так само роблять і багато інших комерційних компаній, наприклад, автосервіси.

Несанкціоновані розсилки відрізняються тим, що абоненти з бази одержувачів не давали згоди на отримання інформації. Такими розсилками грішать установники пластикових вікон, кредитні організації, а також компанії-забудовники та ріелтори. Вони формують свої бази різними способами, наприклад, видобуваючи номери з відкритих джерел (дошки оголошень, соціальні мережі та інші ресурси).

Є ще один інструмент отримання бази номерів для розсилки – заповнюючи анкету на отримання розсилок, ми часто не помічаємо пункту, згідно з яким ми добровільно погоджуємось на отримання реклами від сторонніх організацій. Вихід може бути лише один – потрібно вказувати в анкетах якісь неправильні номери, але тим самим ми можемо створити проблеми іншим абонентам.

Як позбутися реклами на МТС назавжди

Тепер ми знаємо, звідки беруться рекламні розсилки. Давайте розберемося, як відключити СМС-рекламу на МТС, спираючись на отримані знання.

Насамперед розберемося з інформаційними повідомленнями від оператора – для відмови від цих повідомлень потрібно активувати послугу «Заборона прийому інформаційних SMS та SMS/MMS із сайту МТС». Для цього слід надіслати зі свого телефону USSD-команду 111374. Якщо ви все-таки захочете відновити отримання інформації від МТС, скористайтесь командою USSD 111375.

Вам набридають рекламні повідомлення, які отримуються з коротких цифрових номерів та альфа-номерів? Тоді вам стане в нагоді безкоштовна послуга «Відписка від SMS розсилок». Вона є подібністю до Чорного списку, але працює виключно щодо вищеописаних типів номерів. Для блокування того чи іншого номера розсилача додайте його за допомогою SMS-команди «off номер», надісланої на безкоштовний сервісний номер 4424.

Якщо ви випадково заблокували не того абонента, ви можете скористатися командою розблокування номера – надішліть SMS з текстом on номер на сервісний номер 4424. Щоб перевірити статус номера, надішліть на цей же номер текст «check номер». Отримати повний список заблокованих номерів допоможе SMS із текстом «list», а очищення здійснюється шляхом надсилання SMS із текстом «clear».

Потрібно заблокувати отримання будь-яких SMS з коротких номерів та альфа-номерів? Чи потрібно заборонити окремі стандартні номери? Тоді вам потрібно скористатися послугою Чорний список. Також доступне налаштування заборони на отримання SMS за розкладом.

Опис послуги Чорний список ви можете знайти на нашому сайті або на офіційному сайті МТС. Дізнайтеся також, як відключити МТС Новини на телефоні з нашого спеціального огляду.