Тариф МТС «Маяк»

Anonim

Сотовий оператор МТС пропонує своїм абонентам безліч тарифних планів різної спрямованості. Наприклад, у його арсеналі є тарифи для найактивніших, спеціальні пропозиції для власників планшетів, а також спеціалізовані рішення для економних абонентів. Одна з найнезвичайніших пропозицій – це тариф «Маяк» від МТС для GSM-сигналізації, GPS-трекерів, «розумних» пристроїв та інших приладів, які потребують зовнішнього світу.

Опис та особливості тарифу

Тарифний план «Маяк» орієнтований не так на розмови, але в трафік, передачу даних, і SMS. Різні пристрої, такі як GPS-трекери, GSM-сигналізації та модулі «розумних» будинків вимагають для своєї роботи доступу до мережі інтернет та послуг відправки/приймання SMS.Причому трафік цими пристроями споживається у наймізерніших кількостях. З урахуванням даних особливостей було створено тариф «Маяк» від оператора МТС. Головні особливості телематичного тарифу «Маяк»:

  • Знижена вартість інтернет-трафіку – тут використовується помегабайтна тарифікація;
  • Доступна вартість SMS – для відправлення та отримання різних команд;
  • Можливість дистанційного контролю балансу здійснюється за рахунок послуг «Баланс іншого абонента» або «Баланс друга».

Також, на тарифі закрито доступ до коротких номерів та супутніх послуг Але в разі потреби абоненти зможуть додзвонитися до служби порятунку за номером 112 – дзвінок на цей номер не забороняється. Далі поговоримо про тарифікацію та розповімо про вартість послуг на даному тарифному плані. Слід одразу пояснити щодо здійснення стандартних голосових викликів – на даному тарифі вони не підтримуються.Натомість є підтримка типів дзвінків «дані (CSD)» та «факс». Дані дзвінки використовуються для надсилання факсимільних повідомлень, різних телематичних даних та передачі шифрованого повідомлення через тип дзвінків CSD.

Вартість дзвінків на тарифі «Маяк» від МТС:

  • Местные вызовы на телефони МТС – 1, 5 крб./мин;
  • Местные вызовы інші номери (міські чи мобільні) – 3 крб./мин;
  • Дзвінки у напрямку МТС Росії обійдуться в 5 руб./хв;
  • Дзвінки по Росії коштують дорого – 14 руб./хв.

Вартість викликів за міжнародними напрямками стандартна – 29 руб./хв. у країни СНД, 49 руб./хв. за дзвінки до Європи, 70 руб./хв. за дзвінки до інших країн планети. Відправка SMS на всі місцеві мобільні номери обійдеться всього в 1, 5 рубля, а SMS по Росії коштує дорожче - 3, 8 руб. Якщо обладнання відправлятиме повідомлення за кордон, то їх вартість складе 5, 25 руб.Вартість відправки MMS на тарифі "Маяк" складає 6, 5 руб. – Цей функціонал може знадобитися для мобільних камер

Щодо мобільного інтернету, то його вартість становить 4, 5 руб./Мб. Доступна оптимізація вартості трафіку за допомогою опцій «МініБІТ», «БІТ» та «СуперБІТ». Тарифікація трафіку здійснюється з точністю до 1 кб, що є корінною відмінністю від будь-яких інших тарифних планів.

Так само, оптимізація вартості послуг передбачає можливість підключення SMS-пакетів на 100, 300 або 500 повідомлень, що може стати в нагоді для роботи обладнання, що використовує відправку SMS-команд та оповіщень.

Як підключити Маяк на МТС

Підключити тариф «Маяк» від МТС можна лише одним способом – придбати в салоні-магазині МТС SIM-карту з цим тарифним планом. Також Ви можете придбати SIM-карту з ТП «Маяк» в інтернет-магазині МТС та замовити її доставку додому.